Offf bunaldim..

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Merhaba arkadaslar..

Bugün canim yine cok sıkın.. Kayinpederin yüzünden düsen yine bin parca. Kendi evimde huzurum yok, rahat edemiyorum bunaldim iyice. Birde onlarin olur olmaz laflari.
Daha önce yazdigim konulari okuyan bilir. Biz 3 odali bir dairede kaliyoruz. Cocugumuz olmadan önce odanin biri misafir odasiydi, simdi cocuk odasi. Her firsatta niye misafir odasini cocuk odasina cevirdik diye basimizin etini yiyorlar.. Zaten onlar geldiklerinde iki tane yatak aciyoruz cocuk odasina oda büyük, ferah ama rahat edemiyorlarmis!! Onlar gelecek diye odayi misafir odasi mi birakmam mi gerekiyordu?? Öyle diyorlar... Bu insanlara ne yapsak yaranamiyoruz. Hep bi isyan icindeler bize karsi..
Kendileri türkiyede kaliyor, 5 daireli bir apartmanlari var, hepsi 4 odali.. Biz türkiyeye gidigimiz zaman onlarda kaliyoruz.. Bizim kaldigimiz oda, onlarin bizde kaldigi odanin yarisi bile degil.. bir yatak (160) birde kücücük dolap var, daha adim atilacak yer yok. Oda hep karanlik, günes vurmuyor iceri. Bir kere bile sikayet etmedim odanin kücüklügünden veya yatagin kücüklügünden.. Büyük oda olmasina ragmen bize fare deligi gibi bir oda verdiler.. Ücümüz 160lik yatakta yatiyoruz. Esim rahat edemiyor gece kalkip oturma odasina yatiyor.. Agzimizi acipta sitem etmedik..
Ama onlar hep sikayet icinde, artik iyice sinir olmaya basladim. Hep bana hep bana, bu kadarda olmazki yaa..

biraz düşüncesizler sanırım iyiki de yapmışsınız çocuk odası buna neden karışıyorlar ki ne saçma aldırmayın

Onlaramı sormanız gerekiyomuş çocuk odası yapıp yapmayacağınızı ne münasebet.
Bu kayınvalideler dozuttu iyice.
Ne yapsakda gelinleri bakırköylük etsek diye bekliyorlar galiba.
Böyle kaynanaları napmalı kaynar kazana atmalı :4:

Önerileri neymiş?

Yani 3 kişilik çekirdek bir ailede anne-baba ve çocuk odası olmasından doğal ne bildikleri varmış, bi sorun hele!

Bir daha konusu açılırsa 'babacığım bende istemez miyim sizin ayrı odanız olsun çocuğumun ayrı odası olsun... Ama imkanlarımız bu kadarına elveriyor biraz yardım edin de daha büyük bir eve çıkalım' dersen bir daha şikayetlenmezler diye düşünüyorum :60:

ya ne takıyorsunuz anlamıyorum ki beğenmeyen başka yerde kalsın duymazdan gelin hehe deyin geçin

Bir daha konusu açılırsa 'babacığım bende istemez miyim sizin ayrı odanız olsun çocuğumun ayrı odası olsun... Ama imkanlarımız bu kadarına elveriyor biraz yardım edin de daha büyük bir eve çıkalım' dersen bir daha şikayetlenmezler diye düşünüyorum :60:

Dedim, demez olurmuyum.. Banane ben burda yasamiyorum diyor.. İki gün gecmeden ayni sikayet yine basliyor..

Önerileri neymiş?

Yani 3 kişilik çekirdek bir ailede anne-baba ve çocuk odası olmasından doğal ne bildikleri varmış, bi sorun hele!

Bir bilsem.. Galiba, bizim odayi yine misafir odasina cevirmemizi bekliyorlar!! Biz cok düsüncesizmisiz..
Esimle evlenmeden önce.. 2 odali evde kaliyorlardi.. Yatak odasi esime ayitti, kendileride oturmaodasinda yere dössek sererek yatiyorlardi.. Ben anlamiyorum. Su anki durumlari o zamandan iyi..
Oturmaodasinda koltuk yatak oluyor. Orayi hazirlayalim diyoruz onada hayir.. Kendi odami, yatagimi mi vermemi bekliyorlar bilmiyorum ki!!

Bir bilsem.. Galiba, bizim odayi yine misafir odasina cevirmemizi bekliyorlar!! Biz cok düsüncesizmisiz..
Esimle evlenmeden önce.. 2 odali evde kaliyorlardi.. Yatak odasi esime ayitti, kendileride oturmaodasinda yere dössek sererek yatiyorlardi.. Ben anlamiyorum. Su anki durumlari o zamandan iyi..
Oturmaodasinda koltuk yatak oluyor. Orayi hazirlayalim diyoruz onada hayir.. Kendi odami, yatagimi mi vermemi bekliyorlar bilmiyorum ki!!

evet onu bekliyorlar.
boşver duymazdan gel, konuşur konuşur susar.

hahaaaaaaaayy bu kaynana modelını de ılk kez gördum..
sen onlara oda bıle acma..ac oturma odasının yerıne bı yatak,dönup dursunlar orda..
tövbee yaa,dagdan gelıp bagdakını kavacaklar..
eşinde olanları göruyorsa,senın bunu dert etmene gerek yok..
duyma hiç..ama onlara gıttıgınde sende huzur verme aaaaaaaaaaaaaaaaaaa:27:
hep senmı memnun etmeye calıscaksın canım..azda onlar ugrassın sızın ıcın

boşver konuşsun dursunlar.
iyikide çocuk odası yapmışsın sana yaptığından sonra.
hem birşey yapmasadalar da çocuğa şart oda.
sen kendi düzenine bak.
ne kadar kalıyorlar yanında.

