ödemesi gereken borçları vs var arkadaşlarını kırmadan nasıl söyleyebilir?

Ya zaten çıkıyor eve bugün ayıp bir şey olduğu için çözüm bulmaya çalışıyoruz
Çözüm nasıl bulabilirsiniz ki? Ya evden vazgeçecek ya da borçlarını biri üstlenecek başka çözümü var mı? Sunduğu hiçbir bahane arkadaşlarına işlemez zaten.

Konuya odaklanabilir miyiz ama ya 🥲
Odaklanayım, ben çok kızardım. Sonuçta borcu sözleşmeden sonra ortaya çıkmadı dimi? Hep vardı baştan kalkışmasaydı. Gaza gelip kabul ettiyse de arkadaşlarını mağdur etmemek için yerine birini bulması lazım eğer ödeyemeyecekse. Aklıma başka bişey gelmiyor maalesef 🤷‍♀️

Ya bu konuyu yakın bir arkadaşım için açıyorum kendisi asker istanbul da dubleks bir ev tuttular üç kişi kişi başı beş bin misafirhane de kalıyordu normalde oranın şartları çok zor dün sözleşmeyi imzalamışlar bugün eve çıkmaları lazım ama anlık tamam demiş ama şuam pişman insanları yarı yolda da bırakamam demicekler mi başta deseydin diyor ki haklılar da nasıl halledebiliriz bu meseleyi ödemesi gereken borçları vs var arkadaşlarını kırmadan nasıl söyleyebilir
Ev olayindan vazgecerse ne yapacak? Misafirhaneye devam mi?
Aldığı karar sadece kendisi etkilemiyor, yola çıktığı insanlari da etkileyecek.
Ama ayrilirsa da İstanbul'da bu şartlarda kişi başı 5 binle ev fırsatıni bir daha bulamayabilir.

Ya bu konuyu yakın bir arkadaşım için açıyorum kendisi asker istanbul da dubleks bir ev tuttular üç kişi kişi başı beş bin misafirhane de kalıyordu normalde oranın şartları çok zor dün sözleşmeyi imzalamışlar bugün eve çıkmaları lazım ama anlık tamam demiş ama şuam pişman insanları yarı yolda da bırakamam demicekler mi başta deseydin diyor ki haklılar da nasıl halledebiliriz bu meseleyi ödemesi gereken borçları vs var arkadaşlarını kırmadan nasıl söyleyebilir
kendi yerine birini bulup öyle çıkabilir ,yarı olma bırakması hoş olmaz

Ay heyecanla yazmışım okuyunca ben de anlamadım aksjakska şimdi arkadaşım bugün arkadaşlarıyla eve çıkıcak şuan pişman o an tamam deyip o gazla imzalamış şimdi borçlarım var çok pahalı ama insanları da yarı yolda bırakamam nasıl yapıcam diyor sizden yardım istedim nasıl halletsek diye
Kontrat imzaladıysa yalan olur o bahane işi çünkü adamların da belki 5bin bütçesi var. Kontratı imzalamadan düşünecekti arkadaşınız bu işi.

Arkadaşınızın yaptığı çok ayıp. Ayrıca kişi başı 5 bin gayet makul bir kira. Bunu ödeyemeyecekse nerede yaşamayı planlıyor?

Ben ödeyemem kusura bakmayın diyecek, ama tartışma ve sonrasında arkadaşlarını kaybetmeyi göze alacak. Kimsenin aa tamam ya sıkıntı değil diyeceğini sanmıyorum herkes parasini ona göre ayarlamıştır çünkü.

Ay heyecanla yazmışım okuyunca ben de anlamadım aksjakska şimdi arkadaşım bugün arkadaşlarıyla eve çıkıcak şuan pişman o an tamam deyip o gazla imzalamış şimdi borçlarım var çok pahalı ama insanları da yarı yolda bırakamam nasıl yapıcam diyor sizden yardım istedim nasıl halletsek diye
pahalı geldiği için mi pişman olmuş?
istanbulda dubleks evin kirası 15 bin ise süper yani gayet uygun fiyat o eve göre
askerlik bitince arkadaşınız ev işini nasıl halledecek?
illa ki bi evde kalması gerekmiyor mu?
borcu harcı olan insan 5 bini ödeyemeyecekse yarın öbür gün askerden sonra ev tutmaya kalksa
tek başına 15- 20 bin tl kirayı nasıl ödeyecek mesela?
aile evine falan dönecekse arkadaşlarına şey desin
ailemin hiç bilmediğim bi borcu çıktı, icralık olmuşuz yeni haberim oldu
varımı yoğumu o borca harcayacağım için ev durumundan vazgeçmek zorundayım desin

Biz nasıl yardım edelim? arkadaşlarının numarasını verin arayıp konuşalım madem. Onu önceden düşünecekti şimdi yapmak istediği şey insanları yarı yolda bırakmak. Borçları olduğunu yeni mi öğrenmiş?

Ne pahalı? 15 bini 3 kişi paylaşmayacaklar mı? Arkadaşınız bahane arıyor gibi..

Açıkça söylesin,1 aylik ödemeyi de yapsın gerekiyorsa zira ona güvenip kabul etmişler şimdi ben taşınmıyorum demek hos olmaz. Yerine birini illaki bulurlar ama kırmak istemiyorsa en azından 1 ay destek çıkmali.

Kırmak kırılmaktan ziyade net konuşacak. Bir şekilde heyecanlandım kabul ettim ama hesap kitap yapınca işin sonu çıkmadı.

Ha böyle büyük bir olayda düşünmemek çok hoş değil ayrı.

valla bunun kırmaması olmuyor genelde. o nedenle kimseyle böyle işlere atlamadım hayat boyu.
ünide ilk gittiğimde yurtta kaldım liseden arkadaşımla aynı okulu kazandık ve benim ailemin o ilde boş yatırımlık evi var. ilk 2 sene oyle böyle alış et derken sonra eve çıkmak istedim. onda bile arkadaşımla küsülmedi ama strestli bi eve geçiş sürecim olmuştu soğuk savaşlı ki hali hazırda koca ev var yani kim olsa evde kalır. ve önceki sene sonundan demiştim.
yani, illa yolda bırakılan kötü hissediyor, kaçarı yok. sizinki hele zaten yarı yolda bırakmak. yapcak bişe yok,böyle böyle oldu atladım kusura bakmayın die falan anlatcak. zor yani diğerlerinin düştüğü durumda, çözümü yok, sonu cok iyi bitmez diye düşünüyorum.

Back
X