ocuk var m ocuk?

EzgiMec

UltraAslan
Kayıtlı Üye
3 Mart 2009
1.912
2
158
37
Kastamonu
bugünlerde en nefret ettiğim laf bu neden mi neyse konuya geçiyorum

ben 22 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim evlendikten bi kaç ay sonra etrafımdaki bütün kadınlar komşular karnımı göstererek bide sırıtarak bişey yokmu diye sormaya başladılar bi kaç yıl geçti daha çocuk yapmıyomusun? bebek var mı? gibi sorularla okadar çok karşılaştım ki sıkıntı geldi artık daha geçen gün yine bi kadın bana (samimide değilim) seninle evlenenlerin çocukları yürümeye başladı sen daha düşünmüyomusun dedi kadına bakakaldım:1shok:
yaa neden herkesi bu kadar çok ilgilendiriyo bu konu size neki dimi ama istediğim zaman hazır olduğumuz zaman yaparız çocuk kime ne belki ben 25 yaşımdan önce düşünmüyorum istemiyorum bi tek benim etrafımda mı var acaba böyle insanlar
bide yerli yersiz sormaları çok acayibime gidiyo bide öbür türlü düşünüyorum bu soruyu çocuğu olmayan birisine sorsalar ne kadar acı bişey dimi onun canını ne kadar acıtır hiç bu yönden düşünemiyorlarmafoldumben
bendede pko hastalığı var tedavi görüyorum dr çocuk konusunda bi sıkıntı olmayacağını söyledi ama etrafımdaki insanlar yüzünden sinirlerim bozuldu ya benim çocuğum olmazsa naparım diye
belki bu bazılarına göre büyük bi dertmiş gibi gelmeyebilir ama ben artık bu soruyu duymak bile istemiyoruuuuuuuuuuuuummmm:mymeka:

sadece senin etrafında değiller kuzum hepimizde var sanırım
-aman siz de geç kalmayın elinizi çabuk tutun sonra çocuğunuz olmaz
-yok mu daha bebek??
- midem bulanıyo desem aa hamile misin yoksa??

insanlar ne meraklı başkalarına çocuk yaptırmaya

Ben zaten anlamayorum ınsanları sanane mılletın aıle hayatından once ınsanlar kendı hayatlarına baksınlar daha sonra baskalarıyla ılgılensınler tam sopalık bunlar

yok canım bende de var bazen diyorum ki sırf ağızları kapansın diye bi tane doğurayım diyorum ama kendimizi hazır hissetmiyoruz 2 yıllık evliyiz sanki seneler geçmiş gibi konuşuyolar.

Aynı sorunu benim kardeşim yaşıyor,kendimi hazır hissedince bebek sahibi olmak istiyorum ama insanlar benden hemen bekliyor diyor,kardeşim artık o kadar alıştıki bu zamanda zor karar ,bakımını üstlenecekseniz hemen yapayım diyerek espriyle geçiştiriyor:) insanlar kendileriyle değil başkalarının hayatıyla uğraşmaktan hoşlanırlar,takma kafana,senin hayatın senin kararın kimseyi ilgilendirmez

Üstüne vazife olmayan insanların,üstüne vazife olmayan sorularından biri işte.
Bir kulağınızdan girsin ,diğerinden çıksın.Hatta aynı şeyi bilerek ,sizi her gördüğünde tekrarlayanlar olursa da- ki muhtelemen vardır - bozup atın.Hak ediyorlar çünkü.
Doktor bir arkadaşımız var .Erkek.5 yıllık evli.
Memleketine her gidişinde çocuk yok mu ? diyorlarmış.O da ben ''kısırım'' diyerek yanıt veriyormuş.:roflol:
Kendinizi sıkmayın,dalga geçin onlarla.kötükedihüso

taşk arkadaşlar yorumlarınız için demek herkesin etrafında var böyle bi durum espiriyi beğendim bende yapıyım bari:))
evet bide ikinci çocuk var dimi ben hep şöyle düşünüyorum nişanlanırsın düğün ne zaman evlenirsin çocuk yokmu çocuğun olur ikinciyi düşünmüyormusunuz hep böyle ya sinir geldi artıkk offff

sadece senin atrafında yok bundan emin ol..
şimdi çocuk yapmassın
neden yok olmuyomu binbirl türlü sual sorarlar..
sonra çocun olur ..aaa daha erken bi hayatınızı yaşasaydınız çocuk çok zor derler..
nese sonra gelir ikinci çocuğa..
ya yokmu kıza -oğlana kardeş..yapında çocuk tek kalmasın
ve bayılatana kadar her zaman sorarlar..
haa 2. bebekte olunca..
ya delimisin bu zamanda iki çocuk zor nasıl bakıcaksınız..
böleee sürer gider ..
hiç kimseye takmıcaksınız..
bi laf vardır:milletin ağzı torba değilki büzesin..gamyoncuiremsu

ya olur mu hepimizin çevresinde var böyle tipler...
evlenirsin çocuk ne zaman?
hamile kalırsın, yaşın kaç, geç kalmışsın ilk çocuk için...
çocuk olur, ikinciyi düşünüyor musun?
çalışmaya başlarsın, el kadar bebeyi bırakıp çalışmaya nasıl için elveriyor? ya da nasıl güveniyorsun da bırakıyorsun bakıcıya....
daha bir sürü sayarım...
eğitimli eğitimsiz farketmiyor, insanlar başkalarının hayatına burnunu sokuyor... milletin sizinle ilgili dertleri, tasaları bitmiyor ne yazık ki...
ne yapacaksınız... kulak tıkayacaksınız...
biz kocamla erkenden çocuk yapmayı düşünmüyoruz, daha birbirimize doymadık hem deyip döneceksiniz sırtınızı...

