Of yüzüme bakmıyor

Gece yatagima gelio ama yorganin ustu den ayaklarimi yogurmak için . Bi de guruldayarak yatio yanimda. Azcik tutup sikistirmaya calisiyim hop kosaral gidio.

Biz sokaktan iki kedi kurtardık, birinin bakımını kardeşim üstlendi, birininkini ben. Benim aldığım kedi, uzun süre aç kalmış, kendinden büyük kediler tarafından dövülmüş ürkek bir kediydi.

İlk evde bulunduğu zamanlar kuytu köşe neresi var sokulur oradan çıkmazdı. Biz tutar çıkarırdık ya da yemek yemek için çıkınca, kucağımıza alır sarar severdik. Tabi sizin kendinden daha küçük iken geldi bizim kedi, sanırım bir buçuk iki aylık olmalıydı geldiğinde.

Şimdi ele avuca sığmayan, kıçımdan ayrılmayan bi arsız oldu çıktı başıma. Kendini sevdirmek için delirir, sürekli bi sürtünme öpücük verme halinde, oturuyor olduğumuzu görsün hemen kucağımıza, omzumuza çıkar, kucaktan itsek yine çıkar gene çıkar öyle bir sevgi delisi oldu başımıza.

Her kedide işe yarar mı ya da bizimki daha küçük geldiğinden mi böyle oldu bilmiyorum ama (Bizim sıpa da sarman) biz sarıp sarmalayıp koynumuzun içinde uyuttuk ilk zamanlar. Öyle öyle kankeyto olduk kendisiyle.

Şu an dibime sokulmuş halde mesela. İlla temas edecek, gelecek orama burama yatacak.

Hah super duymak istedigim sey bu. Kac aylikti geldiğinde ve alismasi ne kadar sürdü
Kardeşim 4 aylıkken bulmuş en başta kediyi annesi bakmamış bir kafeye bırakmış bize geldiğinde 6 aylıktı en başta kaçıyordu koltugun arkasına saklanıyordu sonra onu cok sıkmadık sıkıştırmadik yavaş yavaş gelmeye başladı.Bizim kedi çocuklardan korkuyor ama yabancılara gitmiyor.Bence biraz zaman verin kediye siz zaten sevginizi belli ediyorsunuz anladığım kadarıyla.Bana alışması 3 ay falan sürdü.Cok sıkmadım kediyi

daha çok erken.okuduğum kadarıyla doğduğu evde de pek iyi muamele görmemiş (balkonda karanlıkta tutmuşlar demişsiniz). hem de daha bebek.emin olun zamanla alışacak ve benim kızım gibi totosu senin suratında bile uyuyacak koca evde sanki hiç yer kalmamış gibi gelip dizi izlerken bilgisayarın üstüne laps diye oturuvericek.ikinci kedimi ilk sahiplendiğimde köşe bucak kaçardı , sadece odamdaki masanın altında takılırdı oraya saklanıp.sokaktan aldım dayak falan da yemişti.1 aya bir alıştı, tuvalete beraber gider olduk, evdeki koltuklarda baş köşeler onundur ki babamın (60 yaşında adamın) onun yüzünden sandalye çok tepesinde oturmuşluğu vardır çünkü minik kızım bir piremses

Zamanla güvenecek merak etmeyin. Onun da alışma süresi var. Benim de bir kedim vardı yavrusu tüylü tüylü, bahçemizde büyüttü kizini. Sonra eve alıştırana kadar bize guvenene kadar baya bir süre geçti. Hala da kucagimizda tutup bir yere koymamiza izin vermez. Oyun ilgisini çekecektir. İpli oyuncaklar ile ilgisini çekebilirsiniz, korkup saklanıyorsa en yumuşak ses tonunuzla onunla konuşun. Göz kırpacak mi bakalım (selam vermek) yeni evine alışana kadar zaman taniyin

Bu kadar da saçma bir yorum her insan bir mi ki her kedi bir olsun onlarında karakteri var hele sinsi hiç değiller onlarda size bayılmiyordur emin olun

kedi sevmemem neden sizi rahatsız etti :) kedileri tüm insanlık sevmek zorunda mı? bana da sizin yorumunuz saçma geldi. kedileri sinsi buluyorum buna da çoğu kedi sahibi katılır. benim fikrim de sizi alakadar etmez

belki de bu kedi sahiplerinden ötürü bi önyargım vardır.

köpekler ama çok tatlı neşeli ve akıllılar benim mizacıma daha uygunlar.

