Off baslık bulamadım Allah için okuyun icim daraldi...

Beni
Beni kast ediyorsunuz da konuşmak için konusmadim.gercekten ilginç geldi maa aile gelinmesi, eve tikilmalarina gerek yok elbet bir sürü aktivite de bulunulabilir.kusura bakmayın bundan sonra sizin beğeneceğiniz şekilde yorum yapmaya calisirim

Hayir sizi kastetmedim, bir üye direkt 4 çocukla misafirliğe mi gidilir diye kestirip atmis onu kastetmistim aslinda. Siz kendinizden örnek vererek fikir beyan etmissiniz alinmaniza gerek yoktu. 4 çocuklu üyeler vardır illaki, bu şekilde kesin bir yargı insanlari kirabilir dikkat etmek gerekir. Kimse benim begenecegim şekilde konuşmak zorunda degil ama herkes herkese saygı duymak zorunda. Birileri 4 cocukla misafirlige gitti diye yargilanmamali, burada konu sahibinin sorunu o degil sonuçta..

Sizin kız kaç yaşında

Tek tavsiyem çok dövünüp ağlayıp vs kızı korkutmayın

Size anlatması doğru olan kendini suçlu hissetmesin anlatmasaydım psikolojisine gitmesin

Bana da abartılı geldi biraz o sebeple beni kast ettiğinizi düşündüm, konu sahibinin sorunu farklı ama misafir arkadaşını da rahat buldum biraz.

büyüklerden biri yapsa olayı abartın derdim de o çoxuğun daha oraların ne işe yaradığını bildiğini sanmıyorum yeğenim küçükken ne zaman kaybolsa kapı arkasında falan donunu indirmiş bakarken bulurduk bi kere keçeli kalemlerle falan boyamıştı çocuk şirinler gibi mavi mavi olmuştu tüm çamaşırları parmaklarını boyadığı için oranın da boyanabileceğini düşünmüş çocuk. daha sonra yalnız bırakmazsınız çocuğunuzu onlarla ama dediği gibiyse ben sizin yerinizde olsam bunu büyütmezdim. dikkati de elden bırakmazdımtabi sonrası için

Arkadaşınız çok rahat anlaşılan ayıp filan olmamış arkadaşınıza. Çocuğuna kızmalıydı çocuklar özel bölgelerini kimsenin görmemesi dokunmaması gerektiğini bilmeli karşıdaki de çocuk fakat durum hiç hoş değil arkadaşınız sizden özür dilemeliydi. Lütfen siz kızınıza özel bölgelerine kimseyi dokundurmamasını ve dokunmak isteyen olunca gelip size söylemesini tembihleyin. Ayrıca arkadaşımın çocuğu o bu diye düşünmeyin çocuktur demeyin lütfen. Herkes çocuğuna bunşsrı öğretmeli erke çocouğu dokundu kızınıza arkadaşınızın peki arkadaşınızın çocuğu kız oşsa bu ladar rahat olurmuydu sizin oğlunuz öpen olsa hiç sanmam çünkü 4 erkek çocuk büyütmenin saçma rahatlığı maalesef arkadaşınızdaki şuan. Ne olsa bu zhniyetten oluyor arkadaşınız yanlış tutum içinde.

Kızlarınızıda oğlanlarınızda gözünüzün önünde. Ayırmayın.net.

Kizinizla mahremiyet bölgelerine kimsenin dokunamayacagini guzelce anlatip konuşun...
Yaşını yazmamışsınız bu arada kızınızın...

Ben bu duruma pek anlam veremedim. Bütün çocuklar aynı odadaysa eğer, 13 yaşındaki çocuk neden gelip söylememiş size veya annesine.. Sakinlikle takipçisi olun bu durumun.

Bence sorman normal. Oda çocuğuna düzgün eğitim versin.

