ocuklarna sahip olmayan kadnlardan nefret ediyorum

bende sinir olurum çocuklarına dur bile demeyen anneye.benimde başıma gelmişti.çok iyi anlıyorum seni.

sonuna kadar bakacaksaniz oyle dogurun bakmayacaginiz terbiye etmeyeceginiz cocugu niye dogurursunuzki:oklava:

bende o konudan dertliyim birde demezler mi senide görüceğiz kendilerini görmeyip başkalarına mahne verenleri bi kaşık suda bogasım geliyor aslında daha söyleyeceklerim var ama neyseopuyorumnanaktan

biz küçükken kardeşimle bi yere gittiğimiz zaman annem gözlerimize bakardı resmen gözleriyle konuşurdu oturduğumuz yerden kıpırdıyamazdık

aynen bozocum annemin bakışı yeterdi kaydirigubbakcemile3

bende çok sinir oluyorum oturupta çocuğuyla ilgilenmeyen kadınlara, çatlıyorum ortamdan sinirden :kızgın:

çok sinir bozucu bişey
ama bende bir enne olarak o kadının durumunu size anlatayım
" " çocukları evinde muhtemelen her tarafı karıştırıyordur,bu davranışları ona normal geliyordur,baktı gördü sende kızdığını fazla gösteremediysen ne ala hatta hoşuna bile gitmiştir annesinin""
çünki insana çocuğunun yaptığı hiç bir davranışı batmaz,hatta yaramazlıkları insanı mutlu bile eder"""
tamam yanlış başkasının evinde bunlara izin vermemeli tabiki,hatta 3 çocukla ev gezmesine mi gidilir yaa
uyarsaydın keşke canım,

ben de sinir olurum evli değilim gencimde ama çocuk konusunda çok hassasım.
ayrıca çocuğun elini tutup önden önden yürüyüp çocuk arkada ne halde, senin o koca adımlarına yetişmek için koşuyo mu napıyo diye aldırmadan yürüyen bayanlara,
elini tutmayıp çocuklarını salıveren bayanlara,
çocuğunu döven bayanlara sinir oluyorum. küçücük beden küçücük beyin ne anlar senin dayağından bağırmandan, çocuklar savunmasız diye şap şap yapıştır hey Allah'ım bak yine sinir oldum:kızgın:

yani şiddete oldukça karşıyım ama çocuğun kolunu birazcık sert bir şekilde tutup orası karıştırlımaz dedinmi çok güzel uslu uslu oturuyorlar gidene kadar.ben lisedeyken evimize misafir gelmişti çocuk fazla meraklı çıktı elektirik prizlerini söktü dahası pirize diğer küçüklerinde elini sokmaya çalıştı bende kolunu biraz sıkıp ki canı yandı ama napalım yapılmaz bu dedim annesinin dizi dibinden ayrılmadı bir daha gece boyu.anneside hayret çok uslu hiç böyle durmazdı dedi.

Benim ikitane kizim var...nereye gidersem gideyim hicbir zaman bacak bacak üstüne atip saldim cayira mevlam kayira misali yapmadim yapmamda, ablama bile gitsem her zaman gider cocuk odasina kontrol ederim, ne yapiyorlar diye....:delphin:

Hatta gittigim yerdeki ev sahipleri bile, yahu yeter otur biraz, oynuyorlar cocuklarla birsey yapmiyorlarki demistir.....Elimde degil, yapim bu benim....zaten cocuklarla misafirlige gitmeyi pek sevmem....disarda vakit gecirmek daha cok hosuma gidiyor, hem cocuklarim icin hem kendim icin....:hulya:

Eltimle cok kez bu konuda cakistik....o tamamiyle ters bir yapida.....cocuklari kirar döker iglilenmez, evde yemek oldugu halde, makarnan varmi, cocuklar bunu yemiyor deyip makarna yaptirir, sonrada hepsini bir güzel cöpe dökerim, onuda yemez cocuklari cünkü.
3 yasindaki kizin eline bisküvi verir, düsünün artik o bisküvileri nerelerden süpürüyorum onlar gittikten sonra....yahu oturt yaninda yedir, niye eline veriyorsun? :olmaz:

Cocuklari her yeri karistirir, yapma oglum kizim deme tenezülünde bulunmaz, ben bagirmak cagirmak zorunda kaliyorum.....:hulya:

Kücük eltim ayni benim gibidir, cok dikkat eder bu konularda ama gel gelelim onun kizi sorunlu.....benim ufakliga dikkat etmesem resmen hasatini cikartacak....isiriyor, tirmaliyor, dövüyor...kendi kendine....benneyaptımki

Inanin artik elimi ayami cektim....istemiyorum gelmesinler evime yahu....benim kendi stressim kendi derdim bana yeter, birde onlarin terbiye edemedigi cocuklarini terbiye etmek zorunda degilim....ben gitmiyorum ama onlar hep gelmek istiyor.....gecenlerde, isim var kusura bakma deyip geri cevirdim.....kimse kusura bakmasin:kahve:

" nush ile uslanmayanı etmeli tekdir
tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

her ne kadar dayağı tasvip etmeyen bir insan olsamda bu söz her zaman benim için geçerli olmuştur.

allaha şükür bir erkek çocuğu yetiştirdim.oğlum bakışımdan anlardı ne demek istediğimi.

bu konuda bütün suçu ebeveynlerde buluyorum.şimdikiler özgürlük adına şımarık çocuklar yetiştiriyor.

sonra her istediğinin yapılmasına alışmış çocuk,büyüyünce bencil,başkalarının haklarını düşünmeyen,

saygısız bireyler olarak yetişiyorlar...

Ya bi de bunların yaptığı yaramazlıkları anıra anıra gülerek anlatan sizin de gülmenizi bekleyen ana babaları olan modelleri var. Resmen çocuk yapmaktan soğuyorum.Çocukların yaramazlıkları, aynı anda 3ünün 5inin ciyaklamaları bi tarafa, xxx geçen sene gak dedi , ahihihihiih, yy üç gün önce naptı biliyo musun teyzesi hihohohoholar beni deli ediyor .Çileden çıkıp öffleyince de çocuk sevmeyen biri oluyoruz. Bu sefer de çocukların gözünde cadaloz, evinde oyun oynatmayan akraba konumuna düşürülüyoruz. :kızgın:

hepinizi tek tek okuyorum herkes icini dokuyo neguzel belki boyle insanlar varsa denk gelirde okuyup ders alirlar insallah:Saruboceq:
ama yok esime dedim bundan sonra sen arkadasinla disarda gorus ailecek gorusmeyelim diye oda tamam dedia.s
inanin nevresimlerden yastiklara battaniyelere kadar herseyi yikadim biri meyvesuyunu doktu biri getirdikleri lokumu acip yatagin uzerine dokmus aklimi ucurmadan bu ise son vermem lazim boyle arkadas boyle misafir olamaz olsun:mymeka:
halbuki geleni gideni oyle severimki rahat etmeleri icin elimden geleni yaparim ama bu olay bana pes dedirtti o gece sabaha kadar uyumadim icin daha uc gundur uykularimi bi duzene sokamadim:1no2:

Başedemeyip 3 tane doğuracağına..Başedeceğin 1 tane doğur..
Benimde bir evladım var..ıkinci çocukta zorlanırım..yetemem endişesi içindeyim,her açıdan..
Demekki fazla düşünmemek mi gerekiyor ne?

Gittiğin misafirliklerde de, nasıl olsa evsahibesi çocuklarınla ilgilenir..

Bu kadını kendi evinde görmek lazım bu kadar serbest mi? hani bazı insanlar öyle olur başka evde saldım çayıra mevlam kayıra kendi evlerinde disiplin üst seviyede...

