• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"O" kisi oldugunu nasil anladiniz?

Hiçbir tereddüt duymadığında işte bu diyorsun.
Bende öyle oldu.
Ama tereddüt etseydim keşke :)

5 yil ciddi iliskim oldu hatta cok istiyordu evlenmek ben bahaneler yaratip ben evlenmem diyordum. Sonra ayrildim 3 gun sonra esimle tanistim 2-3 terslemeli mesajdan sonra mesajlasmadik sonra kader iste kaza yapti bende iyimsin diye mesaj attim. Iyiymiş tekrar mesajlastik 3 gun sonra cikiyorduk. 1 ay sonra nisanlanalim dedi 3 ay sonra nisanlandik 1 sene sonra evlendik. Evet hersey cok hizli gelisiyor. Yani iste bu diyende var demeyende.
Neden bilmiyorum ama allah yazinca oluyor. Normalde bende hep nikahim kiyilirken 3 -5 kez dusunurum heralde derdim. Ama hic oyle olmadi.

1 ay bile olmadi ama o kadar netim ki bu netlik beni korkutuyo aslinda. Ya bi tani filan mantikli bisey yap dimi. Yok. Kizlar bu arada askin ne kadar guzel oldugunu yeniden yeniden hatirlatici cok guzel tanisma hikayeleri geliyo iyi ki sormusum herkes hayallerinden bile daha musmutlu olsun, cok tesekkurler hepinize :)

Lisede tanıştım. Kafa dengi birisi dedim yakın arkadaşlar olduk. Üniversitede bana çıkma teklif etti, inanmadım hatta. Bir gün elimi tuttu ve gözlerimin içine baktı. Ben de neden olmasın dedim...

Bu is bence biraz sans isi :) cok severek evlenenler ne hallere geliyor, tereddutlu mesafeli evlilikler ise zamanla muhtesem olabiliyor.
Evleneceginiz insan biraz size benzemeli bence,nacizane gorusum bu. Yani huyunuz, zevkleriniz,hayata bakisiniz paralel olmali ki birseyler paylasabilin. Paylasinca da sevgi cogalir malum:)

Kizlar ozellikle evlilik karari almis nisanlanmis hatta mumkunse evli arkadaslara sormak istiyorum garip bi ruh hali icerisindeyim tecrubelerinize ihtiyacim var.
Evlendiginiz/ evlenmeye karar verdiginiz kisinin "iste bu o benim evlenicegim kisi" olduguna nasil karar verdiniz? Yani onceden konustugunuz gorustugunuz veya hayatiniza aldiginiz insanlardan "aha da bu sebepten farkliydi evlenicegim kisi oldugunu anladim" dediginiz ne oldu mesela? Bir de "O" olduguna karar verdiginizde hersey cok mu hizli gelisiyo? Bu kafanizdaki "tamam iste buldum" asamasini benimle payasabilir misiniz? Herkese mutlu aksamlar diliyorum simdiden :)
İlk defa birisini merak ettim
Tel çalınca amann arasın sonra ararım vs diye geçiştiren
Ölümcül sebepler olmadıkça telefon kullanmayan ben yanımdan ayırmayınca
Vs vs gibi
Hiç yapmadığım aptalca gelen bir sürü şeyi yapınca
Artık evet deme zamanı geldi lina dedim
Sonrasını pek takip edemedim
Babamla tanışmalarından sonra olaylar ışık hızında gerçekleşti
Evli mutlu hala aşık bir llina oldum çıktım

Bu soruları sormadığımda emin oldum.
Yani diğer ilişkilerimde ya bir huzursuzluk vardı yada içime sinmeyen yanlar. Tam olarak içine sinmeyen şeyler varsa devam etmemek lazım aslında.
Sevgin tamsa sevgisinden eminsen huzur ve güven de varsa her şey içine siniyorsa bence doğru insan odur. En iyi kişinin kendisi anlıyor sanırım.
Katılıyorum :) bende de hep içime sinmeme oluyordu. Dile getirebileceğim kadar büyük gibi görünmese de eğer böyle kekremsi bir tat veriyorsa hemen bitiriyordum kafamda. Ama eşim ilk andan itibaren çok farklıydı. Her zaman yanında güvende ve huzurlu hissettim. İlk defa ben birini mutlu etmek için uğraşmıyordum beraber mutlu oluyorduk. Biz öyle aşık da değildik başta mantıktı tamamen. Ama birbirimize olan saygımız, açıklığımız, ne istediğimizi iyi bilip dürüstçe dile getirmemiz uyumlu olduğumuzu düşündürdü görüşmeye devam ettik. 15 gün içinde nişanlandık fakat ailem on küsür yıldır tanıyordu eşimi ve onların onayı ve uygun görmesi ile kararımı verdim. Ailemin fikri beni çok iyi tanıdıkları için ve daha önce hiç yanılmadıkları için çok önemliydi. En önemli nokta bence her şeyin kafaya yatması huzursuz bir hissin olmaması. İleride düzelir değiştiririm dediğin bir huyu yoksa değerlendirmeye devam etmeye değen biridir.