4 yas tam da merak yasi iste. Ozellikle cinsel organlarini merak ediyorlar. Digerlerinde var mi diye bakmaya calisiyorlar. Bu yuzden okul acilinca direkt velilerimi mahremiyet konusunda bilgilendiriyorum ben. Ne yazik ki cogu anne baba bu konuda rahatsiz edici sekikde rahatlar. Mahremiyet kavramindan habersizler.
Doguda kucuk bir ilcede calisiyorum 4 senedir. Bana sene basinda "kizimi oglanlarin yaninda oturtma ayiptir gunahtir " diyen adam-kadin, cocuguna tuvalete nasil girmesini daha ogretememis mesela. Alt tarafini tamamen soyunup tuvalete giriyor cocuk. Ustelik klozete. Sonra " Aman ha hoca erkekle oturmasin ayiptir. Bozusuruz" diyorlar. Ulan dümbük sen daha çocuguna tuvalet egitimini verememissin demek istiyorum dimdik. Ama iste denmiyor oylece. Sonra benim gobegim catliyor 4 5 yasinda cocuga nasil tuvalete girmesini ogretirken. Ben sirf bu yuzden birbirlerini gormesinler diye cocuklarimi tuvalete gonderirken bakiyorum baska cocuk var mi icerde diye. Tek tek gonderiyorum 3 tane klozet olmasina ragmen.
Aman ben de bi an patladim konu denk gelince. Insallah bu sene insan gibi insanlarla muhatap olurum.
Siz de uzulmeyin. Ne guzel kiziniz size anlatmis. Buna sevinin. Utanip, korkup saklasa hic bilmeyecektiniz. Kiziniza mahremiyet egitimini verin. Okula gidiyorsa ogretmenden rica edin hatta. Bu konu uzerinde hem cocuklari hem velileri bilgilendirsin.

Bende hayal meyal komşunun oglunun pipisini gösterdigini bana da bakayim sendede varmi dedigini benimde indirip baktigimi yok deyip kapattigimi hatirliyorum yaşlar 4-5 falandi. Ama benim merak ettigim bir nokta var.

Bunlari nereden ogreniyorlar ya da goruyorlarmi acaba ?

Aslında sorunuzun cevabını kavramak daha kolay bence şöyle düşünüyorlar kızlar farklı giyiniyor farklı oyunlar oynuyor erkekler farklı giyiniyor farklı oyunlar oynuyor, birbirlerinden çok farklı olduğunu keşfedip kendilerinde olanın onlarda olup olmadığını düşünüyorlardır bence.

Yeni nesilin öğrenmek için bile imkanı çok fazla keşke annelerimiz sürekli çizgi film yerine daha öğretici şeyler izletseler ve izleseler oyunla mahremiyet eğitimi programları var birlikte yapsalar

Dayımlara gitmiştim birgün. Kuzenim balkona gel dedi. Komşuları bir kat aşağıda ve yan evde oturuyorlardı. İki çocukları vardı biri kız biri erkek. 5-6 yaşlarında.

Kız sırtüstü yatmış oğlan da üstüne çıkmış. Genital bölgesinin üstünde zıplıyordu. Ben şok. Kuzenim dedi ki bu çocuklar bunu hep yapıyor. Demek ki görüyorlar anne babasını ve oyun sanıyorlar.

Halbuki çocuğu olan herkes dikkat etmeli. İki oğlum var. Uyudukları halde kapımı kitliyorum amannn kalkarda bizi görürler diye. Hatta tv de öpüşmeli sahneli filmler varsa hemen kanal değiştiriyorum. Yaşları çok küçük.

Birde öğretin kızınıza. Bazı yerler vardır kimse dokunamaz diye.

Yaşı büyük veya küçük olsun farketmez, kızınıza öğretmelisiniz ki, herhangi biri yaşlı genç erkek kadın fark etmeksizin meme, popo yahut genital bölgesine dokunduğu anda çığlık atmalı. Bunu kızınız öğrenene dek tekrarlamalısınız. Çocuk hangi dokunma tehlikeli hangisi masum ayırt edemez. Ben kendi yeğenimi poposundan tutmamaya çalışırken çocuğunuza karşı daha hassas olmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…