Of yüzüme bakmıyor

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.242
18.196
823
45
Kedi sahiplendim psikolojime de iyi gelir diye keza bir yil once babannemi kaybettim beni o büyüttü anne derdim. Istanbulda florya ormaninda bi sarman kedicik benim kedilere karsi önyargimi kırdı o kadar sicakkanli ve sevecendi ki elimden biraktim bir daha da bulamadim iki gun aradim onu.

Velhasıli 10 şubat aksami sarman başka bi kedi sahiplendim. Ama ne yaptiysam bana alismadi. Mamasini ferah bi yere koydum. Suyunu başka bir odaya koydum. Salonda eşimle oturdugumuz koltugun yanina tam tv karsisina evini koydum. Tuvaleti banyoda düz ayak geniş ve kuytu noktada kumunu her gun degistiriyorum.

Ama benden devamli kaçıyor devamli hic sevemiorum napmam lazim? Ona bu kadar yakın olup da bu kadar uzak olmak cok koyuyor bana nolur bir akil verin.

Alışması için biraz zaman verin. Üstüne gitmeyin bir gün bakacaksınız kucağınıza gelmiş. Onunla konuşun, oyun oynatın ama istemiyorsa dokunmayın zamanla alışacaktır.

Alışması için biraz zaman verin. Üstüne gitmeyin bir gün bakacaksınız kucağınıza gelmiş. Onunla konuşun, oyun oynatın ama istemiyorsa dokunmayın zamanla alışacaktır.

Kucagima degil de yanima gelip oturuyor 30 saniye kadar kafasini gidisini sevmeme müsaade ediyor girildiyor. Sonra hop kaçıyor gidiyor.

Kedinizi getireli 6 gün olmuş daha acele ediyorsunuz. Yavaş yavaş alışacaktır. Bırakmayın bence onu baksanıza önceki sahipleri de pek iyi davranmamış belliki insanlara sıcak değil.
Yazık ya kıyamam ben olsam bırakmazdım alışmadı diye.

Benim bir tanıdığımın kedisi de çok sert mizaçlı huysuz ama yine de bırakmıyorlar.

Sabır istiyor tıpkı bi çocuk gibi şuan canım ya bende köpek sahiplenmeyi çok istiyorum ama bi türlü olmadı

Kediler nazlıdır ve alışmaları zaman alır, ben de 1.5 aylık yavru sahiplendim, en az 1 ay kaçtı, sonra yavaş yavaş sokulmaya başladı, şimdi 5 ayı geçti bizimle, yüzünü yüzüme koyup uyuyor, hatta ağzını ağzıma yaslıyor yiyorum ben de ağzını :)
Ama isterse 5 yıllık kediniz olsun, kediler kendi istedikleri zaman yanınıza gelir, alacağını alır, kendini okşatır, gırlar, sonra gider siz istediğinizde değil o istediğinde olur yani :) ama güzelliği de bu zaten.

Kısa zaman sonra alışacak ve yaninizdan ayrılmayacak emin olun.. Alışma sürecinde böyle olması normal . Sabırlı olun

Yazık yavrum içim acıdı bu soğukta balkonda bırakmışlar vicdansızlar..korkmuş tabi kedicik biraz zaman ister size güvenip alışabilmesi daha çok yeni gelmiş..ödül mamalarından falan deneyin bizimki de ilk geldiğinde yavruydu korkuyordu kaçıyordu ama elimle malt yedirdikten sonra bana alışmaya başlamıştı...ama gerçekten bazı kedilerin karakteri o şekilde yakın temastan hoşlanmaz.gölge gibi sizi izleyip dibinizden ayrılmaz ama mesafeli olmak kaydıyla..ama olsun onların her hali çok tatlı birlikte güzel günleriniz olsun inşallah.

Tlc’de kedilerle ilgili program yapan bi adam vardı, onun programlarına internetten ulaşıp izleyin derim. Benim belalı kedim gibi bir şeydi. İhmal ettiğimiz şeyleri öyle güzel anlatıyor ki...

her kedinin mizacı farklıdır. 6 günde koyun koyuna olmayı beklemeyin. hatta 6 sene de beklemeyin belki huyu öyledir.

Kabullenemedim aticam demiorum zaten illa ki benim kizim olcak o. Sevsin diye neler yapabilirim diyorum sadece

Kabullenemedim aticam demiorum zaten illa ki benim kizim olcak o. Sevsin diye neler yapabilirim diyorum sadece

Hiç bir şey. Yeterli ilgiyi ve sevgiyi gösterin yeter. Mizacı ürkek, sevilmeyi çok sevmeyen bir kediyse değiştiremezsiniz. Canı isterse zamanla kendi yaklaşabilir belki. Ama kediler böyle, eğitilmezler, uyum sağlamazlar, siz onlara uyum sağlarsınız.

zamanla alışır hayvanı yaşadığınız odada tutun hep tuvaleti hariç maması suyu yatağı oyuncakları bi yerde olsun. benim kedilerden biri kapıların tepesinde uyuyo ne yapsam yanımda yatıramadım batman gibi neresi yüksek orada uyumayı oturmayı seviyor elimde doğdu bi de sıpa. diğerleri öyle değil ama eve geldiğimden itibaren yanımdan ayrılmazlar birini severken öbürü kıskanır kavga ederler hatta. bazısının mizacı öyle ama çok nadir çıkıyor aradan öylesi de hayvanı karanlıkta tutmuşlar diyorsunuz en sevgiye ilgiye ihtiyacı olduğu zamanlar alışması için biraz zaman verin sevmek için zorlamayın. zamanla kokunuza alışır sizi izleyerek zararsız olduğunuzu anlar gelir yanınıza mılaya mırlaya sevdirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…