oda içinde gömme dolap :(

monaliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
123
0
46
İstanbul
merhaba kızlar,
yeni eve taşınıcam nasipse,ancak taşınacağım evde şöyle bi sorun var
oturma odası için düşündüğüm yere adam gömme dolap yapmış,sıfır hemde
bende odada öyle dolap felan pek sevmem,
nası bi dizayn yapabilirim modern bi hava katması için,dolap tuhaf durmaması için,
kızlar bide oda için köşe koltuk düşündüm,
aksesuar ve dizayn için yardım bekliyorum kızlar,perde için ya stor yada zebra düşündüm ama fikirlere açığım genedeEki Görüntüle 561277 Eki Görüntüle 561275 Eki Görüntüle 561276

eğer ev seninse kira değilse dolabı yapışkan folyoyla kaplayabilirsin duvarın tonlarda hem daha modern durur hem duvarın içinde kaybolur çok göze batmaz

eğer ev seninse kira değilse dolabı yapışkan folyoyla kaplayabilirsin duvarın tonlarda hem daha modern durur hem duvarın içinde kaybolur çok göze batmaz

ne yazıkki ev benim değil,
ama mantıklı geldi duvar rengiyle kaplamak,
bu tarz yapışkan kağıtlar satılıyormu,nerden bulabilirim

Şekil olarak salona dolapları yakıştıramıyor bile olsanız, aslında ıvır zıvırlar için çok hayat kurtarıcı olabilir.

Çözüm çok basit: madem dolaptan kurtulma imkanı yok, dolapların kapakları bir güzel sökülür, bir mobilyacı yada en kötü ihtimal bir marangoza verilir, bir güzel beyaza/kreme/siyaha artık koltuk takımınıza uygun bir rengte boyanıp, hafifde simli bir vernik attırılır, kulpları yine aynı şekilde süslü, boncuklu, simli yada sade şık kulplarla degiştirilir. Tatataataaammm sorun çok şık bir şekilde hallolur..

merhaba kızlar,
yeni eve taşınıcam nasipse,ancak taşınacağım evde şöyle bi sorun var
oturma odası için düşündüğüm yere adam gömme dolap yapmış,sıfır hemde
bende odada öyle dolap felan pek sevmem,
nası bi dizayn yapabilirim modern bi hava katması için,dolap tuhaf durmaması için,
kızlar bide oda için köşe koltuk düşündüm,
aksesuar ve dizayn için yardım bekliyorum kızlar,perde için ya stor yada zebra düşündüm ama fikirlere açığım genedeEki Görüntüle 561277 Eki Görüntüle 561275 Eki Görüntüle 561276

Ev kiraysa yapacak bir şeyiniz yok tabiki. Başka bir odayı kullanabilirseniz iyi olur. Evi satın aldıysanız o dolabı söktürün bence ve diğer odada değerlendirin.

Eviniz kiraysa dolabı çok önemsemeyin. Dolapla uyum sağlasın diye dert etmeyin. İleriye yönelik satın alın eşyalarınızı bence. Köşe çok güzel olur. Ben store perdelere bayılıyorum. Krem ya da fildişi köşe takımına çağla yeşili yastıklar çok yakışır. Ya da soluk mor.
Tv ünitesini biraz daha koyu tonlarda düşünebilirsin. Mesela koyu kahve, siyah gibi. Kapakları kırılmaz cam olabilir, kırmızı cam çok hoş oluyor. Halı olarakta bence biraz desenli olmalı. Kolay temizlenebilen, parkelerle uyumlu ama göz yormayan bir desen. Uygun model bulursam link eklerim. :) Renk olarak tv ünitesinin renginden desenler içermeli bence. Köşe takımını yeriniz genişse 2, değilse 1 berjer ile renklendirin. Berjer(ler) yastıkların deseninden olsun.

Son düzenleme:
Şekil olarak salona dolapları yakıştıramıyor bile olsanız, aslında ıvır zıvırlar için çok hayat kurtarıcı olabilir.

