of kızlar yaa :(

planı bozmayacağını düşünüyorsan hayal kırıklığına uğrarsın,
nişanlın ne diyorsa odur, beklentilere girme, üzülürsün,
ne istediğini açıkça söyle...

tekrar konuyu açmak istemiyorum şimdi. yarına kadar bişi der herhalde yarın açılırsa konuşurum.
ama eğer 2 gün için planı bozup geri adım atarsa o 4 günün de gözümde değeri olmayacak :(

nişanlım üzülmesin yeterince stresimiz var bide ben burdan söylenmiyim diye susuyorum işte. ama şuan kendi kendime ağlayarak sinirimi atmaya çalışıyorum :(

başka ne gibi sorunlarınız var merak ettim özel değilse tabi?

4 gün nelerine yetmiyor ne ya demek ki yetmiyor ona neymiş
hey Rabbim ya cok sinirlendiriyor su kaynanalar beni ya
iclerinden cımbızla secılecek kadarı uyumludur heralde
baksanıza her yerde aynı dertt

Onun ailesi aile de sizin aileniz neymiş acaba. Sen de benim ailem kızlarını gönderdiler kaç günlüğüne şimdi sen böyle yapıp beni aileme karşı mahcup ediyorsun de. Hayır anlamadığım millet konuşur vs diye 6 güne çok denmiş ya onu diyecek millet 4 güne de laf eder yani, bahane hep bunlar.

Yüz göz olunmasın diye önlem alıyo resmen. Bence tavrını koy. Sen nişanlın üzülmesin diye susuyorsun da o sen üzülme diye niye alınmış bileti 2 güncük için yakabiliyor. Ne demişler "hep benden, hep benden olmaz" daha şimdiden yıpratmalarına izin verme arkadaşım.

4 gün nelerine yetmiyor ne ya demek ki yetmiyor ona neymiş
hey Rabbim ya cok sinirlendiriyor su kaynanalar beni ya
iclerinden cımbızla secılecek kadarı uyumludur heralde
baksanıza her yerde aynı dertt

öyle ya sinir oluyorum. aklı yerinden gidecek kadının oğlunu elinden alacaz benim ailemle arası iyi olacak diye.
kaç kere duydum bu tarz laflarını ama bana bişi diyemiyor ah keşke dese ben verecem cevabını ama bana demiyo. yazık nişanlım laf yiyo hep :(

öyle ya sinir oluyorum. aklı yerinden gidecek kadının oğlunu elinden alacaz benim ailemle arası iyi olacak diye.
kaç kere duydum bu tarz laflarını ama bana bişi diyemiyor ah keşke dese ben verecem cevabını ama bana demiyo. yazık nişanlım laf yiyo hep :(

sen de de ki madem kıskanacaktın niye benim gunahıma giripte nişan yaptınız evlendiriyorsunuz de.
vallahi hepsinin sacını basınıı yıne sinirlendim yaa:47::47::47:

Onun ailesi aile de sizin aileniz neymiş acaba. Sen de benim ailem kızlarını gönderdiler kaç günlüğüne şimdi sen böyle yapıp beni aileme karşı mahcup ediyorsun de. Hayır anlamadığım millet konuşur vs diye 6 güne çok denmiş ya onu diyecek millet 4 güne de laf eder yani, bahane hep bunlar.

Yüz göz olunmasın diye önlem alıyo resmen. Bence tavrını koy. Sen nişanlın üzülmesin diye susuyorsun da o sen üzülme diye niye alınmış bileti 2 güncük için yakabiliyor. Ne demişler "hep benden, hep benden olmaz" daha şimdiden yıpratmalarına izin verme arkadaşım.

