SInif öğretmeniyim. Ödev verdigimde öğrencilere söylüyorum sonrada whatsapp grubuna yaziyorum. Zaten sinifjn cogu ödevi yapmiyor (mesajları okuyorlar) veli toplantisinda bir veli sunu dedi acik acik : bebeğim var diye bu sene ilgilenemiyorum evde ilgilenecek baskasi da yok. Gecen bir veli beni sikayet etmis mudüre ödevleri sadece whatsappa atiyormusum. Gecen senede kitap yerine ozel olarak öğrencisine fotokopi vermemi istiyordu. Öğrencisi sorunlu bir öğrenci kendiside biliyor. 3.sinifa gelmis öğrencilerin ben her odev verdigimde tek tek ödevini not etmis mi isaretlemis mi diye konrol etmek zorunda miyim ? Bir de su aralar velilerin ozelden yazmasi basima cikti whatsapp grubuna yaziyorum hala whatsapptan ya da smsden mesaj atiyorlar hocam odev neydi diye. Ben bunlara cevap vermek zorunda miyim ? Veya olaki derste söylemeyi unuttum whatsappa yaziyorsam ne olmus veya tam tersi.
Merhaba ben okul öncesi öğretmeniyim ödev olayı yok bizde ama benzer bir durum geçen gün başıma geldi..
Dişim kırıldı akiam 8 gibi ve ağrısından duramadım ve hemen gruba mesaj attım okula gelemeceğim rapor alacağım çocukları yollamayın diye..
Rapor aldım hastaneye gittim diş tedavimi yaptım,neyse bir velim çocuğu alıp getirmiş okula ve yan sınıfa vermiş öğretmenimiz haber vermedi biz de geldik,siz de hayrınız olsun alın çocuğu boşuna gelmiş olmayalım demiş
Ben her gruba mesaj attığımda 1-2 saat sonra bakarım herkes gördü mü görmediyse arayayım diye herkes görmüş okumuştu
Hatta okuma yazması olmayan veli ihtimaline karşı aradığım da oldu..
Düşünün ki yabancı uyruklu velilerim için translateden çeviri yapıp onu da attım..
Velhasıl yandaki hoca beni aradı “velilerinize haber verin olmadığınızda” diyor

Veli ayrıca söyledi..
Dişimin ağrısına mı yanayım böyle saçmalıklara mı anlamadım..
Okula ertesi gün gittim veli geldi gösterdim görmüşsünüz üstüne yandaki öğretmene böyle demişsiniz dedim “aaa hakkınızı helal edin eve gittim baktım gerçekten atmış dedim ben değil kızım açmış telefon hep onun elinde” dedi
Yani Veliler sorunlu bizler değil boşverin görüyorlarsa açıklama yapmayın ben yapmam yine sadece gruptan atacağım
Benim de kızlarım bu yıl 1. Sınıflar ve belki 40 defa çantalarını kontrol ediyorum ödevi kontrol ediyorum başlarında duruyorum bitene kadar falan..
İnsanlar sorumluluk almıyor hocam almış gibi davranıyor ama bize yükleniyorlar.
Geçen gün bizim kızların da öğretmeni ödevi sınıf grubuna attıktan sonra veli grubunda (sınıf annesinin açtığı grup) 2 saat konuştular,yok açıklayıcı değilmiş yok ödevler zormuş sıkıcıymış,zor tuttum kendimi,aksine o kadar tane tane anlaşılır güzel anlatmış ki ne yapılacak ne yapılmayacağını..
İnsanlar eleştiriyor en iyisi olsanız da..