Oda arkadaşım ve dökülen saçları...

Rosalie-00

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
1.053
1.011
333
Selam kızlar. Ne yapmam gerektiği konusunda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 3 hafta oldu, üniversiteye başladım. Özel bir yurtta 2 kişilik odada kalıyorum. Herşey yolunda tek bir şey hariç.. Banyo oda arkadaşımın saçlarıyla dolu :( 2 günde bir temizleniyor ablalar tarafından ama yine de midem kaldırmıyor. Fayanslar öbek öbek kıl dolu. Hani anlıyorum onu benim de saçım dökülüyor ama ben tararken hep tuvalete doğru tarıyorum, yere düşen olursa tek tek topluyorum. Bu umursamazlığı deli edecek beni.

Sizce nasıl uyarmalıyım? Biraz soğuk bi kız, sert çıkışır tersler diye korkuyorum. Korktuğumdan da değil de aramız bozulursa hergün dip dibeyiz yine bana zor olur. Acaba temizlikçi ablalara söylesem onlar mı uyarsa, ne dersiniz??

Saç dökülmelerine karşı şampuan koy banyonun en orta yerine. (mecitefendi bitkisel yağları mesala :1: )

Mesajı direkt alırsa ne ala...

Almazsa bak ben bunu kullanıyorum seninde çok saçın dökülüyor sende dene falan de:34:

Saka yollu sitem ederek soyle. Ben olsam oyle yapardim.

Olayı oraları temizleyen ablaya anlar o tatlı dille uyarsın canım bu konuda bende muzdariptim yurtta kalıyorum ve 7 oda aynı banyoyu kullanıyor.Temizlikten sorumlu ablaya söyledim o da kızları uyardı şuan sorun kalmadı.Umarın sende halledebilirsin sorunu.Ama kız soğukta diyorsun temizlik yapan ablaya sert çıkmasın senin görevin bu tarzında kadında rencise olur bu durumda :50:

Sağ olun kızlar.. Yasemin haklısın canım en iyisi kendim halletmeye çalışayım. Şimdi uyudu, yarın olsun konuşmaya çalışıcam.. :26:

Sağ olun kızlar.. Yasemin haklısın canım en iyisi kendim halletmeye çalışayım. Şimdi uyudu, yarın olsun konuşmaya çalışıcam.. :26:

Sıkılma,stres yapma anlayışla karşılayacaktır durumu bence.Şimdiden kolay gelsin son durumu yazarsın buraya. :34:

Direk söyle bence kırılacak bi'şey yok ki, ortak kullanılan yer sonuçta. Ben 2 yıl iki kişilik oda da kaldım. Haftada bir odalar temizlenirdi. Biz saç kuruturken dökülen saçları peçeteyle toplardık. İnsanlık hali saç bu dökülecek tabii de onu toplu yaşanılan bi'yerde bırakmak düşüncesizliktir. Ama farketmiyordur bence yoksa çekinir insan:31:

En olmadı odayı temizleyen ablaya söyle o uygun dille kızlar saçlarınızı kurutup, tararken temizleyin tıkanıyor vs. tarzı bi'şey söyler zaten. Direk söyle dedim ama daha yeni bir tanışıklık varsa yanlış anlaması da muhtemel:44:.

Sıkılma,stres yapma anlayışla karşılayacaktır durumu bence.Şimdiden kolay gelsin son durumu yazarsın buraya. :34:
Teşekkürler canım, tamam yazarım :)

Direk söyle bence kırılacak bi'şey yok ki, ortak kullanılan yer sonuçta. Ben 2 yıl iki kişilik oda da kaldım. Haftada bir odalar temizlenirdi. Biz saç kuruturken dökülen saçları peçeteyle toplardık. İnsanlık hali saç bu dökülecek tabii de onu toplu yaşanılan bi'yerde bırakmak düşüncesizliktir. Ama farketmiyordur bence yoksa çekinir insan:31:

