Objektif Olabiliyor muyuz Gerçekten?

Bizim boşan dememizle boşandıklarını sanmıyorum

he şimdi dayak yiyen,aldatılan psikolojik şiddete maruz kalana ne diyelim

dayan yuvanı kurtar mı ben kendi adıma oto çöpe boşan demem

çok ciddi sebepler varsa yukarıda saydıklarım vb. derim

o konu sahibesine kalmış boğazına yapışmıyoruz ya illede boşan diye

dayak yemeye aldatılmaya razıysa kendi bileceği iş

Kolay kolay boşan demiyorum ama mesela hamileyken dayak yiyor,sonrasında devam ediyor ve evliliğimi kurtarmak istiyorum diyor. Hayvana bile yapılmayan muameleler Görüyor bazı Kadınlarımız. Çok üzülüyorum. Ama gidecek yeri yok,maddi durumu yok boşanamıyor. Işte bunları düşünerek yaptığımız evliliklerde tamamen eşe bağlı olmamak(maddi anlamda) ve aileyi karşına almamak Lazım.

Selam Hanımlar;

KK' yı severim. Her ne kadar bazen toplumun genelini yansıtmadığını düşünsem de buradaki hanımların fikirleri benim için önemli.

Bu konuda da fikirlerinizi almak istiyorum.

Evliliğinde sorun olan bazı hanımlar burada konu açıyorlar ve gerçekten birçok kişi makul yorumlar yapıyor. Yalnız dikkatimi çeken bir husus var. Mesela özellikle doğrudan boşan diyen arkadaşların mutlu bir evlilikleri olduğunu görüyorum en azından buraya o şekilde yansıyor. Acaba şu anda eşiyle mutlu olan bir hanım boşanma noktasına gelse gerçekten bu kadar rahat adamı kapıya koyar mı?

Sizce gerçekten mutlu evliliği olan bir kadının "Boşan!" önerisini ciddiye almak doğru olur mu? Ben burada özellikle bu tip konularda boşanmış hanımların yorumlarını görmek istiyorum.

Yani gerçekten konu sahibiyle benzer durumları yaşamış, adama resti çekmiş, çocuklarını alıp yoluna devam etmiş kadınların yazacakları şeyler bana daha ciddiye alınası geliyor. O hanımlardan da doğrudan boşan diyenini görmedim hiç. Geneli yapıcı.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Asıl mutlu evliliği olan kadının yorumu ciddiye alınmalı, dik bir duruşu olduğu için mutlu

Ben çok rahat boşa diyen biriyim mesela,ben dedim diye kimse bosanacak değil, 10 paragraf sorun sıkıntı yazan insana ne denir

Evliliği kurtarmak yapıcı olmak falan karşılıklı olur, dayak yemiş aldatılmış ailesine saygı gösterilmiyo vs bu kadın nasıl kurtaracak evliliğini, ya aile terapisi denecek ya da kırmızı gecelik ruj, zaten adamlar kendilerinde sorun görmüyorlar o yüzden terapisti geç, kırmızı gecelikte en fazla 10 dk lık zevk boyunca etki eder,bir erkeğe karşı en büyük kozunuz biterse bitsin diyebileceğinizi çantada keklik olmadığınızı bilmesidir, gerisi tırı vırı, olay bu, hala karşısında evliliğim de evliliğim diyen bir kadın varsa erkek iyice kabarır

Yanlış anlaşılmasın ben burada millet birbirine sürekli boşan diyor gibi bir şey söylemiyorum. Sadece bu süreçlerden geçmemiş insanların önerilerini ciddiye almak ne kadar doğrudur onu konuşalım istedim. Teşekkür ederim yorumun için :KK28:.

O zaman konusunun başına yazsın konu acan: sadece boşanma tecrübesi olanlar yorum yazsın

Öneriler genelde kendi hayatımıza göre değil olması gerekene göre verilir. Anlaşamayan iki insana boşan demek gayet mantıklı, sonu yok, hayat görüşü farklı, ilgisiz, aşk bitmiş. Bu insan 3 sene sonra eşine yeniden aşık olacak değil, daha kötü olacak ama daha iyi olmayacak.
Bence her kadın başına gelince doğru davranışın ne olacağını bilir ancak her kadın o doğru davranışı sergileyemez, cesareti olmaz.

O zaman konusunun başına yazsın konu acan: sadece boşanma tecrübesi olanlar yorum yazsın

Bilemiyorum ki be AdAm_OLaCaK_KIZ, aslında teorik olarak senin dediğinde mantıklı olabilir. Kadın mutluysa dediğini yapmak lazım belki onun gibi olmak adına ama bilemiyorum işte.