Kizlar ozellikle evlilik karari almis nisanlanmis hatta mumkunse evli arkadaslara sormak istiyorum garip bi ruh hali icerisindeyim tecrubelerinize ihtiyacim var.
Evlendiginiz/ evlenmeye karar verdiginiz kisinin "iste bu o benim evlenicegim kisi" olduguna nasil karar verdiniz? Yani onceden konustugunuz gorustugunuz veya hayatiniza aldiginiz insanlardan "aha da bu sebepten farkliydi evlenicegim kisi oldugunu anladim" dediginiz ne oldu mesela? Bir de "O" olduguna karar verdiginizde hersey cok mu hizli gelisiyo? Bu kafanizdaki "tamam iste buldum" asamasini benimle payasabilir misiniz? Herkese mutlu aksamlar diliyorum simdiden :)
Valla cnm 1 yıllık evli birisi olarak sana en iyi tavsiyem evlenmeden önce mutlaka herşeyi enine boyuna en ince ayrıntısına kadar konuşun birbirinizi iyice anlayıp dinleyin.birbiriniz için yapacağınız fedakarlıklar,inatlarınız,kızdığınız,güldüğünüz ne varsa hepsini konuşun.biz hemen evlenme kararı almıştık adam akıllı hiçbirşey konuşmadık detaylı hep yüzeysel şeyler karar verirken de; ben senin yanında mutluyum sen benim yanımda iyi de anlaşıyoruz,aynı şeylerden keyif alabiliyoruz falan diyip evlendik ve şuan ki durumumuz içler acısı.kafayı yemek üzereyim.ikimizde evlenmeden önce böyle olacağını düşünmemiştik diyoruz,ben seni böyle tanımadım,bunun böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim gibi cümleler kuruyoruz birbirimize.o yüzden biz bu hataya düştük :(

Valla ben ilk görüşte aşık olmuş, tanıdıkça bu aşkı artmış ve büyük saygı duymuş, 5 yıl çıkıp evlenmiş biri olarak söylüyorum ki; bulmuş olsan anlarsın. İlk göz göze geldiğimiz anda ; "Bu!" dedim. Ilk gorüşte bile olmasa olur aslında. Seni senden daha çok düşünen, her zaman destek olan ve her ortamda seni değerli hissettiren bir adam kalp ritminide 120 nin üstüne çıkarıyosa o'dur :)

Katılıyorum :) bende de hep içime sinmeme oluyordu. Dile getirebileceğim kadar büyük gibi görünmese de eğer böyle kekremsi bir tat veriyorsa hemen bitiriyordum kafamda. Ama eşim ilk andan itibaren çok farklıydı. Her zaman yanında güvende ve huzurlu hissettim. İlk defa ben birini mutlu etmek için uğraşmıyordum beraber mutlu oluyorduk. Biz öyle aşık da değildik başta mantıktı tamamen. Ama birbirimize olan saygımız, açıklığımız, ne istediğimizi iyi bilip dürüstçe dile getirmemiz uyumlu olduğumuzu düşündürdü görüşmeye devam ettik. 15 gün içinde nişanlandık fakat ailem on küsür yıldır tanıyordu eşimi ve onların onayı ve uygun görmesi ile kararımı verdim. Ailemin fikri beni çok iyi tanıdıkları için ve daha önce hiç yanılmadıkları için çok önemliydi. En önemli nokta bence her şeyin kafaya yatması huzursuz bir hissin olmaması. İleride düzelir değiştiririm dediğin bir huyu yoksa değerlendirmeye devam etmeye değen biridir.

Biz uzun sayılabilecek bir süre beraberdik, 3 yılın sonunda evlendik. Ailemin onayına sunmadım haliyle biraz dik kafalıyımdır ben kendim emindim ondan gayet emin olarak da devam ettim. Daha yeniyiz evlilikte ama hiç pişman olmadım. Sanırım ondan biz kadınların hissedeceğini düşünüyorum.

İşte evleneceğim, doğru kişi buuu !!!diye birden bire yıldırım düşmedi başıma.
Ne istediğin, ne beklediğin az çok belliyse bunları bulduysan ve zamanla duygularda yoğunlaşmışsa bu O'dur.

Bende de öyle hah kesin bu gibi bir durum olmadı. Hatta ilk 1 yıl evlilikten söz etmedik bir gün bile. Ne ben ne o... Ben akışına bırakmıştım, illa olmalı diye düşünmedim.

Sonradan bir konuşma geçti aramızda, gelecek kaygısı vardı eşimde. Ben de yıllarımı kaybedemem ya bitsin, ya adı konsun dedim. Adı kondu.

Genel olarak kafam uyuştuğu için, onunla gayet eğlenebildiğim için, her zaman bana destek olduğu için kaybetmek istememiştim.

Bence hic bir zaman bilemezsiniz. Genc evleniyorsaniz tecrubesiz oldugunuz icin dunyanin en buyuk baligi gibi gorunecek, ona hayran olacaksiniz zaten.

Back
X