O zaten bizle muhatap olmuyor ki

Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.

İçlerinden biri de eşime arkadan zaten eşiniz bizle hiç muhatap olmuyor demis.

Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Çocuğumun okulunda çocuğumdan ve öğretmeninden başka hiçbir şeyle ilgili değilim. Velilerle sohbet etmek zorunda değilsiniz, bırakın ne halleri varsa görsünler. "Bizle muhatap olmuyor" ne ya, olmak zorunda mıyım, siz kimsiniz yani.

Uzak durun hiç gerek yok.

Kesinlikle değişti. Kardeşimin zamanındaki (10 yıl önce) veliler böyle değildi hepsi arkadaş gibiydi ne laf ne söz vardı. Çocuklarına prens prenses muamelesi yapmadıkları içindi sanrım

Abla şimdi benim oğlum biraz farklı. Bir de ben mahallede kimseyi tanımıyorum. Kendi aralarında hepsi arkadaş o yüzden çocuklar birbirine girse şikayetçi olmuyorlar arkadaşlıkları bozulmasın diye. Bizimki birine dokunsa dedikodu kazanı kaynıyor hem de nasıl. Bu bana değil sadece benim gibi çoğu kişiye yapılıyor. Valla onlarla oturup başka çocukların dedikodusu yapamam :KK70:
Çocuklar hakkında dedikodu yapmak acınası bir durum😖

Gıybet dünya var olduğundan beri vardır herhalde ama bacak kadar çocuklar hakkında konuşmak da nasıl bir şeydir anlamıyorum, gerçi mahallelerde var böyle şeyler bende genelde mahallede yaşadım bilirim böyle tipleri, tanışmamak ve muhatap olmamak en iyisi, dedikodudan başka bir şey katmayacak ilişkilere gerek yok 😬

Çocuklar hakkında dedikodu yapmak acınası bir durum😖

Gıybet dünya var olduğundan beri vardır herhalde ama bacak kadar çocuklar hakkında konuşmak da nasıl bir şeydir anlamıyorum, gerçi mahallelerde var böyle şeyler bende genelde mahallede yaşadım bilirim böyle tipleri, tanışmamak ve muhatap olmamak en iyisi, dedikodudan başka bir şey katmayacak ilişkilere gerek yok 😬

daha dün mesaj atmış öğretmen. Bir veli okul içerisinde başka bir çocuğa bağırmış kızmış. Bunu bile kendinde hak görüyor insanlar. Öğretmen de" bir daha tekrarlamayacağım aynısı olursa sonuçlarına katlanırsınız. Her veli kendi çocuğundan sorumlu başka çocuklarla muhatap olmayın "yazmış. Şimdi veli grubundan dedikodu döner 😬

daha dün mesaj atmış öğretmen. Bir veli okul içerisinde başka bir çocuğa bağırmış kızmış. Bunu bile kendinde hak görüyor insanlar. Öğretmen de" bir daha tekrarlamayacağım aynısı olursa sonuçlarına katlanırsınız. Her veli kendi çocuğundan sorumlu başka çocuklarla muhatap olmayın "yazmış. Şimdi veli grubundan dedikodu döner 😬
Ya valla şimdi küçük çocuğu olan kadınlar af buyursun hepsini kastederek yazmıyorum ama son zamanlarda Pelinsu Berkecan anneleri çoğaldı, elbette herkesin evladı kendisine kıymetli, anneler çocuklarını korusunlar arkasında dursunlar ama başkasının çocuğuna bağırmak da çiğlik.
Senin çocuğun çocuksa diğeri de çocuk, mükemmel anne en şahane anne olacağım derken işin suyunu çıkarıyorlar, çocuklar birbirilerine zarar vermiyorsa karışılmaz, dayanamayıp karışıyorsan da alemin çocuğuna bağırılmaz, onlar arkasını dönünce unutup oyuna devam ediyorlar çünkü adları üzerinde çocuklar.

Çocuk dediğin düşe kalka büyür zaman zaman arkadaşlarıyla anlaşamaz itişir kakışır sonra barışır, böyle böyle paylaşmayı ve anlaşıp sorun çözmeyi öğrenir.

