ocuk var m ocuk?

valla dediginiz gibi agzi olan konusuyo laf olsun torba dolsun hesabi
hic düsünmezler karsilarindaki insan kirilirmi üzülürmü alinirmi diye..:delphin:
öyle dediklerinde..biz daha genciz gezip tozmak, birbirimize doymak istiyoruz,
ayak bagi istemiyoruz kendimize diyip geciceksin canim..

ohoo canım sen benim olduğum yerde olsaydın çoktan adını çıkarmışlardı, çocuğu olmuyor bunun diye -tatlicadiarzu- benim daha bi sene olmadı 11. aya yeni girdik, anlatamıyorum kimseye dert, bide yaşlı teyzelerin tepkileri çok komik oluyor, ne beceriksizmişsin, ne tembelmişsin, hele yaşım küçük dicek oluyorum kıyamet kopuyor, yaşımda 23 bu arada

nişanlanırsın düğün ne zaman diye sıkıştırır herkes
evlendikten sonra çok ne zaman
ilk çocuk olduktan sonra da ikinciyi sorarlar.
herkesin derdi bu nedense
çok meraklıyız milletin işine burnumuzu sokmaya
ben aldırmıyorum bu sorulara
elbette biz de istiyoruz ama zamanı var demek ki
bir de uzun süre olmayınca "kısır" gözüyle bakarlar
hepimizin yaşadığı şeyler maalesef bunlar.

aynı dertten bende muzdaribim evlenir evlenmez konu komşudan akrabalardan sorular gelmeye başladı...hele ki yeni bi hamile haberi verenler sıra sende hadi ama ne bekliyosunuz 2 sene oldu diyolar bazen bu sorular karşısında çıldıracak gibi oluyorum 1 senedir uğraşıyoruz sorun eşimde ve henüz gebelik elde edemedik annem dahil bu durumu kimse bilmiyor herkese açıklama yapıp yalan uydurmaktan çok sıkıldım eşimde kendinden korkuyo bir gün patlayacağım olmuyo işte olmuyo diye avazım çıktığı kadar bağrıcağım diyor....insanlar çok düşüncesiz umarım en kısa zamanda hamile kalırım çocuk istemekten çok bu sorulardan bıktığım için çocuk ister oldum vay benim halime...rabbim yüzümü güldür...

aaaa öyle deme kısss soranlara haksızlık ediyorsun...şakkıdı
sormasalar içlerinde dert olur...
canım bu konuda tek değilsin banada çok soruyorlar ....
salla gitsin onları...

bekarsan evlilik sorarlar
evliysen çocuk sorarlar
bir taneyse ikinciyi
iki ise üçüncüyü ararlar...
velhasıl sadece insanı yorarlar...

Son düzenleme:
bi senin etrafında deyilki benim kardeşim evlendi 1 sene olmadı onune gelen daha çocuk yokmu ne zaman olcak yoksa çoçuğu olmuyormu size ne ya milletin çoçuğu olup olmadığında demi

birde ben şeye sinir oluyom benim iki tane çoğum var iştw onune gelen sakın 3 yapma iki tene yeter yaw her önüne gelen böyle söylüyor benimde sinir atıyor yahu ben sizible biliyom 3 yü yapmamyı

Son düzenleme:
ahhhh ahhhhhhhhhhhh bu insanları anlamak çok zor bende 2 yıllık evliyim 3 aylık hamileyim bende çok bunalmıştım yokmu daha ne zaman yapcaksınız olmuyomu delircektim nerdeyse zaten en çokta bu sorular insanın psikolojisini bozuyo geçen gün bi komşumuzda nedese bol bişeyler giymiştim üstüme karnım çıkmaya başladı rahat olsun bebişim diye yoksa bişeymi var dedi bende şaşırdım sanki hani hiç çocuğum olmucakmışta olmuş insanlarda şaşırmış gibi geldi

bunlar sadece senin etrafinda deil..
bekarsan...evlenmeyecekmisin?
evliysen...cocuk ne zaman?
cocukluysan...ikincisi ne zaman?
insanlar hep sorar...bazen meraktan sorar bazen laf olsun diye..
bu sorular bazen insani yaralasada malesef hayatin her an icinde...
ya herkese fircani atacaksin yada kulaklarini tikayacaksin..
herkesten kendimiz gibi anlayisli olmasini bekleyemiyoruz maleseff

Benim bi arkadaşa aynen böyle yapıyorlardı. Daha evliliklerinin 2.-3. ayı hemen çocuk yapma derdine düştüler etrafın çenesinden.
Aksilik ya olmadı hemen doktorlara koşturmaya başladı..
Evlendiğinin 8 yada 9. ayında hamile kaldı da rahatladı.
Tamam etrafın çenesi çekilmez ama sırf dillerinden kurtulmak için de çocuk yapılmaz ki ya..