Çözüm çok basit: madem dolaptan kurtulma imkanı yok, dolapların kapakları bir güzel sökülür, bir mobilyacı yada en kötü ihtimal bir marangoza verilir, bir güzel beyaza/kreme/siyaha artık koltuk takımınıza uygun bir rengte boyanıp, hafifde simli bir vernik attırılır, kulpları yine aynı şekilde süslü, boncuklu, simli yada sade şık kulplarla degiştirilir. Tatataataaammm sorun çok şık bir şekilde hallolur..

ev benim olsa komple söküp atıcam dolabı :)
bu şekilde boyatırsam ev sahibi bişe demez mi,
eğer demezse anında söktürürüm,boyatırım :1:

Ev kiraysa yapacak bir şeyiniz yok tabiki. Başka bir odayı kullanabilirseniz iyi olur. Evi satın aldıysanız o dolabı söktürün bence ve diğer odada değerlendirin.

Eviniz kiraysa dolabı çok önemsemeyin. Dolapla uyum sağlasın diye dert etmeyin. İleriye yönelik satın alın eşyalarınızı bence. Köşe çok güzel olur. Ben store perdelere bayılıyorum. Krem ya da fildişi köşe takımına çağla yeşili yastıklar çok yakışır. Ya da soluk mor.
Tv ünitesini biraz daha koyu tonlarda düşünebilirsin. Mesela koyu kahve, siyah gibi. Kapakları kırılmaz cam olabilir, kırmızı cam çok hoş oluyor. Halı olarakta bence biraz desenli olmalı. Kolay temizlenebilen, parkelerle uyumlu ama göz yormayan bir desen. Uygun model bulursam link eklerim. :) Renk olarak tv ünitesinin renginden desenler içermeli bence. Köşe takımını yeriniz genişse 2, değilse 1 berjer ile renklendirin. Berjer(ler) yastıkların deseninden olsun.

çok teşekkür ederim
resimdeki köşe koltuğa turkuaz yastıklar,halıyıda krem turkuaz tonlarında seçersem oda canlanmış olur sanırım,
stor perdede krem uç kısmına turkuaz olabilir,
yada turkuaz yerine başka bi renkte olabilir,
odayı canlı tutucak,
ama ne :) ?

ev benim olsa komple söküp atıcam dolabı :)
bu şekilde boyatırsam ev sahibi bişe demez mi,
eğer demezse anında söktürürüm,boyatırım :1:

Aslında kiracıyken badana yapılıp istenilen renk seçilebiliyorsa, dolap renginin değiştirilmesi sorun olmamalı :1: Fakat ev sahibine görede değişir. Kimileri bir çivi bile çaktırmaz.

Folyo benimde aklıma gelmişti, evet güzel bir çözümde, belki ısıdan yada nemden falan dolayı kabarma ihtimali olucak? Yada çıkartılması gerektiğinde yarım yamalak yırtık bir şekilde çıkıcak, altlarının yapışkanlığı gitmeyecek v.s.

En mantıklısı ev sahibine danışmak, bazı kiracılar var ki komple tadilat yaptırmasına bile karışmıyor ev sahibi.

Dolap için boyamaktan başka çözüm gelmedi aklıma.Ama önce evsahibine sormak lazım.Veya ayna kaplatılabilir.Ayna,bej rengi de olabilir.

Yalnız o köşe koltuk,bu oda için büyük gibi geldi bana.Daha çok,bir salona alınabilecek model.
Daha küçük ve daha spor köşe koltuklar var.

Yerler koyu olduğuna göre,açık renk bir halı daha uygun olur.
Biraz renk katmak,odaya sıcaklık verecektir.Mavi ve turkuaz gibi renkler,dinlenme odaları için idealdir.

Aşağıya eklediğim link,bir oturma odasına ait ve son derece huzurlu,spor ve rahat görünüyor.
Bu tarz küçük "L" koltuklar,küçük odalar için ideal ve taşınınca da değerlendirilebilir.
Sanıyorum İkea'nın modeli resimdeki :

Rainbow Gatherer: SUNNY SUNDAYS

Kağıtla kapla canım o kağıtlar sökülür zaten bir sıkıntı olmaz ama ben olsam o odayı başka birsey için kullanırım diger katlara da bak belki onların yatak odası yada çocuk odası o taraftır buda sıkıntı olur yaşarken o yüzden bunu da göz önünde bulundur canım:44:

canım google a seperetör yaz. çıkanlara bak. montajı nasıl bilmiyorum ama tavandan aşağıya doğru sarksa o dolap görüntüsü biraz kaybolur

Back
X