- 22 Ocak 2017
- 2.817
- 4.745
- 83
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
ama ben doktora bitene kadar bu ödevlerle ne yapacağımBenim vardı üniversite okurken. Son saniyeye gelip de ödevi yapmamıştım.
Çok zorlayıcı ve zaman alıcı bi ödevdi.
Teslimi e mail yoluyla yapıyorduk. 3 gecem kalmıştı. Ve 3 gece uyumadan pc ekranına bakarak ödevi son akşam teslim etmiştim. 23.59 a kadar e mailimde olmayan ödevin sahibi kalmış sayılır demişti hoca.
Neyse. O ödev yüzünden sağ gözümün kenarina kan oturdu. Halen daha orda o kan. 3 gece manyağa bağlamıştım. Ağlama gülme krizlerine girmiştim.
işte zamanım varken stresten yapamıyorum zaten kısır döngüyü nasıl kıracağım ki?Boş yere hiçbir işini yarına bırakma dememişler. Her şeyi zamanında yaparsan planlı yaparsan bu kadar strese girmezsin. He birde emek vermeden bir şeyler olmuyor maalesef ki...
Pazar akşamına kadar 3 tane ödevim var. Her biri 3-4 günlük ödev.
Burada takılarak kendimden kaçıyorum.
onu bile sabah 6 da kalkıp hazırlardım kesin...Her şeyi ertelerim.
Öğrencilik benim için çok zordu bu yüzden.
Hiç zamanında bir şey yapmadım.
Aşamadım ama artık hayatımda beni çok sıkıştıran bir şey yok.
Yarına 2 tane sınav hazırlamam lazım, 2 saattir bilgisayar açık.
Hazırlayıp da kafamı rahatlatmıyorum.
Ama ödev gibi çok stresli bir şey olmadığı için çok huzursuz da hissetmiyorum.
Ev dağınık ve temizlik gerekiyor. Yemeğim kalmadı. Buzdolabı boş.herkes benden beter
ama ben doktora bitene kadar bu ödevlerle ne yapacağım
her seferinde bunu yaşayarak saçlarım beyazlayacak o zaman
tahammül seviyem çok düştü((
ben de çok meraklıyım saatlerce öğrenmek için araştırır okurum ama adı "ödev" olunca ayarlar bozuluyor bir şeyler oluyor beynimde çözemedim gitti bu sorunuEv dağınık ve temizlik gerekiyor. Yemeğim kalmadı. Buzdolabı boş.
Ama öncelik dersler. Eninde sonunda yetiştireceğim. Başına geçip motive olmak için nedenimse ödevi bitirince yaşadığım tatmin. Çünkü yeni şeyler öğrenmiş buluyorum kendimi.
bence hiç şu an bana göre bir şey değil doktora, yüksek lisanstan sonra biraz dinlenmek öyle başlamak isterdimDoktoranın sizin için uygun bir şey olduğuna emin misiniz? Akademisyenlik yapacaksanız o da doktora gibi bir şey zaten. Ne seviyorsanız onu yapın.
Yok illa yapacağım derseniz de önerilerim şunlar:
1) Kısa sürelerle başlayın. 5 dk çalışacağım ve sonra şu şarkıyı dinleyeceğim, 10 dk çalışacağım ve şu dizinin son bölümünün 20 dakikasını izleyeceğim gibi. Siz çalıştıkça beyninizde bu işi (çalışma işini) yapmayla alakalı patikalar daha belirgin hale gelir ve gittikçe daha kolay yapar hale gelirsiniz. Bu size zor gelen her iş için geçerli.
2) Kütüphanede veya çalışan insanların olduğu başka bir ortam bulup o ortamda çalışın.
3) Doktora sınıfından biriyle çalışın. Birbirinizi motive edersiniz.
Onu 1 kere yaptım, 25 soruda 2 hata çıkınca bir daha yapmadımonu bile sabah 6 da kalkıp hazırlardım kesin...
ben de çok meraklıyım saatlerce öğrenmek için araştırır okurum ama adı "ödev" olunca ayarlar bozuluyor bir şeyler oluyor beynimde çözemedim gitti bu sorunu
çok iyi yainsan bir seye kendini zorunlu hissedince, kafa da o isten kacmaya yer ariyor.
Hayatta en nefret ettigim sey ev temizligi yapmak,
sinavlar zamani basima tulbenti cakip bahar temizligine giristigim gunleri hatirliyorum
beyni kandirmanin bir yolunu bulmali.
bence hiç şu an bana göre bir şey değil doktora yüksek lisanstan sonra biraz dinlenmek öyle başlamak isterdim
ama işim gereği mecburum hemen başladımteşekkürler öneriler için ödül yöntemini kullan diyorsunuz
öyle yapacağım şimdi küçük küçükle başlıyorumEvet, yapacağınız iş çekilir hale geliyor. Çok bunalıyorsunuz ama biliyorsunuz ki sonra dizi izleyebileceksiniz. Ayrıca diziyi izlerken de suçluluk duymadan eğlenerek izliyorsunuz çünkü hakettiniz. Ama çok zorlanıyorsanız 5 dakika ile hatta 3 dk ile vs başlayın. Zaten bilgisayarı aç, dosyayı bul vs 1 dk geçiyor. 2 dk da çalışabilirsiniz, size güveniyorum :)
Benim beyazladı zaten. Cidden üniversite okumak insani yaşlendiriyor. Okurken her akşam basım agriyordu. Çünkü stresliydim. Istemiyordum okula gitmek. 4 sene basim agridi ya inanilmaz.ama ben doktora bitene kadar bu ödevlerle ne yapacağım
her seferinde bunu yaşayarak saçlarım beyazlayacak o zaman
tahammül seviyem çok düştü((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?