çok üzülüyorum ya yarında işe başlayacak yeni. ben yatıyorum iyi geceler aşkım yarın mesaiden sonra bakarım tele haberin olsun ilk günden telle uğraşmim dedi. bende iyi geceler aşkım dedi o kadar. konuyu açmadı tekrar bende bişi diyemedim. yani nasıl diyeceğimi bilemedim :(

Son düzenleme:
çok üzülüyorum ya yarından işe başlayacak yeni. ben yatıyorum iyi geceler aşkım yarın mesaiden sonra bakarım tele haberin olsun ilk günden telle uğraşmim dedi. bende iyi geceler aşkım dedi o kadar. konuyu açmadı tekrar bende bişi diyemedim. yani nasıl diyeceğimi bilemedim :(

"Aşkım sen benim en yakınımsın oyüzden içimde dert edineceğime konuşmak istedim bu konu benim içime sinmedi, ben kız olduğum halde elalem ne der demeden kırmadım aileni geldim. Lütfen sen de 2 gün için aileme beni mahcup etme bitanem" vs vs. Hani yargılar gibi değil de birazcık pış pış yaparak:31:

"Aşkım sen benim en yakınımsın oyüzden içimde dert edineceğime konuşmak istedim bu konu benim içime sinmedi, ben kız olduğum halde elalem ne der demeden kırmadım aileni geldim. Lütfen sen de 2 gün için aileme beni mahcup etme bitanem" vs vs. Hani yargılar gibi değil de birazcık pış pış yaparak:31:

çok teşkkürler. biraz daha ekleyerek attım mesajı ama bilmiyorum umarım işe yarar :(

sürekli bu tarz şeyler yaşamaktan yorulmaya başladım artık ya kv yüzünden :(

çok teşkkürler. biraz daha ekleyerek attım mesajı ama bilmiyorum umarım işe yarar :(

sürekli bu tarz şeyler yaşamaktan yorulmaya başladım artık ya kv yüzünden :(

Valla bu tarz şeyleri burda okudukça benim bile gözüm korkuyor. Eskiden ne güzelmiş hep kız tarafının gönlü hoş edilsin diye çabalanırmış şimdi de tam tersi. Ortası bulunsa keşke:50:

Boşver canım evlenince yorulmaktan iyidir. Şimdi aman ağzımızın tadı bozulmasın diye her şeye boynunu eğersen sonu gelmiyor:26:

Valla bu tarz şeyleri burda okudukça benim bile gözüm korkuyor. Eskiden ne güzelmiş hep kız tarafının gönlü hoş edilsin diye çabalanırmış şimdi de tam tersi. Ortası bulunsa keşke:50:

Boşver canım evlenince yorulmaktan iyidir. Şimdi aman ağzımızın tadı bozulmasın diye her şeye boynunu eğersen sonu gelmiyor:26:

Konuyu okumadım sadece bu yoruma cevap yazmak istiyorum. Kesinlikle katılıyorum size.. Bende bugün tam bunu düşündüm yani..

Benimde korkularım var. Benim ailemden sorun olmaz diye düşündüm sonra ya onlar beğenmezse falan diye düşünmeye başladım sonradan..

Gerçekten çevreme de bakınca size hak verdim yani..

normalde boyun eğen biri değilimdir ama düğünümüz olana kadar susuyorum kimsenin gönlü kırılmasın diye. bide iş falan yok daha ikimizde de atamalarımız olmadı yani daha :( biraz da ailelerin eline bakıyoruz o yüzden de pek sesim çıkmıyo ama işime atansam ve evlensem bu kadar alltan almam diyorum hep :(

normalde boyun eğen biri değilimdir ama düğünümüz olana kadar susuyorum kimsenin gönlü kırılmasın diye. bide iş falan yok daha ikimizde de atamalarımız olmadı yani daha :( biraz da ailelerin eline bakıyoruz o yüzden de pek sesim çıkmıyo ama işime atansam ve evlensem bu kadar alltan almam diyorum hep :(

Ama işte genelde de malesef nasıl başlarsa öyle gidiyor. Çünkü öyle alıştırmış oluyorsun. Sen sesimiz çıkmasın onların eline bakıyoruz diye gittin mi gittin, bunu nişanlın da düşünecek ozaman. Lütfen kendine haksızlık edip, erkenden yorma kendini:26:.

Konuyu okumadım sadece bu yoruma cevap yazmak istiyorum. Kesinlikle katılıyorum size.. Bende bugün tam bunu düşündüm yani..

Benimde korkularım var. Benim ailemden sorun olmaz diye düşündüm sonra ya onlar beğenmezse falan diye düşünmeye başladım sonradan..

