O perde kalkar mi?

Bence eşinizin bi silkelenmesi lazım. Kendi ailesine giderken sormayan bir de sizi peşine takan adam, sıra sizin aikeye geldi mi ağaç kavuğundan çıkmışsınız gibi davranıyor. Ayrıca işini bırakıp gitmesi de çok saçma. Sizi iyice gaza getirmek istemıyorum hamilehamile ama yavaş yavaş bu zihniyeti değiştirmeye çalışın.

Bence eşinizin bi silkelenmesi lazım. Kendi ailesine giderken sormayan bir de sizi peşine takan adam, sıra sizin aikeye geldi mi ağaç kavuğundan çıkmışsınız gibi davranıyor. Ayrıca işini bırakıp gitmesi de çok saçma. Sizi iyice gaza getirmek istemıyorum hamilehamile ama yavaş yavaş bu zihniyeti değiştirmeye çalışın.
Nasıl yapabilirim ? Kavga dövüş ise yaramıyor ilk 1 senem böyle geçti . Geriye kalan senelerde de hayatımı alt üst ettiler şuan mantıklı davranmaya ve artık kendine getirmeye çalışmak istiyorum en azından bi süre deneyeceğim kaybedecek biseyim yok şuan da çünkü. Doğumdan sonrasi allah kerim dediğim gibi .

Nasıl yapabilirim ? Kavga dövüş ise yaramıyor ilk 1 senem böyle geçti . Geriye kalan senelerde de hayatımı alt üst ettiler şuan mantıklı davranmaya ve artık kendine getirmeye çalışmak istiyorum en azından bi süre deneyeceğim kaybedecek biseyim yok şuan da çünkü. Doğumdan sonrasi allah kerim dediğim gibi .
Sen de gitmeye kalkınca onun cümlelerini kullan seni ne diye yollamıyorsa sen de onu bahane et gidemezsin de :)

Öyle güzel söylüyorsunuz ki .
Benim eşimle tartışmak gibi bi niyetim yok ama ailesi beni paramparça ediyor. Dün akşam kayınpederim benimle kavga edecekti neredeyse ! Neymiş ben köye niye gitmiyormusum bebeğe hiç bişey olmazmış. Eşim doktor yasak dedi diyor. O bişey olmaz diyor . Neden hizmetciliki yapacak kimseleri yok . Ele nasıl hesap verecekler gelinleri niye gelmedi diye ! Benim canım çocuğumun canı bu kadar mı kıymetsiz girdim içeri ağladım konusturmadilar bile beni . Eşim eve gelmiş noluyor yine sana diyor . Bişey yok dedim . Ben onları için artık konuşup ses çıkarmıyorum bile huzurumuz bozulmasın diye. Ama her türlü karıştırıyorlar karıştıracaklar eminim. Beklentim yok . Benim Nnem ben çocuğuyum diye aldı. O onun annesinin terbiyesizliği. Ama hala beni kullanmanın peşindeler hazmedemiyorum . Zorum gidiyor artık. Biraz belki yüzlerini görür dedim ama görmek isteyen görecek. Kavga etmekten yoruldum . Şu hamileliğimi sağ salim bitireyim sonrası Allah kerim . Anneden babadan bile bişey beklememesi taraftarıyım. Her zaman . Ama bizi mağdur etmesin maddi manevi . Arkamda Dursun konuşsun biraz gorsun istiyorum. Beni ailemden uzaklaştırmaya çalışacağına kendi ailesine bi baksın ama yok hep boş. Böyle bireyin hayali bile mümkün değil benim için anladığım kadarıyla

Peki eşiniz ne diyor bu duruma illa geleceksin mı diyor. Sizin arkanızda durmuyor mu. Babasına birşey soylemeyip size gel mı diyor.

