galiba bendede bu hastalıktan var. bende bitek bu yok birsürü sorun var çocukluktan beri pskologlara pskatristlere gittim. amam bu hastalık için gitmedim. ve hayatı çok zorlaştırıyo. benim takıntım evde tanımadık biri varmış gibi yaşamak. her odaya girdiğimde koltukların arkasına falan bakıyorum. her akşam bütün odaları tek tek sırayla geziyorum, dolaplara bakıyorum heryere bakıyorum sonra kapıyı güzelce kitliyorum. sonra odama gidiyorum, önceden odam büyüktü sırf bunun için küçük odaya geçtim. odama geçince yine başlıyorum dolapları karıltırmaya, çekmecelerden, küçücük kutuların içine kadar defalarca bakıyorum , bu sefer son diyorum yine bakıyorum yine bakıyorum 1 saat falan uğraşıyorum kendimi harap ediyorum sonra yatıyorum yatağa. oralarda insan olamıcağının ve yaptığımın çok saçma olduğunun farkındayım ama yapmadan duramıyorum.hipnozmu olmam gerekiyo?
bu hastalıktan senelerce çok çektim, kendim aşmaya çalıştım olmadı. En sonunda annemin ısrarı ile doktora gittim, psikiyatristimin ilaç ve terapi yardımı ile aşabildim. Kendi gayretin her şeyden önce çok önemli, ilaç takıntılarını aşmanda oldukça yardımcı oluyor. Hastalık hakkında bir çok şey okudum, bazılarını okurken şükrediyorum iyiyim artık diye.Bazen takıntılar aklıma gelsede yapmıyorum. Hastalık hakkında buradan bilgi alabilirsin:Okb Olan Varmi Aranizda Ve Bu Sorununuzu Nasil Aştiniz.yada Asabildinizmi.lütfen Paylasin Benimle
Arkadaşlar bende de yıllardır varmışta farkında deilmişim..Mesela şimdi obsesif olduğumu anlayınca eskiye gidiyorum küçükken herşeyden korkardım saçma sapan o zaman normaldi küçüksün korkuosun fln sonra aklıma gelmeye başladı mesela evden cıkmadan önce tuzlugu masanın ustune koymuştum geldiğimde orda durucakmı diye geldiğimde durdunu görünce rahatlıodum yapmıodum bi daha sonra bebeklerim canlanırmı acaba diye düşünüodum yada resimler ama asla canlanmadılar:) neyse büyüdüm evlilik stersi fln yok zayıflim takınsı ki görseniz ztn zayıfım megerse bunların hepsi takıntıymışşş.Sonra ben zayıflamaya başlayınca ve tam evliliğime az kala ablam hastalanınca korktum bende tavan yaptııı..Herşeyi okumaya ve ınsanların üzerindeki şeylere dikkat etmeye başladım deliriorum sandım.neyse ilaca başladım ve geçti sonra kafama göre bıraktım cunku gectiğini sanmışım halbuki sadece yazı okuma fln geçmiş diğerleri duruyordu..Şimdi tekrar ilaç içiyoum 22. günüm fln yan etkiler tavan yapmış durumda o kadar huzursuzumki anlatamam.Saçma olduğu halde bu seferde insanları cıplak görüorum elime bıcak alınca bişi yapamıyım diorum..Halbuki asla yapmıcam hepimizde olduğu gibi..
acaip tedirginim ilaç içmeden bu kadar değildim acaba budamı takıntı aslında iiyyimde ilaç içmeye şartlandım diemi böyle hissediyorum acaba doktorum 1 aydan sonra geçer dedi ilaç yan etkisi yaşayan varsa yazabilirmi acabaaa ne kadar sürücek böyleeee ???
Bir OCD'linin Gündelik Yaşamda Kendine Yaptıkları;
1.Erkek arkadaşımla telefonda konuşurken kesinlikle bakımlı olmalıyım, parfümler sıkıp, bitki çayı içmeliyimYazınca öyle saçma geliyor ki ama lütfen gülmeyin bu seramoniyi yapıyorum her defasında ( O beni ararsa kısa konuşurum bu yüzden aptal seramonimi yapamadım ya)
2.Mesela dışardayım ellerim %100 temiz değilse yüzüme asla dokunamam.Yani yüzüme böcek konsa elimle alamam.
3.Yıllardır umumi tuvalet nasıl bir sey bilemiyorum, asla kullanmadığım için...
4.Dışarıda bir yerde elimi yıkadım diyelim, kağıt mendillerle kapı kulplarını tutarak çıkar, çıktığımda da elimi önce kolonyalı mendille silmeli ardından antibakteriyel jel veya spreyle dezenfekte etmeliyim.Bunu yapmazsam mutsuz olurum.
5.Bir arkadaşı güneş gözlüğünü denedi, midesi bulanan myheart da çantasına attığı güneş gözlüğünü eve gelince köpürte köpürte yıkadı bugün mesela.
6.Her pazar nevresimlerim ve bornozlarım yıkanmalı, aynı şekilde ben de o gün derim büzüşüp, buhardan tansiyonum düşünceye kadar banyoda kalmalıyım.
7.Bunun dışında kıyafetler yıkanır ve yalnızca bir defa giyilir.Yaz/Kış asla bir kıyafeti yıkamadan yeniden giyemem.Ayakkabıların ömrü de bir haftadır olur olmaz tüm ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamazsam olmaz asla.
8.Ruj ve kozmetik konusu...Lisede çok olur yakın kız arkadaşlar sormadan alabilir bu tarz eşyaları.Hepsi çöp kutusunu boylardı, pahalı kozmetik ürünlerine de meraklıysanız bu en zoru =)
...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yine paylaşacağım serüvenlerimi...
Ah en önemli konuyu unuttum...Bu çamaşırları yıkama-asma-ütüleme görevi yalnız bana ait olmalı.Çamaşırları iki mandalla tutturmak gerekiyorsa mandalların rengi aynı olmalı ve hatta kıyafet-mandal renkleri de aynı olmalı ? Oha bana.
yazilarinda kendimden bir seyler buldum :)
Benim kadar olamaz Truly sanmıyorumm =)
OCD konusuna hiç yazmak istemiyordum ama yazdım rahatladım tüm defolarımı :26:
sen benim ilkokuldan beri su ocd yuzunden cektiklerimi bilsen ahh :) anlatsam roman olur heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?