Off kayınvalide

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Arkadaşlar eşimin babası bir sene önce vefat etti. Annesi yalnız yaşıyor. Her hafta mutlaka evine gideriz. Her gün ararız bazen gittigimizde kalırız o gelir bizde kalır falan. Yani onu hiç ihmal etmemeye çalışırız.

Eşimin pazar izni var o gün de zaten kayınvalidemle geçiriyoruz. Her zaman olmasa da bi kaç ayda bi cumartesileri de izin kullanabiliyor. Ama kayınvalidem cumartesileri de onunla olalım istiyor. Eşimle baş başa gezsek bunu öğrendiginde yüzü düşüyor. Bayramdan önce eşimle tatile gitmë kararı kaldık. Eşim dedi ki ikimizin annesinide goturelim ikisi de hiç denize girmedi yazık falan. Tamam dedim çok mutlu oldum. Kayınvalideme söyledik senide tatile goturcez diye çok sevindi. Sonra annemin de gelicegini öğrenince yok oğlum ben gelmem ne işim var siz baş başa gidin dedi. ( Normal de geliyordu. Annemin de geleceğini öğrenince böyle dedi.)
Biz de baş başa gittik. Kayinvalidem bazen morali bozuk oldugunda duygu sömürüsüne bu yaşıma kadar ayagima bi deniz suyu bile değmedi falan diye bize laf vurmaya başlar..
Ama biz onu tatile göturmek istedik borcumuz olmasina ragmen israr ettik. Nazlandı gelmedi. Sırf annem gelmesin diye.. Hayir madem gelmiyosun neden hala trip atiyosun? Bizde mi gitmeseydik yani onu anlamadım. Ne bu laf vurmalar? Hep böyle yapıyo arkadaşlar.

Bi akrabama gitsem surat asar.
Onu da yanımızda gotursek hiç konuşmaz akrabalarimla muhattap dahi olmaz. Hiç bi sorun yokken üstelik akrabalarim kayinvalidemisevdiği halde..

Bir diğer konu da ben dayımlara komşuyum. Yengem bugün aradı yarın mangala gidelim dedi. Eşime dedim tamam dedi. Sonra baktım eşimin morali bozulur gibi oldu. Noldu dedim. Annemsiz bi şeyler yapınca kötü oluyorum vicdan azabı çekiyorum dedi. İyi de dayımlar kayinvalidemi cagirmadi ki sadece bizi çağırdi. Benim annem de gelmiyor zaten ben niye vicdan azabı çekmiyorum ne alaka biz artık onlardan ayrı evli bi çiftiz her yere onları götürmek zorunda mıyız? Kendi annem için de geçerli bu. Ben mecbur değilim ki her gittiğim yere annemi götürmeye.. Ayrıca benim annem öyle çocuk gibi her şeye heveslenip surat falan da asmıyor..
Eşime bunlari söylediğim zaman da kavga çıkıyor nolcak böyle ?

Esiniz annesiyle gobek bagini kesememis henuz ,sizde yuz vermissiniz ne devamli kv ile vakit gecirme ,terapi alin tek basina bu sorunu cozemezsiniz
Hafta da bir gün izni var zaten onunla geçiriyoruz o günde. Hayır ben bundan şikayet etmiyorum buna da razıyım ama ayda yılda bi bişeyler yapmak istediğimiz de surat asıyor. Özellikle akrabalarima gittiğimiz zaman..

Kayinvalidenize farklı sosyal etkinlikler yaptırın.komsu günü akraba günü... YADA çok güzel kurslar oluyor belediyelerin...yoksa işiniz var...
Hiç bişey yapmıyor. Aşırı titizlik hastalığı var akşama kadar tertemiz evi temizliyor. Sen de bizle akrbalara gel desem de naz yapıyor. Gelse bile kimseyle konuşmuyor beni rezil ediyor. Götürsek bi dert götürmesek bi dert..

Alıştırmayın. Kayınvalideyi de eşinizi de alıştırmayın. Tatile başbaşa gitmenize sevindim. Anneniz gelince kayınvalide gelmiyorsa, bazı durumlarda bunu kullanın.
Kayınpeder vefat edeli 1 yıl olmuş, artık duruma alışıp hayatını ona göre düzenlemesi gerekiyor. Eşinize tatlılıkla annesinin henüz genç ve sağlıklı olduğunu, onun da bir hayatı olduğunu hatta belki yalnız kalmak isteyebileceğini anlatın. Belki biz sürekli gitmekle hata ediyoruz, başka şeyle meşgul olmasına engel oluyoruz, tek beklentisi biz oluyoruz diyebilirsiniz.

Pazar gunleri kv dene gitmen hata ne oyle gorev mis gibi her pazar gidiyorsunuz .Alistirmisiniz pazar gunleride gitmeyin .Esin illa annem de gelicek diye tuturursa tamam de yanliz ben gelmiyorum de.Anne ogul takilsinlar .

Annesinin sosyalleşmesi lazım,

Arkadaş grubu yok mu?

Ahşap boyama, gibi kurslara kayıt ettirseniz sürpriz olarak

Yapacağınız şey çok basit izin gününde siz gitmeyi kesin. Tek başına avutsun annesini,siz de kendinize zaman ayırın.

