• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Biliyormusun bende zayıfken hiç aburcubur yemezdim.hep meyve yerdim.düzenim iyice gitti.sizin ailede bi düzen varmış.ama biz çok boğazimiza düşkünüz.
Aman ha kilo alma canim.böyle kal.
Benim de dengem ünide bozuldu. Yurttaydım ben. Yan tarafta kocaman market vardı çıkıp abur cubur yığıyolardı odaya. Başta yapmayın etmeyin çok zararlı derken kaptırdım kendimi. Sürekli çiğ köfte tantuni Adana dürüm söylüyorduk yurda falan. Kilo almadım ama çok güzel selülit yaptılar bende. O pürüzsüz bacaklarımdan eser kalmadı :KK43:
Gerçi sonra squat yaptım düzeldim çok şükür.

Ne guzel canim bende cocuk isteme bahanesiyle azaltmistim kolayi. Hala yaparim kek pasta ama eskisi gibi degilim durmam gereken yerde duruyorum :)
Aslında en güzeli ölçülü yemek. Ben de fazla yersem o gün mutlaka koşu bandına gidiyordum bu da beni durduruyordu. Fakat şu an ayakları havaya dikilmiş bir şekilde bekliyor kendisi :) ameliyat da olunca iyice bıraktım ama planım tekrar başlamak tabiki.
Canim ben düzen tutturamiyorum.basliyorum aynen senin gibi besleniyorum sonra bi bakmisim diyeti bozmusum.
Simdiki düzenimde şöyle...
Öğlen 12 gibi kalkiyorum.istahim yok.esim 4 te geliyor.o gelene kadar bisey yemiyorum.sonra yemekte Allah ne verdiyse yiyorum.
Yemekten sonra aburcuburları getiriyorum.esimle film yada dizi izlerken yiyoruz geceye kadar.ağzımız boş durmuyor.
Hatta çoğu zaman gidip hamburger ne bilim dürüm gibi seyler hazırliyoruz beraber.kolayi da yanimiza alip yiyoruz tv nin karsisinda.
Hareket pek yok.temizlik yapiyorum ev isi.spor yürüyüş yok.hep evdeyim.suyu da canim istedigi zaman iciyorum.gunde 1 ya da 2 bardak.

Benim midem yine alisiyor canim.ne pislik bünyem varmis
Bağimlı oldum resmen.bazen kendimi tüketim canavari olarak görüyorum.hepten zararım dünyaya.

Ben hep açım.tok olsam bile yiyorum.karnim dolu olsa bile patlayana kadar yiyorum.mesela sevmedigim bisey bile olsa ağzima atarim.yeterki ağzım boş durmasin.
Bir ara insülin direnci baktır. 15 gün sonra gideceksin ya doktora ben hiç tokluk hissi yaşamıyorum hep açım insülin direncim olabilir mi de. En tipik belirtisi hiç doymamaktır. Ben de öyleyimdir sevdiğim şeye her zaman yerim. Ama sen gün boyu aç kalıp akşam yediğin için de öyle oluyor olabilir. Bir de yediğin şeyler şekeri hızlı yükselttiği için de hep aç hissediyor olabilirsin. Senin çok güzel bir hedefin var hamile kalmak istiyorsun. Önce bu amaç için sonra daha uzun sağlıklı bir yaşam için beslenmeni düzenleyebilecek güçtesin bence sen.

Benim de dengem ünide bozuldu. Yurttaydım ben. Yan tarafta kocaman market vardı çıkıp abur cubur yığıyolardı odaya. Başta yapmayın etmeyin çok zararlı derken kaptırdım kendimi. Sürekli çiğ köfte tantuni Adana dürüm söylüyorduk yurda falan. Kilo almadım ama çok güzel selülit yaptılar bende. O pürüzsüz bacaklarımdan eser kalmadı :KK43:
Gerçi sonra squat yaptım düzeldim çok şükür.
Üniversite zaten tam bi düzensizlik.
Bende gecen senin sayende squat yapayim dedim.ilk gün yaptim.yok ben bunu yapamam dedim biraktim.benim iyi bi spora ihtiyacim varda hevesim yok.
Aaa meslektaşız branş ne ?
Biyoloji.