Gerçekten çevreme de bakınca size hak verdim yani..

Yani bakıyorum ve hatayı biz kızlarda görüyorum açıkcası. Eskiye bakınca kızlar kendilerini nasıl esirgermiş erkek tarafına karşı. Şimdiye bakıyorum aman nişanlım üzülmesin, aman kv.nin dediğini daha nişanlıyken kulak ardı edeyim tadımız kaçmasın. Bir ilişkiyi tek taraf daha fazla düşünmeye başladığı an tartının dengesi bozuluyor tabii ve mutsuz oluyoruz. Malesef bir insan susunca karşıdaki iyi niyete gelmiyor hazır eğildi dur üstüne basayım diyor.

Biz de insan evladıyız oyüzden nişanlılık evresinde içime atayım huzurumuz olsunlar da bi'yere kadar olmalı. Olay çiftte bitiyor işte. Ya da nebileyim nişanlı değilim oyüzden bekara karı boşamak kolay demişler:26:.

Yani bakıyorum ve hatayı biz kızlarda görüyorum açıkcası. Eskiye bakınca kızlar kendilerini nasıl esirgermiş erkek tarafına karşı. Şimdiye bakıyorum aman nişanlım üzülmesin, aman kv.nin dediğini daha nişanlıyken kulak ardı edeyim tadımız kaçmasın. Bir ilişkiyi tek taraf daha fazla düşünmeye başladığı an tartının dengesi bozuluyor tabii ve mutsuz oluyoruz. Malesef bir insan susunca karşıdaki iyi niyete gelmiyor hazır eğildi dur üstüne basayım diyor.

Biz de insan evladıyız oyüzden nişanlılık evresinde içime atayım huzurumuz olsunlar da bi'yere kadar olmalı. Olay çiftte bitiyor işte. Ya da nebileyim nişanlı değilim oyüzden bekara karı boşamak kolay demişler:26:.

Bide şu var yani.. Ailemdir saygım var ama onlar kesin istemezse olmaz mesajıda veriyorlar ister istemez bizi sıkıntıya sokuyorlar. Şahsen bende geriliyorum acaba beğenecekler mi bilmem ne mi.. Ama kendi ailem kesin beğenir diyorum kendi kendime tabi sevgilime söylemiyorum ama ben böyle düşünüyorum . . Onlarında gözünü korkutmak mı lazım napmak lazım bilemiyorum .. Alttan almaylada ilgisi yok. Genelde sevgilim beni alttan alır hep tartışma çıkmasın ister ama bu konuda gerçekten bahsettiğim gibi yani..

kv kayın valide oluyor galiba? eğer öyle ise burada suçlu o değil nişanlınız sizi ailesine karşı şimdiden savunamıyorsa evlendikten sonra da ailesinin sözleriyle dolduruşa gelebilir veya sizi onlara karşı haklı olsanız bile savunmaya bilir bu konuyu bir konuşun derim nişanlınızla.

Bide şu var yani.. Ailemdir saygım var ama onlar kesin istemezse olmaz mesajıda veriyorlar ister istemez bizi sıkıntıya sokuyorlar. Şahsen bende geriliyorum acaba beğenecekler mi bilmem ne mi.. Ama kendi ailem kesin beğenir diyorum kendi kendime tabi sevgilime söylemiyorum ama ben böyle düşünüyorum . . Onlarında gözünü korkutmak mı lazım napmak lazım bilemiyorum .. Alttan almaylada ilgisi yok. Genelde sevgilim beni alttan alır hep tartışma çıkmasın ister ama bu konuda gerçekten bahsettiğim gibi yani..

Aynen işte. Biz kızlarda o yok. Çoğu kız sevgilisine kavuşmak için kaçıyor ya hu bundan daha büyük şey mi var? Hangi erkek yapabilir bunu, ailesini arkasında bırakır. Doğru bulmuyorum tabii ama biz kızlar ne olursa olsun sevgimiz için her şeyi göze alabiliyoruz. Dediğin gibi ailemiz beğenir diyoruz çünkü en küçük şeyde ailemizi ikna edebiliyoruz, gerek ağlayarak gerek tatlı dilimizle. Ama erkekler onlar benim ailem kusura bakma üzemem, karşı gelemem modunda. Konu sahibi arkadaşın ailesi hayır kızım 4 gün git dese eminim o da ikna etmeye çalışacaktı ailesini 2 aydır görmüyorum diye...

