Benim kedim de travmali bir kediydi. Ayağından ameliyat olmuştu ve benim pansuman yapmam gerekiyordu. O zamanlar bile gözünü sıkıca yumar acı içinde bitmesini beklerdi. Hep karanlık yere saklanırdı. Bir keresinde 12 saat perdenin altına saklandı, yemek bile yemedi. Ben odadan çıkınca yemiş. Birkaç kere banyo dolabınin altına girmiş, hep bir karanlıkta...
Bu süreçte hep konuştum onla,gozgoze geldiysek gözümü kirptim, aynı oradayken şarkılar söyledim.
Sonra mi?
On gün kadar sonra ilk defa yatağıma çıktı, partisiyle kafamı tuttu ve kafasıyla tos vurdu:)) o günden sonra kanka olduk onunla.
Şimdi hala başka insanlardan nefret eder, çok korkar. Asla evde ses varken saklandığı yerden çıkmaz. Ama biz çekirdek ailesine karşı çok sevgi dolu ve sırnaşık bir kedi
Kardeşim 4 aylıkken bulmuş en başta kediyi annesi bakmamış bir kafeye bırakmış bize geldiğinde 6 aylıktı en başta kaçıyordu koltugun arkasına saklanıyordu sonra onu cok sıkmadık sıkıştırmadik yavaş yavaş gelmeye başladı.Bizim kedi çocuklardan korkuyor ama yabancılara gitmiyor.Bence biraz zaman verin kediye siz zaten sevginizi belli ediyorsunuz anladığım kadarıyla.Bana alışması 3 ay falan sürdü.Cok sıkmadım kediyiHah super duymak istedigim sey bu. Kac aylikti geldiğinde ve alismasi ne kadar sürdü
Kedi sahiplendim psikolojime de iyi gelir diye keza bir yil once babannemi kaybettim beni o büyüttü anne derdim. Istanbulda florya ormaninda bi sarman kedicik benim kedilere karsi önyargimi kırdı o kadar sicakkanli ve sevecendi ki elimden biraktim bir daha da bulamadim iki gun aradim onu.
Velhasıli 10 şubat aksami sarman başka bi kedi sahiplendim. Ama ne yaptiysam bana alismadi. Mamasini ferah bi yere koydum. Suyunu başka bir odaya koydum. Salonda eşimle oturdugumuz koltugun yanina tam tv karsisina evini koydum. Tuvaleti banyoda düz ayak geniş ve kuytu noktada kumunu her gun degistiriyorum.
Ama benden devamli kaçıyor devamli hic sevemiorumnapmam lazim? Ona bu kadar yakın olup da bu kadar uzak olmak cok koyuyor bana nolur bir akil verin.
Bu kadar da saçma bir yorumher insan bir mi ki her kedi bir olsun onlarında karakteri var hele sinsi hiç değiller onlarda size bayılmiyordur emin olun
Yapmayın Allaşkına tabiki sizin fikriniz ama kedi ya da köpek fark etmez bir hayvan sinsi olamaz yahu insandır o sinsi olan, valla ben de bir kedi sahibiyim ala ama asla öyle düşünmüyorum ki benim kızım da kendini sevdirmez istediği gibi davranır ama aklımın ucundan geçmez ona sinsi demek.kedi sevmemem neden sizi rahatsız etti :) kedileri tüm insanlık sevmek zorunda mı? bana da sizin yorumunuz saçma geldi. kedileri sinsi buluyorum buna da çoğu kedi sahibi katılır. benim fikrim de sizi alakadar etmez
belki de bu kedi sahiplerinden ötürü bi önyargım vardır.
köpekler ama çok tatlı neşeli ve akıllılar benim mizacıma daha uygunlar.
Benim kedim iran kedisi normalde kucakta pek sevmez cani isterse gelir 3 gündür hastayim diye basimda bekliyor aglayinca bile yanimdan ayrilmaz karakter meselesi biraz zamana birakin size alisir zaten daha cok yeniKedi sahiplendim psikolojime de iyi gelir diye keza bir yil once babannemi kaybettim beni o büyüttü anne derdim. Istanbulda florya ormaninda bi sarman kedicik benim kedilere karsi önyargimi kırdı o kadar sicakkanli ve sevecendi ki elimden biraktim bir daha da bulamadim iki gun aradim onu.
Velhasıli 10 şubat aksami sarman başka bi kedi sahiplendim. Ama ne yaptiysam bana alismadi. Mamasini ferah bi yere koydum. Suyunu başka bir odaya koydum. Salonda eşimle oturdugumuz koltugun yanina tam tv karsisina evini koydum. Tuvaleti banyoda düz ayak geniş ve kuytu noktada kumunu her gun degistiriyorum.
Ama benden devamli kaçıyor devamli hic sevemiorumnapmam lazim? Ona bu kadar yakın olup da bu kadar uzak olmak cok koyuyor bana nolur bir akil verin.
Benim kedim iran kedisi normalde kucakta pek sevmez cani isterse gelir 3 gündür hastayim diye basimda bekliyor aglayinca bile yanimdan ayrilmaz karakter meselesi biraz zamana birakin size alisir zaten daha cok yeni
Eskiden gelmiyordu, aldigimizda bize alismasi 3 ay sürdü gel deyince geliyoGel deyince geliyor mu? Koltuga pat pat yapinca falan..
benim minigim de kendini sevdirmez pek.
kucagima aliyorum tam öpecekken patisini dudagimin uzerine koyuyor
doya doya sevemedim kendisini hala
ara sira yanima gelip kucagima oturup uyur..okadar. uykusu gelince sevdirir kendisini miril miril ancak ..isini biliyor bu kediler
Karakteri de böyle olabilir, zamanla alışabilir de.. Hiç belli olmaz. Siz sabır gösterin ve üzerine gitmeyin. Benimki de sarman, ilk 1 hafta yüzünü bile göremiyorduk. Şu an 1 yaşında ve evin ağası da paşası da o. Canı isterse gelir polar eşofmanımı emer saatlerce beni felç edene kadar kucağımda uyur keyif yapar, canı istemezse asla dokundurtmaz. Önceki kedim bir km öteden kokumu alır daha otobüsten indiğim anda kapıya tırmanırdı. Annem ve sevgilim şok olurdu nasıl anlıyor eve yaklaştığını diye. Eve geliş saatim değişse bile ben dolmuştan inip eve doğru yürümeye başlayınca kapıya gider 10 dk kapıda beklermiş.. Gelir gelmez üzerime atlardı köpek gibiydi, sürekli yüzümü yalardı aşıktı bana. Her kedinin karakteri farklı oluyor. Ama evin neşesi onlar, iyi ki varlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?