- 19 Mart 2017
- 2.274
- 3.263
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
Anlattığınız şekilde harciyorsaniz bence gayet makul bi harcama.Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Günlük ıvır zıvır alışveriş ne tutar demeyin bence siz değil de eşiniz alsın o ıvır zivirlari günlük ihtiyaçları bakalım yine aynı şeyi söyleyecek mi .
Ya da bir ay onun dediği gibi yapın içi rahat etsin eminim ki çok bi fark olmayacaktir.