• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odam hep kedi çişi oldu, imdaaat!

Kısırlaştırılan kedı kolay kolay koku bırakmaz .
Yalnız şuda var .
İşiiyor olmasın ?
Eğer kedınız kumunu begenmıyorsa dışarı işer . O işediği yerı güzel temızleyemezsenız hep oraya işer .
Klorakla falan temızleyın o bölgeyı .
Sirke dökün .
Kuumunu değiştirirn .

Hangı kumu kullanıyorsunuz ?

Kendı kedimden biliyorum .
Süreklı halımın bir köşesine işerdi .
Halıyı attım . Kumunu değiştirdim . Sorun çözüldü .
Aynısını yaşadım :olamaz:

Kedi alıcaktım şuan Vazgeçtim Allah kolaylık versin..bir şey sorabilirmiyim bu çiş sebebiyle mi kısırlaştırma yapılıyor bende kedilerin neden kısırlaştırıldığını anlamıyordum

Vazgeçmeyin. Çok endişe ediyorsanız dişi kedi sahiplenin. Dişi kediler idrar püskürtmüyorlar. Bu sadece erkek kedilere özgü bir davranış.

Ayrıca sadece çiş yüzünden kısırlaştırılmıyor. Kısırlaştırmanın bir sürü nedeni var. Kısırlaştırma dişi kedilerde yumurtalık kanserini imkansız hale getiriyo ve rahim kanseri riskini de azaltıyor. Erkek kedilerde de kısırlaştırmayla birlikte testis kanseri riski ortadan kalkıyor ve hayvanlar daha sağlıklı bir hayat yaşıyor.

Ayrıca sağlık sorunlarını bir kenara bırakırsak; ülkemizde malum her sokakta en az 5 kedi var ve kimse sahiplenmiyor!! Hayvanlar açlıktan/susuzluktan/soğuktan ölüyorlar. Ya da canavarın teki gelip sokak kedilerine tecavüz ediyor/öldürüyor vs.. kısırlaştırmanın bir nedeni de, daha fazla kedi üremesini engellemek. Çünkü kısır olmayan bir kedi yılda 3 kere doğum yapabilir ve her doğumda en az 3 yavru dünyaya gelir. Amaç;daha fazla sokakta eziyet çekecek kedi dünyaya getirmemek.

O yüzden diyorum ki, lütfen vazgeçmeyin ve 1 kedi de siz sahiplenin. 1 hayat da siz kurtarın. Hem kedi beslemek Peygamber efendimizin sünnetidir :) ayrıca uzmanlar kedi besleyen insanların kalp krizi riskinin azaldığını söylüyor. Bi düşünün bence.

Benim annemin kedisi de yapmıştı bunu. Öyle ki evdeki mevcut koltuk takımını atıp yenisini almak, evi komple boyatmak, dip köşe derinlemesine temizlik yapmak zorunda kalmıştık. Biz bunları yaparken kedimizi de kısırlaştırmıştık. Evden koku tamamen çıkınca ve kısırlaştırma işlemi sonrası geçti çok şükür. Umarım bi daha da olmaz.

Benim de bir oğlum var. Kısırlaştıracağım yakında. Arkadaşımın kedisinin kısırlaştırma ameliyatı iyi yapılmamıştı, tekrar ameliyat edildi. Ya bundan ya da farkında olmadan evlat ayırıyorsunuz :KK70: Benimkiler de bazen yapıyor. Farkında olmadan birini diğerlerine göre daha az sevdiysem elbiseme işiyor :)

Erkek kedileri çok gençken kısırlaştırmak ilerde böbrek hastalıklarına yakalanma riskini artırıyor. Bu sebepten sakıncalı. Kedim bir sene önce kısırlaştırıldı. Kısırlaştırmadan önce de asla evde işaretleme yapmıyordu ama. Bu davranışı bir aydır var
Ben hiçbir kedimi kısırlaştırmadım ama bana denilen bu.komşunun kedisi 6.ayda kısırlaştırıldı ama kedi intihar ettiği için bir zararı oldu mu bilmiyorum:KK43:inşallah çözersiniz sorunu.

Ben hiçbir kedimi kısırlaştırmadım ama bana denilen bu.komşunun kedisi 6.ayda kısırlaştırıldı ama kedi intihar ettiği için bir zararı oldu mu bilmiyorum:KK43:inşallah çözersiniz sorunu.
Kedi intihar mı etti. Nasıl yani?