bizede öyle canım bizim 5 sene olucak cuma günü...
en son kaynanam sordu 'oğlun istemiyo napabilirim' dedim...
bigün bi komşu bebeği olan komşumuzu göstererek 'bak şuna özende çocuk yap' dedi..
bende 'amaaaannn onlar bana özensin yiyip,içip,geziyorum,istediğimi giyiyorum alıyorum'dedim...
bebeği olan kızda benden küçük akşama kadar bebek bakmaktan başka yaptığı bişey yok...özeneceğim hayat asla olamaz...
ağzının payını verdim...
eşim hele duysa çok kızıyo 'benim şeyimin peşine niye düşüyo bunlar diyo ne zaman istersem o zaman yaparım' diyo..( bu arada bizim bebeğimiz olmuyo

Son düzenleme:
nefret ettiğim bir konu..
bu iki kişinin özelidir,eğer olursa
zaten bu sevinci paylaşırsınız çevrenizdekilerle,
ama sormaları ne kadar anlamsız ve ayıp...
sanki millet istedi diyemi çocuk yapılıyor...
ay ben bu insanları anlamıyorum gitti..
takmayın siz kafanızı,soran olursa
hayırlısı deyin ve kapatın konuyu,
belki bu cevaptan anlarlar ne demek istediğinizi...
sevgiler...

Bende su son gunlerde ayni dertten sikayetciyim arkadasim. Ben 3 yillik evliyim. bir bucuk yildir bebek istiyoruz ama olmuyor. Doktora gorduk ikimizde de sorun yok, allaha sukur. Ama siz dusunmuyormusunuz mu diye sorduklarimda bogazima sanki bir dugum atiyorlar. Haykirmak istiyorum EVET ISTIYORUZ AMA OLMUYOR! Pazar gunu camida esime densizin biri sormus, ev aliyorsunuz ama bebek dusunmuyorsunuz herhalde diye. Kadinlar arasi neyse ama bir erkek boyle bir sey sorarmi arkadaslar soyleyin.. Allah isteyen herkeze nasip etsin ki milletin cenesi dursun,...

ben kendimi bu soruya alıştırıyorum çünkü daha sözlüyken kaynanam başladı hemen çocuk yaparsın sonrada işten çıkarsın demeye ben bu çağın genç kızı bennn hemen evlenip çocuk sahibi olurmuyummmm hemnde işimden çıkıcam öylemi
bence dert değil deme canım bana görede dert olurrrr sanane milletin özel hayatında ya ne merkalı şeylersiniz

bir tek senın cevren degıl canımm butun herkes oylee..
cok merkalılar cocuk olmasına.
cocuk olmayınca bu seferde kısır derler...
istanbula esımın akrabasına tatıle gıttık.ordan gelınce benım en yakın akrabam bebek aramaya mı gıttınız dedı bana tup bebekmı yaptırmaya gıttın dedı.duyunca sok oldum kendı akraban derse elalem ne demez???evet cocugumuz olmuyordu ama ne esımde ne de bende bır sorun vardı doktorlarada tup bebek vs ıcınde gıtmedık..allah'a sukur suan hamıleyım normal yoldan...
duymamazlıktan gel canım..herkes konusur cunku..

Sadece sende yok bendede var aynı yaşım daha çok küçük 3 yıl oldu evleneli onlar sormaktan bıkmadı ben cevap vermekten bıktımfisfisfis bi miden bulansın hemen hamilemisin diyolar yada bi sigarayada alerjim var gene hamilemisin diyorlar bende bıktım artık yada arada karnıma bakarlar azıcık çıksın hamile olduğumu düşünüyorlar ama ben cevaplarını veriyorum artık şimdi pek soramıyorlar.yap diyenlere sen bakacaksan yapayım diyorum:roflol::roflol:susuyolar

Ezgicim sen moralini bozma ya kulak tıka.
Şimdi şöyle evlenmezsin niye evlenmiyon derler nişanlanırsın neden düğün yapmıyorsun derler evlenirsin çocuk yok mu derler mileltin ağzı torba değil ki büzesin bitanem
İnan herkesin çevresinde var bunlardan...

bencede takmıyım ama olmuyoki önceden hiç takmazdım böyle şeyleri ama şimdi pko çıkınca kendi kendime ya olmazsa ben naparım o zaman diye düşünüyorum hep etrafımdakiler yüzünden eskiden belli bi süre çocuk bile istemiyodum ama artık biran önce olsunda sussunlar diye bakıyorom offf((

ahh canımm benım yaa yalnız sen degılsın bu konudan muzdarıp ve rahatsız olan sanırımm her yenı evlenenlere yapılıyorr bu sacma sapan kalıplasmıs muhabbett..bende azz cekmedım 10 aydır.. hayır desen bı turluu evet desenn bı turluu kımsenın agzıı torba degıl mkı buzesın..agzı olan konusuyorr..

allahtan benim kaynanamlar yanimda degil onlar baska ulkede ancak gittigimde sorar neyse yinede cevremde soran cok onlarin cocuklari varda ne oluyor sankim diyorum bazen ama gelde birde gonule anlat bunu bizim bebiste olmayacak galiba bu sorulari cok duyacaz gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…