- 11 Aralık 2018
- 43.327
- 269.540
- 598
Babam da sokak satıcısı.. Evde değil.. Kendi harçlığını çıkarıyor... Yani burda tüm şartları tüm yaşanmışlıkları konuşamıyoruz.. Yüzeysel.. Beni yargılamanın için aynen benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım, benim ablamın yaşadıklarını yaşamanız lazım... Tabi ki iki üç gün haftada temizliğe de gider idare edebilecek işleri yapar ki ablam çok çalışkandır tek başına ev tuttu.. Alınan odunları tek başına taşıdı tek başına eğitimli mesleki kadınların yapamadığını yapıp boşanma davası açtı... Benim sorum sosyal devletten yardım alması gereken şartları taşıyor, bu sosyal devlet görevlileri ne akla hizmet neyine güvenip De boşanıyorsun diyebiliyor, yardımı onaylayacakları yerde..
Bir çok kişi yazdı ben de defalarca yazdım, tekrar yazayım. Anneniz babanız ve ablanız aynı evde yaşarsa herkes için daha iyi yaşam şartları ve rahatlık olur. Annenizle babanızın evi küçükse onlar ablanızın yanına gitsin, tek kira tek fatura olur böylece. Diğer türlü hem geliri olmayan anne babaya hem dört çocuklu ablaya bakmak imkansız. Annenizin kendi eviyse de o kiraya verilir ekstra gelir olur. İki evi birleştirmekten başka çıkış yolu yok.
Yardım yine alınır o zaman da. Hatta 65 yaş üstü varsa yaşlı bakım yardımı falan da alınır.