• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif yorumlara ihtiyacım var

Ben Excel tablosu tutuyorum pcde bu iş için maaşın yattığı gün güncelliyorum.bütün sabit harcamaları yazıyorum muhtemel harcamaları da tahmini yazıyorum (mesela mutfak alışverişi 300) hepsini toplayıp maaşımdan çıkarıyorum kalanı da cep harçlığı yapıyorum ya da birikim atıyorum bir kısmını. Nereye gidiyor bu maaş diyorum bazen çünkü o kadar harcamam yok gibi geliyor sonra açıp bakıyorum parça parça olduğu için belli olmuyor ama total bakınca epey giderim oluyor.

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.

Erkek ler hep aynı demekkibnm kide temizlik için bayan alcam dediğimde hemen kalkıyor temizlik yapalım ha diyor

Sigara kullaniyormusunuz bir paket sigara fiyati malum ya da disardan cok yemek yiyorsaniz ondan da olabilir.Gerci ne olursa olsun birikim yapmak zor.Borclanmadan bir sey sahibi olunmuyor.Bence kredi cekip ev araba gibi yatirimlar yapin.

evin masraflarını eşine yukle kendı masrafların içinde ayda 1 alışveriş yap yada kocan hiç görmesin ,

bende kendı kartımla yapardım onunla hiç markete gitmezdik heee baktım kart ödememe hiç yardım etmiyor şimdi pazar günleri markete götürüp hepsini ona kitliyoum , benımda kart ödemelerin düşüyor.

Ayda 150 tl calisan insan kendine bir seyler alamaz mi ya? Bizim evde su an sadece esim calisiyor kiradayiz ve 150'den cok daha fazla harciyorum. Biraz keyfini cikarmak senin de hakkin ama iki kisi calisip birikimiminizin olmamasi da tuhaf. Bence diger giderlerinize bir bakin.

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.

ev işine para verilmesine rahatsız oluyorsa ev işi de ütü de yemek de yapma kendi yapsın bakalım nasıl oluyormuş? sen bu işleri yapmak zorunda değilsin. yapmak zorunda olduğunu düşünüyorsa da gitsin iki kat çalışsın seni de çalıştırmasın o getirsin sen ye.
çalışan kadının temizlikçiye verdiği parayı çoksayan kocalara oldum olası ifritimdir.
sen çok harcamıyorsun arkadaşım. ama ille birikim yapmak istiyorum diyorsan ben ikiniz için de bireysel emeklilik yaptırmanızı öneririm. veya maaşından her ay düzenli olarak döviz veya altın talimatı ver mesela 2 gr altın işte 50 usd/Euro gibi.
bi de beni dinlersen bu birikimleri de yaparsan eşine söyleme.

maaş 5500 demişsiniz
kira 950
kredi kartı 1300
kyk kredisi 250 olsa

kalan 3bin
hadi 2 bin tl giderlerinize kişisel harcamalrınıza olsa
bin tl kalması lazım
kesinlikle harcamada hesaplamada bi yerde sıkıntı var

tüm masraflarınızı görmeden anca bu kadar yorum yapabildim

Eşim aylık kendisine 150 tl ayrmak istese düşünürüm acaba neden diye, açıklaması vs varsa aklım kalmaz, çok olduğunu da düşünmem. Ama aen bir kadınsın, kendine özen göstermeyi seviyorsan da 150 tl az bile bence. Ayda bir kez sadece kaşlarını aldırsan zaten 15-20 tl ki senin sadece kozmetik değil, kitap, giyim vs de var diyorsunuz. Ortalama fiyatta bir kazak bile 30-40 tl. Bence 150 tl fazla bir para değil, harcamasan da eşinle seni borçtan vs kurtaracak kadar yüksek bir miktar da değil üstelik. Şöyle de bir durum var o parayı ağzının tadıyla harcayamayacaksan ne günlere kazanıyorsun ki sanki??

Bilemedim inan ki, eşin bizim evde olsa çıldırır demek ki. Öyle tüketim çılgını falan değiliz ama çok beğendiğimiz bir şey olursa da alırız yani (tabii ki fiyatına da bağlı). Eşiniz biraz abartıyor sanki ya.

Esin aklını çıldırmış sen hatayı kendinde arayıp pasif kalacağına az sivril ya ben de temizlik yapmam ya birlikte yaparız de mesela, aylık harcamaya bişey diyemicem hiç kıyafet almadığım ay da olur 2 3 aldığım da, paradan ziyade ne kadar ihtiyacım var demeye zorluyorum kendimi 2 tane siyah gömleğim varken 3.yü almıyorum mesela

Cnm bnm 6 yıldır hiç birikmişim yok. Sadece eşim çalışıyor

Her ay düzenli bir şekilde aynı sendromu yaşıyorum. Cimri demek istemiyorum ama sanırım biz savurgan değiliz onlar azcık tutumlu (!)

Eşim harcamama karışmaz fakat sizinkinden biraz fazla gelirimiz var. Biz de ilk evlendiğimizde hiç para birikmiyordu. Aslında bakılınca harcanan bişey de yoktu ortada ama demek ki o zaman para idaresini bilemiyorduk. 7 ay sonra ev aldık, kredi çektik. Şimdi krediye gelirimizin yarısını yatırmamıza rağmen(düşük vadeli çektik) hala aynı standartlarda hayatı yaşıyoruz. Yine her istediğimizi alıp, geziyoruz vs. Benim önerim siz de kredi ile bir ev alın o şekilde harcamalar daha kontrol altında oluyor.

