ben özel bir hastanede istiyordum tüm bu uygulamaları testleri.. eşimin bir mikroenjeksiyon uzmanı arkadaşı (amerika masterlı falan dalında iyi olan bi adam) bize ısrarla devlet hastanesini önerdi.
ben sıra olur ,şu olur ,bu olur sürünürüz diye asla gitmek istemiyordum...sırasıyla tüm testler guatr, hormon testleri, rahim filmi,ilaç takibi vs vs, eşime spermografi vs yapıldı. ve en sonrasında da aşılama.
gerçekten şaşırdım ankarada etlik zübeyde hanıma gidiyorum, ve gerçekten şaşırdım ilgiye bilgiye ve adamlar artık gözleri kapalı yapıyorlar işlerini, o denli iyiler.
arkadaşı bize özellere gitmeyin onların mahvettiği şeyleri biz düzeltmek zorunda kalıyoruz dedi. en güzel örneği daha 2 gün önce yaşadık.
kayseride bir arkadaşım özel tüp bebek merkezinde direk tüp bebek yaptırdı ama tutmadı,bebek düştü. sebebi araştırılınca meğer tüpünün biri tıkalı, rahim duvarı yapışık , rahim arkasında bir kitle vs gibi şeyler çıktı..ve bugün ankarada bir devlet hastanesinde laparoskopi oldu..bunlar daha önceden tespit edilemez miydi, edilseydi arkadaşımın bebeği ölmeyecekti

yani bu paragöz adamlar bazen hiç bir testi yapmadan, sırf gelecek parayı düşünmek adına biz kurbanlarının psikolojilerini ve fizyolojilerini bozuyorlar..özellere giden arkadaşlar en azından araştırarak sürecin neler gerektirdiğini bilerek hareket ederse özel doktorları yönlendirebilirler
tabiki her özel kliniğe ,her özel doktora kötüdür demiyorum, çünkü kendim de özel sigortalı olduğumdan genelde özel hastanelere gidiyorum. ama işte gel gör ki bazı insanlar tüccar olmuşlar.
herkese bol şans...