O Kedileri Evden Gönder !??

hiç bilmiyordum valla
ama bir yakinimizin evinde sultam papagani var kocaman o evde bebek de var. duymadim onlardan da bir şey. kedilerin adı çıkmış kuzum senin papagana kimse laf etmez sen de caktirma

onlarda risk yok canım. jakolar (bendeki oluyor) marawlar(kırmızı kocamannn olanlar) kakadular .. Bunlar doğal ortamdan yakalanıyor genelde.bunlar rıskli..Sultan kafes ortamında üretiliyor adı papağan sadece. Muhabbet kuşu gibi düşün canım:34:

Hafta sonu gene ailemle kedi yüzünden birbirimize girdik..Neymiş dayım eşime diyorki sen bana haber ver gelicem kedini atmaya kim oluyorsa o..Sinirden 1 saat ağlattılar beni ya...Çocuğa bişey olurmuş omu önemliymiş..Açtım ağzımı yumdum gözümü yaa nedir buu anlamadımki...Bıktırdılar artık.Nasıl davranıcağımı şaşırdım..Beim evim,benim kedim,benim çocugum..pfff

seni şurda en iyi anlayacak insan benim. daha dur bunlar ne ki. çocuk olduktan sonra misli misli artacak. hatta haddini aşma sınırlarını fazlasıyla gececekler. gardını düşürme. Sağlık açısından sorun olmadığını onlar bikana kadar anlat. gerçi ben artık pes ettim milyon kez anlattim hala kedinin tüyü cigerlerine yapisirdan öteye gidemediler. ben artik kim olduğu farketmiyor sana ne diyorum. şöyle kötü annesin boyle zararli dediklerinde de hee öyle deyip kapatiyorum konuyu. sakin ol üzülme. de kişu an bana kedilerden cok daha fazla zarar veriyorsunuz uzerek. kedim kalacak ne garantisi var allah korusun onu evden gönderince allahin beni evladımla sınamayacağı.

Son düzenleme:
ben bir de şu iki yüzlülüğe anlam veremiyorum.
bana o kedileri gönder diyenler bakıyorum sosyal mecralarda hayvanli bebekli videolari paylasip - ayyy canim çok şeker diyerek bayiliyorlar.
anasini satayim benimkilerde kedi bendeki de bebek
o da ay canım çok şeker aslına bakarsan.:27:

onlarda risk yok canım. jakolar (bendeki oluyor) marawlar(kırmızı kocamannn olanlar) kakadular .. Bunlar doğal ortamdan yakalanıyor genelde.bunlar rıskli..Sultan kafes ortamında üretiliyor adı papağan sadece. Muhabbet kuşu gibi düşün canım:34:

sendeki de iyi cesaretmis valla tebrik ederim. inşallah allah sağlıklı uzun ömürler verir papağanına da sana da:34:

seni şurda en iyi anlayacak insan benim. daha dur bunlar ne ki. çocuk olduktan sonra misli misli artacak. hatta haddini aşma sınırlarını fazlasıyla gececekler. gardını düşürme. Sağlık açısından sorun olmadığını onlar bikana kadar anlat. gerçi ben artık pes ettim milyon kez anlattim hala kedinin tüyü cigerlerine yapisirdan öteye gidemediler. ben artik kim olduğu farketmiyor sana ne diyorum. şöyle kötü annesin boyle zararli dediklerinde de hee öyle deyip kapatiyorum konuyu. sakin ol üzülme. de kişu an bana kedilerden cok daha fazla zarar veriyorsunuz uzerek. kedim kalacak ne garantisi var allah korusun onu evden gönderince allahin beni evladımla sınamayacağı.

sorma canım yaa fenalık geldi içime artık,anlatamıyorum kimseye allahtan annem arkamda oda kedi bakıyor ama kadın geçen gün hastaoldu vay efendim kedien hasta olmuş bizim evimizde bişey yenmezmiş ciğerine kıl kaçarmış tırmıklrmış ısırırmış dersinki evde kedi değil canavar besliyorum 3 kilo ked,m nelere kadirmiş bee vay anasını..

sendeki de iyi cesaretmis valla tebrik ederim. inşallah allah sağlıklı uzun ömürler verir papağanına da sana da:34:

sağl CNM cümlemizin tüy yumaklarına da:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Bu jakolara ayri üzülüyorum
Yazik yaa nasil vatanlarindan kopartip getirir vicdansizlar para için bu güzelleri
Allah razi olsun canim ne güzel ona da annelik yapmişsin iyi bakmişsin:46:

Allah tüm hayvan sahiplerinden ve tüm hayvan sevenlerden razi olsun:16:

Bu jakolara ayri üzülüyorum
Yazik yaa nasil vatanlarindan kopartip getirir vicdansizlar para için bu güzelleri
Allah razi olsun canim ne güzel ona da annelik yapmişsin iyi bakmişsin:46:

Allah tüm hayvan sahiplerinden ve tüm hayvan sevenlerden razi olsun:16:

sagol canım. ama inan evde bakılacak türden birsey degıl.. Konuşuyor diye eziyet edıyorlar hayvana. 14 ay oldu daha dediği Marco...:9:. buldugu herşeyi de kemiriyor namussuz

Selamlar,
5 yaşında bir siyam kedimiz var. 1.5 yaşında da bir kızım. Ilk hamileliğimde toksoplazma testlerim negatif çıktı. Biz az daha titizlenip kedimizden de kan aldırıp toksoplazma testine yolladık( veterineriniz sizi bu konuda yönlendirebilir) kedimiz de negatif çıktı. Yani o da ben de hiç toksoplazma gecirmemişiz.
Sorunsuz bir hamilelik geçirdim şükür. Sultan kızımla bebişimizi bekledik. Şimdi de kızımı kedimizde büyütüyoruz. Ancak bebek doğduğunda kedimize karşı ilgimizi de eksik etmemeye çalıştık. Kıskanmaması için özen gösterdik. Kontrolümüz altında bebeğe yaklaşmasına koklamasına tanımasına imkan verdik.ancak bebekle aynı odada ikisini bir süre hiç yalnız bırakmadık. Bebek 4aylık olduğunda , bebek uyurken gündüz kedi de ayak ucunda uydurdu.Kedimiz bebeğe karşı çok töleranslı. Adeta onun yetişkin olmadığının çok farkında. Bebek kedinin sınırlarını zorlarsa en fazla kaçıp gidip yüksek bir yerde saklanıyor.
Ve yeni bebek bekliyorum. 4.5 aylık gebeyim. Sağlığım iyi.
Özetle; hayatınızı paylaştığınız , sağlığı takibiniz altında , aşıları tam ,olan kediniz varsa, hamilesiniz veya evde bebek var diye onlardan çevrenizin baskısıyla yada kulaktan dolma korkularla kurtulmaya çalışmak gereksiz.

Onlarla hayat daha sevgi dolu daha eğlenceli. Kaldı ki onlar da bizim çocuklarımız gibi Sorumlu olduğumuz can'lar.

Kedisine, köpeğine sahip çıkan hayvanseverleri gördükçe gözlerim doluyor. İkinizi de çok takdir ettim kızlar inşallah bebekler de sorunsuz şekilde gelir , harikasınız. Dualarım sizinle.

Oğlum yaklaşık 6 aylık olmak üzere. Yeni eve taşındık. Kedilerimizle beraber. Bu kez de yeni eve getirme diyenler oldu. Ama biz dinlemedik. Oğlum kedilerle ilgilenmeye onlara dokunmaya başladı. Onları görünce heyecanlanıp mutlu oluyor. Şimdi daha çok bir aradalar oğlumun yanına gelip yatıyorlar o halleri inanılmaz güzel.

Oğlum yaklaşık 6 aylık olmak üzere. Yeni eve taşındık. Kedilerimizle beraber. Bu kez de yeni eve getirme diyenler oldu. Ama biz dinlemedik. Oğlum kedilerle ilgilenmeye onlara dokunmaya başladı. Onları görünce heyecanlanıp mutlu oluyor. Şimdi daha çok bir aradalar oğlumun yanına gelip yatıyorlar o halleri inanılmaz güzel.

Ne kadar güzel. Hayvan sevmeyen insan da sevemez. Ben de kedilerle büyüdüm astım hastası olmama rağmen hiç hastalanmadım ailem de hasta ederler demedi hakkaten de etmediler. İyileştim kediden de vazgeçmedim.

