Ödev meselesi

Sınıf öğretmeniyim. 3.sınıf bu sene. Öncesinde de asla ödevleri whatsapp’a atmadım atmam. Ödevini yazma sorumluluğu öğrenciye ait. Bu arada kontrol ediyorum yapılmış yapılmamış artı eksi koyuyorum hanesine,takip edilmediği sürece çocuklar sallamıyor malesef. Kontrol olayı evet bana yük ama teneffüslerde bakıyorum genelde yada onlar bir şey yazarken okurken bana boşluk olursa. Ben takip ediyorum ama düzenli yapmayan çocuk içinde aile ilgilenmiyorsa yapabileceğim bir şey yok evine gidip yaptıracak değilim. Naçizane tavsiye whatsapptan ödev gönderme işini sonlandırın. Hatta ben velilerin kendi arasında ödev sormasını bile yasakladım. Ödevini yazmayan takip etmeyen öğrenci yapmadan gelsin ki sorumluluğunu yerine getirmediğini bileyim.
Valla whatsapp üzerinden velilere çocukların ödevini atmak bana çok anlamsız geliyor.
Ödev çocuğun, velinin değil sonuçta.
Ödevleri veliye atınca çocuk nasıl ödev takibini öğrenebilir ki?
Bize öğretmen söylerdi, biz de evde yapardık.
Ödevlerimiz evde takipedilezdi, kendi kendimize yapıp giderdik.
Ödevler kontrol edildiği için de yapmamazlık etmezdim hiç.
Öğrenci velilerinin sürekli çocuklarına ödevlerini hatırlatması vs de çok yanlış.
"Ödev yapmak senin sorumluluğun" deyip geçmeleri gerekiyor bence.
Çocuk büyüdükçe bu sorumluluğun oturması da zorlaşır ve sonrasında daha büyük sorun olur.
Bence ilk olarak velilere nazik ama kesin bir şekilde sınır çizmekle başlayın.
Sizi yumuşak yüzlü gördükçe sınırları aşmaya da devam edeceklerdir.
Ödev konusunda da dediğim gibi öğrenciyi sorumlu tutmak çok daha mantıklı geliyor bana.
Ödev kontrolü zaten var. Ama diyorum ya cogu yapmadan geliyor ödül ceza falan pek sökmüyor. Çünlü 5 kisi yapmis 15 i yapmamis. Önceden her haftanin birincisine değerli güzel hediyeler alirdim artik bütce yetmiyor

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Allah yardımcınız olsun

SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Merhaba ben okul öncesi öğretmeniyim ödev olayı yok bizde ama benzer bir durum geçen gün başıma geldi..
Dişim kırıldı akiam 8 gibi ve ağrısından duramadım ve hemen gruba mesaj attım okula gelemeceğim rapor alacağım çocukları yollamayın diye..
Rapor aldım hastaneye gittim diş tedavimi yaptım,neyse bir velim çocuğu alıp getirmiş okula ve yan sınıfa vermiş öğretmenimiz haber vermedi biz de geldik,siz de hayrınız olsun alın çocuğu boşuna gelmiş olmayalım demiş 🤯

Ben her gruba mesaj attığımda 1-2 saat sonra bakarım herkes gördü mü görmediyse arayayım diye herkes görmüş okumuştu
Hatta okuma yazması olmayan veli ihtimaline karşı aradığım da oldu..
Düşünün ki yabancı uyruklu velilerim için translateden çeviri yapıp onu da attım..

Velhasıl yandaki hoca beni aradı “velilerinize haber verin olmadığınızda” diyor 🤯
Veli ayrıca söyledi..

Dişimin ağrısına mı yanayım böyle saçmalıklara mı anlamadım..

Okula ertesi gün gittim veli geldi gösterdim görmüşsünüz üstüne yandaki öğretmene böyle demişsiniz dedim “aaa hakkınızı helal edin eve gittim baktım gerçekten atmış dedim ben değil kızım açmış telefon hep onun elinde” dedi
Yani Veliler sorunlu bizler değil boşverin görüyorlarsa açıklama yapmayın ben yapmam yine sadece gruptan atacağım 😂

Benim de kızlarım bu yıl 1. Sınıflar ve belki 40 defa çantalarını kontrol ediyorum ödevi kontrol ediyorum başlarında duruyorum bitene kadar falan..
İnsanlar sorumluluk almıyor hocam almış gibi davranıyor ama bize yükleniyorlar.
Geçen gün bizim kızların da öğretmeni ödevi sınıf grubuna attıktan sonra veli grubunda (sınıf annesinin açtığı grup) 2 saat konuştular,yok açıklayıcı değilmiş yok ödevler zormuş sıkıcıymış,zor tuttum kendimi,aksine o kadar tane tane anlaşılır güzel anlatmış ki ne yapılacak ne yapılmayacağını..
İnsanlar eleştiriyor en iyisi olsanız da..