Ben Excel tablosu tutuyorum pcde bu iş için maaşın yattığı gün güncelliyorum.bütün sabit harcamaları yazıyorum muhtemel harcamaları da tahmini yazıyorum (mesela mutfak alışverişi 300) hepsini toplayıp maaşımdan çıkarıyorum kalanı da cep harçlığı yapıyorum ya da birikim atıyorum bir kısmını. Nereye gidiyor bu maaş diyorum bazen çünkü o kadar harcamam yok gibi geliyor sonra açıp bakıyorum parça parça olduğu için belli olmuyor ama total bakınca epey giderim oluyor.[/QUOTE
Gerçekten mantıklı ben de böyle yapabilirim.

Ben bugün bime girdim ne almış olabilir 92 tl tuttu et yok süt yok yumurta yok temizlik maddesi yok geneli kahvaltilik Eeee gitti 100 lira

Yine de şöyle yapın

Maaş yatar yatmaz kenara 1000 atın ve o parayi unutun

Sanki maaşınız 4900 muş gibi davranın

O parayi tirtiklamak yok ama

Sonuçları paylaşın :)

Sigara kullaniyormusunuz bir paket sigara fiyati malum ya da disardan cok yemek yiyorsaniz ondan da olabilir.Gerci ne olursa olsun birikim yapmak zor.Borclanmadan bir sey sahibi olunmuyor.Bence kredi cekip ev araba gibi yatirimlar yapin.
Sigara kullanmıyorum, dediğiniz gibi en azından borçlanırsak bir yere giden paranın hesabını biliriz en azından bir işe de yarar.

Ben bugün bime girdim ne almış olabilir 92 tl tuttu et yok süt yok yumurta yok temizlik maddesi yok geneli kahvaltilik Eeee gitti 100 lira

Yine de şöyle yapın

Maaş yatar yatmaz kenara 1000 atın ve o parayi unutun

Sanki maaşınız 4900 muş gibi davranın

O parayi tirtiklamak yok ama

Sonuçları paylaşın :)
Aynen işte işe yarar bir şey almasam bile gidiyor, en iyisi evet ya para ayırmak ya da er ay bir çeyrek altın vs almak.Uygulayabilirsem inşallah paylaşırım tabiki:)

Esin aklını çıldırmış sen hatayı kendinde arayıp pasif kalacağına az sivril ya ben de temizlik yapmam ya birlikte yaparız de mesela, aylık harcamaya bişey diyemicem hiç kıyafet almadığım ay da olur 2 3 aldığım da, paradan ziyade ne kadar ihtiyacım var demeye zorluyorum kendimi 2 tane siyah gömleğim varken 3.yü almıyorum mesela
Yok zaten ne ben her türlü yardımcı alıyorum ama onun söylenmesi sinir ediyor biraz beni

Aynen işte işe yarar bir şey almasam bile gidiyor, en iyisi evet ya para ayırmak ya da er ay bir çeyrek altın vs almak.Uygulayabilirsem inşallah paylaşırım tabiki:)

Biz öyle yapıyoruz canım tüm gelir orta k gider de ortak sayılır

eşimin 300 sigara parası var extra

Her ay da otomatik 150 tl lik altın alıyoruz yani hesaptan aktarıliyor
Bi de ayni sekilde bes var otomatık 110 tl

maaş 5500 demişsiniz
kira 950
kredi kartı 1300
kyk kredisi 250 olsa

kalan 3bin
hadi 2 bin tl giderlerinize kişisel harcamalrınıza olsa
bin tl kalması lazım
kesinlikle harcamada hesaplamada bi yerde sıkıntı var

tüm masraflarınızı görmeden anca bu kadar yorum yapabildim
İşte sıkıntım benim de kalan paranın nereye gittiği, sanırım listeleme yapmazsam işin içinden çıkamayacağım, bazen nereye harcadığımı hatırlayamıyorum çünkü.

bence bu is bi kendini paxarlama stratejisi .kisaca bahsedeyim.hamile kaldigumi ogrenir ogrenmez gereksiz butun harcamalarimj bitirdim.ucretsiz izne ayrilacagim icin birikmis paraya ihtiyacimiz olacakti.tam 1,5 sene dogru duzgun kendime bisey almadim.evimizi aldik eski evimin butun odalarinin tullerini birlestirip salonuma tul yaptim.bitek oglumun odasina tul aldim.diger odada tul yok.halilarim gayet uyumsuz.bu arada ayda 5000 den fazla maas aliyorum.3 ayda bir de cift aliyorum.6 senelik evliyim koltuk takimi daha yeni aldik.esimin bekarligindaki butun veyaz esyalari ve kose koktuguyla yeni gelin oldum.
butun bunlara ragmen kardesimjn esi calismadigi halde ve kardesim 3000 lira maaas aldigi halde benim uatume 2 3 kere hali aldi.2000 liraya perde yaptirdi.evin fayanslarini degistirip parke yaptirdi.koltuklarini yeni degistirdigi halde cocuklar kirsada yenisi alsam diyor.butun bunlara ragmen kardesim ayse de isini biliyor abla dedigi halde benim esim sen de biraz isini bilmiyorsun diyebiliyor!!! o yuzden kendini pazarlamayi bilmek onemli.sanirim her yaptigimiz ufak tefek seyleri bile buyutup buyutup anlatmak lazim

Back
X