Kızlar merhaba nasılsınız? Çok şükür buralarda felaket olmayan konularda açmak nasip oldu bana diyip size hormonlarımın beni dürttüğü yerden sormak istiyorum .
4 yıllık evliyim. Maddi durumumuz normal asgari ücret. Yada ben öyle sanıyorum bilmiyorum eve gelen para bu yani eşimin. Bu konuda ona güvenmiyorum biriktiriyor olabilir ailesine aktarıyor olabilir öyleyse hakkımı helal etmiyorum

.
Neyse hamileyim şuanda . İlk hamile kaldığımda eşimle konuştuk ailem odasını alsın dedi . Bende annemde anne yani beşiğini almak istiyor dedim . Oda tamam söyleyelim ozaman dedi .
Eşimin ailesinin durumu oldukça iyi elektrik su gibi fatura sıkıntıları yok . 2 maaşları var. Bizden çok çok iyiler . Benim ailemin durumu da bizim gibi asgari düzeyde. Benim annem hamileliğimi ilk duyduğu andan itibaren ihtiyaçlarımın çoğunu kendisi seve seve aldı . Hala da almaya devam ediyor ben alma dedikçe içimden geliyor o benim yavrum diyor. İlk torun bişey diyemiyorum.
Annem beşiğimi falan aldı sonra kızım bebek arabasını da biz alalım siz çok masraf üstündesiniz zaten dedi kabul etmedim . Bildiğim kadarıyla eşimin az birikmişi var neden bu kadar yükseklikle olayım aileme diye düşündüm. Neyse bi yere alışverişe gittiğimizde eşim anneme söyle biraz da onlar alsn dedi güldü ben niye soyliyim almak isteyen alır zaten dedim . Neyse baya zaman geçti artık şuan alıyoruz bişeyler kayınvalidem hemen hazıra kondu oğlum bebek arabasını ben alıyım dedi. Bişey demedim . Geçen gün kendi annemlere gittik annem aldıklarını gösterince eşim ne kadar çok şey almışsın alma artık dedi. Eve geldik bana diyor ki anneme şöyle bişeyler alsn annemde . Sormayana ne soyliycem ben dedim.kimseden 5 kuruşa ihtiyacımız yok az olsun kendimiz yaparız dedim ( annemin çabalayıp onun annesinin hicbisey yapmaması zoruna gider gibi oldu sanırım).
Neyse kızlar 4 yıldır evliyiz eşimin ailesi köylü tarlaları falan var biz kaç yıldır gidiyoruz eşim orda işçilik yapıyor ben evde hizmetcilik bildiğiniz . Eşim burda işini bırakıp gidiyor cebimizde 5 kuruş para yok . Ne işçiliği için para veriyorlar ne bişey yapıyorlar. Yol paramızı bile kendimizden veriyoruz enayi yerine kullanıyorlar bizi . Kv ben hamile kalana kadar torun torun diyip durdu şuan hicbisey yapmadı ve yapmıyor. Ve eşim yine şu masrafını üstüne kalkıp memleketine tarlaya işçilik yapmaya gidecek 1 buçuk aylığına . Bende ailemin yanında kalacağım rahatsız olduğum için . Cebinde doğru düzgün para yok . Hala alacağımız bi sürü eksiğimiz var . Eşimin gitmesini hiç istediyorum bu sene çünkü zaten çok zorlanıyoruz bişeyler alırken.
Kv eşimin kız kardeşlerinin evini bildiğiniz döşeli Hali alır, dolap alır, sürekli para verir . Ama bizden yemeye çalışıyor . Memlekete gittiğimizde eşimin kız kardeşleri eşlerini bırakıp geldi diye evde oturmalarina rağmen para verir günlük . Bize hiçbirsey yok enayi yerine koyar ve hala bizim paramızda gözü. Şimdi ben eşime demek istiyorum ki . Bu yıl ki hasat parasını sana versinler.
Çünkü çocuk doğduktan sonra torun torun diye dolasacaklar ortada eşime de vermek istemezse hasat parasını ondan sürekli bişeyler kisitliyorlar görsün istiyorum gerçek yüzlerini vermeyince. Aslında kimseye ihtiyacım yok odada yapmak mecburiyetinde değilim ama kurulup her yer de benim kendimi idare etmeye çalışarak yaptığım herşeyi kendi biz yaptık yapıyoruz diye anlatıyor sibir oluyorum .
Bunu eşime nasıl söylemeliyim hem onların gerçek yüzlerini bi nebzede olsun görmeleri için hemde benim aileme olan anlamsız düşmanlığı biraz yatışsin istiyorum . Bizim iÇin asıl çabalayan benim ailem . Kafam kazan

kusura bakmayın ne çok yazdım. Süper fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa hiç uğraşmayayim mi?