Yapmayın Allaşkına tabiki sizin fikriniz ama kedi ya da köpek fark etmez bir hayvan sinsi olamaz yahu insandır o sinsi olan, valla ben de bir kedi sahibiyim ala ama asla öyle düşünmüyorum ki benim kızım da kendini sevdirmez istediği gibi davranır ama aklımın ucundan geçmez ona sinsi demek.

Yavrum 5 aydır benimle ilk zaman ben de konu açmıştım hatta çamaşır makinesinin arkasından çıkmamıştı bir gün neredeyse öyle korkuyordu asla dokunamadım bir süre hala ki kendi isterse sevdirir, ama her daim evde peşimde gece benle uyur, sabah bazen poposu suratıma dayanmış olarak uyanırım, inanın bunlar bile yetiyor bana, siz de merak etmeyin zamanla alışacaktır yavrunuz size, varlığı bile yetecektir emin olun.

Benim kedim iran kedisi normalde kucakta pek sevmez cani isterse gelir 3 gündür hastayim diye basimda bekliyor aglayinca bile yanimdan ayrilmaz karakter meselesi biraz zamana birakin size alisir zaten daha cok yeni

Benim kedim iran kedisi normalde kucakta pek sevmez cani isterse gelir 3 gündür hastayim diye basimda bekliyor aglayinca bile yanimdan ayrilmaz karakter meselesi biraz zamana birakin size alisir zaten daha cok yeni

Gel deyince geliyor mu? Koltuga pat pat yapinca falan..

Daha çok yeni sizinle..Zamanla alışır, gerçi mizacı biraz ürkekmiş, benim kedim 3.5 aydır bizde yeni yeni bize sokulup uyuyor,keyfi yerindeyse gelip göbeğimize masaj yapıyor :) daha süt kuzusu yavrum 5.5 aylık..

Daha çok yeni tanışmışsınız üzerine gitmeyin yeni ortam insanlar ürkmüştğr zamanla eve ve size alışacaktır üzülmeyin tuveleti mama ve suyu birbirine yakın olsun yerini bir kere gösterin yeterli

Karakteri de böyle olabilir, zamanla alışabilir de.. Hiç belli olmaz. Siz sabır gösterin ve üzerine gitmeyin. Benimki de sarman, ilk 1 hafta yüzünü bile göremiyorduk. Şu an 1 yaşında ve evin ağası da paşası da o. Canı isterse gelir polar eşofmanımı emer saatlerce beni felç edene kadar kucağımda uyur keyif yapar, canı istemezse asla dokundurtmaz. Önceki kedim bir km öteden kokumu alır daha otobüsten indiğim anda kapıya tırmanırdı. Annem ve sevgilim şok olurdu nasıl anlıyor eve yaklaştığını diye. Eve geliş saatim değişse bile ben dolmuştan inip eve doğru yürümeye başlayınca kapıya gider 10 dk kapıda beklermiş.. Gelir gelmez üzerime atlardı köpek gibiydi, sürekli yüzümü yalardı aşıktı bana. Her kedinin karakteri farklı oluyor. Ama evin neşesi onlar, iyi ki varlar.

Son düzenleme:
Kediciği daha çok yeni getirmişsiniz evinize . Benimde 2 kedim var alışma süreçleri farklı oldu . Sizden önceki yaşamıyla bağlantılı bir durumdur muhtemelen . Kaza atlatması, eziyet görme vb. Siz sabırla ve şefkatle yaklaşın yavrucuğa hep pozitif olun illa ki alışacaktır.
Fakat şuda bir gerçekki her kedi aynı değil kesinlikle karakterleri farklı sıpaların
Benim kedilerim geceyle gündüz kadar farklı birbirinden :) biri kucak delisi diğeri asla kendi istemeden sevdirmez bile .
Yani diyeceğim o ki , siz tüm sevginizi verin sonrada olduğu gibi kabul edin :)

Çok çakalmış
Foto isteriz!

Önceki kediniz gibii oldun istiorum ama olmiicak bence belli
Onceki kediniz size hemen alismis miydi mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…