- Konu Sahibi huzurolsun
- #1.821
Birisi iğneli aşılama ve ilaçlı arasındaki farkı sormuştu ama konular baya uzamış bulup da cevap veremedim. Bildiğim kadarını burdan yazayım. Çocuk yapmaya ilk karar verdiğimiz zaman ahbabımız olan bir kadın doğumcuya gitmeye başkadım ilk aydan. Çünkü pko yüzünden tedavi gerekeceğini tahmin ediyordum. 5aydan sonra düşük dozda klomene başladık. Bir kutu klomeni 4 ayda bitirdim. 2ay hamile kalamadım. spontan çatlayan yumurtam 3. Ayda çatlamadı. 4. Ayda da hiç yumurta oluşmadı. Doktorun yapması gereken dozu artırmaktır ama bana klomenin uzun vadede yan etkilerinin olduğunu ve uzun süre kullanmamı istemediğini söyledi. İnfertilite uzmanlık alanım değil hem artık klomen içmeni istemiyorum diyerek beni alanında çok iyi özel bir üniversite hastanesine yönlendirdi. Şu an da oradaki bir profa gidiyorum. Yumurta uyaran ilaçlarda anladığım kadarıyla bir süre sonra mutlaka doz artırmak gerekiyor ve aşılama ya da tüp bebek öncesi ne kadar çok klomen tarzı ilaç kullanıldıysa iğnede de dozda onun üzerine çıkılması gerekiyor. Çarşamba günü kontrolümde bu konuyu doktoruma sorarım ama bildiğim kadarı bu. Ama ikisi de yumurta oluşturuyor ikisinde de yıkanmış sperm transfer ediliyor. Aşılama oranı konusunda eğer ilaç da yumurtaları yeterince büyütüyorsa fark olmadığını düşünüyorum. Bir de aşılama sürecinde yumurta sayısı fazlayken aşılamayı iptal edip tüp bebek yapılması konusunda bilgisi olan varsa yazsın lütfen :)