En olmadı odayı temizleyen ablaya söyle o uygun dille kızlar saçlarınızı kurutup, tararken temizleyin tıkanıyor vs. tarzı bi'şey söyler zaten. Direk söyle dedim ama daha yeni bir tanışıklık varsa yanlış anlaması da muhtemel:44:.
Sağol canım. Haklısın, bi yarın olsun da bi yolunu bulucam bakalım :30:

eğer okulunuzda ilk senenizse acemilik olur cnm çünkü karşındaki kişi de evinden gelmiştir belki de peşinden toparlayan birileri vardır :)
biz yurtta şu 1 tl ye satılan çekçekcekler varya onlardan kullanırdık toplar peçeteyle alırdık.sen ondan al onunla paylaş yaparsaa yapar.yapmazsa malesef uğraştırır.
okul zamanında öğrendim ki böyle şeyleri hiç takmamak lazım yoksa hiç rahat olamazsın cnm.

Ablalara söyletsen arkadaşın sizin göreviniz bu zaten temizlemek felan diyebilir.
Direk kendin muhatap ol.Güzellikle söyle canım benimde saçlarım döküldü biara şu şampuanı kullanmıştım seninkide çok dökülüyor sende dene buarada banyo yaptıktan sonra saçlarımızı orda bırakmayalım
toplayalım nede olsa kızız biz temiz olmucazda kim olcak tatlım vs olayı bağlayabilirsin böyle

"Canım yaa biliyorum saç dökülmesine karşı yapabileceğin pek bişey yok. Benimde saçlarım dökülüyor. Ama bak her banyodan sonra, saçlarımızı taradıktan sonra dökülen saçlarımızı toplasak ne güzel olur. Ben hassasım bu konularda, midem almıyor. :31:" diyebilirsin.
Eğer anlayışlı bi insansa hiç karşı çıkmayacaktır. :24::24:

bazı insanlardaki bu rahatlık da beni hasta ediyo gerçekten. kendi evinde bu kadar rahat davranamazsın. bu ne umursamazlıktır böyle.ben olsam öncelikle ''senin de benim gibi saçların çok dökülüyor herhalde, banyo hep görüyorum saçlarını yerlerde'' gibi sanki bundan rahatsız oluyomuşum gibi değil de daha çok saç dökülmesinden dert yanıyomuşum gibi çaktırmadan ima ederdim. eğer benim gibi anlayışlı bi insansa anlardı. anlamazsa da bi süre sonra açıkça söylerdim ''banyo yaptıktan sonra banyoyu temiz bırakabilir misin, etraftaki saçlardan rahatsız oluyorum'' diye.

Bu sorun bazıları için bitkisel yağlarla çozülecek birşey değil gerçekten.Benim de çok dökülüyor.Kullanmadıgım ilaç kalmadı.
Ama dökülüyor diye de bırakmıyorum.İlk kez tanıdıgınız birine böyle bir şey demek elbet kolay değil ama görevli ablalara durumu anlatsanız onlar söylese daha iyi olur sanki.
Ya da saçlarınızı tararken vb. topladıgınızı onun gözünün içine bakarak yapın belki anlar mesajı

Bence uyarmalısın çünkü başkasının saçlarını benimde midem kaldırmaz.Güzelce dersin Arkadaşım burda ikimiz kalıyoruz acaba sende her yıkandığında dökülen kıllarını alırmısın odamızı temiz tutalimki daha güzel olsun herşey tarzında bişey demende bence sakınca yok.Sonuçta belki der aman nasısa bişey diyen yok diye alışır rahata. :4:

arkadaşına rahatsız olduğunu söylemelisin. aranız bozulursa odanı değişirsin atla deve değil oda değişmek. ben de yurtta kaldım. ikiniz de aynı parayı ödüyorsunuz. onun pisliğini çekmek zorunda değilsin.

bende yurtta kaldım yıllarca bence direk söyleyebilirsin bu konuda hassasım diye rica et saçlarını yerlere atmasan diye. ters çıkışsa da sonuçta bir temizlik kuralı bu olur mu öyle her yer saç içinde

tatlı bir dille uyarırsan sorun olmaz diye düşünüyorum
ama tabi arkadaşın nasıl biri bilemem :44:

Back
X