Bende gecen senin sayende squat yapayim dedim.ilk gün yaptim.yok ben bunu yapamam dedim biraktim.benim iyi bi spora ihtiyacim varda hevesim yok.

Biyoloji.
Aaa sende fen edebiyatsın o zaman. :)
Bi fen edebiyatlıyı anca bi fen edebiyatlı anlar :KK48::KK70:bu arada ben de lise matematik. Ama şu anda ortaokuldayım.

Kim olduğumuzu gerçek kimliğimi kimse bilmiyor rahat yoksa bu yazılanları erkeklerde okur sorun değil amaç bebişler:110::110:
Erkekler üye olamıyor. Dışardan giren bi erkekte oturup bunları okumaz yaa. Başka işimi yok :D aynen canım niyetimiz güzel bizim.

Biyoloji.
Evinde yer varsa koşu bandı al canım. Dışarı çıkmadan yapıldığı için insan hevesleniyor. Tak kulaklıkları yarım saat 1 saat yürü. İstediğin tempoda.

Aslında en güzeli ölçülü yemek. Ben de fazla yersem o gün mutlaka koşu bandına gidiyordum bu da beni durduruyordu. Fakat şu an ayakları havaya dikilmiş bir şekilde bekliyor kendisi :) ameliyat da olunca iyice bıraktım ama planım tekrar başlamak tabiki.

Bir ara insülin direnci baktır. 15 gün sonra gideceksin ya doktora ben hiç tokluk hissi yaşamıyorum hep açım insülin direncim olabilir mi de. En tipik belirtisi hiç doymamaktır. Ben de öyleyimdir sevdiğim şeye her zaman yerim. Ama sen gün boyu aç kalıp akşam yediğin için de öyle oluyor olabilir. Bir de yediğin şeyler şekeri hızlı yükselttiği için de hep aç hissediyor olabilirsin. Senin çok güzel bir hedefin var hamile kalmak istiyorsun. Önce bu amaç için sonra daha uzun sağlıklı bir yaşam için beslenmeni düzenleyebilecek güçtesin bence sen.
Canim çok tsk ederim morel ve destek verdiğin icin.beni hedefler bile durduramiyor.benim iştahim hep aksam yemeye endeksli.aksama kadar canim hicbisey istemiyor.hava karardı mı kurt kadina dönüşüyorum:kızgın:

Ekmek yemeyin bence kahvaltı dışında. Yiyecekseniz de evde yapın. Hazır almayın. Sabah 1-2 dilim yiyin öğlen yemeyin. Akşam da makarna vb şeyler yersiniz ekmek yerine. Makarna çok çabuk yakılıyor vücut tarafından depolanmıyor. Benim annem de teyzemde kilolu. Diyetisyenden çıkmazlar yıllardır. Annem yine diyete başlamış son gittiğimde 3-4 kilo da vermiş bile. Listesine baktım ekmek yerini makarnaya bırakmış. Eskisi kadar meyve yedirmiyorlar şeker oranı yüksek diye. Ve bolca süt ve süt ürünleri var. Dikkatimi çeken bunlardı. Bu arada çok ünlü bi diyetisyene gitti. Ciddi paralar ödüyor. belki bi faydam olur diye yazayım dedim. Bu arada ben doktora gittim 17-18 yaşlarımda niye kilo alamıyorum diye doktorun dediğine göre tsh'ım iyi metabolizmam normal hızda. İştahım da iyi dedim. Ekmek yiyor musun dedi. Yemiyorum dedim. Ondan almıyorsun. İçindeki katkı maddeleri doyurucu gelmediğinden yedikçe yiyesi geliyor insanın bu da kilo yapıyor dedi. Ekmeği şekeri meyveyi ve hazır gıdaları bırakmadan kilo vermek zor. Ve tabi ki düzenli spor. Spordan kastımda vücudu yoracak şekilde olmalı ki fayda görebilesiniz. Öyle 10-15 dk yürüyüş olmaz yani.
Ekmek konusunda haklısın Türkiye de sağlık bakanlığı ekmek içerisine belli oranda katkı maddesi konulmasına izin veriyor bu da ileride bazı kanserleri tetikliyor. Avrupa birliğinde bu katkı maddeleri yasak ve içeriği ekmekler üzerinde mutlaka yazıyor. Burada ekmek yiyorum. Çünkü karbonhidratlar ile vücut günlük işlerini tamamlıyor, ölçülü ama mutlaka almak lazım. Normalde beyaz ekmek veya esmer ekmek seçince diyet açısından bir fark olmuyor ama beyaz kan şekerini daha hızlı yükseltiyor o nedenle esmer ekmek daha iyi. Bir de makarna değil de ( kepekli sevmiyorum çünkü ben) bulgur pilavı tercih ediyorum ben. Zaten değişim listeleri var ekmek yerine pilav makarna çorba patates gibi şeyler yiyebiliyorsun. Meyvelerde de glisemik indeksi yüksek olan meyveler günde 1 den fazla tüketimiyorum ve mutlaka süt grubu ya da yağlı tohumlar dedikleri çiğ fındık çiğ badem ceviz ile yiyorum bu da şekeri dengeliyor. Bende insülin direnci var ve mesela bir incir kürü yapsam diyelim ki her gün incir yesem şekerim kesin oynar.
Spor için de yağ yakmaya vücut 23 dakikada başlıyor zaten. Tabiki hiç hareketsizlikten 5 dakika yürümek bile daha iyidir ama ben diyetle spor yapacağım ve kilo vereceğim deyince iş değişiyor. Ciddi çaba ve emek gerekiyor.