Sanki biz ailelerimizi daha az seviyoruz:53:.

Aynen işte. Biz kızlarda o yok. Çoğu kız sevgilisine kavuşmak için kaçıyor ya hu bundan daha büyük şey mi var? Hangi erkek yapabilir bunu, ailesini arkasında bırakır. Doğru bulmuyorum tabii ama biz kızlar ne olursa olsun sevgimiz için her şeyi göze alabiliyoruz. Dediğin gibi ailemiz beğenir diyoruz çünkü en küçük şeyde ailemizi ikna edebiliyoruz, gerek ağlayarak gerek tatlı dilimizle. Ama erkekler onlar benim ailem kusura bakma üzemem, karşı gelemem modunda. Konu sahibi arkadaşın ailesi hayır kızım 4 gün git dese eminim o da ikna etmeye çalışacaktı ailesini 2 aydır görmüyorum diye...

Sanki biz ailelerimizi daha az seviyoruz:53:.

Valla katılıyorum sana bende öyle düşünüyorum.. Biz her türlü ikna ediyormuşuz gibi geliyor bana .. Ailem bana kıyamaz ben istersem olur diyorum. Ama erkek tarafı dediğin gibi ailem kusura bakma üzemem modunda..

Devir tersine dönmüş :53:

Erkek tarafının çaba göstermesi gerekiyor normalde .. Ama şimdi.. Ne bileyim..korkularım var..

Son düzenleme:
nişanlım üzülmesin yeterince stresimiz var bide ben burdan söylenmiyim diye susuyorum işte. ama şuan kendi kendime ağlayarak sinirimi atmaya çalışıyorum :(

Nişanlın üzülmesin diye sen üzülüyorsun. İlerde de hep sen üzüleceksin farkında mısın? Nişanlın annesine anne sen karışma biz bir karar verdik ve ben gideceğim. Hem geçen bayram ppty123 arefe gününden geldi, onun ailesi bir şey dedi mi? Biletler alındı artık ve kararımı verdim ben diyemiyor mu? Açıkçası annesine karşı yumuşak olmasa kadın uzatamaz konuyu. 1 söyler, 2 söyler sonra susar.

En büyük hatayı nişanlım üzülmesin diye düşünerek yapıyorsun. Evlenince bu kaynanayla, bu yumuşak başlı kocayla işin zor senin.

Hemen konuş nişanlınla ve 6 gün kalmasını istediğini söyle. Ben arefe gününden geldim, kaldım. Aileme saygısızlık yapacaksın, ben bunu istemiyorum de. Aşktan gözün kör olmasın, bunlar basit şeyler gibi görünse de çok önemli mevzular. O kıyamadığın nişanlın evlenince seni korumaz sen bu şekilde taviz verirsen.. Biraz dişli ol. Prensipli ve kararlı ol lütfen. Yoksa kendi başını kendin yakarsın.

Kaynanayla sorun yaşayan herkesin dediği şu. Keşke en başından taviz vermeseydim..

Sen onun kızı değilsin, kaprislerine boyun eğmek zorunda değilsin. Nişanlın planı değiştirme deyip kendi ailesini saydırmış sana, ama sen o üzülmesin diye ailene saygısızlık yapmasına ses etmiyorsun. Çifte standart resmen.

Kayınvalidenizden çok nişanlınızın tavrı önemli olmalı sizin için..:34:

Korkarım kayınvalidenize bu cesareti veren nişanlınız çünkü..

Bi söylenmesiyle, bilet iptal edip 4 gün kalırım artık demesi oldukça açık değil mi ?

Üzülerek söylüyorum.. Daha nişanlıyken böyle yapıyorsa evlendikten sonra annesinin sözünden hiç çıkmaz gibi duruyor.. :50:

Back
X