"O" kisi oldugunu nasil anladiniz?

notella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
54
67
88
Kizlar ozellikle evlilik karari almis nisanlanmis hatta mumkunse evli arkadaslara sormak istiyorum garip bi ruh hali icerisindeyim tecrubelerinize ihtiyacim var.
Evlendiginiz/ evlenmeye karar verdiginiz kisinin "iste bu o benim evlenicegim kisi" olduguna nasil karar verdiniz? Yani onceden konustugunuz gorustugunuz veya hayatiniza aldiginiz insanlardan "aha da bu sebepten farkliydi evlenicegim kisi oldugunu anladim" dediginiz ne oldu mesela? Bir de "O" olduguna karar verdiginizde hersey cok mu hizli gelisiyo? Bu kafanizdaki "tamam iste buldum" asamasini benimle payasabilir misiniz? Herkese mutlu aksamlar diliyorum simdiden :)

Kizlar ozellikle evlilik karari almis nisanlanmis hatta mumkunse evli arkadaslara sormak istiyorum garip bi ruh hali icerisindeyim tecrubelerinize ihtiyacim var.
Evlendiginiz/ evlenmeye karar verdiginiz kisinin "iste bu o benim evlenicegim kisi" olduguna nasil karar verdiniz? Yani onceden konustugunuz gorustugunuz veya hayatiniza aldiginiz insanlardan "aha da bu sebepten farkliydi evlenicegim kisi oldugunu anladim" dediginiz ne oldu mesela? Bir de "O" olduguna karar verdiginizde hersey cok mu hizli gelisiyo? Bu kafanizdaki "tamam iste buldum" asamasini benimle payasabilir misiniz? Herkese mutlu aksamlar diliyorum simdiden :)
Yeni evlendim ben. Esimi gordugumde ne hos adam demistim disardan baktigimda herkese yardim etmek icin ugrasiyordu sonra konusmaya basladik.
2.ayimizda evlilik teklifi aldim hic reddeder miyim
Onun gibi birisinin karsima cikacagina ihtimal vermezdim
Hayata bakisimiz aile yasantimiz birbirine o kadar uyumluydu ki..

Bi bakisiyla kalbimi durdurmasiyla, her seyimizin uyusmasiyla, yaninda rahat etmemle... Tabi bu adamla degil baskasiyla evlendim ama esim bi bakisiyla kalbimi durdurmasa da carptirdi :) Uyusuyoruz rahatiz.. oyle evlendik iste. Ve beni baska Turk cekmezdi :D

Yeni evlendim ben. Esimi gordugumde ne hos adam demistim disardan baktigimda herkese yardim etmek icin ugrasiyordu sonra konusmaya basladik.
2.ayimizda evlilik teklifi aldim hic reddeder miyim
Onun gibi birisinin karsima cikacagina ihtimal vermezdim
Hayata bakisimiz aile yasantimiz birbirine o kadar uyumluydu ki..

Hasatvakti ne ara evlendin en son hukuk sinavlariyla basın dertteydi :)

Mutluluklar diliyorum bir ömür mutlu huzurlu olursunuz inşallah. Küçük hasatlarimizla da taclanin emi :)))

İlk gördüğümde hissettim sadece bu Adamla ömür geçer dedim,o zaten ilk tanıştığımız ortamda kalkerken belli etti kendini 2. Görüşmemizde evlilik teklifi etti

Ha bu hisler esimde yanılmadı ama kv dede yanıldı böyle bi durumda var:KK70::KK70::KK70:

Yani ben su an baya saskinim hersey baya hizli gelisiyo. 10 gun sonra "evlencem ben" diye tutturcam diye korkmaya basladim, ki evlilikten korkan bi tipim. Cidden bu kadar hizli oluyo mu yoksa yanlis bi sinyal filan mi aliyorum napiyorum :)

Bu soruları sormadığımda emin oldum.
Yani diğer ilişkilerimde ya bir huzursuzluk vardı yada içime sinmeyen yanlar. Tam olarak içine sinmeyen şeyler varsa devam etmemek lazım aslında.
Sevgin tamsa sevgisinden eminsen huzur ve güven de varsa her şey içine siniyorsa bence doğru insan odur. En iyi kişinin kendisi anlıyor sanırım.

Hasatvakti ne ara evlendin en son hukuk sinavlariyla basın dertteydi :)

Mutluluklar diliyorum bir ömür mutlu huzurlu olursunuz inşallah. Küçük hasatlarimizla da taclanin emi :)))
Sagol canim senin de bebegin saglikla gelsin insallah
Nikahi yaptik simdi dugunum 17 gun sonra olacak insallah :KK50:

Yıllarca hep ben düşündüm hayatımı, evimi, işimi, ailemi. .
herşeye kafa yormaktan öylesine bikmistim ki,
Belki de uzerimdeki sorumlulugu yıkacak yer ariyordum.
Bir baktım o bu görevi benden almış,
sen bırak artık ben senin yerine de düşünürüm dedi.
Tamam artık beni en az benim kadar düşünecek biri var dedim.
Evlendim.

