Obezim.. morbit obez, aynalara küstüm kendimi sevmiyorum agresif ve negatif bir insanım...

Yeme bozukluğun var muhtemelen duygusal yiyorsun bir psikiyatriste görünmen şart, kilolu olsan kiloluyum derdin obezim dediğine göre hayatın boyunca diyet listeleriyle yürüyüşlerle sporla vs uğraşmış birisin bu yüzden bu konuda tavsiye falan veremem. Geriye tek bir seçenek kalıyor eğer kafanda varsa seninde o da tüp mide. İyi bir doktor ve iyi bir hastane bulup süreci planlamak gerekebilir. Son kez diyet ve hareket konusunda aksiyon almayı dene olmaz yapacak bir şey yok çözümsüz bir konu değil öyle düşün canını sıkma ve emin ol yalnız değilsin bir sürü insan var senin gibi insanlar beş kilo alsın hayattan soğuyor sen çok çok haklısın bu sebeple

Yalnız değilsin klasik şişman hareketleri. Ben de diyete girip 2. Günü bozuyordum. Hep aynı şey. Bu durumda beni motive edecek birşey lazımdı. Ben çözümü diyetisyende buldum. Online diyetisyen. Sağlık ocağına gidip tahlillerimi yaptırdım. Sonra diyetisyen ona göre hazırladı liste. O beni motive etti. 1,5 aydır diyetteyim 7 kilo verdim. Oturuşum yürüyüşüm nefes alışım hepsi değişti tavsiye ederim. Seni motive ne edecekse onu yapacaksın.

Hayatınızı düzene sokmazsanız yeme düzeni uyku düzeni . Hayatınız boyunca hep diyet yapmak zorunda kalacaksınız
Ama akşam en gec 19-20 saatlerinde yemek yemeyi bitirin. Elma dahi yoğurt dahi yemek yok. Ama içecek olabilir su bitki çayı .
Herşeyi hergün yemeyin azaltın. Hergün tatlı olmaz hergün çikolata olmaz hergün ekmek olmaz mesela. Ve bunu hayata geçirdiginiz de herşeyi yiyorsunuz ama önce nefsinize hükmetmezseniz daha çok diyet yaparsınız kendimden biliyorum

siz kendinizi ikna edemezseniz başkası nasıl etsinki,aynaya bakınca mutsuzsan ve sorunun iradenin düşük olmasıysa problemi ve çözümü zaten biliyorsun demektir,kararların iradene yenik düşüyor ve yiyorsun yedikçe kilo alıyorsun kilo aldıkça agresif mutsuz ve umutsuz oluyorsun stres yapıp yemek yiyorsun sonra kilo alı......bu kısırdöngü böyle sonsuza kadar sürer gider,isyanda etsen,mutsuzda olsan yapman gerekenin ne olduğunu biliyorsun,oturduğum yerden konuşmak kolay ama anlıyorum,boyum 178 doğumdan sonra çok değil 5 kilo fln vermem gerekiyordu ki hayatım boyunca diyet yapmış değilim,yemekle çok aram yoktur ama o 5 kiloyu verene kadar kaç defa diyet bozdum,ellerim titredi,tansiyonum düştü en son elime kaşık alıp çikolataya saldırdımki öldürsen ekmeğe sürülen çikolatayı öyle kaşıkla yemem normalde,psikolojimiz bize oyun oynuyor,diyet yapınca beynimiz vücudumuza aç kalacaksın sinyali gönderiyor bütün sistemimiz kendini korumak için savaş veriyor,normal zamanlarda o kadar düzenli yemiyordum ama açlık krizine giriyordum,demekki önce kendimizi ikna etmemiz lazım bazende kendimize zorbalık yapıp söz geçirmemiz lazım,ne yersiniz ne yemezsiniz bilemem kaç ayda kaç kilo verilir bilmem ama ben 1 ayda 6 kilo verdim en son yeter artık deyip eğlenceli bir hale getirmenin yolunu buldum ve hala o yolda ilerliyorum,haftada 2 kilo kilolu insanlar için normal diyorlar,bunun karşılığını aldıkça hırslanacaksınız ve belkide bilmiyorsunuzdur bende inanmazdım ama belli bir süre sonra zaten canınız çokta yemek yemek istemiyor 6 gibi bir süre sonra istesenizde tatlı,yağlı istemiyor canınız,amaç şuan kilo vermek değil kilo verip yaşam biçiminizi değiştirmek,yeter be ben ne yapıyorum deyip yola koyulun ve benim size en büyük tavsiyem diyet yemekleri yemeyin o işte insanı soğutuyor hayattan,neymiş haşlanmış patlican,haşlanmış tavuk vs yemin ediyorum şişman ama mutlu yaşarım daha iyi,kalorisiz olmasına gerek yok çok sağlıktan yıkılmasınada gerek yok heleki zayıflama çaylarına hiç gerek yok,ekmek yerine pilav,patates,yağlı yemek yerine fırında sebze tavuk,yağ yerine su,pasta yerine meyve işi çözer.

