Ödev meselesi

Fotokopi olayı yanlış ya. Kağıt parasını, toner parasını çoğu okulda biz ödüyoruz öğretmenler olarak. Her öğrenciye cırt cırt fotokopi dağıtırsan maaşı oraya bırakırsın gibi bir şey oluyor. O yüzden toplu olarak verilmesi gereken notlarda çıktı veririm ben olsam.
Ayrıca gruba toplu atılan ödevi görmeyip niye özelden yazar ki bir insan?

3.sinif ödev için büyük bi yaş ben mesela 3.sinif olunca ödevi gruba atmıyordum.veliler başta tepki verdi sonra kabullendiler.ozel mesajlar önemli değilse cvp vermiyorum yada kısa cvp veriyorum anlasınlar diye.hic velilere yüz vermeyin kimse kusura bakmasın ödevi gruba yazıyorsunuz bide kalkıp tek tek kontrolu edeceksiniz.veliler yumuşak ogretmenden anlamiyor

Biz buna pedagojide veli terörü diyoruz. :KK53: Lisedeki veliler bile işgüzar. Hep derim Allah sınıf öğretmenlerine sabır versin diye. Ben cevap vermiyorum gereksiz yazanlara. Grubu da mesajlaşmaya kapattım, sadece bir duyuru yapacaksam ben yazıyorum.

Ya ben asırı karsıyım su wp olayına büyük sacmalalık bizim milletimiz sınırınıda bilip yazmamazlık etmez ki

ben de cok karsiyim. ogretmen arkadasim var sacini basini yoluyor whatsapp yuzunden 😁 bizim zamanimizda sms bile yoktu ama hic sorun yasanmiyordu. cozum gibi gozuken yontemler arttikca her sey daha da sorun oluyor. whatspptan sikayet etmeyen ogretmen gormedim az kismi haric bizim milletle ugrasilmiyor

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Benim çocuklarda bu sene 4 sınıf oldular , öğretmenimiz artık watshap paylasmiycam tahtaya yazacam ,çocuklar kendileri yazacak dedi. WhatsApp ta bütün veliler yokmu? Birde özelden neden soruyorlar? Bizim ogretmenimiz ödev konusunda çok hassas , yapmayan sadece 3 ,4 çocuk oluyor , onlarıda gruptan paylasiyor , lütfen dikkat edin ,çocukları kontrol edin diye. Bizde çok dikkat ediyoruz

Arkadaslar toplu cevap vereyim grup yazismaya kapali sadece ben yazabiliyorum özelden yazınca cevap vermiyorum, ariyorlar. Bir de köy yani orasi her evde 7-8 cocuk var. Illaki komsulardan biriyle ayni sinifa gidiyordur cocugu onu arasin ya da sorsun bana yazmasi gereksiz.

ben de cok karsiyim. ogretmen arkadasim var sacini basini yoluyor whatsapp yuzunden 😁 bizim zamanimizda sms bile yoktu ama hic sorun yasanmiyordu. cozum gibi gozuken yontemler arttikca her sey daha da sorun oluyor. whatspptan sikayet etmeyen ogretmen gormedim az kismi haric bizim milletle ugrasilmiyor
Benim eski müdürlerimden biri kesinlikle whatsap grubu kurmayacak velilere numaranızı vermeyeceksiniz demişti.

Okulun numarası belli yeri belli işi olan bize ulaşır çok önemliyse biz size haber veririz derdi.

Ödev verilmesini hem bir veli hem de öğretmen olarak saçma buluyorum (ama sistem beni de zorunlu kıldığı için mecburen veriyordum)
Whatsapp olayı ise kurum biz öğretmenlere iletişim numarası tayin etmediği için ve halkımızda iletişimde sınır tanımaktan aciz olduğu için özel zamanlarda dahi (pazar günü gece saat 11 de bile mesela) çat diye arama ya da mesaj atma hakkına sahip görüyorlar kendilerini.

Velhasılı, ödev vermeyin ya da minimum verin.
Özel olarak yazanlara başta kesin ve net cvp yazın sonra devam ederse cevap vermeyin sadece gruptan yazın.

Ödevleri aileye iletmek zorunda değilsiniz bence (3. Sınıfta) ama gruba yazmanız ayrı incelik tabi.