Aslında benim öğrenmek istediğim şu;

Gerçekten bu kadar dik duruşlu olup, hak eden adamı kapıya koyup, mutlu olan var mı? Bunu bizzat o kadınlardan duymak bu durumda olan insanlar için daha motive edici olmaz mı sence de?

Tabiki de çoğu insan bol keseden atıyor. Ben kendi yasadiklarimi yiyip yuttuklarimi umursamadiklarimi düşünerek yorum yapiyorum. Her defasinda da bu soruyu soruyorum kendime empati yapmadan yazmiyorum. O sinirle adamı gömüp iki gun sonra barisacagi belli olanlara zaten fix yapıcı yorum yapıyorum. Mutsuz olan birini daha da mutsuz etmenin koruklemenin bi manası yok. Ya da atiyorum normalde yapilacal sey farklidir issizken muhtacken hamileyken vs yapilacak farklıdır. Mantık çerçevesinde hareket ettirmek lazım insanlari. Lüzumsuz fevrilik zararla otutturur. Belli insanlar var zaten kendileri hic konu acmadan kusursuz hayat yasayip burda millete laf sokarak mutlu oluyorlar. Direkt okumayin bir sonraki konuda ne yazdigni. Ben oyle yapiyorum.

Tavsiyeler zaten başkasına verilmek icin vardır :) buradan cikacak tek sonuc bu. Insanlar yapay zeka gibi empati yapmadan yaziyo. Dogrular sanki bilinmiyormus gibi. Halbuki her hata her iliskide farkli degerlendirilmelidir. Birisinde hatayken diğerinde karakter meselesi olabilir.

Mutlu insanlar mutluluğun formülünü bulmuştur çünkü, saçma sapan insanlarla mutlu olunamayacağının farkındalar ve dünyayı daha net görüyorlar. Üstelik gerektiğinde kapıyı çekip çıkabilecek sağlamlıkta omurgaya sahip oldukları için genelde eşlerinden saygı görürler, kocaları onları kaybetmekten korkar. Mutsuz insanlarsa karanlık çukurlarında yalnız kalmamak adına "olsun, çekeceksin mecbur, yuva bu dağılmaz, vb" telkinlerle boşanıp mutlu olma ihtimallerini engellemeye çalışırlar.

Olabilir. Güzel anlatmışsın olayı. Ama kişi kendisi ödüyor yaşadıklarının bedelini. Bilemiyorum ya bence vebali var bu işin. Tecrübesi olmayan bir insan başkasını böyle bir karar için teşvik etmemeli.

şiddet ve aldatma dışında pat diye boşan yazan birilerini görmedim ben..
bence şöyle bakmak lazım olaya doğru birdir . herkes kendi doğrusunu yaşar yada bir şekilde yaptığı yanlışların doğru olduğuna inanır ama sonuç olarak doğru yol tektir.. aklı mantığı olan her insan ( olayın dışında olmak şartıyla ) doğru yolu bilir ve dile getirir.. sizin dediğiniz gibi kendisi o yollardan geçmemiş kişi boşan der çünkü doğrusu budur.. ancak kendi başına geldiğinde o doğru yolu göremeyebilir , görmemekte direnebilir..
demem o ki dış göz her zaman iyidir.. şartları iyi olduğunda aslında kendisinin de başkasına vereceği aklı şartlar değiştiğinde göremeyenler içindir o boşan boşan lafları..

yapılan çoğu yorum duygu değil mantık çerçevesinde yapılıyor.
yani olması gereken şeyler kişilerin kendi doğruları doğrultusunda tavsiye edliliyor.
ben KK üyelerinin ellerinden geldiğince empati yapmaya çalıştıklarına inanıyorum.
bir kaç alakasız ses var ama o kadar kusur nazarlık olsun .

Selam Hanımlar;

KK' yı severim. Her ne kadar bazen toplumun genelini yansıtmadığını düşünsem de buradaki hanımların fikirleri benim için önemli.

Evliliğinde sorun olan bazı hanımlar burada konu açıyorlar ve gerçekten birçok kişi makul yorumlar yapıyor. Yalnız dikkatimi çeken bir husus var. Mesela özellikle doğrudan boşan diyen arkadaşların mutlu bir evlilikleri olduğunu görüyorum en azından buraya o şekilde yansıyor. Acaba şu anda eşiyle mutlu olan bir hanım boşanma noktasına gelse gerçekten bu kadar rahat adamı kapıya koyar mı?

Sizce gerçekten mutlu evliliği olan bir kadının "Boşan!" önerisini ciddiye almak doğru olur mu? Ben burada özellikle bu tip konularda boşanmış hanımların yorumlarını görmek istiyorum.