Kızlar merhaba nasılsınız? Çok şükür buralarda felaket olmayan konularda açmak nasip oldu bana diyip size hormonlarımın beni dürttüğü yerden sormak istiyorum . :KK55:

4 yıllık evliyim. Maddi durumumuz normal asgari ücret. Yada ben öyle sanıyorum bilmiyorum eve gelen para bu yani eşimin. Bu konuda ona güvenmiyorum biriktiriyor olabilir ailesine aktarıyor olabilir öyleyse hakkımı helal etmiyorum :sinirli:.
Neyse hamileyim şuanda . İlk hamile kaldığımda eşimle konuştuk ailem odasını alsın dedi . Bende annemde anne yani beşiğini almak istiyor dedim . Oda tamam söyleyelim ozaman dedi .
Eşimin ailesinin durumu oldukça iyi elektrik su gibi fatura sıkıntıları yok . 2 maaşları var. Bizden çok çok iyiler . Benim ailemin durumu da bizim gibi asgari düzeyde. Benim annem hamileliğimi ilk duyduğu andan itibaren ihtiyaçlarımın çoğunu kendisi seve seve aldı . Hala da almaya devam ediyor ben alma dedikçe içimden geliyor o benim yavrum diyor. İlk torun bişey diyemiyorum.

Annem beşiğimi falan aldı sonra kızım bebek arabasını da biz alalım siz çok masraf üstündesiniz zaten dedi kabul etmedim . Bildiğim kadarıyla eşimin az birikmişi var neden bu kadar yükseklikle olayım aileme diye düşündüm. Neyse bi yere alışverişe gittiğimizde eşim anneme söyle biraz da onlar alsn dedi güldü ben niye soyliyim almak isteyen alır zaten dedim . Neyse baya zaman geçti artık şuan alıyoruz bişeyler kayınvalidem hemen hazıra kondu oğlum bebek arabasını ben alıyım dedi. Bişey demedim . Geçen gün kendi annemlere gittik annem aldıklarını gösterince eşim ne kadar çok şey almışsın alma artık dedi. Eve geldik bana diyor ki anneme şöyle bişeyler alsn annemde . Sormayana ne soyliycem ben dedim.kimseden 5 kuruşa ihtiyacımız yok az olsun kendimiz yaparız dedim ( annemin çabalayıp onun annesinin hicbisey yapmaması zoruna gider gibi oldu sanırım).

Neyse kızlar 4 yıldır evliyiz eşimin ailesi köylü tarlaları falan var biz kaç yıldır gidiyoruz eşim orda işçilik yapıyor ben evde hizmetcilik bildiğiniz . Eşim burda işini bırakıp gidiyor cebimizde 5 kuruş para yok . Ne işçiliği için para veriyorlar ne bişey yapıyorlar. Yol paramızı bile kendimizden veriyoruz enayi yerine kullanıyorlar bizi . Kv ben hamile kalana kadar torun torun diyip durdu şuan hicbisey yapmadı ve yapmıyor. Ve eşim yine şu masrafını üstüne kalkıp memleketine tarlaya işçilik yapmaya gidecek 1 buçuk aylığına . Bende ailemin yanında kalacağım rahatsız olduğum için . Cebinde doğru düzgün para yok . Hala alacağımız bi sürü eksiğimiz var . Eşimin gitmesini hiç istediyorum bu sene çünkü zaten çok zorlanıyoruz bişeyler alırken.
Kv eşimin kız kardeşlerinin evini bildiğiniz döşeli Hali alır, dolap alır, sürekli para verir . Ama bizden yemeye çalışıyor . Memlekete gittiğimizde eşimin kız kardeşleri eşlerini bırakıp geldi diye evde oturmalarina rağmen para verir günlük . Bize hiçbirsey yok enayi yerine koyar ve hala bizim paramızda gözü. Şimdi ben eşime demek istiyorum ki . Bu yıl ki hasat parasını sana versinler.
Çünkü çocuk doğduktan sonra torun torun diye dolasacaklar ortada eşime de vermek istemezse hasat parasını ondan sürekli bişeyler kisitliyorlar görsün istiyorum gerçek yüzlerini vermeyince. Aslında kimseye ihtiyacım yok odada yapmak mecburiyetinde değilim ama kurulup her yer de benim kendimi idare etmeye çalışarak yaptığım herşeyi kendi biz yaptık yapıyoruz diye anlatıyor sibir oluyorum .