O kadar sanslisiniz ki..
3 buyuk irk kopegim, 5 kedim ve evlenmeyi dusundugum bi sevgilim var..
Gecici yuva olup sahiplendirdigim canlarin sayisini soyleyemem bile..
Suanda bile daha iki gunluk 4 pisiye gecici yuvayim..
Ben hayvanlara asikken o uzaktan sevme dusuncesinde..
Ne sevgilimden vazgecebiliyorum ki tek sorunumuz hayvanlar ne canlarimdan..
Tek uzuldugum nokta evlendigimde canlarim ailemle kalicak ancak ben artik gecici yuva olamayacagim..
Nasil yaparim bilmiyorum simdi yazinizi okudugumda o kadar mutlu oldum ki..
Harika bir ciftsiniz..
Dilerim sevgilimde bir gun hayvansever olur..
Hayvansever bir cocuk yetistirdiginiz icin de ayrica tebrik ederim..
Sevgiler..

Ay amora site düzeldiģinde bi albüm yapta görelim güzelliklerini :)

Merhaba,
Üstteki yazımı hamile iken yazmıştım. 2. Bebeğim de doğdu ve 4aylık oldu. Siyam kedimiz hala bizle ve halen ne kızlarımda nede gebeliğim buyunca bende hiçbir sıkıntı olmadı. 2. Bebekle de kedimiz sultan ın arası güzel. Ne cok ilgili nede cok ilgisiz. Aynen ilk bebekteki gibi kontrollu koklamasına tanımasına yaklaşmasına izin verdik. Artık çok yanına bile gitmiyor bebeğin. Evde kedisi olup gebelikle ilgili korkuları olanlara duyurulur.
Sevgiler

Bence doğumdan sonra yine kediler gelebilir ama öncesinden bende karşıyım ki böyle vakada biliyorum çocuk zeka özürlü doğdu , araştırmalarda kedinin mikrobu bulaşmış ki bu kanıtlandı

evde 3 kedimiz var bebek oldugu zamanda bırakma gibi bir niyetimiz yok onlarda bizim cocuklarımız.bende kediyle büyüdüm hiç bir sorun yaşamadım,çocuğum olursada hayvanlarla iç içe olsun isterim.gerekli kontroller aşılar yapılmadıysa toksoplazmadan dolayı bulaşmış olabilir ama bu risk et ve yeşilliklerde de olabiliyor.yani anne hamileyken yediği bişeyden de bulaşmış olabilir.doktorum kedilerin aşısı olduğu sürece hiçbir problem yaratmadığını söyledi bunu başka doktorlarda söyledi.Eşim de bu konuda aynı görüşte ki bu yüzden çok şanslıyım.evde kedisi köpeği olan ve bebek büyüten arkadaşlarımız var.herkesin kendi seçimi kararı saygı duymak gerekir.

Merhaba herkese.

Konu aslında dert değil ama üzüntü verici benim için. Şöyle ki; ben eşimle 4 yıldır evliyim. Uzun yıllar istememize rağmen çocuk sahibi olamadık biz. Benim diyabet hastası olmam sebebiyle de son 1 yıldır sadece benim sağlığıma odaklandık. Bebek fikrini ertelemiştik ki kendiliğinden geldi bebeğimiz. Her şey rüya gibi gelişti. Yıpratıcı bir süreçte çocuk sahibi olacağımızı düşünüyorduk artık iyiden iyiye.

Ama rabbim ol deyince oluyormuş meğer. Tabi bu durumdan ben ve eşim inanılmaz mutluluyuz, heyecanlıyız. Aileler, arkadaşlar, eş, dost da sağ olsunlar öyle. Ancak bir sorun var can sıkıcı olan. Kedilerimiz. Bizim açımızdan değil ama etrafımız açısından.

Bizim evimizde 4 tane kedimiz var, sokakta ise baktığımız yaklaşık 20 tane. Evlendikten bir süre sonra edinmeye başladık ve her yıl sayı birer birer arttı. Bazı dönemler sayı onları buldu. Eşimle sokaktan alıp, bakımlarını, tedavilerini yaptırıp yuvalandırdığımız sayısı yüze yakın hayvanımız oldu.

Maddi manevi çok sarsıldığımız zamanlarda oldu ama allah bir şekilde yardım etti bize. Biz bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyoruz. ama hamile olduğumu duyan, öğrenen herkes buna en yakınlarım da dahil tebrikten sonra ilk söyledikleri cümle o kedileri evden gönder artık!! oluyor. Feci canımı sıkıyor bu durum. Yıllardır zaten yeni yıkabilmiştik insanların ön yargılarını.