Çocuklar kendi aralarındaki sorunları eğer çok büyük bir olay yoksa ailelerin araya girmesini gerektirecek bir şey yoksa çözüyorlar ama lütfen herkes üzerine alınmasın da bazı anneler çocukları üzerinden birbirine gösteriş yapma ve ego savaşına giriyorlar, aralarında gizli bir rekabet oluyor, en ilgili en çocuğuyla alakadar olan en şık en okul hayatında aktif 😂😂😂

Oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. İki yasinda ve hiperaktif bir bebeğim var. Bahçede oğlumu beklerken durması için ağaçların yanında bekliyoruz o toprakla vs oynuyor falan sonra oğlum geliyor gidiyoruz. Bu bazi velileri rahatsız etmiş. Çünkü orada gurup halinde konuşup, çocuğunu bekleyen velilerin benimki gibi durmayan kendini yerlere atan bebegi yok. Biliyorlar goruyorlar bebeği oradan alıp onların yanına gittiğimde olanlari. Hastayim bugün eşim gitmiş oglumu almaya, içlerinden biri oğlunuz oğlumun lazerini almış demiş. Sonra kadının oğlu hayır ben verdim ama o bugün getirdi demiş. Hemen şikayet. Oğlumun beş tane lazeri var, kimsenin oyuncağına tenezzül edecek biri değil. Çocuğun ışıklı kalemini kırınca kadının oğlu, çocuk kendi vermiş lazeri ve oğlum eve gitirir getirmez götür oğlum dedim.

İçlerinden biri de eşime arkadan zaten eşiniz bizle hiç muhatap olmuyor demis.

Açıkçası bu okulu da velileri de pek sevemedim ve yanıma gelip konuşan olmazsa, konuşmuyorum. Sizler nasılsınız kizlar? Hepiniz diger velilerle yakın misiniz? Uzaktan izlediğim kadarıyla aralarında guruplasmislar.
Muhattap olunacak tipler değilmiş zaten bence siz doğru yoldasınız.

benim oğlan 2ci sınıfa gidiyor, 21 aylık kardeşi var
hiiiiiğğğçç biri umurumda değil,
son 2-3 dakika kala gidiyorum selam verene veriyorum
vermeyene tııınnnn ...

yan apartmanda ki bi kadının kızı bizim oğlanlanın sınıf arkadaşı
o samimiyeti sevdiği için gelir gider konuşur, o da der çok gamsızsın
kimse ile iletişime girmiyorsun diye, ne gireceğim yanlışlıkla öğretmenin muhabetini geçir anında lafı götürürler
azıcık aşım, kaygısız başım. az insan güzeldir.

Bende kimseyle muhattap olmuyorum onlar benide garipsiyor ama bana gore insanlar yok iliski kurmuyorum kerhaba merhaba ama siz cok pasifainiz sizi sikayet edicektim diyen kadin ne hakla boyle birsey soyluyor? Ezik durmayin oglunuz dayak yediyse hesabini sorun siz uste cikin kamerayi gormek istiyorum gereken neyse yapilacak herkes cocuguna edep igretsin vs vs bazi konularda cazgir olmazsaniz cocugunuzda ezikir sizde boyle sacma sebeplerden yarin okula gitmek istemiyorum dersiniz yani ne alaka? Kimki onlar bukadar takiyosunuz

Neden diğer velilerle muhatap olasınız ki? Çocuğunuzu alın gidin söylediklerinin ne önemi var. Dedikodular her zaman gerginlik doğurur çocuğunuza da yansır bu durum. Varsın size soğuk desinler ne önemi var?

Bu gruplar berbat ve yapmacık ve samimiyetsiz olduklarına eminim içlerinden birisi de kıdemli sınıf annesi gibi bir görevdedir

Bögg nefret ediyorum bu gruplardan hepsi kendi çocuğunu yarıştırıyor ve camdan çocukları var gibi davranıyorlar

Ay bide bir grup var bizde sınıf anneleri grubundan başka özel kızlar grubu açmışlar seni de alalım buluşup bir yerlere gidelim diye istemedim

İçeriği sırf dedikodu böğğ dedikoduyu seven ben bile bu gruba katlanamıyorum

Bende kimseyle muhattap olmuyorum onlar benide garipsiyor ama bana gore insanlar yok iliski kurmuyorum kerhaba merhaba ama siz cok pasifainiz sizi sikayet edicektim diyen kadin ne hakla boyle birsey soyluyor? Ezik durmayin oglunuz dayak yediyse hesabini sorun siz uste cikin kamerayi gormek istiyorum gereken neyse yapilacak herkes cocuguna edep igretsin vs vs bazi konularda cazgir olmazsaniz cocugunuzda ezikir sizde boyle sacma sebeplerden yarin okula gitmek istemiyorum dersiniz yani ne alaka? Kimki onlar bukadar takiyosunuz
Ezik durmak değil ya. Fazla şirret değilim. Uzlaşmacı olmaktan yanayım. Bunun sebebi de, anneleriyle fazla yuzgoz olursam, çocukları oğlumu dislarlar düşüncesi. Hangi biriyle mücadele edeceğimi de şaşırdım açıkçası çünkü çocuklardan biri oğluma iki gündür devamlı vuruyor, öğretmen şikayet istemiyorum demiş. Veliyle konusunca da benim oğlum yapmaz iftira atıyorsunuz şikayet edecem diyip üste cikiyor. Sanırım okulun ölum gurubuna düştüm.

