• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif yorumlara ihtiyacım var

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Anlattığınız şekilde harciyorsaniz bence gayet makul bi harcama.
Günlük ıvır zıvır alışveriş ne tutar demeyin bence siz değil de eşiniz alsın o ıvır zivirlari günlük ihtiyaçları bakalım yine aynı şeyi söyleyecek mi .
Ya da bir ay onun dediği gibi yapın içi rahat etsin eminim ki çok bi fark olmayacaktir.

Canim o kadar gelire karsilik senin 150tlnin goze batmasi ve birikmisinizin olamamasi enteresan geldi bana. Cok absurt harcamaniz olmadigindan bahsediyorsun ama bu kadar gelire bu kadar gidere karsi hakikaten arda kalan para nereye gidiyor acaba
Ya bilmiyorum market alışverişine vs çok harcıyorum sanırım ama arkadaşların da tavsiyesi üzerine hesap kitap yapacağım , yoksa ihale benim üzerime kalıyor.

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Giyim kozmetik kitap bijuteri kuaför filan aylık 150 TL imkansız. Yanlış mı yazdınız acaba? Çok az yahu... Ayrıca çalışan bir kadının temizliğe düzenli olarak yardımcı alması en doğal hakkı. Lafını bile edemez. Meraklıysa buyursun kendisi yapsın, ne ayıp. Kirletmeyi biliyorlar ama temizlenmeye sıra gelince aslan kesiliyorlar, sen kadın değil misin ne iş yapıyorsun diyorlar, beyefendi kirletsin karısı temizlesin, kölesi var sanki. Hiç sevmiyorum böyle erkekleri. Benim eşim de çok dağıtır kirletir elinden temizlik gelmez ama asla bana temizliğe mecburmuşum muamelesi yapmaz, düzenli temizlikçi alıyorum. 1 hafta elinizi hiçbir şeye sürmeyin bakalım, yetişemiyorum yoruluyorum diyin. Ayrıca kendiniz çalışıp kendiniz kazanıyorsunuz neden küçük öteberi için eşinize hesap veriyorsunuz ki? o size hesap veriyor mu? giderlerinizi listeleyin karşılaştırın eminim eşinizin gereksiz harcaması sizden çoktur

Anlattığınız şekilde harciyorsaniz bence gayet makul bi harcama.
Günlük ıvır zıvır alışveriş ne tutar demeyin bence siz değil de eşiniz alsın o ıvır zivirlari günlük ihtiyaçları bakalım yine aynı şeyi söyleyecek mi .
Ya da bir ay onun dediği gibi yapın içi rahat etsin eminim ki çok bi fark olmayacaktir.
İşte o ıvır zıvır o kadar tutuyor ki, nerdeyse her iş çıkışı eve gelirken markete uğruyorum, e bunun kasabı var , bazen dışardan söylüyoruz, ki eşimin deodarant, çamaşır vs gibi ihtiyaçlarını da ben alıyorum, ama bunların hesabını tutmadığım için elimde kanıt olmuyor

bu sene gida cok pahali. ne yaparsan yap hep cok harciyorsun. 150 tl de cok degil... tabii bu ev icinde sorun oluyorsa veya tatil istekler vs. paraniz yetmiorsa alis yaparken gercekten bu gerekli mi diye kendinize sorun oyle alin.

Ayda 150 TL hiçbir şey değil kazanciniza ve borclarla kiraniza bakarsak. Eğer onun dişinda bir harcama yoksa büyük ihtimal esin senden habersiz para biriktiriyor ya da senin bilmedigin bir borç var.

İşte o ıvır zıvır o kadar tutuyor ki, nerdeyse her iş çıkışı eve gelirken markete uğruyorum, e bunun kasabı var , bazen dışardan söylüyoruz, ki eşimin deodarant, çamaşır vs gibi ihtiyaçlarını da ben alıyorum, ama bunların hesabını tutmadığım için elimde kanıt olmuyor
O yüzden ona aldır dedim biliyorum nasıl harcandığını .
Almıyorsa yada almaya fırsatı yoksa ve yine sana kalacaksa o iş bütün fişleri biriktir o zaman kanitin olacak

marketten
gida ( tum gidalar -kahvaltilik- sut -et bakliyat sebze meyve vb)
temizlik ( bulasik ve camasir icin deterjan,camasir suyu, yumusatici ) madd.
cop ve buzd. poseti
su ( damacana)
aylik 1200 tl tutuyor. extra canin birseyler cekerse 1500 tl.
veya hafta bir balik dersen bonfile filan olursa biraz daha bile artabilir...marka tercihin olursa daha artar.
ehh gordun maas bitti.
:D