Bunu zaman zaman kırıcı olarak, tavır alarak yaptığımız da oldu. Buna mecbur bırakıldık daha doğrusu. Evinize gelmeyiz diyene gelmeyin siz bilirsiniz demekten hiç çekinmedik karı koca. ama şimdi işi iyice abartıp bebeğe zarar vereceklerine, düşük yapacağıma kadar getirdiler. bu konuda oldukça bilinçli ve donanımlıyım. kulaktan dolma fikirlerle değil bilimsel verilerle cevap versem bile cehaleti yenmek, sabit fikri kırmak çok zor.

Biliyorum kötülüğümü istemiyorlar. Çünkü bunu söyleyen insanlar gerçekten beni seven, düşünen ve benimde sevdiğim insanlar. Ama beni ne kadar üzdüklerini bir bilseler. Ben yıllarca onları evladım gibi sevdim. Hepsi el kadarken geldi evime. Elimde büyüdüler. Bana dost oldular. Şimdi ben onları nasıl atarım sokağa ya da nasıl veririm başkasına. Kaldı ki yetişkin kedi sahiplendirmek inanılmaz zordur. Yavrular bile yuva bulamazken hiç şansları yok. Kaldı ki zaten böyle bir niyetim de yok.

Üzerimde ciddi psikolojik baskı kuruluyor. Çocukla aynı evde olmaz diyerek abuk subuk hurafelerden bahsediyorlar ve ciddi şekilde sinirlenirim yıpranmaya başladı. Önceden olsa hiç takmazdım ama bebeği öne sürmüyorlar mı deliriyorum. Herkesle tek tek kavga edecek gücüm, halim inanın yok. Çünkü kendimi son yıllarda hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum bebeğimden dolayı ve bu mutluluğumu saçmasapan inanışları yüzünden insanların kaçırmasına tahammül edemiyorum artık.
benım kuzenımınde kopegı var yıllardır onlarla cınsıde terrıer... yenı dogum yaptı herkes kopegı gonderın, en azından bebek buyuyene kadar evden uzaklastırın dedı ama o kımseyı takmadı..bebek su an 2,5 aylık cokta saglıklı ve kopekle bırlıkte aynı evde yasıyorlar -kopek sureklı bebegın yanında...
gereklı asılarını ve bakımını yaptıktan, evı temız tuttuktan sonra bırsey olacagını sanmıyorum...
ama ben kendım sahsen evde kus ve balık dısında hayvan bakılmasına karsıyım cunku gercekten cok tuy dokuyorlar ve ev kokuyor. sız o kokuya alısıyorsunuz ama dısardan gelene cok agır kokuyor-gıysılere bıle sınıyor-ne kadar temız hayvan bıle olsa kendılerıne has kokuları oluyor..

3 kedi besledim, iş yerimde de 2 sene kedi besledim, aynı sizin gibi ben ve eşim de sokakta bulduğumuz kedi/köpekleri sahiplendirmek üzere evimize alıyoruz. en son 5 tane 2 aylık yavru kedi sahiplendirdik. 2 köpek sahiplendirdik falan.
neyse uzatmayayım. bu zamana kadar bende hiçbir sorun yokken, en son 5 kedimiz evdeyken nefesim daralmaya, yürüyememeye başladım. alerjik astımım çıktı. senelerce hayvan bakmama rağmen bu yaşımda oluverdi.
ki, bebekler 2 yaşına kadar alerjik yapıdadırlar. sadece bu açıdan düşünmenizi tavsiye ederim. onun dışında, söylediğiniz gibi misafirler için bakmıyorsunuz neticede. onlar da evlat..

çocuklar için alerji konusu riskli maalesef,bağışıklık olarak evcil hayvanlarla büyümenin olumlu olduğu söylenir ama alerji varsa pek de seçenek kalmıyor.doktorum toksoplazma içinde gebelikte önemli olduğunu söyledi ama bunun sadece ilk 6 aylık kedilerden geçme riski olduğunu ekledi yani evde büyük kediniz varsa sorun olmazmış.Hamileyken dışarıda yavru kedi elleme falan diye uyardı sadece ;)

Back
X