• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif yorumlara ihtiyacım var

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.

Savruk hissetme,
Onun berber masrafıyla kendi kuaför masrafını koy yan yana eminim sen daha tutumlu çıkacaksın.
Eşim bana demiyor böyle şeyler ama o her ay mutlaka berbere gider,ben kuaföre sadece saç kesimi için gidiyorum o da yılda bir belki.
Aldığın kozmetik vs her gün boyanın içine girmiyorsan yine daha az.

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Her ay kişisel ihtiyaçlarınız için mı yüz elli lira harciyorsunuz kozmatik giyim vs için

Maaşınız ve eşinizin maaşı nedir ?
Ve toplam giderler ?

150 tl kuş kadar para onu biriktirseniz tatile yeticek mi ? Eşiniz para gitmesini sevmeyen bi tip heralde

Bence normal bir kuaföre gitsen bir iki birşey alsan o kadar tutar zaten..ya maaş düşük yada kira falan mı yüksek acaba?

Aylık 150 mi?? Eşiniz şaka mı yapıyor. Bir markete girişim en az 200 lirayı buluyor sadece. İki günde bir market yapsam, haftada en az 200-300 lira da kendime harcıyorumdur. Bunları okut da aklı başına gelsin. Daha benzini temizlikçiyi saymadım bile.

Canim o kadar gelire karsilik senin 150tlnin goze batmasi ve birikmisinizin olamamasi enteresan geldi bana. Cok absurt harcamaniz olmadigindan bahsediyorsun ama bu kadar gelire bu kadar gidere karsi hakikaten arda kalan para nereye gidiyor acaba

Aylık 150 mi?? Eşiniz şaka mı yapıyor. Bir markete girişim en az 200 lirayı buluyor sadece. İki günde bir market yapsam, haftada en az 200-300 lira da kendime harcıyorumdur. Bunları okut da aklı başına gelsin. Daha benzini temizlikçiyi saymadım bile.
Şöyle diyim 150 Tl içinde market alışverişi vs yok tabiki, kişisel olarak harcadığım miktar.

Günlük alışverişi 1 hafta eşinize yükleyin.
Aylık 150 liranıza da karışmasın zahmet olmazsa.
Temizliği kim yapıyorsa yardımcıya o karar verir.

Esinin fazla harcamasi olmasin?
Hayat zaten pahali. Disarda bi yemek yemeye kalksan bile cok para gidiyor artik. Ama esin 150ye laf ediyorsa muhtemelen sizin boyle durumlarinizda yok. O yuzden soruyorum. Esin biraz cimri mi ne?

Haklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruz
5500 TL aylık gelir için çok iyi bir para. Yani 1000 tl toplam borç ödemeleriniz olsa, 500 tl faturalarınız olsa, 1000 tl kira gideri, 300 tl yol paranız olsa, 500 tl mutfak masrafı desek size harcamak için 2000 tlden fazla para kalıyor, Allah daha da versin inşaallah da nasıl birikim vs olmuyor pek anlayamadım :işsiz:

5500 TL aylık gelir için çok iyi bir para. Yani 1000 tl toplam borç ödemeleriniz olsa, 500 tl faturalarınız olsa, 1000 tl kira gideri, 300 tl yol paranız olsa, 500 tl mutfak masrafı desek size harcamak için 2000 tlden fazla para kalıyor, Allah daha da versin inşaallah da nasıl birikim vs olmuyor pek anlayamadım :işsiz:

hihh bende tam bundan bahsediyorum. harcamadan nereye gidiyor.

hihh bende tam bundan bahsediyorum. harcamadan nereye gidiyor.
Plansız hareket edilince de paranın pek bereketi olmuyor ben ona da çok inanırım ki yaşadım da, ama arda kalan miktar gözardı olacak kadar değil.. Konu sahibi belki de önemli bi gideri atlamış olabilir. Çünkü borç çoksa gelir ne kadar yüksek olursa olsun 150 tl bile ilaç gibi geliyor insana göze batıyor bilirim :KK14:

Aylık 150 tl mı cok
Ben haftalık sıgara , marketten yogurt makarna gıbı ufak seyler ıcın bıle haftalık 150 tl harcıyorum

Haklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruz
Bir tablo çıkarın;
Gelir(5500) -kira(950) -kredi borcu - elektrik+su+doğalgaz -telefon+internet faturaları -aylık mutfak/temizlik gideri -özel sabit giderler(ilaç vs. olabilir) = Elde kalan cep harçlığı
olarak yazın. Bunu birlikte yapın, elinize kalanın az veya çok olma durumuna göre değerlendirirsiniz tekrar. Hatta aylık veya haftalık büyük alışverişi de yani ev alışverişini de eşinizle birlikte yapın. Neyin ne kadar olduğunu bir görsün eşiniz de... Sanırım biraz ucuz sanıyor hayatı...

Kredi borcu vs. ekstra borçlar varken birikim yapmak imkansıza yakın zaten. Biz de ikinci yılımızı doldurduk. İlk yıl mobilya, evin eksikleri vs. taksitleri ödemekle geçti. İkinci yıl borçlar bitince araba aldık çok şükür. Dediğim gibi, geliriniz giderinize denkken zaten birikim yapılmaz. Kenara 50lira koymak da birikim değildir, bi kilo et anca alınıyor o parayla.

Plansız hareket edilince de paranın pek bereketi olmuyor ben ona da çok inanırım ki yaşadım da, ama arda kalan miktar gözardı olacak kadar değil.. Konu sahibi belki de önemli bi gideri atlamış olabilir. Çünkü borç çoksa gelir ne kadar yüksek olursa olsun 150 tl bile ilaç gibi geliyor insana göze batıyor bilirim :KK14:

elbette haklisin. Ben konuyu acan arkadasin dediklerine istinaden oyle yorumda bulundum. bizimde oyle. fakat kendimiz yuzundenn.harcamalarimiz fazla.bi seyin ucuzunu alayim geceyim demiyoruz.ee sonucta oyle oluyor.

Ama konu sahibinin durumu farkli diye anladim ben. Neyse sonucta sorun sende degil bence konu sahibi arkadas :)

Back
X