- Konu Sahibi fatmahatun
-
bir iki öneri vereyim.. ampülü yüksek voltlu ve beyaz ışık olanından al.. masanın üzerinde de mutlaka 1 lamba olsun.. yatak örtünü ya da nevresimini açık bir renk seç.. eger ayna yoksa odanda büyükçe bir ayna koy ki daha geniş hissi versin..
ya da hiçbiri işe yaramıyorsa, geçici olarak daha ışık alan bir odaya geç.. aslında dershanede çalışman da iyi bir şey, en azından takıldığın yerlerde hemen sorabileceğin biri olur...
bir de yanlış anlama ama kardeşime, kuzenlerime de hep söylüyorum bunu, çalışmak isteyen her yerde her türlü çalışır(eğer ona özellikle çalışma diye önüne kimse durmuyorsa)
ben üniversiteye hazırlanırken(20 yıl öncesinden bahsetmiyorum, 6 kadar yıl öncesi), o zaman evimiz sobalıydı ve benim kendi odam diyebileceğim bir yer yoktu.. bir salonda soba vardı. ve ben hep annemlerin odasında ders çalışırdım.. masada değil tabi, tuvalet masasının önünde pufa oturur çalışırdım.. odada elektrikli ısıtıcı oldugu halde o kadar soguk olurdu ki, annem ayagımın altına sıcak su torbası koyardı.. ve odanın rengini şimdi düşünüyorum da korkunçmuş ders çalışmak için.. koyu kahve mobilyalar, bordo örtü, bordo perdeler v.s .. ama o zaman bunu hiç düşünmemiştim..
(yalnız bir an okuyunca kendime acıdım ağlıycam) şaka bir yana kendini acındırmak değil elbette derdim ama, yani çalışmak isteyen de her türlü çalışıyor..
canım bu önemli bir sorun.
Annenle konuşup bu sorunu çözmelısın mutlaka.
Şurda sinava ne kaldı ki,gerekirse 2 aylığına ailen sana evdeki salonu bile ayırabilirler ders çalışmanın ıçın diye düşünüyorum.
ne kadar güzel azminize hayran kaldım :) ben sizin kadar azimli değilim sanırım.
eve geldiğimde zaten gözlerimin altı kömür gibi oluyor böyle başımı bir yere koysam uyucakmışım gibi oluyor. o yüzden mümkün olduğunca aydınlık yerde durmak istiyorum. eskiden loş ışıkta ders çalışmayı severdim. ama fiziksel ve zihinsel bir yorgunluğum yoktu o zamanlar. sabahın 6sında kalkıyorum ya vallahi sizin 6 sene önceki halinizi yeni nesiller çekiyor ve çekmeye devam etcek sanırım. çok şükür ailemin imkanları var kışta kıyamette maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım nasıl ders çalıştı onları düşünmeden edemiyorum
kesinlikle aynaa derim. benimde evim 1+1 öğrenciyim küçücük. daralıyordum. her yere ayna yapıştırdım. ferahladıampülünü 100wattlk falan al beyaz ışık olsun. masa lambası da koy tamamdır. bir de vitamin tavsiye ederim. çok bitkin düşüyordum uykudan ölüyordum öss zamanı. doktora gittim vitamin yazdırdım iyi geldi. ayna da dışarda pahalı. reklam veriyorsam sorry yöneticiler ikeada çok ucuza var tatlm. bulundugun sehrde varsa git bak derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?