İlk görüşte aşkla evlenenlerin sayısı o kadar da çok değil. Flört ederken onsuz olmayacağını anlayınca (karşılıklı) durum evliliğe gidiyor.ve evet şartlar uygunsa evlilik süreci daha hızlı ilerliyor.

Son düzenleme:

Bence oyle hizlica gelismez evlenecegin kisiye karar vermek bence bu tanima ve tanisma surecidir. Kavga aninda nasil davranir, ailesiyle tanistiginda nasil insanlarla karsilasirsin, ailesinin sana karsi tavirlari nasildir. Bu kisi aile ve senin arandaki dengeyi nasil saglar. Dara dustugunde canin sikkin oldugunda mutlu anlarinda uzuntulu anlarinda tepkileri nasildir yaninda ne sekilde yer alir. Seni hayatinin neresine koyuyor, hayatina dair ozel seylerin ne kadarini oaylasiyor, ailevi konulari senden kose bucak sakliyor mu ?
Sen o kisiyle o kiside senle ayni dunya gorusunde mi, aile kurma konusunda cocuklar konusunda, bebek olduktan sonra kadinin calismasina nasil bakiyor.
Dini konular, dunya gorusu, kilik kiyafet, arkadaslik , insanlarla muhabbet konularinda, gezme tozma konularinda ayni dusuncedemisiniz ?
Para alisveris yatirim ekonomik konularda ayni dusuncelerdemisiniz ?
5-10 yil icinde kendinizi nasil bir hayat icinde hayal ediyorsunuz ? Yasamak istediginiz sehir ulke ayni mi ?
Aile iliskileriniz akrabalara bakisiniz ayni mi ?

Bu ve bunun gibi birsuru onemli konularda benziyor ayni goruste oluyor olmaniz lazim, karsilikli sevgi saygi ve ilgiyi yazma geregi duymuyor bile. Bunlari anlamak icinde birlikte belli bir sure flort etmeniz lazim bana oyle 3 ayda tanisip 6 ayda evlenmek pek mantikli gelmiyor yani piyango gibi.. Ustelik devir oyle bir degistiki kimseye guven olmuyor ancak ve ancak yasayarak gozlemleyerek taniyabilirsin bir insani.

Yıllar geçse basucumuza 2 bardak su koysak.. takma dişleri içine bırakıp sarılıp uyusak.. Emekli maasimizi alınca torunlara hediye alsak.. o bana tansiyon hapimi ben ona kolesterol hapinı hatirlatsam.. "işine geleni duyuyorsun be adam" demek ona.. "40 yil dirdirini cektim" demesi bana.. derken evet dedim kendime.. onunla olsun bunlar..

Sevdim evlendim değil bizimkisi..
Tabiki çok seviyorum ama bunun için evlenmedim..
Bir hayatım var ve bu hayatta onunla olmak istedim..
Evlilik bi seçim..
Aynı yolda yürümek için..
Doğru sıkkı seçtim :)

Yıllarca hep ben düşündüm hayatımı, evimi, işimi, ailemi. .
herşeye kafa yormaktan öylesine bikmistim ki,
Belki de uzerimdeki sorumlulugu yıkacak yer ariyordum.
Bir baktım o bu görevi benden almış,
sen bırak artık ben senin yerine de düşünürüm dedi.
Tamam artık beni en az benim kadar düşünecek biri var dedim.
Evlendim.
Icinde bulundugum durum buna cok benzer sanirim. Cok tesekkurler.

Yani ben su an baya saskinim hersey baya hizli gelisiyo. 10 gun sonra "evlencem ben" diye tutturcam diye korkmaya basladim, ki evlilikten korkan bi tipim. Cidden bu kadar hizli oluyo mu yoksa yanlis bi sinyal filan mi aliyorum napiyorum :)

Tanıştım nisanlandim evlendim hepsi 5 ay içinde oldu nabeeer :-) 6 yıllık da evliyiz 1 buçuk tane de bebeğimiz var bu alttaki daha var mı bilmiyoz da :-)

Görüşmeye gittiğim gece( ilk defa görecektim) başka bi arkadaşı geçti önümden bana bakarak inşallah bu değildir tipe bak dedim, sonra eşim çıktı bi eli cebinde, spor ceketi, havalı yürüyüşü. Geldi selam verdi cafeye gittik oturduk bana hiç bakmıyordu arkadaşlarla konuşuyorduk o arada katılıyordu. Bu nasıl bişey ya neden konuşmuyor derken bana bir bakışı vardı anlatamam. O ana kadar kalkıp gitmeyi düşündüm ama biz konuşmaya başlayınca arkadaşlar kalktı. Gözlerimin içine bakarak o kadar güzel laflar etti ki o ana kadar kimse beni bu kadar etkilememişti. Kabul ettim ve hiç bi zaman beni pişman etmedi. Daha o gece birbirimize aşık olmuştuk. Tanıdıkça çokta sevdik. İyi ki evlenmişizzz :)

Back
X