off offf :/

tuuba89

şükürler olsun Rabbim
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
1.239
246
648
36
arkadaşlar şu an sinirden çatlamak üzereyim
ben nişanlancağım zaman nişanlım bana bilezik alacaktı, bizde teyzemin tanışı bi kuyumcudan bilezik aldık 2.760 TL ye.. nişanlım aldığımız ilk ay 1000 TLsini kendisi gidip verdi.. geri kalanınıda taksitli bi şekilde ödeyecekti... (ailesi kendisine hiç yardımcı olmayınca biz yardım etmek istedik).. neyse 2. ay 700 TLsini kardeşine verdi git ver kuyumcuya diye (nisan ayında), biz ilçede oturuyoruz, kuyumcu merkezdeydi.. 3. ay da geri kalan 970 TLyi yine kardeşi aracılığıyla yolladı ( mayıs ayının ilk haftası).. bugün teyzem beni aradı kuyumcu onu aramış ve hiç bir ödeme yapılmadığını söylemiş,teyzem de biliyor borcun kapandığını, olur mu verdi size demiş, adam da demiş ki mümkün değil, verilmiş olsa mutlaka defterden düşülürdü demiş.. tabi ben aradım nişanlımı, çocuk şaşırdı '' ne diyorsun sen delirdin mi '' dedi.. valla dedim teyzem böyle böyle dedi.. neyse o da aradı kardeşini çağırdı yanına, konuştu onunla, hangi kuyumcuya verdin demiş, '' unuttum abi, gidince hatırlarım '' demiş.. tabi gitmişler.. hangi kuyumcu ses yok .. oğlum söylesene hangi kuyumcu, yine ses yok.. parayı mı yedin demiş ona.. yine ses yok.. tabi sinirlendi benimki, tam dalacak kardeşine, arkadaşları tutmuşlar.. söylese bana abi yedim parayı valla billa bişey demeyeceğim ona dedi.. rezil etti beni herkese, teyzene, ailene, yanımızdaki arkadaşlara dedi.. teyzemi aradı özür diledi, yarın ne yapıp edip vereceğim o parayı dedi.. teyzemde olur mu öyle şey oğlum sıkma canını demiş, acele etme falan demiş.. yok teyze verilecek o para falan demiş..çok zoruna gitti kardeşinden böyle bi kazık yemek... tabi biz kıt kanaat nasıl yapacaz, düğün yapabilecek miyiz diye düşünürken, bi de yoktan yere bi borç daha gözüktü bize.. deli olmamak elde değil yaaaaa
bi insan nasıl yapabilir bunu kardeşine, nasıl çalıştığını kendi görüyor, nişanlımın kendine ayıracak zamanı yok, gecesini gündüzüne katıp çalışıyor.. kardeşinin yaptığına bak
babamda ayrı taraftan yok yalan söylüyo olamaz mı, parayı yollamadı belki, nerden biliyorsun deyip iyice darlattı benii..

Son düzenleme:
daha nişan da bu kadar daralıyorsanız, düğün zamanı herşey daha da boğucu olur. çalışmıyorsanız işe başlayın.

olay artık bir şekilde olmuş bitmiş. hiç hoş birşey değil. kardeşi kaç yaşında da abisine böyle bir kazık atıyor. ayrıca ödendiğine dair her taksit için bil kağıt birşey istenilebilirdi kuyumcudan.

aman baban da amma yapmış, kardeşiyle birlikte tiyatro mu çevirecekler sana. yalan söylediğini sanmam. kardeşi kaç yaşında? ne yapmış ki o kadar parayı?

Nişanlının kardeşinin yaptığı gerçekten çok kalleşçe. nişanlının yerinde olmak istemezdim. anne baba kardeş sevgisi aşılayamamış galiba. yada onun içinde yokmuş kardeş sevgisi.

Düşünüyorumda ben geçen gün ablam uyuyordu bozuk param yoktu 20 tl aldım çantasından uyanır uyanmaz hemen söyledim ve geri verdim paramı bozdurunca.

Babanın dediği şeyi düşünüyorum da. Bir insan ödeyemediği para için kardeşini nasıl zan altında bırakır.

işte bunu biz düşünemedik.. inan son ana kadar nişanlımın aklından böyle bişey geçmedi, yanlış kuyumcuya vermiştir diye düşündü, zaten o yüzden arkadaşlarını aradı ki yardım edin de bi şekilde alalım parayı diye.. ama olay böyle olunca sinirlendi.. 22 yaşında kardeşi..
iş olsa çalışacağım canım ama yok, bende kafamın meşgul olmasını çok istiyorum..

aman baban da amma yapmış, kardeşiyle birlikte tiyatro mu çevirecekler sana. yalan söylediğini sanmam. kardeşi kaç yaşında? ne yapmış ki o kadar parayı?

ne yaptığını bilmiyoruz işte, çok sinirli şu an nişanlım, konuşmadım onunla daha dedi.. aynen öyle yani babam sağolsun kurmakta üstüne yok.. böyle bi yalan neden söylesin ki.. hem nişanlım bana hep açıktır her konuda asla yalan söylemez.. ufak tefek söylese bile belli eder bi şekilde anlarım yaniii

inan şok olduk canım.. son raddeye kdar nişanlım asla düşünmedi kardeşinin böyle bişey yapabileceğini.. hatta annem babamdan çok o düşünüyor beni hep derdi.. ama öyle değilmiş demek ki.. ya da şöyle düşünmek lazım, bi yere borcu mu vardı da böyle bişeye kalkıştı nişanlım para derdinde değil, bana nasıl böyle bişey yapar dedi.. yediysem de yedim desin vallahi bişey demezdim ona dedi..