Bunu eşime nasıl söylemeliyim hem onların gerçek yüzlerini bi nebzede olsun görmeleri için hemde benim aileme olan anlamsız düşmanlığı biraz yatışsin istiyorum . Bizim iÇin asıl çabalayan benim ailem . Kafam kazan :deli: kusura bakmayın ne çok yazdım. Süper fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa hiç uğraşmayayim mi?
Ayyy hayat bunları dusunecek kadar uzun degil..
Anlamadığım çocuk yapan ciftlerin o ne alacak bu ne alacak şusunu sen al busunu bu alsin hevesi..Çocugu yapan kimse sorumlulugu ondadir kimse mecbur degil ..

Peki eşiniz ne diyor bu duruma illa geleceksin mı diyor. Sizin arkanızda durmuyor mu. Babasına birşey soylemeyip size gel mı diyor.
Gel demedi tabiki bu yıl sadece . Az önce diyor ki eşim annenlerle annemler alçaktır odayı. Kimse bişey demiyor. Ben de annem beşik alcak dedim sen bişey diyemiyorsun annenlere dedim. Söyle o zaman hasat parasını sana versinler dedim bu sene niye verceklermis diyor, ihtiyacın var evladısın kaç senedir tek kuruş para almıyorsun burdan işini gücünü bırakıp gidiyorsun günlük çalışana bile para veriyorlar dedim. Hiç cevap vermedi . enayilik ruhuna işlemiş bunun kafasına hiç bişey sokamam ben düşünmem hata .
Ayyy hayat bunları dusunecek kadar uzun degil..
Anlamadığım çocuk yapan ciftlerin o ne alacak bu ne alacak şusunu sen al busunu bu alsin hevesi..Çocugu yapan kimse sorumlulugu ondadir kimse mecbur degil ..
Tabi ki öyle kimseden beklentim yoktu kendisi söyledi bana zaten. Yapmasınlar biz sıkıntı çekerken yanımızda olmuyorlarsa iyi zamanımda tanımam kusura bakmasınlar.

Gel demedi tabiki bu yıl sadece . Az önce diyor ki eşim annenlerle annemler alçaktır odayı. Kimse bişey demiyor. Ben de annem beşik alcak dedim sen bişey diyemiyorsun annenlere dedim. Söyle o zaman hasat parasını sana versinler dedim bu sene niye verceklermis diyor, ihtiyacın var evladısın kaç senedir tek kuruş para almıyorsun burdan işini gücünü bırakıp gidiyorsun günlük çalışana bile para veriyorlar dedim. Hiç cevap vermedi . enayilik ruhuna işlemiş bunun kafasına hiç bişey sokamam ben düşünmem hata .

Tabi ki öyle kimseden beklentim yoktu kendisi söyledi bana zaten. Yapmasınlar biz sıkıntı çekerken yanımızda olmuyorlarsa iyi zamanımda tanımam kusura bakmasınlar.

O zaman sende gel derse diyeceksin ki sana beş kuruş para vermiyorlar beni neden sürüklüyorsun yanına hiç gelemem gitmek istemiyorsan da soyle eşin onların evladı o gitmek zorunda hissedebilir ama sen gitmek zorunda değilsin görev olarak görüyor ise birak kendi çapında görevini yapsın. Ama gidersen her zaman gitmek zorundasınız bahane üret gitme.

O zaman sende gel derse diyeceksin ki sana beş kuruş para vermiyorlar beni neden sürüklüyorsun yanına hiç gelemem gitmek istemiyorsan da soyle eşin onların evladı o gitmek zorunda hissedebilir ama sen gitmek zorunda değilsin görev olarak görüyor ise birak kendi çapında görevini yapsın. Ama gidersen her zaman gitmek zorundasınız bahane üret gitme.
Bu yıl kesinlikle gitmiyorum ama önümüzdeki sene gerçek anlamda tartışma çıkaracağım .

Bence çok haklısın senin eş duzelmez yanlız Allah kolaylık versin 2 ayda yarım kilo etle idare etmek ne demek yaa Allah kolaylık versin surekli gecinemiyoruz diyin bari
Allaha şükür yine de şükretmesini de idare etmesini de bilen bi insanım. Ama ben bu kadar kisarken göz göre göre bizi yemelerini hazmedemiyorum gerçekten. Öyle yapacağım artık demek ki yetinmemek gerekiyor idare wtmemek gerekiyor .

Back
X