Ezik durmak değil ya. Fazla şirret değilim. Uzlaşmacı olmaktan yanayım. Bunun sebebi de, anneleriyle fazla yuzgoz olursam, çocukları oğlumu dislarlar düşüncesi. Hangi biriyle mücadele edeceğimi de şaşırdım açıkçası çünkü çocuklardan biri oğluma iki gündür devamlı vuruyor, öğretmen şikayet istemiyorum demiş. Veliyle konusunca da benim oğlum yapmaz iftira atıyorsunuz şikayet edecem diyip üste cikiyor. Sanırım okulun ölum gurubuna düştüm.
E neden bende sizi sikayet edicem demiyorsunuz ogretmenin sikayet istemiyorum demesi biseyi degistirmez ozaman sinifta duzeni saglasin cocuklarin arasi neden bozulsun ailelerin hepsiyle sorun yasamiyorsunuz sonuctacocugunuza vuran bir cocuk varsa sizde sikayetci olabilirsiniz karsi tarafin uste cikabilecegi bir durum yok

Bugün öğretmen bir veda mesajı atti tüm velilere telden. Üç gün sonra yerime baska bir öğretmen gelecek, sağlık sorunlarım var vs yazmış. Çocuklara söylemeyin, uzulmesinler diye de eklemis. Dedim ki şimdi bu guruplar adamın çevresini çocuklarla sarmistir mutlaka çıkışta. Çocukları almaya giderken yani. Sanki hoca çocuklar bilmesin dememiş gibi hepsi sarmış adamın etrafını yanlarında çocuklar, niye gidiyorsunuz diyip sacmaliyorlar. Tahammül edemiyorum bu avamliga. Sanki öğretmenin arkasından atıp tutmadiniz hiç. Çok ödev veriyor vs diye. Daha üç gün varken, çocuklara söylenmemesi gereken bir durumu nasıl sorumsuzca umursamadilar. Yapmacikligi hiç sevmiyorum.

Geçen gun bunların olmadığı bir anını yakaladım öğretmenin, çünkü hep etrafindalar, hep birilerini şikayet ediyor ve devamlı soru soruyorlar. ama bebeğim nasıl ağlıyor gidelim diye. Abisi bile tutamiyor tam hengame. Tam konuşacağım, içlerinden biri geldi ödev sormaya. Sandım ki sorup gider. Görüyor çünkü rezilligi. Tek tek harflerden hecelerden başladı bekliyorum bekliyorum gitmeye niyeti yok. Ya dedim, bebeği goruyorsunuz kendini yerden yere vuruyor, bir şey söyleyip gideceğim izin verirseniz. Demez mi, benim de küçük çocuğum var. Ee dedim ama bebeğim gibi durmamazlik yapmıyor, yanında duruyor sakince. Bir tiripler, bir sinirlenmeler. Zar zor gitti.

E neden bende sizi sikayet edicem demiyorsunuz ogretmenin sikayet istemiyorum demesi biseyi degistirmez ozaman sinifta duzeni saglasin cocuklarin arasi neden bozulsun ailelerin hepsiyle sorun yasamiyorsunuz sonuctacocugunuza vuran bir cocuk varsa sizde sikayetci olabilirsiniz karsi tarafin uste cikabilecegi bir durum yok
Bir kere dedim, ben de sizden şikayetçi olacagim diye. Görüşürüz dedi bana. Öğretmende bıkmış ya. O kadar kalabalık ki hangi biriyle.ugrasacagini şaşırmış durumda. Ama tabii ki şikayet istemiyorum demek çözüm değil. Yarın gitsem, cocuğun velisiyle konuşsam, bir sürü rezillik çıkacak buna o kadar eminim ki. Tamam konusurum bir daha yapmaz diyebilecek kişiler degil cogu. Anlatınca küçük şeyler gibi geliyor ama alışık olmadığım kişiler ve ortam olunca afalliyorum bende.

Benim oğlumda bebekti kızım ilkokula başladığında.
Hep beraber gidip geldik kızımı almaya,hava güzelse erken giderdim hava soğuksa geç gidip son ana kadar arabada beklerdim.
Kimseyle de selamlaşma dışında sohbetim olmadı,oğlumla ilgileniyordum zira.
Oyun buluyordum onu oyalayacak şekilde hareket ediyordum,durmazdı zira ben sohbet edecek olsam.
Kimin ne dediği de (arkamdan)inanın umurumda olmadı hiç.
Mecburda değilim zaten, selam vermek kafi.
Sizde takılmayın zaten kimseyi memnun etmek gibi bir zorunluluğunuz da yok.
Gerekiyorsa tam vaktinde gidin yada 5 dakika geç o şekilde kimseyle karşılaşmak durumunda kalmazsınız

Back
X