Giyim kozmetik kitap bijuteri kuaför filan aylık 150 TL imkansız. Yanlış mı yazdınız acaba? Çok az yahu... Ayrıca çalışan bir kadının temizliğe düzenli olarak yardımcı alması en doğal hakkı. Lafını bile edemez. Meraklıysa buyursun kendisi yapsın, ne ayıp. Kirletmeyi biliyorlar ama temizlenmeye sıra gelince aslan kesiliyorlar, sen kadın değil misin ne iş yapıyorsun diyorlar, beyefendi kirletsin karısı temizlesin, kölesi var sanki. Hiç sevmiyorum böyle erkekleri. Benim eşim de çok dağıtır kirletir elinden temizlik gelmez ama asla bana temizliğe mecburmuşum muamelesi yapmaz, düzenli temizlikçi alıyorum. 1 hafta elinizi hiçbir şeye sürmeyin bakalım, yetişemiyorum yoruluyorum diyin. Ayrıca kendiniz çalışıp kendiniz kazanıyorsunuz neden küçük öteberi için eşinize hesap veriyorsunuz ki? o size hesap veriyor mu? giderlerinizi listeleyin karşılaştırın eminim eşinizin gereksiz harcaması sizden çoktur
Şöyle söyleyeyim bu 150 keyfi harcama için aslında yani atıyorum bir kazak beğendim aldım, bir ayakkabı beğendim aldım tabi inme çıkma oluyor bu rakamda,kuaför masrafı içinde değil; temizlik konusuna gelince ben her hafta silip süpürüyorum ya o yetermiş (!) tabi o konuyu kapatıyorum her türlü alıyorum.

Şöyle söyleyeyim bu 150 keyfi harcama için aslında yani atıyorum bir kazak beğendim aldım, bir ayakkabı beğendim aldım tabi inme çıkma oluyor bu rakamda,kuaför masrafı içinde değil; temizlik konusuna gelince ben her hafta silip süpürüyorum ya o yetermiş (!) tabi o konuyu kapatıyorum her türlü alıyorum.

marketten
gida ( tum gidalar -kahvaltilik- sut -et bakliyat sebze meyve vb)
temizlik ( bulasik ve camasir icin deterjan,camasir suyu, yumusatici ) madd.
cop ve buzd. poseti
su ( damacana)
aylik 1200 tl tutuyor. extra canin birseyler cekerse 1500 tl.
veya hafta bir balik dersen bonfile filan olursa biraz daha bile artabilir...marka tercihin olursa daha artar.
ehh gordun maas bitti.
:KK70:
Aynen öyle işte, büyük alışveriş dışında çoğunu azar azar ben aldığım için eş namzetleri anlamıyor.

Aynen öyle işte, büyük alışveriş dışında çoğunu azar azar ben aldığım için eş namzetleri anlamıyor.
benim koca da tutumlunun az otesidir. hesap sormaz ama arada kafasi almiyor :))) bende alisveris icin kredi karti yaptim. ekmegi bile onla aliyorum. hesap sorarsa ibraz edecegim dokuman var elimde :D
tabii bu bana da iyi oluyor. hesabimi biliyorum. limitini de ozellikle dusuk tuttoyorum.

benim koca da tutumlunun az otesidir. hesap sormaz ama arada kafasi almiyor :))) bende alisveris icin kredi karti yaptim. ekmegi bile onla aliyorum. hesap sorarsa ibraz edecegim dokuman var elimde :KK70:
tabii bu bana da iyi oluyor. hesabimi biliyorum. limitini de ozellikle dusuk tuttoyorum.
Ay bu bana da gerekiyor galiba, hem ben de nereye harcadığımı bilirim, hem o da sorarsa al bak derim.

ayda 150 liranın nesi çok ki. bence eşiniz abartıyor.eşinize günah keçisi lazımmış ihale size kalmış.

temizlikçi ise çalışan kadına şart..
kocanızın eline verin süpürgeyi 1 2 kere süpürsün ortalığı en başta o arar bir yardımcı.
Yok zaten bir kere süpürdü diye beli koptu hemen adamcağızın (!), başta tamam alalım dedi sonra da sen zaten her hafta silip süpürüyorsun ne gerek vara döndü.Ha tabi ben onu dinlemiyorum bu mevzuda ama söylenmesini de istemiyorum.

Yok zaten bir kere süpürdü diye beli koptu hemen adamcağızın (!), başta tamam alalım dedi sonra da sen zaten her hafta silip süpürüyorsun ne gerek vara döndü.Ha tabi ben onu dinlemiyorum bu mevzuda ama söylenmesini de istemiyorum.

valla o zaman birkaç hafta üst üste belim çok fena falan diyerek üst üste kocanıza yaptırın temizliği. ve o temizlik yaparken de yatıp tv filan izleyin. :D bence mesajı alacaktır

Esinin fazla harcamasi olmasin?
Hayat zaten pahali. Disarda bi yemek yemeye kalksan bile cok para gidiyor artik. Ama esin 150ye laf ediyorsa muhtemelen sizin boyle durumlarinizda yok. O yuzden soruyorum. Esin biraz cimri mi ne?[/QU
Aslında cimri değil, hediye vs konusunda da bonkördür.Ama harcamalar konusunda benim abarttığımı düşünüyor.

Bu ay eve doğru düzgün erzak alma bence.. tavuk eti, makarna tarzı şeyler al öğünleri geçiştir. Artır bakalım parayı görsün. Bide sana tavsiyem aldığın herşeyi yaz. Fişleri sakla ay sonunda göster.

Ben çalışmıyorum. Liste yaparım eşim alır. Bi iki kez ben çıktım alışverişe. . İnanın eşimden rahatlıkla istediğim ve aldığı labneyi alamadım ya pahalı diye. Elim gitmedi. O günden beri de sık aldırmıyorum. Hayat gerçekten çok pahalı. Market alışverişini ona bırak.
Hem market, hem ev temizliği, hem yemek sizde, bide çalışıyorsunuz bide laf ediyor 150 tlnize.. market alışverişini artık o yapsın biriktirsin bakalım .

Back
X