Son düzenleme:
Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Derste söylemeyi unutma. Öğrencileri not defteri tutmaları konusunda teşvik et. Ödev esasen öğrencinin sorumluluğudur ama seninkiler belli düşük seviye, o yüzden velilerin ilgilenmesi şart. Veli mesajlarından bıktıysan görüldü at 😂

Whatsapp grubunu silin ve asla özel mesaj kabul etmeyeceğinizi söyleyin. Buna mecbur değilsiniz. Öğrenciler kendi sorumluluklarını öğrenmeli. Ödevi de tahtaya yazın. Bizler böyle yetiştik ve sorumluluk sahibi bireyler olduk.
Şikayet gelirse ödevlerini tahtaya yazdığınızı söyleyip konuyu uzatmazsınız.

Ödev yapma aliskanligini kendi kendinize mi kazandınız ? Veli desteğiyle mi ?
Kendi kendimize. Ödev yapılmadığında öğretmen annemle babamı değil, beni sorumlu tutardı. Ödevleri whatsapptan yollamak zorunda olmanız saçmalık gerçekten, öğrenciler böyle sorumluluk almayı nasıl öğrenecek ki.

Basit bir ödev ya. Yeni nesli ailesi aşırı sorumsuz yetiştiriyor. Ben de gencim ama bizim zamanımızda ödev yapmayanları öğretmen dövüyordu bile, şimdi ise öğretmenler aileye yalvarıyor. Ne dengesiz bir ülke bu böyle!

Oğlum 2.sınıfta.

Geçen sene 2.dönemden beri öğretmenimiz whatsap tan ödev atmıyor.

Gruba şuna benzer bi mesaj atmıştı :Sayın veliler çocuklarımız artık yazmayı öğrendi. Yanlarında küçük bir not defteri gönderin. Ödevleri kendileri yazacaklar. Ben artık ödev göndermeyeceğim. Eğer o gün gelmemişlerse kendilerinin arkadaşlarını arayıp ödevini öğrenmesi gerektiğini söyleyin. Bu sorumluluk kazanmaları için çok önemli"

Sadece bazen fotokopide çıkmayan renkleri falan görmemiz için fotokopinin aslını atar o kadar.

Sizin de bu şekilde net bir mesaj yazmanız lazım bence.
A bu çok mantıklı biz de deftere not alırdık watsaptan atmak saçma ama öğretmenlerin az saat çalışıp isyanını anlamıyorum 😁

Hocam 2.sınıfa giden çocuğum var öğretmene attığım mesaj bir elin parmaklarını geçmez. Oda hastadır gidemeyecek falandır onu haber vermişimdir. İlgisiz bi anne olduğum için değil tam tersi her şeyi günü gününe yapıyoruz. Ödevlerini takip ediyorum. Bizim öğretmenimizde whatsap grubuna atıyor. Bende ordan takip edip yaptırıyorum. Onu haricinde toplantılara mutlaka katılırım. Sürekli çocuğumun durumunu sormam çünkü biliyorum.Üstelik çalışan bi anneyim. Sizde her veliye ayrı ayrı cevap vermek zorunda değilsiniz. Sonuçta sizinde bi özel hayatınız var. Whatsap grubuna yazın buradan takip edin özelden yazmayın cevap vermeyeceğim diye. Birde saat belirleyin mesela akşam 8 den sonra önemli bi durum yoksa yazmayın deyin.

Bizim okulumuz meb bu yıl whatsapptan ödev vermeyi yasakladı dedi. 1. Sınıf oldukları için öğretmenimiz işaretliyor, biz de yaptırıyoruz. Bence whatsapptan iletişim kurmamak en iyisi. Yoksa resmen eziyet, kaç tür insan/Veli var

Bizde bir sınıf grubu var. Sadece öğretmen yazabiliyor.
Bir de veli grubu var. O grupta öğretmen yok. Veliler ödev/gezi vs tek tek öğretmene yazmak yerine oradan iletişim kuruyor.
3. Sınıf nasıl olur bilmiyorum, kızım 2 daha. Öğretmeni hem ödevini hem ertesi gün getirilecek kitap defterleri bize söylüyor hala. Hatta unutan velilere eksi veriyor falan :D