Evde leslie yapmaya başla. Yesen bile yap, aman o kadar yedim niye yapayım deme. Sen video sürelerini, zorluklarını yükselttikçe, ulan bu kadar uğraşıyorum, terliyorum, öldüm bittim yoruldum, yiyerek kendime zulmetmeyeyim diyecek noktaya gelirsin. Aman hızlıca kilo vereyim şunu yapmaktan kurtulayım diyor insan bir süre sonra. Her gün mutlaka kendini zorlayarak, sürünerek yap.

Biorezonansı bir araştırın.

Duygusal acliga hicbir oneri fayda etmiyor,imkanin varsa kilonu bosver once psikoloiik destek almaya basla. Insan mutsuz oldugunda cok yiyor, cunku mutlu olmanin en kolay en hizli ve ucuz yolu yemek yemek.

117 kilodan 85kiloya düştüm totalde 9ayda. Bunu Ve 110 kg iken de hamile kalmıştım öyle diyeyim.
Dışarı çok mutlu pozitif görünen ama içinde böyle olmayan ve bunu da farketmemiş biriydim. Önce sizi bu kadar hayattan koparan şeyi bulmalısınız. Kıtlıktan çıkmış gibi yerdim ben yalnızken :)
Önce bu ayağı çözmek gerekiyor yıllarca diyetisyenler onlar bunlar denemiştim. İçimizdeki sıkıntıyı çözmeden olmuyor. Sadece yürüyün ilk hafta 15dk sonra 30dk o şekilde 1 saat yürüyün.
Benim kızım 13 aylık oldu şu an her gün bebek arabasına koyuyorum onu ve yürümeye gidiyoruz. Bazen 2-3 saat yürüyorum.
Enerjinizi düşüren bir şey var onu bulacaksınız önce. Demir, d vitamini, magnezyum bunlar bana çok yardımcı oldu başka kullandığım şeyler de var ama onları doktorunuzla belirlemeniz lazım. Mesela ginseng bana çok güzel enerji verdi. Eve kapanmayın. En büyük hatayı Orda yapıyoruz. İsterseniz özelden de konuşabiliriz siz yeter ki bir adım atın.
Mide ameliyatı da bir seçenek ama ona da psikolojik olarak hazır olmak gerekiyor yine.
Diğer zayıflama iğneleri hakkında fikrim yok ben aralıklı oruç yapıyorum her dakika yemek yiyen ben bazen 24 saatte tek öğün yiyorum artık. Yani her şey sizin adımınıza bağlı

Konu sahibi, durumunuz psikolojik görünüyor. Bu konuda tedavi olmadan sakın tüp mide vs olmayın. Çevremde tüp mide olan 5 kişiden 4 ü eski kilosuna döndü. Sorun beyindeydi çünkü.

Obeziteyle bir kere tanışmış insanlar bir ömür sürekli aynı döngüde dönüyor ne yazık ki. Ben bunu sadece çevremdekilerden gördüğümü zannederken istatistiklere baktığımda genel bir durum olduğu anladım. Ameliyatı düşünmenizi öneririm.

Her konuda nasıl böyle detaylı ve bilgili,eleştirmeden yapıcı yazıyorsun valla bravo

Tüp mide ameliyatı düşündün mü

Ozempic hakkinda bilginiz varmi? Doktorum bana önerdi kilo vermem icin ama seker hastasi degilim

Bolca hareket et, kardiyo da yap, agirlik da calis. Oturdugun yerden tabi kiz ayiflayamazsin evladim. Hemmen cozum ureten her seyin bir bedeli oluyor biliyorsun, "duzgun" yollardan kalori yakmak yerine bir tek ignecik olacaksin, sence bu yan etkisiz gelir mi?

Son düzenleme:
Ozempic hakkinda bilginiz varmi? Doktorum bana önerdi kilo vermem icin ama seker hastasi degilim
Annem kullanıyor. Yaşı gereği artık kilo vermesini imkansız olarak görüyor doktorları. Diğer hastalıklarından dolayı mide küçültmeyi de yaptıramıyor başka çaresi yok o yüzden bu ilaçla şansını deniyor umarım işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…