şimdi hatırladım aynısın babannemde yaptı bana rahat edemiyorum diye gelir benim ranzamda yatardı. sabır sabır sabır...

boşver konuşsun dursunlar.
iyikide çocuk odası yapmışsın sana yaptığından sonra.
hem birşey yapmasadalar da çocuğa şart oda.
sen kendi düzenine bak.
ne kadar kalıyorlar yanında.

şimdi hatırladım aynısın babannemde yaptı bana rahat edemiyorum diye gelir benim ranzamda yatardı. sabır sabır sabır...

1,5 hafta oldu geleli, 2 hafta daha burdalar.. Her gün baksa bir huzursuzluk cikariyorlar, her gün baska bir bahane..
Ben esimin 2. Evliligim, ya demiyorlarki uzak duralim, cenemizi tutalim, oglumuzun bir evliligi daha bitmesin.. Sinirden kafam öyle agriyorki..
Esime diyorki babasi, niye izin verdin o odayi cocuk odasi yapilmasina!! Niye demedinki bu oda böyle kalacak babamlar gelince burda yatiyorlar!! Niye agirligini koymadin diyor yaa!!! Gelde fitik olma!!
Seytan diyorki, alin odada sizin olsun, oglunuzda, ben kizimi alip gidiyorum. Artik ne haliniz varsa görün!!

Bencil şeyler...
Hiçte umursamayın, konuşsunlar dursunlar.
Evimizin düzeni böyle deyin geçin.
Tabiki kendi yatağınızı vermenizi bekliyorlar.
Eşiniz umarım fazla takılmıyordur.
Beğenmiyorsan gelme canım demek var ama işte...

1,5 hafta oldu geleli, 2 hafta daha burdalar.. Her gün baksa bir huzursuzluk cikariyorlar, her gün baska bir bahane..
Ben esimin 2. Evliligim, ya demiyorlarki uzak duralim, cenemizi tutalim, oglumuzun bir evliligi daha bitmesin.. Sinirden kafam öyle agriyorki..
Esime diyorki babasi, niye izin verdin o odayi cocuk odasi yapilmasina!! Niye demedinki bu oda böyle kalacak babamlar gelince burda yatiyorlar!! Niye agirligini koymadin diyor yaa!!! Gelde fitik olma!!
Seytan diyorki, alin odada sizin olsun, oglunuzda, ben kizimi alip gidiyorum. Artik ne haliniz varsa görün!!

canım zaten böyle adamların amacı şudur, bizim karşımızda ezilsin bizim hizmetçimiz olsun ya da defolup gitsin, sen de böyle dersen olmaz ki ama, böyle kötü niyetli insanlara en güzel cevap genelde yukarda Allah ın varlığını hatırlatmaktır, benim üvey annem birşey dediğinde ben ona şükür yatacak yerimiz var ya olmasa diyorum kadın kafayı yiyor, Allah ı kitab ı şikayet konusu yapamıyor ya anında konu değişiyor bunun surat gidiyor haklısın kızım bıdı bıdı diyor oturuyor aşağı :) sen de misafir odası istiyorlarsa dersin ki, önemli olan odanın büyüklüğümü Allah sağlık versin yataklara düşürmesin koskaca altın saraylarda yatsak da birine muhtaç olduktan sonra neye yarar ki de, ya bir deprem olsa üstümüze yıkılsa o odadaki sağlam kalıp ötekisi ölecek mi de, evsiz kalsak o zaman nerde yatacağız Allah korusun de, Allah büyük evler odalar değil ama huzurlu yuva nasip etti bana ne mutlu de, hala da şükredip oturmuyorsa bilemiyorum :)

valla sinir oldum
nefret ediyorum bencil insanlardan :47:
siz onların rahatı için çocuğunuza oda açmayacakmıydınız yani

Çok ayıp yaptıkları ,sonuçta sizde yatıyorlar mı yatıyorlar !..Ben olsam dinlemem,neden düzeninizi gelecekleri 3-5 güne göre mahvedesiniz ki...Şu fani dünyada böyle anlamsız bir şeyi diretmeleri çok tuhaf.

canım zaten böyle adamların amacı şudur, bizim karşımızda ezilsin bizim hizmetçimiz olsun ya da defolup gitsin, sen de böyle dersen olmaz ki ama, böyle kötü niyetli insanlara en güzel cevap genelde yukarda Allah ın varlığını hatırlatmaktır, benim üvey annem birşey dediğinde ben ona şükür yatacak yerimiz var ya olmasa diyorum kadın kafayı yiyor, Allah ı kitab ı şikayet konusu yapamıyor ya anında konu değişiyor bunun surat gidiyor haklısın kızım bıdı bıdı diyor oturuyor aşağı :) sen de misafir odası istiyorlarsa dersin ki, önemli olan odanın büyüklüğümü Allah sağlık versin yataklara düşürmesin koskaca altın saraylarda yatsak da birine muhtaç olduktan sonra neye yarar ki de, ya bir deprem olsa üstümüze yıkılsa o odadaki sağlam kalıp ötekisi ölecek mi de, evsiz kalsak o zaman nerde yatacağız Allah korusun de, Allah büyük evler odalar değil ama huzurlu yuva nasip etti bana ne mutlu de, hala da şükredip oturmuyorsa bilemiyorum :)

O adamin allah korkusu oldugundan bile süphe duyuyorum.. Namaz kilmaz, oruc tutmaz, haca gitmedi.. Bi cuma namazina gider, oda görsünler diye.. Haca gidenlerin arkasindan illeri geri konusur..
afedersin ama b.. gibi parasi var, herkes bana kul köle olsun istiyor.. Onun parasinin baskalarina ne faydasi varsa artik..

Back
X