Aaa sende fen edebiyatsın o zaman. :)
Bi fen edebiyatlıyı anca bi fen edebiyatlı anlar :KK48::KK70:bu arada ben de lise matematik. Ama şu anda ortaokuldayım.
Fen edebiyat eğitime göre ağırdir.egitimciler aksini iddia etse bile.
Lise matematik de çok zor ya.alanda en sıkıntılı bölüm.süre yetistirmek çok zor sizde.ortalama onun icin aşağida.

Ekmek konusunda haklısın Türkiye de sağlık bakanlığı ekmek içerisine belli oranda katkı maddesi konulmasına izin veriyor bu da ileride bazı kanserleri tetikliyor. Avrupa birliğinde bu katkı maddeleri yasak ve içeriği ekmekler üzerinde mutlaka yazıyor. Burada ekmek yiyorum. Çünkü karbonhidratlar ile vücut günlük işlerini tamamlıyor, ölçülü ama mutlaka almak lazım. Normalde beyaz ekmek veya esmer ekmek seçince diyet açısından bir fark olmuyor ama beyaz kan şekerini daha hızlı yükseltiyor o nedenle esmer ekmek daha iyi. Bir de makarna değil de ( kepekli sevmiyorum çünkü ben) bulgur pilavı tercih ediyorum ben. Zaten değişim listeleri var ekmek yerine pilav makarna çorba patates gibi şeyler yiyebiliyorsun. Meyvelerde de glisemik indeksi yüksek olan meyveler günde 1 den fazla tüketimiyorum ve mutlaka süt grubu ya da yağlı tohumlar dedikleri çiğ fındık çiğ badem ceviz ile yiyorum bu da şekeri dengeliyor. Bende insülin direnci var ve mesela bir incir kürü yapsam diyelim ki her gün incir yesem şekerim kesin oynar.
Spor için de yağ yakmaya vücut 23 dakikada başlıyor zaten. Tabiki hiç hareketsizlikten 5 dakika yürümek bile daha iyidir ama ben diyetle spor yapacağım ve kilo vereceğim deyince iş değişiyor. Ciddi çaba ve emek gerekiyor.
Vaoov baya bilgilisin. Bir diyetisyen edasında çözdün işi :) işin içinde olunca öğreniyor insan.

Evet ozel doktor ama ne yazikki daha erken olamadi Insallah ise yarar
Her gün güne bebeğin için bir gün daha sağlıklı beslenip ona bir adım daha yaklaştığını düşünerek başla canım. Bu seni motive edecektir.
Bende obur cuBur aslinda yoksa yedigim birsey yok onlarda kilo yapiyor hele benim gibi cikolata ve pastalariyla cokca guzel bir yerde yasiyorsan zor haliyle
Neredesin bilmiyorum ama ciddi bir sınav ben de her gün o sınavdan geçiyorum. Bitter çikolatalı ve ölçülü yiyerek geçirmeye çalışıyorum ama tabiki kaçamaklarım da oluyor onları da dengelemeye çalışıyorum.

Back
X