çok iyi anlıyorum seni bende aynı şeyleri yaşadım
evlendim milletin işi gücü yok merhaba demeden çocuk varmı diyorlar fenalık gelmişti artık
neyse çocuk oldu biraz nefes aldık derken oğluş biraz büyüdü ikinci çocuk ne zaman diyorlardelikafaduldendelikafadulden
yok ara verirsen olmazmış yok tek çocuk sorunlu olurmuş ilkokula başlamadan olmalıymış bıla bıla bıla
bunun sonu yok anlayacağın
elalemin işi gücü yok benim çocuğun derdine düştüler:roflol::roflol:

evet anlaşılan bu insanlar hepimizin etrafında var maleseff
bende sıkıldım bu sorudan insanları terslemekte hiç bana göre deil
moralimi çok bozuyo bu soru şimdi düşünmüyorum desen bile arkasından
neden diye bir soru geliyor
onuda cevaplarsan başka bir soru ........ bezdiriyorlar insanı
sırf bu yüzden dışarı çıkmaktan nefret ediyorum :(

valla ben tersliyorum artık soranları, size inat doğurasım gelmiyo diyorum bazen, Allah'tan ne benim ailem ne de eşimin ailesi sormuyo hiç varmıymış yokmuymuş, milletede alıştım artıkın banane :umursamaz:

salla gitsin bee güzelim sadece senin etrafında yok böyle cins insanlar hepimizin var bebek yokmu bebek yokmu dediler dediler oğlum oldu 8 yaşında şuan ama hala soruyolar ikinci bebek yokmu diye biz çevreye bakarsak oyy oyyy ev bebiş dolar ne zaman maddi manevi hazır olursan o zaman çocuk sahibi ol kimse gelipte çocuguna bakmaz yada bi ihtiyacını almaz onun için salla gitsin takma kafana tokadan başka bi şey allah vakti saati geldiginde hayırlı evlat versin inşallah cnm a.s.

acikcasi ben pek takmam bu tip laflari...cunku kimsenin kimseye faydasi yok zaten, soruyorlar da sanki iyiligini mi istiyorlar, yooo, sadece laf olsun torba dolsun..

Bir de bu tip insanlar baskalarinin hayatlariyla oyalanirlar, kendi dertlerini unutmak icin...Soylesinler, hic dusunme bile, hayirlisi, kismet gibi laflar et gec...

ben kendim çocuğum daha başka bi çocuğa nasıl bakayım de sen de güzelim:)))
valla bana sormaya cesaret edemiyor kimse benim şerrimden korkuyorlar:))
ayrıca bu kadar muhafazakar bir toplum çocuk yok u derken resmen yapıomusn yapmıomusun gibilerinden açıkça sormuş oluyor ve bu tür muhabbetleri nasıl yapıyorlar anlamıyorum..hakkaten yukarlarda bi arkadaş yazmış eşi şeyimin hesabını sana mı vericem demiş hakkaten şeyimizden size ne demek lazım...

kadının biri bir gün soruyormuş başka bir kadına "nasılsıns,sçocular nasıl kocan nasıl" diye kadın dellenivermiş sanane benim kocamdan ne yapıcan sen benim kocamı diye aynı o hesap yani:)))

ezgiimm canım boşver bu tip insanları sen yaşamak istediğin gibi yaşa ne yapmak istiyorsan onu yap
izin verme hayatına karıştırtma ben sinir oldum valla üzme tatlı canınıcanım benimm
bu mahalle baskısı yokmuu yaa giyiminden evinin içine özel hayatına bile karışmaya başlıyorlar
herşey çevreye göre yaşanmak zorunda oluyor bu ne der şu neder gibi
bebekde niyee olmuyor yoksa bir sorunmu vaar yoksa kısırmıı gibi dedikodular bile yapıyorlar sizene bee
hayret bişey yaa kime neki sizin bebek yapıp yapmamanızdan
heryerde vaar eminol şahitoldum hatta
kadın 2. çocuk yapılması için bütün sülale üstüne geldii
yap bak bu büyüdü kardeş gelsin zor olur senin için yüreğin varken yap
en sonunda doğurdu :ecrin_bebek:
millet bebek sevmek için gördüğüne bebek yapta sevelim diyorlar

Meraklı komşu teyzeler olduğu sürece bu sorulardan kurtulamayız:olmaz:halbuki kendilerine baksalar vakit akşam olur değil mi?zemuszemus

canım aynı durum bizdede var,daha çok eşimin tarafı istiyor,olsun diye,Allahtan eşimin askerliği var bu aralar pek söyleyemiyorlar.gelince başlarlar artık
ya kızlar ben bide çevreme bakıp korkmaya başladım,çevremdeki çocuklara bakıyorum,okadar şımarık ki,anne baba söz geçiremiyor,istediğini yapmayınca hemen ağlamalar,çatal atmalar,pastayı fırlatmalar,şimdiki çocuklar neden böyle,diyorum benim çocuğumda mı öyle olacak :uhm::1shok:

Back
X