Benim annemin kedisi de yapmıştı bunu. Öyle ki evdeki mevcut koltuk takımını atıp yenisini almak, evi komple boyatmak, dip köşe derinlemesine temizlik yapmak zorunda kalmıştık. Biz bunları yaparken kedimizi de kısırlaştırmıştık. Evden koku tamamen çıkınca ve kısırlaştırma işlemi sonrası geçti çok şükür. Umarım bi daha da olmaz.
Kediye bak! Evin dekorasyonunu değiştirmiş, aferin ona :KK9:aynı zamanda sahipleri kediyi çıkardığı bütün zorluğa rağmen bırakmamış. Olması da ne güzel, onlara da büyük aferin. Sokaklar barınaklar eften püften bahanelerle terkedilmiş canlarla dolu.

Nekroskopi mi istedin?
Nerden anlaşıldı bu?
Ben de çok korkuyorum hastalık varsa, teşhis konulamamasından
Köpüştü benim kızım. Yürümesinde problem vardı yürümek istemiyordu şehrin ennnn gözde vet'i psikolojik,ultrasona, teste gerek yok regl olmak üzere dedi. Eminmisiniz dedim, evet diyip iltihap söktürücü verdi güya vajinal enfeksiyonu varmış.. Meğer bel fıtığı varmış çocuğumda o yüzden yürümek istemiyormuş ve aynı zamanda karaciğerinde o lanet hastalık..
Maddi olarak belki zorlar ama sene de bir kere ultrason, röntgen yaptırın, içiniz rahat olsun 2 ayda eridi benim kızım kurtaramadık

Kedi intihar mı etti. Nasıl yani?
Tatile giderken kediyi evde çalışan kadının evin bırakmışlar.cins bir kediydi zaten.veteriner demişki bu cinsler sahiplerine bağlı oluyor.intihar ediyor.kedi camdan aşağı atlamış inşaat demirlerinim üstüne düşmüş:KK43:kuş falanda yokmuş birden aşağı atlamış.

Tatile giderken kediyi evde çalışan kadının evin bırakmışlar.cins bir kediydi zaten.veteriner demişki bu cinsler sahiplerine bağlı oluyor.intihar ediyor.kedi camdan aşağı atlamış inşaat demirlerinim üstüne düşmüş:KK43:kuş falanda yokmuş birden aşağı atlamış.
Of ya çok üzüldüm. Gözlerim doldu. Sahiplerini bir daha göremeyeceğini düşünmüş olmalı. Yazık.

Of ya çok üzüldüm. Gözlerim doldu. Sahiplerini bir daha göremeyeceğini düşünmüş olmalı. Yazık.
Bende çok üzülmüştüm.çok tatlı bir kediydi.barınakdaki müdürde diyor her zaman hayvanların bir bölümü intihar ediyormuş terk edildikten sonra.yemeden içmeden kesiliyorlarmış:KK42:

Bende çok üzülmüştüm.çok tatlı bir kediydi.barınakdaki müdürde diyor her zaman hayvanların bir bölümü intihar ediyormuş terk edildikten sonra.yemeden içmeden kesiliyorlarmış:KK42:
Yazık gerçekten, eee! ne olacak ki insanoğlu yeri geliyor çocuklarını bile terketmiyor mu. yeniden evlenebilmek için küçük çocuklarını çocuk yuvasına veren bir banka müdüresi kadın tanımıştım. Merhamet sıfır. Sadece keyfi için yaşayan insanlar. Allah ıslah etsin. Ben böyle şeyler duyunca kahroluyorum. En üzldüğüm şeyde anne ve yavruları ayırmaları. Dün birisi anlattı. Kedi yavrulamış birinin bahçesine, daha bir aylık olmadan yavruları başka bir yere götürüp kaybetmiş bahçenin sahibi. Anne kedi ağaçlara bile miyavlamış günlerce acaba ağaca mı çıktılar diye. Yavrular saha kakalarını bile tek başlarına yapamıyorken bu yapılır mı. Çok ama çok kahroluyorum. :KK43:

Yazık gerçekten, eee! ne olacak ki insanoğlu yeri geliyor çocuklarını bile terketmiyor mu. yeniden evlenebilmek için küçük çocuklarını çocuk yuvasına veren bir banka müdüresi kadın tanımıştım. Merhamet sıfır. Sadece keyfi için yaşayan insanlar. Allah ıslah etsin. Ben böyle şeyler duyunca kahroluyorum. En üzldüğüm şeyde anne ve yavruları ayırmaları. Dün birisi anlattı. Kedi yavrulamış birinin bahçesine, daha bir aylık olmadan yavruları başka bir yere götürüp kaybetmiş bahçenin sahibi. Anne kedi ağaçlara bile miyavlamış günlerce acaba ağaca mı çıktılar diye. Yavrular saha kakalarını bile tek başlarına yapamıyorken bu yapılır mı. Çok ama çok kahroluyorum. :KK43:
Bizim vet. Önüne de daha yeni doğmuş yavruları kolinin içine koyup bırakıp gitmişlerdi.... Ne vicdansız insanlar var. Bir tanesini alıp 3gun bakabilmistim..çünkü kedim rahat vermiyordu minicik kediye..ne kadar aglamistim arkasından..neyse ki bütün yavrular sahiplendirildi..