Hayır yani,kadın götürüldüğü ortamdan keyif alsa içiniz yanmaz. Gitmeyince surat as, gidince yine surat as. Ne istediğini, nasıl davranacağını şaşırmış anlaşılan. Sanki her koşulda mutsuz olmaya veya öyle görünmeye bahane arıyor gibi. Zor işiniz. Özellikle senin için..

Annemsiz bi şeyler yapınca kötü oluyorum vicdan azabı çekiyorum dedi.

Off cok sacma ya

Cok güzel cevaplamışsın halbuki. Empati yapsın işte. Senin annen her yere gelmediğine göre. Gelse de hayat boyu 4lü mü gezeceksiniz yani. Bence de kavga ederse etsin sen bildiğin gibi davran.

Kvdenizden çok ben,kvdeniz gelmiyor diye annenizi goturmeyisinize takıldım. O gelmezse gelmesin,annenizi goturseydiniz keşke. Kavinladinize gelince kendi haline bırakın,surat yapıyorsa başka şeylerle ilgilenin,yaranamazsiniz mesela ben kavinvalidemin sevmediğim bir çok huyu var buna rağmen arar sorarım ziyaret ederim,yine başkasına sinirlenir sınırını benden alır onu böyle kabul ettim. Biliyorum ki benden başka düşüneni yok evlatları dahil,boktan bı kocası var,ben bosanana kadar benden gorsun,benle yaşasın hayatını diye alttan alıyorum. Eğer takarsaniz zamanla sinir hastası olur cikarsiniz,bosvermekten başka careniz yok.

Annem zaten hevesli değildi tatile. Kayınvalidemi de çok seviyor benim annem. Evlendik evleneli kaç defa kayinvalide mi yemege davet ettiği halde gitmiyor.

Off cok sacma ya

Cok güzel cevaplamışsın halbuki. Empati yapsın işte. Senin annen her yere gelmediğine göre. Gelse de hayat boyu 4lü mü gezeceksiniz yani. Bence de kavga ederse etsin sen bildiğin gibi davran.
Ankaralıysaniz Kızılcahamamı bilirsiniz haftaya da oraya gidicektik. Kendi annem kayınvalidem kardeşlerim falan eşimle böyle konuşmuştuk. Ama kayınvalidem her zaman ki gibi yalnızca onu goturelim istiyor. Annem de saf saf demiş ki kv ye abla gideceginiz zaman bi gün önceden haber verin de hazırlık yapıym. Kayınvalidem de bakarız belki gitmeyiz demiş.

Fesat kv bu hareketleri ile etrafındaki onu sayan insanlarıda bir bir kaybedecek herkes onun nazini nabzını çekmek zorunda değilsiniz kendi kaybeder sonrada kimse beni aramiyor saymiyor diye bunalıma girip
kafayi yer

Biz memlekete gidince dedik kv gün yüzü görmemiş gezdirelim filan. Ben eşimden daha cok istedim zaten otele filan gitmiyoruz maksat aile ziyareti. Bir gün cok yorucu bir gezintiden sehirdisindan eve döndük, turkiyede görev icabi bulunan buradan arkadasim evine davet etmisti aksam. Bende oh cocugu yatirir esimle aksam gider kafa dagitirim dedim. Bi baktim kv o yorgunlugun ustune hazirlaniyor. O an cinnet gecirecektim bide cocuga pijama giydirmisim yatacak hava kararmis. Ben anlamamazliktan geldim eşim bana sordu yanliz iken "hayatim zaten tum gun gezdik benide dusun kizi kac yildir goremedim emri vaki yapip annenle gitmesek? Ben rahat konusamicam kiz konusamicak belki annene garip gelecek dedim yoksa anneni bak nasi gezdiriyoruz goruyorsun "dedim.
Neyse sonra esim laf arasinda anneme gelme msjini verir gibi oldu bana döndu. Bende hayatim fark etmez benim icin, annem ben gelmicem ama onlar gurbette sayilirlar bir gun yemege alirim dedi diye israr etmedim dedim. Sevmem boyle seyi ama yuzumu astım yani anla demi sen napcan aksam saat 8 bucuk olmus sabahtan cikmisiz otur bi oradanda eksik kal.

Cocuk kalsin diye bisey demeyince esimde cocugu goturuyoeuz dedim bende ofladim uyuyacak sandim bileydim cocugu giydirirdim saat kac oldu gec kaldik boyle mi cikacaz dedim neticede ciktik. Orda otururken kv beni whatsappten ariyor geri aradim hayirdir anne? Diyor ki hic oylesine bi bakim caliyormu diye merak ettim dedi yine sinir oldum afedersin b*kmu var bi saat rahat birak insani ayip bisey ya....

Orada fazla yüz verdigimi anladim ama olsun dedim idare et simdi tek cocukla doyasiya gezdirdik kadincagizin memleketine bile gittik mezarliga goturduk duygulandi senelerdir gidemiyor kimse goturmuyor. Tek istegim nankorluk yapip bunlari bos gormemesi ogluna hayir duada bulunmasim zaten komsusu bizi gorunce "oh abla ne sanslisin iyisin vallah oglun geldi yine gezdirecek seni" dedi demek konusuluyor.

Uzuuuun lafin kisasi goruyorsunuz iyilik yapim derken insan sinir olabiliyor. Kaynananiz piskolojikmen rahatsiz olabilir alingan tavirlidir evde bunalabilir yanliz kalamaz. Hergün gidebilecegi bir kurs olsa rahatlarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…