Benim çocuklarda bu sene 4 sınıf oldular , öğretmenimiz artık watshap paylasmiycam tahtaya yazacam ,çocuklar kendileri yazacak dedi. WhatsApp ta bütün veliler yokmu? Birde özelden neden soruyorlar? Bizim ogretmenimiz ödev konusunda çok hassas , yapmayan sadece 3 ,4 çocuk oluyor , onlarıda gruptan paylasiyor , lütfen dikkat edin ,çocukları kontrol edin diye. Bizde çok dikkat ediyoruz
ya burasi biraz daha farkli veli desteği 0 a yakın, cogu öğrencinin arayip söyleyince veli toplantisinda konusunca hocam evdede ayni istemiyor,agliyor vs.. O yüzden velinin başında durup yaptırmasi lazım. Ya hic ödev vermesem bile 10 sayfa kitap okuyabilir o gün derste islediklerimizi bir kere okuyabilir.

Bu arada whatsapptan duyuru grubu oluşturursanız ne sizin numaranızı görürler ne de veliler birbirlerinin numarasını görürler. Bakın şu şekilde aşağıya ekliyorum. Telefonunuzu vermek zorunda bile değildiniz aslında

Eklentiler

• IMG_4894.webp
    IMG_4894.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 106
Ödev verilmesini hem bir veli hem de öğretmen olarak saçma buluyorum (ama sistem beni de zorunlu kıldığı için mecburen veriyordum)
Whatsapp olayı ise kurum biz öğretmenlere iletişim numarası tayin etmediği için ve halkımızda iletişimde sınır tanımaktan aciz olduğu için özel zamanlarda dahi (pazar günü gece saat 11 de bile mesela) çat diye arama ya da mesaj atma hakkına sahip görüyorlar kendilerini.

Velhasılı, ödev vermeyin ya da minimum verin.
Özel olarak yazanlara başta kesin ve net cvp yazın sonra devam ederse cevap vermeyin sadece gruptan yazın.

Ödevleri aileye iletmek zorunda değilsiniz bence (3. Sınıfta) ama gruba yazmanız ayrı incelik tabi.
Ödev vermek zaten resmiyette yasak. Vermeyince veliler sürekli sikayet ediyor. Idarade isime karismayi pek seviuor. Kitap okumak ve o günkü islediklerimizi tekrar etmek onlar icin bir öğrenme değil mecbur vereceğim

Ödev yapma aliskanligini kendi kendinize mi kazandınız ? Veli desteğiyle mi ?
Öğrencileri tek tek odevini yazdimi diye kontrol etmeyin. Ödevi yazın watshap grupta da paylaşırsınız kimse gelip size sormasın . Ödevi tahtaya yazıp çocuklara yazmasini söylersiniz o ara foto çekip paylasrsiniz

Ödev vermek zaten resmiyette yasak. Vermeyince veliler sürekli sikayet ediyor. Idarade isime karismayi pek seviuor. Kitap okumak ve o günkü islediklerimizi tekrar etmek onlar icin bir öğrenme değil mecbur vereceğim
Sizi anlıyorum.
Sistemden kastım okulun yönetimin kendisiydi.
Zümre olarak problemi görsek bile idarecimiz veliye çok çalışıyoruz izlenimi vermek için kastırır dururdu.
Kolaylıklar diliyorum

Arkadaslar toplu cevap vereyim grup yazismaya kapali sadece ben yazabiliyorum özelden yazınca cevap vermiyorum, ariyorlar. Bir de köy yani orasi her evde 7-8 cocuk var. Illaki komsulardan biriyle ayni sinifa gidiyordur cocugu onu arasin ya da sorsun bana yazmasi gereksiz.
Allah sabir ve kolaylik versin. Cocuklar artik 8-9’yasina gelmis. Kendi odev sorumluluklarini alabilirler. Bence velilere ozelden cevap vermeyin. Gruba bile yazmaniz sizin iyi niyetiniz.
Bu arada ben 5yas anasinif veliysiyim. Hem ing hem sinif ogretmeni yilin basinda odev rutinlerini paylasti. Mesela her pzt cars cuma ing odevi geliyor. Yarin okuldan geldiginde ing odevi olacagini biliyorum. Bu arada ozellikle veli katilimli yazilmamis hic bir odevi ben yapmam. Niye yapayim? İyi kotu kendi yapsin. Ben yonergeleri aciklar yanindan kalkarim ara ara gidip kontrol ederim.

