Zaten mikrodalga da kullanmamak gerekiyor :) ama radyolojide çalışan insanlar erken emekli oluyorsa, hamileyken radyoloji odalarına sokmuyorlarsa çok da küçümsenecek gibi birşey olmayabilir. Kanser hastalarında sık görüntüleme yapılır mesela, ama doktorlar bunu 3 saat uçak yolculuğunda alacağın radyasyon kadar alacaksın ama yolumuzu çizeceğiz diye tarif eder. Yani biraz fayda zarar ilişkisi ile göze alınıyor böyle şeyler.. ben de sağlık sektörünün kıyısından köşesinden içindeydim, 25 yaşında grip oldum diye gidip burun mr ı çekip, senin burnun kırık ameliyat edelim diyen de oldu, öksürüyorum diye gittiğim göğüsçü solunum testi ile alerjik astım teşhisi koymaya da kalktı ve kalbinde üfürüm var diye kardiyologa da sevk etti. Bunların hepsi gereksiz tektik ve gereksiz teşhisti benim için. Tekrar söylüyorum senin soruların varsa cevabını veren ve seni rahatlatan bir doktor olmalı karşında. Tetkiklerin de yapılmalı.. Ama bizde bilirsin grip olunca 1000 mg antibiyotik içtik, gittiğimiz bir doktor onu vermediğinde iyi doktor değil dedik yıllarca. Ama şimdi ne deniyor,bir salgın olursa risk altında olduğumuz çünkü çok antibiyotik kullandığımız için bağışıklık kazandığımız. Şimdi kontrol altına almaya çalışıyorlar.. söylediğim böyle bir şeydi yani.