odanın berbat hali

xxxcrazyxxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
197
1
116
Kırklareli
arkadaşlar gerçekten çok bela bir durumla karşı karşıyayım 2 odalı evde kalıyorum ama kış boyunca sadece salonda soba olduğu için neredeyse tüm zamanımı salonda geçirdim diğer odalara girmedim bile..Bir odanın durumu çok vahimdi ve dün girdiğimde ise şok oldum neredeyse :/
http://i.imgur.com/oknnH.jpg
gördüğünüz gibi temizleneceğe benzemiyor hiç bunun çözümü ne? annem camları aç havalasın bişey kalmaz diyor ama hiçbirişe yaradığını sanmıyorum
lütfen yardımcı olun

Bu kadar berbat olana kadar nasıl fark etmedin anlamadım :44: Boya&Badanadan başkası kurtarmaz bence bu odayı

bu is mi yoksa baska birsey mi nasil görmediniz böyle olana kadar...

eger is cektiyse dumandan filansa sanirim bikac kere boyamak lazim...

gecen bir tanidign evindede kiracasi farketmemis böyle olmus artik o evden birsey olmaz diyorlardi..

ama cok sasirdim bu hale gelene kadar nasil görmezsiniz...

oncelikle o odadaki nemi elimine etmeniz lazim.. cami acmak, disaridan nemsiz bir hava girisi olsaydi belki soz konusu olabilirdi.. ama zaten nemsiz bir havada bunca kuf'un isi olmazdi.. makinalar satiliyor.. ortamdaki nemi ceken.. onlari arastirin.. once kaziyin kuflu bolgeyi, sonra temiz bir astar ve ve boya yaptirin odayi.. sonrasinda da o makinayi calistirin.. tek cozumunuz bu olabilir.. eger icabina hemen bakmazsaniz.. kuf once tum odayi sonra tum evinizi sarar.. sadece gorunum degil.. o kuflu ortamda yasamak saglik sorunlarinida beraberinde getirir.. allah vermesin kansere kadar varir sonucu..

ev arkadaşımla kalıyoruz ve bu onun odası o benim kaldığım odaya geçmişti bende salonda yaşadım dediğim gibi kış boyunca 1-2 girdim odaya o zamanlar bu kadar değildi :/
camları açık bıraktım umarım birazda olsa düzelir.Benden önce bu evde başka arkadaşım kalıyordu onada durumu anlattım normaldir bendede olmuştu badana yaptırdık demişti.Of of

evde yangın çıkmış gibi allah korusun
boya badana baska çağre yok
havalandırmayla olcaksey deil

Size birşey diyeceğim ama inanmayacaksınız Annemin mutfak tavanı aynen böyleydi, hatta tavanın tamamı böyleydi. O aralar badana yaptıracak durumumuz da yoktu annem yeni ameliyat olmuş, yatarken birde badanayla uğraşamayız diye erteledi ama bir yandan için için üzülüyordu böyle olmasına. Sonra, bu minik minik sinekler var tam türünü bilmiyorum, eve bir geldim bütün tavanı bu sinekler kaplamış cam açık kaldı diye sanırsam... Bir baktım ki sineklerin olduğu bölgeler pırıl pırıl Normalde her sene olurdu bu sinek mevzusu ve ben hep süpürgeyle çekerdim. O sene yoğun çalıştığım için bakamadım, meğer hiç sineklere dokunmamam lazımmış, şaka gibi. O yıl badana yapmamıştık mutfağı.

rutubet olmuş..camları açsan bile şu mevsimde hemen kurumaz..
o siyahlıklarda silinip, boyanmadan katiyyen gitmez..
tek salonda oturuyorum diye kış boyu odaları havalandırmadın sanırım..kapı, baca kapalı, ev naapsın,rutubetlenir yani..

hic mi o odayi havalndirmadiniz,
o duvarlar cam acmayla filan gececek gibi degil,
küf ilaclari var onlarla silebilir yada boyatabilirsin ama
boyada care olacak gibi degil simsiyah olmus duvar

aynı şey benim banyomda var. tavan kapkara oldu. ben tabikide önceden fark ettim. evim en üst kat izalasyon çatlamış yukardan su geçirmiş birde buhar olunca öyle karardı gitti. kış boyunca yaptıramadık çünkü yağmurların geçmesi gerekiyordu izalasyon için. eğer sizinde eviniz üst kattaysa aynı durum söz konusu olabilir. yada su borusu falan geçiyorsa odanın tavanınından o patlamış olabilir.

ekleme: benim banyom 24 saat penceresi açık bir şekilde havalanıyordu.....

Son düzenleme:
bizim öğrenci evinde de böyle olmuştu.Öncelikle bir badana fırçası al orayı güzelce çamaşır sulu bir su yap fırçayı o suya sok sonra orayı sil badana fırçasıyla.camları açıp havalandır.Sonrada tekrar boyat odayı ancak öyle geçer.

gerçekten çok kötü olmuş...mantolaması olmayan evlerde bu durum yaşanıyor...şöyle bir şey yapabiirsin bizzat denenmiştir...bir sprey şişesine çamaşır suyu koy domestos değil ama bildiin çamaşır suyu o siyah yerlere sık fakat kendini koru camları açarak yap bu işi...sakın bez sürme yada fırça dağıtırsın..sıktığın çamaşır suyu kendine kendine kuruyacak ve o siyahlık kalmayacak...%100 çözüm olmaz ama bu kadarda çirkin görünmez...yaza da boyatırsınız...bu arada artık havalar ısındı pencerelerini aç arada oda havasız kalmasın:))kolay gelsin....

kesinlikle camasir suyu:)))cok etkili.ama camasir suyunu suyla karistir.cam sile koy fisfisla.benim salonun tavani da boyle olmustu.havalandirmama ragmen.camasir suyu ile duzeldi

Arkadaşım bu işi erteleme o duvardan etrafa yayılan toz sağlık için inanılmaz zararlı ..Badana yaptıracak durumun yoksa bile muhakkak kabasını al.

Benim evimde kuzeyde kalan bir odamda da nem oluyor.
Tabii bu kadar olmuyor,ben çoğalmadan ara ara siliyorum.
En son bahar temizliği yaparken de çamaşır suyunu cam sil kutusuna
dolduruyoruz,ağzımıza burnumuza maske takıyoruz ve nemli yerlere sıkıyoruz.
Bir süre beklettikten sonra da siliyoruz,tertemiz oluyor.
Eğer boya yaptıracaksanız da önce silmeniz gerekecek zaten.
İz kalmışsa boyayı ona göre yaptırırsınız.

onlar kazınıp badana edilecek başka çaresi yok....muhtemelen güneş almayan bir oda havalansa da oluyor..hele de nemli bir şehirde....ailin dicem ilk başta...badana etme şansı yoksa şuan bence ıslak bezle silin oraları....eski oturduğum evde mutfak duvarının dolap üstündeki yeri hep böyle kararırdı kış aylarında ne kadar havalandırsam da olurdu sık sık silerdim ben de..yazın da badana-boya..ama kışın yine çıkardı bunlar...sık sık silmek gerek zira silmeyince eve koku veriyor...
ıslak beze cif döküp silin derim..

o rutubet insanıda hasta eder,eğer ev rutubetliyse kapalı kaldığı sürece yine olur,biran önce halletmeye bakın evde yaşayanlar içinde çok zararlı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…