3 erkek kardeşim ben annem babam aynı mahallede oturuyoruz birlikte çok mesai harcadigimiz anılar biriktirdiğimiz bı aileyiz .bu kardeşimle gelinimizle tatile gitmiş şehir dışında ailesinden biri gelince kendi evim de de agirladigim samimiyetimiz var ..Kötü gününde de ağladığı omuz olmusumdur ablası olarak..Ama aile olmak enistemizin gelinimizin ailesine sahip çıkmak mi oluyor ki
Ne alaka onlarla aile değiliz
Koranadan kaynaklı çok gidip gelinmedi 2 senedir zaten o sürede kırılan kırıldı zatensiz kardeşinize bu 3 senede yemeğe gitmediniz mi hiç? sizler dediniz mi bir tabakta kardeşe indirelim yada kendi kardeşinize dediniz mi kaynımıda çağıralım mı gelmişken onuda görürüz diye?
Sizin kaynınızla kardeşinizin arasında hiçbir bağ yok. Neden gidip kapısına yemek götürsün? Veya neden samimi olsun? Siz eşinizle evlendiniz diye kardeşiniz sizin kayın ailenizle muhatap olmak zorunda değil ki. O aileyi siz seçtiniz kardeşiniz değil. Böyle bir beklentiye girmeniz çok saçma geldi bana
Ben evliliğimin ilk senelerinde kaynım kayınvalidem birlikte oturduk .Oyüzden ailemle yeteri kadar samimiyeti ve kaynasmisligi varMisal ben olsam kardeşime gittiğimde hadi çaya kaynımı da çağıralım der muhabbet ortamı oluştururdum en azından azcık samimiyet oluşurdu aralarında
Öyle kimse birşey yapmayacak sonra taşındıktan sonra yok şöyle yapmadı yok kapısını çalmadı vs
Madem insanları kaynaştırmamışlar oturup da hatrı yok mu demeye de hakları yok
Tasinirken yemek yollarim. O telasla ac kalmasın diye. Hatta daha dün ust kat komsum yurtdisindan evine geldi. Yemegi yoktur diye evde ne varsa koydum goturdum. Her geldiginde de gotururum. Bu istisna bir durum. Kardesimin kayni ile samimiyet durumumuza gore evime yemege cagiririm, sohbet edilir, cay icilir. Kapisina yemek goturup, cikiyorsam samimi degiliz demektir. Yani yemek goturmek benim icin gorev haline gelmistir. Goturmem, ugrasamam. Istisnasi hastalik, yasliliktir seve seve gotururum o zaman. Ama eli kolu tutan 45 yasindaki adama neden surekli yemek gotureyim ki? Hazir yemek beklentisi varsa, kendi kendine bakamiyorsa bu benim problemim degil.Çok yanlış anlamissiniz tabi ki de yemegini temizliğini yapıyor adam. siz binanıza bı es dostunuz taşınınca 1 tabak usuldendir diye ikram da bulunmazmisiniz ?Yemek bahanesi işin hicmi kapısını calmazsiniz?
Koranadan kaynaklı çok gidip gelinmedi 2 senedir zaten o sürede kırılan kırıldı zaten
Ne kadar kaynamış olabilir ki en fazla oturmaya geldiklerinde aynı ortamda oturmuşlardırBen evliliğimin ilk senelerinde kaynım kayınvalidem birlikte oturduk .Oyüzden ailemle yeteri kadar samimiyeti ve kaynasmisligi var
Eşiniz de siz de yanlış düşünüyorsunuz bana göre.
Kardeşinizin de eşinin de samimi olmaya, yemeğe çağırmaya ya da ikram etmeye hiç bir mecburiyeti yok. Ben annenizin savunmasına hak verdim ama siz garip bir şekilde annenize şaşırmışsınız bir de neden normal karşılıyor diye.
Siz eşinizden çok çabuk manipüle oluyorsunuz anlaşılan ama aynı durumda kalan sizin kardeşiniz olsa, eşiniz gelinimizin ne mecburiyeti var ki kadın senin bekar kardeşinin kapısına mı gitsin diye sizi suçlu çıkarırdı üstüne.
Ayrıca objektif yorum ricası ile konu açmışsınız aa objektif yorumları da kabul etmiyorsunuz gibi.
İlk defa konu açtım bu şekil de objektif yorum da olmuyormuş anladımEşiniz de siz de yanlış düşünüyorsunuz bana göre.
Kardeşinizin de eşinin de samimi olmaya, yemeğe çağırmaya ya da ikram etmeye hiç bir mecburiyeti yok. Ben annenizin savunmasına hak verdim ama siz garip bir şekilde annenize şaşırmışsınız bir de neden normal karşılıyor diye.
Siz eşinizden çok çabuk manipüle oluyorsunuz anlaşılan ama aynı durumda kalan sizin kardeşiniz olsa, eşiniz gelinimizin ne mecburiyeti var ki kadın senin bekar kardeşinin kapısına mı gitsin diye sizi suçlu çıkarırdı üstüne.
Ayrıca objektif yorum ricası ile konu açmışsınız ama objektif yorumları da kabul etmiyorsunuz gibi.
Kardeşinizin eşi gidebilirdi madem görüş bu. Bahane etmişler kusurun üstü örtülmeye çalışılmış ben kaynınızı haklı buldumİyi akşamlar hanımlarkonuyu uzatmadan anlatmaya calışicam
Bekar kaynım( 45 yaşinda)kardeşimin binasında 3 sene oturdu.Bu süre zarfında ne kardeşim ne esi 1 kere kapısını çalmadı bir tabak yemek goturmediler .Gerçi kitapevinde çalışıyor bir kaç kez kitap istemislerdi .Kaynım ordan taşındı lakin eşim kardeşime de gelinimize de kırgın tavırlı"köpeğin hatri yoksa da sahibinin demi olmaz" diyip mesafesini koydu.
Dün annemler de konu açılınca ben de anlattım ... bizim fikrimizin yanlış olduğunu bekar adamin kapısına gidemiyecegini esinin de 7/24 çalıştığını söyleyip savunmaya geçtiler .Teyzem annem de onlara hak verdi ben çok üzüldüm .Siz ne düşünüyorsunuz biz mi yanlis düşünüyoruz?
Hadi benim kardeşim öküz karisida düşünemez mi gerçektenNe kadar kaynamış olabilir ki en fazla oturmaya geldiklerinde aynı ortamda oturmuşlardır
Kardeşiniz adım atmamışsa eşi ne yapabilir ki bu durumda? Hayatım 1 tabakta x abiye çıkarayım ayarla da demediyse eşi çıkarayım neden desin? Demek ki kardeşiniz de kaynınızı sadece kiracı olarak görmüş
Siz gittikçe kaynınızı ortama dahil etseydiniz bu laflar edilmemiş olurdu
3 seneden sonra mı kapısının çalınmadığı dert oldu herkese
Bende bu sekil de düşünüyorum ..Çünkü ben binama gelinimiz veya eşimin dostumun hangi akrabası taşınırsa tasinsin bu şekilde davranmazdimpeki eşiniz ve ailesi bu kırgınlığı size söyleyene kadar sizde aynı şekilde mi düşünüyordunuz?
En güzeli bende o yola doğru gidiyorum..Görümcemin kaynıyla merhabam dahi yok. Söyleyeceklerim bu kadar.
Kaynimin da taktigi yok aslında eşim daha çok gönül koyduKardeşinizin eşi gidebilirdi madem görüş bu. Bahane etmişler kusurun üstü örtülmeye çalışılmış ben kaynınızı haklı buldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?