Maddi sıkıntılar , üstüne manevi sıkıntılar , üstüne bir de baba sevgisinden mahrum kalma...Seni çok iyi anlıyorum , duygularının farkındayım ... Hepimizde biraz senden , sende de biraz hepimizden var biliyorum... İnsanız tatlım ve yaşadıklarımız birbirine yakın olabiliyor...Maddi dert çok artık , kriz dönemindeyiz her gün haberlerde gözlerim dolu dolu oluyo, dün türbelerdeki kadınların yakarışlarını izledim...Herkesin rızkı belli şu hayatta , bize düşen onu elde etmek için dört elle çabalamak..Sen de çabala ve çok iyi bir iş sahibi olmaya bak canım...Diceksin ki bunca sıkıntıda içimden ne çalışmak ne çabalamak geliyo: Haklısın hem de çok...Ama bak bugünü değiştiremiyosun /değiştiremiyoruz...Yarını değiştirebiliriz, yarını değiştirmek de bugünkü çabalarımızın sonucunda gerçekleşecek...Bugün yaşadığın tüm sıkıntılar geçiyo, bak yarına 10 saatten az kaldı...Yarın ki sıkıntıların da aynı şekilde geçecek ama daha uzun vadede yaşamını tamamen olumlu hale getirmek senin elinde...Bugünler geçecek ve yarınlar gelecek...İşte o yarınlar için çalış , tüm olumsuzluklara rağmen ve inadına çalış...Babana rağmen , arkadaşlarına rağmen , maddi sıkıntılara rağmen ve kendine rağmen çalış...
Yaşın 18...İnan bizler de, en azından ben de 18 yaşında hayatın bazı zorluk ve çaresizlikleriyle karşılaştım...Ama şimdi bugünüm için şükrediyorum...O günlerde yaşadığım olumsuzluklara rağmen üniversiteyi bitirdim , iyi bir mesleğim var( henüz çalışmasam da ) , evlendim , iyi bir eşim var...
Yıllar sonra tüm bu güzellikler senin de yaşamını donatacak , ama unutma SEN İSTERSEN...