Şimdiki çocuklar çok yaramaz ve meraklılar, bende bir tane var elli taneye bedel geliyor, işte ben sırf bu yüzden misafirliğe gidemiyorum, hiç rahat edemem çocuk gezsin ben oturayım zarar verir düşüncesi ile peşinde geçer ömrüm ne misafirlikten anlarım ne oturup bir çift laf ederim, mesela peşinde de dolaşsan an olur bir şeyi kırar olur ya yerin dibine geçer insan, en iyisi bu evreler geçinceye kadar evde oturmak

Bu kadını kendi evinde görmek lazım bu kadar serbest mi? hani bazı insanlar öyle olur başka evde saldım çayıra mevlam kayıra kendi evlerinde disiplin üst seviyede...

Şimdiki çocuklar çok yaramaz ve meraklılar, bende bir tane var elli taneye bedel geliyor, işte ben sırf bu yüzden misafirliğe gidemiyorum, hiç rahat edemem çocuk gezsin ben oturayım zarar verir düşüncesi ile peşinde geçer ömrüm ne misafirlikten anlarım ne oturup bir çift laf ederim, mesela peşinde de dolaşsan an olur bir şeyi kırar olur ya yerin dibine geçer insan, en iyisi bu evreler geçinceye kadar evde oturmak

Bende aynen böyle düsünüyorum....Ne olur belirli bir süre gitmeyiveririm misafirlige, cocuklar hep böyle kücük kalacak degil ya...:delphin:

1,5 - 3 yas devresi baya hareketli geciyor cocuklarin, ellendi ayaklandigi zaman tabikide heryere kosturmak karistirmak ister, bas edemiyorsan kiracan dizini oturacan evinde....biz böyle gördük Annemizden.....Rahmetli 5 cocukla kimseyi rahatsiz etmesin diye pek gidip gelmezdi kolu komsuya, ama bizim ev yol gecen hani gibiydi, ablamla ben illallah ediyorduk artik gelenden gidenden....-tatlicadiarzu-

Ama malesef bazi bayanlar aman hicbirseyden eksik kalmayan zihniyeti ile 5 tanede olsa kapi kapi gezmeye bayiliyorlar....hadi geliyorsun cocuklarina sahip cik o zaman....:mymeka:

bizim velette çok hiperaktif ...

tedavi oluyor ..bitkisel sakinleştirici verdi doktor ama fayda etmedi annemde daha fazla onu kullanmak istemedi..

annemde asla ardayla bir yere gitmez...milleti rahatsız etmesinden öte annem rahatsız oluyor bir eşyasını dokunturmaz milletin..

bizde biryere gidilecekse biri fedakarlık ediyor ardaya ya ben bakıyorum ..gitmiyorum ya ablam

birşekilde hallediyoruz..

ne müsanesebtt birine rahatsızlık vermek...

Farkettinizmi bilmem ben son 2-3 yıldır izliyorum, son yıllarda doğan çocukların psikolojisi çok değişik, sanki dünya kaçıyormuşta onlar bir an önce büyümek istiyorlarmış gibi bir durum.

Ağır abla ağır abi lafları yumurtluyorlar, sanırsın Shakespeare Molier filan okumuşlar, tam yerinde taşı gediğine koyuyorlar, benim tüm hayatım boyunca akıl edip ikisini bir arada edemediğim lafları pat diye ortaya kolayca söylüyorlar.

Sorularıda bir acayip, aynı bahsettiğin türden merak kumkuması olanlar da var biz annesi terbiye etmemiş disiplin vermemiş diyoruz sinirleniyoruz, ama bazen al şunları 2 saat sabret deseler kafayı yer annelerine geri veririz bunlar sanki başka galaksiden inmiş gibiler buraya :1shok:

seni cok iyi anliyorum canim gecmis olsun.
banada gecenlerde arkadaslar geldi aslinda sevdigim arkadaslar ama ikisininde birer ogullari var sagolsunlar cok yaramazlar.
gelirgelmez bilgisayara gecmek istediler esimde izin vermedi erkekler disari cikmisti banada cocuklar pc ye ellemesinler dedi.
tabi benim kücük cocugum olamdigi icin evde ne yapacaklarini sasirdilar yanlarinda pinpon topu getirmisler yemek masasinin örtüsünü cekip masada pinpon oynamaya kalktilar olmaz cok ses olur dedim aksamdi.
evde olan birkac oyuncak getirdim istemediler lego getirdim oynamiycaz dediler gelin siz secin film acayim bakin dedim yok istemeyiz dediler, sonunda razi oldular oglumun odasinda film actik yok SIKILMISLAR film bitmeden gene geldiler,
tabi oglumda büyük oldugu icin odasina cocuklarin girmesini istemiyor.
oglumun odasindan top getirmisler kalktilar top oynamaya saat gece asagi yukari 24.00 üff dedigin gibi sinir oldum cocuklarim pesinde kosmaktan hic birsey anlamadim gece vakit top oynanmaz dedim ellerinden aldim bu sefer saklambac oynamaya basladilar:(
buralilar bu konuda cok hassaslar erken yatar erken kalkarlar cocuklar oradan oraya kosuyorlar yerler tas gümbür gümbür ses oluyor ama benden baska cocuklara oturun diyen yok.
zaten daha öncede ayni sey oldu gece saat 03 falandi en sonunda hakli olarak alt komsum geldi biz uyuyamiyoruz diye ne kadar utandim ve komsumun geldiginde onlarda vardi ve duydular,
kimseyi rahatsiz etmeye hakkimiz yok ama nedense bazilari bu konularda cok düsüncesiz oluyorlar.
benim oglum zaten büyük kizimda 15 yasinda ben gidersem kizimla gidiyorum oda oturdugu yerden kalkmaz ama onlarin evinde kalabalik olsak bakiyorum sessiz olun ortaligi dagitmayin gibi uyarip duruyorlar birbirinin cocuklarini.
bence herkes evinde nasilsa baskasinin evindede ayni anlayisi göstermesi gerekir...

haklısın o çocuğu doğpuran annede bıkmış ki artık bakmıyor gittiği yerde bakmasıda sana kalmış bende bu gibi şeyleri doğru bulmuyorum boşuna hırsızlra çogalmıyor memlekettekaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
Bende sinir oluyorum..Tepkimide koyuyorum..:umursamaz:
Valla ben üzüleceğime karşı taraf üzülsün..Çok da umurumaydı..
Kendine güvenmiyorsan neyine çocuk senin yani.Ben ikinciyi yapamıyorum çünkü kendimde o potansiyeli göremiyorum.:kedi:
İkinci çocuk olsa biri boğulur,öteki yanar;biri atlar filan..O kadar berbat olurum ben..:bbo:
Sıkıştırın bi yerde atın çimdiği bakın bi daha yapıyorlar mı?kaydirigubbakcemile3

Bende sinir oluyorum..Tepkimide koyuyorum..:umursamaz:
Valla ben üzüleceğime karşı taraf üzülsün..Çok da umurumaydı..
Kendine güvenmiyorsan neyine çocuk senin yani.Ben ikinciyi yapamıyorum çünkü kendimde o potansiyeli göremiyorum.:kedi:
İkinci çocuk olsa biri boğulur,öteki yanar;biri atlar filan..O kadar berbat olurum ben..:bbo:
Sıkıştırın bi yerde atın çimdiği bakın bi daha yapıyorlar mı?kaydirigubbakcemile3

aynen katiliyorumvereliniortak
eskiden bizler annemizle bir yere gitsek oturdugumuz yerden kalkmazdik.
bir bakisi yeterdi kalkip kosmayi yaramazlik yapmayi birak simaramazdik sesli gülüsemezdik bile,
benimde cocuklarim kücükken arkalarinda dolasir dururdum hic oturamazdim yada fazla gitmezdim.
valla simdiki cocuklara sasiyorum hiperaktifmi doguyorlar bilmiyorum:sm_confused:.

Back
X