Zaten bu durumda nişanlının düşündüğü şey asla para değil kardeşinin yaptığı şeydir. sende üzerine gitme canım. daha kötü hissetmesin kendini. Herşey olacağına varır..

Zaten bu durumda nişanlının düşündüğü şey asla para değil kardeşinin yaptığı şeydir. sende üzerine gitme canım. daha kötü hissetmesin kendini. Herşey olacağına varır..

gitmiyorum zaten ama çok üzüldük, daha kuzenimle konuşurken bile dedi bana ki '' kardeşi de yemişse bile ailesine söylesin o versin parasını '' yok abla dedim kardeşi öyle bişey yapmaz .. ama insan oğlu işte kimseye güven olmuyor..

ayy kıyamam nişanlın şimdi ne mahçuptur ailene karşı yazık çocuga ya

ne yapsın işte kardeş diye güven arkası fıs çıksın bu devir böyle gülüm

kendinizi kandırılmış hissetmişsinizdir sizi çok iyi anlıyorum

allah bir yastıkta kocatsın ikinizi cnm benim inşlh güzel bir düğün ve dernekle evlenirsiniz

babanızda amma kurmuş hee nişanlının işi gücü yok seneryo üretip kendini herkese bu

şekilde rezilmi edicek olacak şey değil...takma kafanaa cnm benim

ALLAH razı olsun canımm beni yalnız bırakmayıp sıkıntıma ortak olduğunuz için..
herşey bize karşıymış gibi bütün sıkıntılar bizi buluyo tek tek sanki, ama inanıyorum ki sonu güzel olacak, RABBİM bize de gün yüzü gösterecek inşallah..
babamı hiç sorma zaten alışamadı bi türlü nişanlıma o yüzden kurar da kurar yanii..

Geçmiş olsun üzücü gerçekten

ALLAH razı olsunn canımm ..

Bende okurken babanız gibi düşündüm. Çok fesadım galiba. Siz nişanlınızın kardeşiyle görüştünüz mü bu konuyu yoksa bütün bunları size nişanlınız mı anlattı.
Bence eğer bütün olay nişanlınızın size aktarması ise ben bir de kardeşini dinleyin derim.

diyelim ki öyle .. o zaman neden böyle bişey yapmış olabilir ki... amacı ne olabilir yani.. o kadar borcu ödeyen adam neden böyle bi senaryo uydursun.. mantıklı bi açıklaması olmalı....
kardeşiyle görüşmedim uygun da bulmuyorum bu meseleyi onunla konuşmayı.. :44:

gerçekten çok üzücü kardeşi de küçük değil ki 22 yaşında aklı başında olmalı..ama böyle huyları az çok var demek ki yoksa ne bileyim nasıl cesaret eder ortaya çıkacaktı elbet..Allah yardımcınız olsun inşallah toparlarsınız bi daha da bu konularda 3. şahıslara güvenmezsiniz geçmiş olsun

gerçekten öyle yani bizde aklı başında bi insandır diye düşünüyorduk.. bende onu anlamıyorum yani, ortaya çıkacağını bile bile böyle bişeye nasıl kalkışabiliyor.. Amin canım ALLAH razı olsunn..

Evet kardeşinin yaptığı çok büyük ayıp ancak bu durum iki kardeşin arasında yani sizin kendinizi üzmenize hırpalamanıza gerek yok.

Benim takıldığım nokta şu,madem nişanlınızın durumu yeterince iyi değil,niçin bilezik aldırıp gereksiz yere masraf çıkarıyorsunuz,madem bir hayatı paylaşacaksınız biraz daha anlayışlı olun.Hem evlenince o borçları yine birlikte ödeyeksiniz niçin şimdiden kendinizi zor sokuyorsunuz.

gerçekten off offf yani...bazı durumlarda akraba akrepten beter derlermiş,al sana örneği..

ama ben başka birşeye daha takıldım.tabii insan evlenirken alsın-etsin istiyor,eksik olmasın diyor ama borç içinde zorlanmak yerine bilezik de almayıverseydiniz keşke..neyse geçmiş olsun.

Bende babanız gibi düşündüm. Yani 100 tl 300 tl neyse de 1700 2000 binlirayı öylekolayca nasıl harcar o yaşta adam hem yarın çıkmayacak mı borcun ödenmediği? Bencede babanız haklı bu işte birşey var. Sonuçra gofret değilki bu alınmayınca ortaya çıkmasın.

iki kardeşin arasında olabilir ama kendisi benim nişanlım ve onun üzüldüğünü görmek beni üzüyor, bu da gayet normal sanırım.. ben bi TLnin bile hesabını yapıyorum, iş yerinde yemek yemesin de para biriktirsin diye yemek götürüyorum evden, nişanlımı artı kendimi düşünmek zorundayım..
altın gelecek için yatırımdır.. bu şekilde düşünerek aldık, düğünde takacak ne de olsa daha az takardı yani, nişanda bi tane alalım dedik..

evet haklısınız, ama ben yeterince fedarkarlık ediyorum zaten, hepten de bırakamam yani..
insan bir kere nişanlanır, bir kere evlenir.. ve gönlümce olmasını istiyorum.. suç mu :44:

işte bu yüzden bizde yaptığına anlam veremiyoruz, bunu bile bile yaptığına göre gerçekten bi iş var ve bu nişanlımdan değil kardeşinden kaynaklanan bişey..
insan isterse o parayı bi günde harcar..
artı yanlış anlaşılma olmasın, para bi kerende değil, 700 + 950 TL olarak bi ay arayla harcandı..

kuyumcu hıcbır ödeme yapılmadı derken sadece 2. ve 3. taksıtten bahsetmıs herhalde degıl mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…