offf dedirttiniz artık.

Arkadaşlar günaydın. Epeydir konu açmıyorum dertler birikti zaten. Benim nişanlımın ailesi kendilerini belli ettiler şimdiden. Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama anlatayım siz ona göre karar verin. ndaBu aile epey kalabalık 2 oğlu var 8 kız. Biri evli oğullarının. Ve kadina da üzülüyorum gerçekten evin bütün yükü bu kadının omuzları. Tarımla uğraşıyorlar bi de kadının pestili çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Görümcelerim evli biri evdeydi ben nişanlandığımda. Ve onun durumu da aynıydı. Bu insanlarda kadın sürekli iş yapan hizmet eden bir varlık. Şimdi aynısını benden bekliyorlar sanırım. Yufka açıyorlar yemek yap diye beni çağırıyorlar, salça yapıyorlar yardım et diye yine. Evlerine gitsem hizmet bekliyorlar. Demem o ki gerçekten bıktım. Ya bi de ben zaten bulunduğum yere 1 2 aylığına geliyorum bu sürede de onların böyle yapması normal mi sizce? Nisanlim deseniz hiç karısmıyor ben ailemden senden de geçemem diyor. Ama onun da tavrı belli yani. Demem o ki çok bunaldım. Bu insanlar hep benden iş mi bekleyecek ?
İş hadi neyse de çocuk sahibi olmak konusunda da aynı performansı sizden bekliyorlarsa o sıkıntı:eek:

Avam avam işler.Bu aile niye bu kadar kalabalık iki oğlan son iki çocuk mu allah aşkına 8 kız ne demek yuh!
Avam değil aslında. :KK76:
Zor ve lezzetli işler.:hamarat:
Tabii tarz meselesi.
Marketten hazır çorba,salça,turşu almadım evlendiğimden beri.:KK31:
Kayınvalidem ve kayınpederim sağolsun.. :KK54:

Evlenince aynı şehirde mi olacaksınız? Sık sık gidemiyorum, gittiğimde de iş bekliyorlar demişsiniz çünkü. Şayet aynı şehirde olacaksanız evet daha da fazlasını bekleyecekler. Ama herkesin dediği gibi önemli olan nişanlınızın tavrı. Sizi ezdirmemesi, destek çıkması gerekiyor. Bunu yapamayacaksa sorun büyüyebilir. Siz de uzak durmayı denemelisiniz. Bahanelerden ziyade açıkça konuşup, söyleyerek işlerin üstünüze kalmasını önlemelisiniz.

Arkadaşlar günaydın. Epeydir konu açmıyorum dertler birikti zaten. Benim nişanlımın ailesi kendilerini belli ettiler şimdiden. Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama anlatayım siz ona göre karar verin. Bu aile epey kalabalık 2 oğlu var 8 kız. Biri evli oğullarının. Ve kadina da üzülüyorum gerçekten evin bütün yükü bu kadının omuzlarında. Tarımla uğraşıyorlar bi de kadının pestili çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Görümcelerim evli biri evdeydi ben nişanlandığımda. Ve onun durumu da aynıydı. Bu insanlarda kadın sürekli iş yapan hizmet eden bir varlık. Şimdi aynısını benden bekliyorlar sanırım. Yufka açıyorlar yemek yap diye beni çağırıyorlar, salça yapıyorlar yardım et diye yine. Evlerine gitsem hizmet bekliyorlar. Demem o ki gerçekten bıktım. Ya bi de ben zaten bulunduğum yere 1 2 aylığına geliyorum bu sürede de onların böyle yapması normal mi sizce? Nisanlim deseniz hiç karısmıyor ben ailemden senden de geçemem diyor. Ama onun da tavrı belli yani. Demem o ki çok bunaldım. Bu insanlar hep benden iş mi bekleyecek ?
Maalesef evet .Ama yapıp yapmamak senin elinde.Her dediklerini yaparsan çok ezilirsin.

Canım bak demedi deme sonradan çok pişman olursun şimdiden böyle bıktıysan.