Bizim vet. Önüne de daha yeni doğmuş yavruları kolinin içine koyup bırakıp gitmişlerdi.... Ne vicdansız insanlar var. Bir tanesini alıp 3gun bakabilmistim..çünkü kedim rahat vermiyordu minicik kediye..ne kadar aglamistim arkasından..neyse ki bütün yavrular sahiplendirildi..
Offff! Neyseki yuva bulmuşlar ama anneyede yazık, günah. Nasıl aramıştır yavrularını.

Yavrular yine çok bilinçli olmuyor. Sıcak süte ve onları sahiplenmiş şefkatli bir ele tamam diyorlar da anne?

Offff! Neyseki yuva bulmuşlar ama anneyede yazık, günah. Nasıl aramıştır yavrularını.
Çok vicdansız insanlar var yaa.. dünde haberlerde gordum bitane iki ayaklı hayvan, kediyi yanına çağırıyor, yavrum yaa sevgiye muhtaç. Yanına gidiyor,aliyo götürüyor kediyi, tekmeleyerek yaralıyor , kedi hamileymis yavruları ölmus... Böyleleri cehennem de yanar inşaallah .

benim dişi kedimde işiyordu kısırlaştırdım rahatladım hayvan beslemek zor oluyor evde ama onu çok seviyorum o benim en sadık arkadaşım

Çok vicdansız insanlar var yaa.. dünde haberlerde gordum bitane iki ayaklı hayvan, kediyi yanına çağırıyor, yavrum yaa sevgiye muhtaç. Yanına gidiyor,aliyo götürüyor kediyi, tekmeleyerek yaralıyor , kedi hamileymis yavruları ölmus... Böyleleri cehennem de yanar inşaallah .
Neden, ya neden???????? Bazı insanlar neden bu kadar kötü. Haberi görmüştüm de açamadım. Bakamıyorum öyle videolara

bende çocuklardan bu sokak hayvanları yüzünden soğudum.canavar gibiler benim kedimin boynuna ip bağlayıp boğmuşlar.kedi hergün okuldan gelişimi apartman önünde beklerdi eve çıkarmam için.sinirim çok bozuldu öğrenince.başka bir zamanda annesinden yavruları ayırmışlar hayvanları şırıngayla 6 ay besledim evde sonra sahiplendirdim.sokağa alışan büyük kediler evde kalmak istemiyorlar zaten ama bu yavrularında hepsini sahiplendirmek mümkün değil.en iyisi anneleriyle kalsınlar yaşama şansları olsun.böyle oyuncak ediyorlar hayvanları.anneleride birşey demiyor.onlara göre çocukları melek.bu yaşıma kadar hep geçici olarak besledim evde kedileri cesaret edip sahiplenemedim kalıcı olarak ama insanlar manavdan meyve alır gibi düşünmeden alıp sokağa salıyorlar cidden hayret ediyorum:olamaz:

bende çocuklardan bu sokak hayvanları yüzünden soğudum.canavar gibiler benim kedimin boynuna ip bağlayıp boğmuşlar.kedi hergün okuldan gelişimi apartman önünde beklerdi eve çıkarmam için.sinirim çok bozuldu öğrenince.başka bir zamanda annesinden yavruları ayırmışlar hayvanları şırıngayla 6 ay besledim evde sonra sahiplendirdim.sokağa alışan büyük kediler evde kalmak istemiyorlar zaten ama bu yavrularında hepsini sahiplendirmek mümkün değil.en iyisi anneleriyle kalsınlar yaşama şansları olsun.böyle oyuncak ediyorlar hayvanları.anneleride birşey demiyor.onlara göre çocukları melek.bu yaşıma kadar hep geçici olarak besledim evde kedileri cesaret edip sahiplenemedim kalıcı olarak ama insanlar manavdan meyve alır gibi düşünmeden alıp sokağa salıyorlar cidden hayret ediyorum:olamaz:
Bazı çocukların vicdan duygusu henüz gelişmemiş oluyor. Bende çok mücadele verdim böyle çocuklarla. Kedinize çok üzüldüm. Bende dışarı salıyorum kedilerimi . Bir çocuğu kedimin üzerine bisiklet sürerken gördüm. Benimkide masum çağırana gidiyor. Korkuyorum bir şey olur diye ama bu yüzden eve hapsetmek istemiyorum. Allaha emanet ediyorum. Ne kadar taşarlarsa yaşasınlar, kaliteli bir yaşamları olsun istiyorum. Evin penceresinden hasretle dışarıyı seyrederek 14 yıl hapis hayatı yaşayacağına 3 yıl özgür yaşasın.

Back
X