ya burasi biraz daha farkli veli desteği 0 a yakın, cogu öğrencinin arayip söyleyince veli toplantisinda konusunca hocam evdede ayni istemiyor,agliyor vs.. O yüzden velinin başında durup yaptırmasi lazım. Ya hic ödev vermesem bile 10 sayfa kitap okuyabilir o gün derste islediklerimizi bir kere okuyabilir.
Aglasada zirlasada öğretmenin verdigi ödev yapılacak, zaten çok çok fazla ödev verilmiyor. Etute gidiyorlar orda öğretmen ödev yaptırıyor. Bitmeyen,yetişmeyen olursa evde devam ediyorlar. Herkes sorumluluğunu bilecek,bizler nasıl biliyorsak.

Bunların veli grubu yok mu, orda birbirlerine sorsunlar.
3.sınıf çocuğunun ödevi artık veliye söylenmez, çocuk kendi takip etsin.
Bizimki 1.sınıfta attı, sonlarına doğru bıraktı, velilerden keşke yazsa diyen oluyordu ama haksız istek, çocuk takip etmeyi öğrenecek.

Tek açıklama yapın, bana sorduğunuzda çocuklar size güvenip takip etmiyor, artık özelden ödevleri yazmayacağım diye.
Belli bir saatten sonra mesajlara zaten dönmeyin.

Bizim bu seneye kadar öğretmen tahtaya yazıp fotosunu çekip whatsapp atıyordu. Bu sene 4. Sınıf çocuklara söylüyor sadece ödevi. Gelmeyen ya da hatırlamayan çocuklar için bizim ayrı olarak bçveli gurubumuz var orda ödev sorulup paylaşılıyor. Hiç öğretmene ödev sormadım. Ödevleri kontrol ediyorum doğrulara tik yanlışlara çarpı koyuyorum öğretmene kolaylık olsun diye. Daha fazlasını da öğretmenden beklemek yanlış hangi birini kontrol etsin. Kendi çocuğumuzun okumasını istiyorsak az elimizi taşın altına koymalıyız. Bence veli gurubu kurdurun ve özelden bana ödev sormayın diyin.

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.

Valla whatsapp üzerinden velilere çocukların ödevini atmak bana çok anlamsız geliyor.
Ödev çocuğun, velinin değil sonuçta.
Ödevleri veliye atınca çocuk nasıl ödev takibini öğrenebilir ki?
Bize öğretmen söylerdi, biz de evde yapardık.
Ödevlerimiz evde takipedilezdi, kendi kendimize yapıp giderdik.
Ödevler kontrol edildiği için de yapmamazlık etmezdim hiç.
Öğrenci velilerinin sürekli çocuklarına ödevlerini hatırlatması vs de çok yanlış.
"Ödev yapmak senin sorumluluğun" deyip geçmeleri gerekiyor bence.
Çocuk büyüdükçe bu sorumluluğun oturması da zorlaşır ve sonrasında daha büyük sorun olur.
Bence ilk olarak velilere nazik ama kesin bir şekilde sınır çizmekle başlayın.
Sizi yumuşak yüzlü gördükçe sınırları aşmaya da devam edeceklerdir.
Ödev konusunda da dediğim gibi öğrenciyi sorumlu tutmak çok daha mantıklı geliyor bana.

Sınıf öğretmeniyim. 3.sınıf bu sene. Öncesinde de asla ödevleri whatsapp’a atmadım atmam. Ödevini yazma sorumluluğu öğrenciye ait. Bu arada kontrol ediyorum yapılmış yapılmamış artı eksi koyuyorum hanesine,takip edilmediği sürece çocuklar sallamıyor malesef. Kontrol olayı evet bana yük ama teneffüslerde bakıyorum genelde yada onlar bir şey yazarken okurken bana boşluk olursa. Ben takip ediyorum ama düzenli yapmayan çocuk içinde aile ilgilenmiyorsa yapabileceğim bir şey yok evine gidip yaptıracak değilim. Naçizane tavsiye whatsapptan ödev gönderme işini sonlandırın. Hatta ben velilerin kendi arasında ödev sormasını bile yasakladım. Ödevini yazmayan takip etmeyen öğrenci yapmadan gelsin ki sorumluluğunu yerine getirmediğini bileyim.

Back
X