Keşke olsa öyle bi şey.. Sorduk sağa sola haber bekliyoruz.. Bulunduğum yerde çalışan kadın sayısı az herkes kendi işini yapıyor.. Çalışanlar da zaten bildikleri kişiyi çağırıyorlar.. Her şey öyle basit değil.. Düzen oturana kadar,bi iş biri önerene kadar en azından yardım olsa diyorum ya..
konuyu ara ara takip ediyorum.
çok değişik bir tarzınız var.
mesela yorumların çoğunu okudum, üyelerin olayı basit gördüğü izlennimine kapılmadım.
insanlar işin zor olduğunun farkında olarak ablanızın çok çalışması gerektiğini özellikle dile getirmişler
(siz anlamamakta direnseniz de o "gerekirse 24 saat çalışsın" yorumu da buradan geliyor zaten)
ama siz ablanızın çalışması ile ilgili yorumların tamamına
"ama öyle, ama böyle" diye cevap veriyorsunuz.
önce annem gelip gidemez uzakta oturuyor
(siz annenize yakın mı otuyorsunuz? çocuğunuzu ona bıraktığınıza göre öyle olmalı baştaki yorumlarınızdan ablanıza yakın oturduğunuz izlenimini edinmiştim.), fıtığı var 4 çocuğa bakamaz vs. dediniz. sonra annem çocuk gürültüsü kaldıramam diye istemiyor diyorsunuz.
ablanız madem bu kadar zor durumda çocukların okulunu değiştirip annenizin yanına taşınabilir ama o da okulu bahane edip taşınmak istemiyor.
benim anladığım ya annenizle ablanız geçinemiyor
(öyle olsa anneniz çocuk bakımı için sizden aldığı parayı neden ablanıza versin) ya da hiçkimse rahatını bozmak istemiyor.
siz yardım olsa diyorsunuz, tamam olsa da yok yani.
(ki yardım için nerelere başvurabileceğiniz konusunda yol gösteren yorumlar da yapıldı). şu anki ekonomik koşullarda da hayat şartlarının daha da zorlaşacağı ortada. bu yüzden
olamaz'lara odaklanmak yerine
"nasıl olabilir?" sorusuna odaklanmanız gerektiğini düşünüyorum.