kızlar merhaba
çevremde öyle çok ki obsesif olanlar birinci dereceden yakınlarım o dertten muzadirpler
hiç hipnozu duydunuzmu?????
psikologlarınız hiç tavsiye ettimi
ben bu konu için bir psikiyatrist aynı zmanda hipnoz uzamnı ile görüştüm % 100 başarırız biz bu işi dedi daha önce mali duumlardan dolayı tedaviye başlayamadık ama o kadar ikna etmiştiki bizi ve aynı psikolog yine hipnozla sigarayı bıraktırdı şimdi sigara paketine bile dokunamıyor arkadaşım
bir araştırın derim ben
bu hastalık ya genetik yada küçükken yaşadıgın ruhsal bir durumdan kaynaklanıyor ayrıca evet ilaçların bazıları bagımlılık yaparken bazılarıda kilo vs vs gibi yan etkilerle ortaya cıkıyor
hipnoz anındayken beyne emirler veriliyor ve sen o emirleri uygulamaya başlıyorsun ben yararlı oldugunu düşünüyorum çünkü hipnoz anında seyrettim ben görümcemi inanamadım bir araştırın derim ben
merhaba arkadaşlar benimde 4 yıllık bir okb geçmişim var. ankarada tam 7 doktora gittim çare bulamadım. bir yıldır bir doktora gidiyorum ilaç ve bilişsel terapi görüyorum bayağı düzeldim artık günlük yaşantımı çok etkilemiyor. daha öncesinde aşırı takıntılarım vardı temizlik konusunda dışarı dahi çıkamıyacak durumdaydım. arkadaşlar ilk önce bu hastalığı yenmeye karar vermeniz çok önemli ve iyi bir doktorlada yenilmesi mümkün ben yaşadım ve gördüm. Bu süreç içinde yaşadığı deneyimleri ve gittiğim doktoru paylaşabilirim. herkese hayırlı günler.
Arkadaslar size sadece sunu diyebilirim. Bende OKB hastasiydim, hemde öyle böyle degil, cook siddetli bir sekilde. Insanda ne umut birakiyor nede yasama sevinci, ama atlatilmicak bir hastalik degil buna emin olun. Yillarca hastaligimin ne oldugunu bilmeden yasadim, daha dogrusu hastalik oldugunu bilmiyordum bile. Sonra tesadüfen ablamin kitaplarini karistirirken rastladim bu hastaliga ve yazilanlar benim hayatimi tarif ediyordu sanki. Bir psikologa gitmeye karar verdim, tedavi oldum. Halen daha gidiyorum psikologuma, sonucta konusmak bile insana iyi geliyor.
Diyecegim su: Benim Psikologum ilac tedavisine karsiydi, ablamda doktor oda karsiydi.
Ben ilac almadan yendim bu hastaligi ve simdi cooook mutluyum. Haaa ara sira yoklamiyormu beni hala OKB? Evet ara sira yokluyor ama inanin takmiyorum bile, birkere bu hastalikla nasil bas edeceginizi ögrendinizmi, güc sizin elinizde :)
Umarim hepiniz iyilesirsiniz a.s.
Melusine eşim için ankarada bu işin uzmanı ve bu konuda çalışan bir doktor arıyorum.
Dr.unun ismini söyleyebilirmisin lütfen..
Daha önce giitiğimiz doktor sadece ilaç verdi eşim biraz düzeldi ama ilacı bırakınca eskiye döndük. Ben terapi de yapacak işinin ehli birini bulmam gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde bu hayat ikimize içinde çekilmez durumda...
ARKADAŞLAR ANKARA DA FAYDASINI GÖRDÜĞÜNÜZ VE UZMANLIĞINA İNANDIĞINIZ BU KONUDA ÇALIŞAN DR LAR VARSA LÜTFEN İSİMLERİNİ PAYLAŞIN BENİMLE..
azerin msn adresini özel mesaj olarak atarmısın ben özel mesaj gönderemiyorum.
bu hastalıkla ilgili size iyi gelen kitapların isimlerini bana özel msjla yollarmısınız ?
öncelikle herkese çok geçmiş olsun.
dr.oğuz tan'ın takıntılar isimli kitabını önerebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?