Yani gerçekten konu sahibiyle benzer durumları yaşamış, adama resti çekmiş, çocuklarını alıp yoluna devam etmiş kadınların yazacakları şeyler bana daha ciddiye alınası geliyor. O hanımlardan da doğrudan boşan diyenini görmedim hiç. Geneli yapıcı.

hepimiz önerileri kendi aklımızla yeniden değerlendirip ona göre hareket etmeliyiz
başkasının demesiyle yapılan hareketlerle hep hataya gidiliyor açıkçası:(

Selam Hanımlar;

Ben elimden geldiği kadar empati kurmaya calısıyorum.

Önce ben olsam ne yapardım diye düşünüp sonra da genel gecer doğrularımı devreye sokuyorum.

Kimseye bos önerilerde bulunmadığım icin vicdanım rahat.

Bilemiyorum ki be AdAm_OLaCaK_KIZ, aslında teorik olarak senin dediğinde mantıklı olabilir. Kadın mutluysa dediğini yapmak lazım belki onun gibi olmak adına ama bilemiyorum işte.

Aslında benim öğrenmek istediğim şu;

Gerçekten bu kadar dik duruşlu olup, hak eden adamı kapıya koyup, mutlu olan var mı? Bunu bizzat o kadınlardan duymak bu durumda olan insanlar için daha motive edici olmaz mı sence de?

aslında o yorumlarda ben boşandım ve mutluyum yazanlara konu sahibi daha çok dikkat ediyordur bence.

bir de şu yorumlar çok önemli olmalı konu sahibi açısından; ben boşanmadım, düzelir diye bekledim, 10 yıl geçti, şimdi boşanmaya cesaretim de yok hiç bir şey de düzelmedi.

Ben insanoğlunun değişeceğine inanmadığım için "boşan" diyenlerdenim.
Huy,karakter değişmez.
Artarak çoğalır bana göre.
Bugün kolundan sarsan yarın kolunu morartır.
Sadece psikolojik şiddet sebepli boşandım bundan bilmem kaç sene önce.
Bana ve aileme saygı duymayan adamla da ailesi ile işim olmaz.
Şükürler olsun doğru olduğuna inandığım,beni seven sayan bir adamla evlendim.

Ben 2 yildir ayriyim dava devam ediyor.Objektif olabiliyorum kimseye kolaylikla bosan asla demem.Zorluklarini biliyorum.Ama herkesin yasam sartlari farklidir,dusunceleri ,kulturu,oncelikleri
Ayni olayi yasayan birine bosan digerine bosanma derim mesela.Kadinin calisma gucu yoktur ,kendine cocuklarina bakacak sahiplenecek kadar guclu degildir yada bir digeri ayni seyi yasar ama gucludur ,ne istedigini bilen kendine yeni bir hayat kurabilicek ,cocuklarina kol kanat gerebilicek biridir tabiki bosan derim.
Yani karisik bir konu
Oyle herkese bosan demek kolay olmamali birde sonrasi var.Maddi manevi cokuyor insan.

Yakin cevremde bir tanidigim var cok genc bir cocuklu bir bayan.Kocasi aldatiyor ve siddet uyguluyor diye bosandi 25 ancak vardi.Cok kolay is bulabilir calisabilirdi.Ama tutunamadi hayata malesef manevi olarak coktu.Bosanma sonrasi insanlardan duydugu laflar ,yanlizligi onu bun1lima goturdu.Tasindi gitti burdan.Yillar sonra malesef duydumki kadin o tek kizina bile sahip cikamamis girdigi bunalimdan kendini salmis.Kizi simdi 18 yasinda ve uyusturucu ve fhslik her kotulugun icindeymis.Anne ise suan bir hastanede hic bir psikolojik tedaviye cevap vermiyor diyorlar.Bu kadina bosan kurtul diye akil vermek iyimi oldu yani.Oysa tanidigim bende dahil olmak uzere 3-5 cocuklar bosanip gayet rahat atlatan ve yasamina devam eden var.

Ben evlilik bitirmedim Allah bitirttirmesin çok severek evlendik eşimle.Lakin daha önce nişan attım, boşanmak kadar zor değil ama yine de zor çünkü herkes nikah bekliyor bir ton para harcıyor hazırlık yapıyor tak diye her şeyi bitiriyorsun. Bir evlilik mutlu etmiyorsa hemcinsimi ben boşanmasını o zaman tavsiye ederim.Çünkü evlilik sizi mutlu etmeli.Ben şu an herkese 'Ben evli bir kadınım!' bağırmak istiyorum çünkü mutluyum :)
Şiddet,saygısızlık,sevgisizlik o evliliğin sürmemesi için yeterli.Bunlar olmadıktan sonra her sorunun aşılabileceğini düşünüyorum ve boşanmalarını tavsiye etmem.Burada kimlere boşan dediysem hepsi şiddet görmüş ve eşinden saygı görmeyen, 'içimde kocama karşı sevgi kalmadı' diyen kadınlardı.

Back
X