Nişanlıyken böyle yapıyorlarsa ileride evlenınce bırde gelınsın dıye daha cok sey bekleyecekler,kendı evının ısıyle beraber bu ıslere yetısemezsın,sımdıden cagırdıklarında gıtmeye alıstırmıssın ıkı gun sonra gıtmedıgınde gelmıyo ıs zor geldı evlendı degıstı derler basıma geldı bılıyorum bız suan kvlerle gorusmuyoruz ama senın esın aılecıyse sen mecburen gorusmek zorunda kalabılırsın bu sefer onunla aranız bozulur hıc bastan bulasma yoksa kendı evım duzenım ben calıscam vb hayallerını unutursun

Siz sorunuzun cevabını biliyorsunuz zaten. Evet her zaman sizden iş bekleyecekler. Çalışıyor olmanız onlar için hiçbir şey değiştirmeyecek.

Avam değil aslında. :KK76:
Zor ve lezzetli işler.:hamarat:
Tabii tarz meselesi.
Marketten hazır çorba,salça,turşu almadım evlendiğimden beri.:KK31:
Kayınvalidem ve kayınpederim sağolsun.. :KK54:
Ya avam derken benim akrabalarım da yapar gönderirler sağolsunlar da işin avamlığı nişanlı olan kızı gelinimiz olacak bu yok gelsin hizmet etsin zihniyetinde. Yoksa bunu yapmaları avamlık değil ben yapar mıyım yapmam çünkü hiç mi hiç yapmadım yapana saygım var 8 kızı olmasına rağmen yardım hizmet bekleyene saygım yok.

yapma, kesinlikle yapma,
hizmetçileri değilsin sen onların,
daha nişanlısın şu an seni el üstünde tutmaları, evlerine gittiğinde rahat ettirmek için uğraşmaları lazım, bunlar üstüne bi de iş yaptırıyor.
nasıl başlarsa öyle gider, hayatın boyunca kaynanana salça yapıp turşu kurmak, halısını yıkamak, temizliğini yapmak istiyorsan aynen devam et.

Ben alıştırma derim..
Şimdi yaparsın, ilerde ağır gelir bak bak evlenene kadar yapardı kendini göstermek içinmiş deyiverirler...
Bir arkadaş yazmış, çok doğru.. 10 kişi varken yapamadıklarından değil, 'sen de yap' diye seni çağırıyorlar. Bu hatalı zihniyettir.. Ne yaparsan fazlasını isteyecekler..

Nişanlıyken babam göndermezdi evlerine de. Evlilikt kv lere gittikçe hizmet ederim. Eşim ailesi olduğundan ziyade büyüğüm oldukları için yemek sofrasını kurarım toplarım çay ikramlarını yaparım. Eğer büyük bi iş varsa yapılacak yardım ederim. Eşimde başta öyle büyüdüğü için çok hizmet severdi ama evde eşime karşı o kadar değilim hatta 4 yıl oldu 6 aylık sa hamileyim şimdi eşim ev süpürür misafir gelince herşeye yardım eder. Kesinlikle bana hizmet etmek zorundasın demez. Ama dediğim gibi ailesine gittiğimde saten gittiğim 3-4 saat hizmet etmekten çekinmem

Arkadaşlar günaydın. Epeydir konu açmıyorum dertler birikti zaten. Benim nişanlımın ailesi kendilerini belli ettiler şimdiden. Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama anlatayım siz ona göre karar verin. Bu aile epey kalabalık 2 oğlu var 8 kız. Biri evli oğullarının. Ve kadina da üzülüyorum gerçekten evin bütün yükü bu kadının omuzlarında. Tarımla uğraşıyorlar bi de kadının pestili çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Görümcelerim evli biri evdeydi ben nişanlandığımda. Ve onun durumu da aynıydı. Bu insanlarda kadın sürekli iş yapan hizmet eden bir varlık. Şimdi aynısını benden bekliyorlar sanırım. Yufka açıyorlar yemek yap diye beni çağırıyorlar, salça yapıyorlar yardım et diye yine. Evlerine gitsem hizmet bekliyorlar. Demem o ki gerçekten bıktım. Ya bi de ben zaten bulunduğum yere 1 2 aylığına geliyorum bu sürede de onların böyle yapması normal mi sizce? Nisanlim deseniz hiç karısmıyor ben ailemden senden de geçemem diyor. Ama onun da tavrı belli yani. Demem o ki çok bunaldım. Bu insanlar hep benden iş mi bekleyecek ?
Nişanlılıkta böyleyse var gerisini sen düşün.

Back
X