Niye veliler. Çocuğun değil mi ödev. Biz zamanında kendimiz yapıyorduk. 1. Sınıf değil ki 3. Sınıfa gelmiş çocuk
Maalesef bırakın 3. Sınıfı 5. Sınıfta bile veliler kendilerine söylenmesini istiyor böyle bir düzen oturmuş her öğretmenden aynı şeyi bekliyorlar yapmayınca da öğretmen suçlu oluyor,bence de öğrenci sorunlulugunu bilmeli not defterine yazmalı bizim zamanımızda not defteri vardı,şimdi ödevleri anneler yapıyor

Az çalıştığı için akşam velilerle yazışarak mesaiyi çoğaltması mi gerekiyor 😂
Evet adfagajakal 😂 ya hayır ama çok iyi saatler
Hayalim öğretmenlikmiş bilememişim 😂 tabi veli olmayacak veliyle konuşmadan yapılan bir öğretmenlik var mı 😂

Bende diyorum ki 1. Sınıf değil onlar 3. Sınıf
Az çok 2 senede öğrenmiş olması gerekirdir. Benim 1. Sınıf çocuklarım bile okuldan gelince ödevimiz var diyorlar
Evet ama bu sizin özverinizle olmuş maalesef çoğu çocukta bu bilinç yok anneler ödevi watzaptan öğreniyorlar ve çocuğa zorla ödev yaptırıyorlar çocuklar ödevimiz yok deyip yapmıyor yoksa 😓

Öğretmenlerin çilesi de çok ama burda kesin bunu yazdığım için başıma iş gelecek ama yazcam 😅 haftada 15-18 saat çalışıyor öğretmenlerimiz ek dersi saymıyorum
E watsaptan açıklama yazmak bu kadar zor olmasa gerek 😅
A bu çok mantıklı biz de deftere not alırdık watsaptan atmak saçma ama öğretmenlerin az saat çalışıp isyanını anlamıyorum 😁
Gel de yerime toplantı tutanağını sen yaz o zaman. Yarına yetişecek. Şu öğrencilere kulüpleri de tamamla hayrına. Velilerin telefon numara listesini de Excel halinde yapıp yollarsan tadından yenmez. Bu arada kendi çocuklarımı ben yıkar yedirir doyurur kurstan kursa taşır evimin işini yaparım onlara zahmet etme!!

Sadece evde yapmam gereken okul işlerini yap ve tüm velilerle muhatap ol yeter!!! Okuldaki 15 18 saat öğretim kısmını ben yapar gelirim. Ha derste boğazım kuruduğunda 1 bardak çay iç yerime. Malum ders anlatırken çay içemiyoruz diğer memurlar gibi. Ayrıca teneffüste dinlenmem lazım başıma üşüşüp soru soranları da sen hallediver!!

Ha becerebiliyorsan gel de 30 tane çocuğu hem zaptedip hem de bir şeyler öğret!! Ama yazılıdan düşük alırsa tek suç senin çocuğun hiç kabahati yok tüm veliler tepende olacak unutma!!

Eğitim fakültesi orada GK GY eğitim bilimleri alan sınavı ve mülakat da orada. Tutan yok git ol öğretmen yan gel yat!!

Grupta velilerin yazmasını engelleyin. Sadece siz yazın.
Özelden yazılan hiç bir mesaja dönmeyin.

Öğretmenin whatsapp mesai ücreti maaşına dahil mi bu kadar taviz veriyorsunuz.
Sadece ödevleri atın.

Öğretmene saygı sıfır, bu ülkede tüm değerli olan ne varsa bu kadar da ayaklar altına alınamaz aldırmayın.

Ve lütfen velilere yüz vermeyin ciddi durun.
Çünkü işin cılkını çıkarıyorlar.
Çocuğunla veli ilgilenemiyorsa ilgilenmesin, çocuğun geleceğini siz şekillendiremezsiniz.
Adı üzerinde çocuk evde aile nereye yönlendirirse.
Öğretmen aile desteği olan ve ışık gördüğü öğrencisine zaten destegini yönlendirerek yapıyor.

Biz öğretmene şimdiden çocuk hazırlıyoruz. Tüm harfleri öğrettim. Rakamları öğrettim. Toplama / çıkarma öğrettim. Ve kesinlikle zorlanmıyoruz bunları yaparken hamur gibiler anında kapıyorlar.
Dikkat kitapları çalıştırıyoruz.
Anne baba olarak şekillendirmemiz gereken evlatlar bizim ve biz desteklicez. Öğretmen görevi ne ise onu yapacak bir yere kadar.

Back
X