• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocak ve subat aylarinda kimler asilama ve tup bebek deneyecek?

kızlar merhaba bana kısaca aşılamanın aşamalarını anlatırmısınız önümüzdeki ayda tutturamazsam bebişi bende olucam?
İnşallah bu ay tutturursunuz da gerek kalmaz ama ben yine de anlatayım lülülülülülü.
Adetinin 2.günü doktora gidiyorsunuz ve yumurta geliştirici iğnelere başlıyorsunuz.(tabi önce ön görüşme yapmakta fayda var)
2 veya 3 günde bir vajinal ultrasonla yumurtaların gelişimi kontrol edilip ona göre doz ayarlanıyor. Yumurta(lar) 18mm'i bulunca (bu süreç kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 12-15 gün sürüyor) eşin 3-4 günlük cinsel pehrizin ardından sperm veriyor. Labaratuvarda işleme tabi tutulan spermler bir katater yardımı ile rahme veriliyor. 12 gün sonra da sonuç alınıyor.

Canım önceki aşılamalarımda hep aşılamadan 10-11 gün sonra adet gördüm. Ama adet olsamda olmasam da aşılamanın 11.günü olan 1 şubatta test yaptıracağım. Aşılamanın 12.günü yaptırmak gerekiyor kan testini. Yani senin yarın yaptırman lazım. İnşallah güzel haberler verirsin. Sevgiler :dance:

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. canım.umarım herkes güzel haberler verir

akdas ve bonadea sizin sorun neydi neden asilama onerildi size????

canım benim eşimde sperm sayısı az ve hareketlilik %15. bir kere tesadüfen hamile kaldım ama onuda düşürmek zorunda kaldım. sonra da hamile kalmamın zor olacağını öğrendik. böyle işte.aşılama dediler. yaptırdık ama tutmayacak. çünkü ağrım çok. 3 aşılama sonrası rapor veriyorlarmış ya sanırım oraya kadar gidecek canım.

bende pco var ve eşimde de sperm yapısında bozukluk var.Bizde de iki taraflı sorun olduğu için normal yolla gebe kalamıyorum.Aşılama denedik olmadı ve bizde hemen tüp bebeğe geçtik.

bende pco var ve eşimde de sperm yapısında bozukluk var.Bizde de iki taraflı sorun olduğu için normal yolla gebe kalamıyorum.Aşılama denedik olmadı ve bizde hemen tüp bebeğe geçtik.

umarım bir an önce herkes kavuşur canım bebişlerine. siz raporsuz deniyorsunuz o zaman. ne kadar tutacakmış canım

Sen ssk dan yararlanmak için mi 3 kere aşılama deniceksin canım .Ben pek bu işleri bilmiyorum.Canım ben özel hastaneye gidiyorum tüp bebek 3.500 ytl artı bide ilaçlar şimdiden 5 oldu canım.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.Eğer tutmazsa ki kötü düşünmek istemiyorum uzun bir süre yapamam heralde maddi yönden.

Kızlar ben yarın memlekete gidiyorum. :sm_cool: 10 gün sonra tekrar buradayım inşallah. Bu arada bir internet cafe bulur durumları öğrenirim yine de. Öğretmen arkadaşlara iyi tatiller. Herkese sevgiler.:hooray:

Sen ssk dan yararlanmak için mi 3 kere aşılama deniceksin canım .Ben pek bu işleri bilmiyorum.Canım ben özel hastaneye gidiyorum tüp bebek 3.500 ytl artı bide ilaçlar şimdiden 5 oldu canım.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.Eğer tutmazsa ki kötü düşünmek istemiyorum uzun bir süre yapamam heralde maddi yönden.

evet canım. 3 aşılama deneyelim diyoruz ama bilmiyorum belki ani karar değişikliği ile birden raporu fana boşveredebiliriz.. ama şu ana maddi yönden bizi sarsar gibi. hayırlısı ile inşallah tutar hamiş olursun canımmm tabiii bendeyerimseniben

evet canım. 3 aşılama deneyelim diyoruz ama bilmiyorum belki ani karar değişikliği ile birden raporu fana boşveredebiliriz.. ama şu ana maddi yönden bizi sarsar gibi. hayırlısı ile inşallah tutar hamiş olursun canımmm tabiii bendeyerimseniben

Saol canım benim ağzından bal damlıyor. :icecream: Şeniz

canım benim eşimde sperm sayısı az ve hareketlilik %15. bir kere tesadüfen hamile kaldım ama onuda düşürmek zorunda kaldım. sonra da hamile kalmamın zor olacağını öğrendik. böyle işte.aşılama dediler. yaptırdık ama tutmayacak. çünkü ağrım çok. 3 aşılama sonrası rapor veriyorlarmış ya sanırım oraya kadar gidecek canım.

canim neden dusurmek zorunda kaldin????:uhm:

canim neden dusurmek zorunda kaldin????:uhm:

canım benim herşey iyiydi. 3. ayda 2li test için gittim. ultrasonda birden ikiz görüldü. tek kese ikizleri. ama sonradan görülen gelişmemeişti. alınması gerekiyordu. tek kese olduğundan müdahale ayrı ayrı yapılamazdı. hatta o zaman sormuşlardı tüp bebek mi diye ama o zaman normal yolla gebe kalmıştım.. hamilelik tehlikeli müdahale şart sağlıklı bebek da zeka bakımından etkilenmiş olabilir dediğler. çıkar yol yoktu. şimdi bile düşündükçe ağlıyorum. mucizemdi onlar benim. şimdi eşimde sperm sayısı ve hareketliliği az. hamilelik zor. aşılama dediler.denedik. bekliyorum ama adet olucam ağrım var.2-3 aşılama derken tüpe kadar gideriz sanırım.
ne diyelim allah dermansız dert vermesin.

sen neden kaybetmiştin canım?

canim zor gercekten benimkide 3. asilamamda tutmustu cok sevinmistim hatta sonucu aldigimda eve aglaya aglaya gitmistim ama sevincim 8+2 gun surdu..bende kese buyumus bebek buyumemisti dusukle sonuclandiralim dedi doktorum aglaya aglaya ilaci aldim!!!!

canim zor gercekten benimkide 3. asilamamda tutmustu cok sevinmistim hatta sonucu aldigimda eve aglaya aglaya gitmistim ama sevincim 8+2 gun surdu..bende kese buyumus bebek buyumemisti dusukle sonuclandiralim dedi doktorum aglaya aglaya ilaci aldim!!!!

aynen canım o ilaçları 3 gün kullandım 5 günde düşürebildim. o kadar çok ağladım ki......

umarım allah yüzümüzü güldürür. çektiklerimizi unuturuz canım
.

Back
X