offf dedirttiniz artık.

nişanlısın daha senden bişe beklemesinler alıştırma sakın anlamam de ayy bu gelin çok kibar yapamaz desinler en güzelii :D

Tepkinizi koymazsaniz bu istekler çok daha fazla aşarak devam edicek nisanlina da ustu kapalı yap ne olacak yapman lazım demeye getirmiş iyice düşün

Evli olmuş olsa ,nazik bir dille çağırmasının bence mahsuru yok.Ama yardım edeni çokken,nişanlı bir kızı çağırmak gereksiz.Belki konu sahibine kendi evinde annesi yaptırmıyor iş.
Valla evde de aynı sürekli iş bekliyorlar onlarda da şöyle bir algı oluştu : orda yapıyorsun bizde yok

Evli olsanız neyse de nişanlıyken çağırmak ne alaka.Madem 8 kızı varmış,varsın biri de mutfağa geçsin.Hala mı adam arıyorlar.Diğer eltiniz yardım ediyor mu?Onunla araları nasıl?Yardımlaşma iyidir de emrivaki şekilde,sürekli olursa can sıkar tabii ki.:KK69:
Kızlar evli barklı diye cagirmiyorlar sanırım ama sürekli beni kullanmak istemeleri de acayip sinirimi bozuyor

Tabiki iş beklicekler, nişanlıyken böyle yapan evlenince neler yapmaz.
orda kaynanan görümcenler iş yaparken kızım sen otur diyeceklerini mi zannediyorsun yoksa
Fıtratları bu ve asla değişmeyecekler. bunu bil ve ona göre davran derim..

Fazlasıda istencek. Yapmazsan eşinde dahi herkes sana cephe olucak.
Aynen katılıyorum. Yapmak istememek veya konuşmak sizi daha kötü bir konuma düşürür. Allah yardımcınız olsun. Sevdiğinizle evlenip yuva kurmaktan çok hizmetçilik gibi bir hayat sunulmuş size..

Sen gelinsin , gelin oturmaz yemez içmez uyumaz hatta en makbulu nefes dahi almaz... Vallahi bana uymaz ben olsam tavrımı koyarım ve prensip olarak katılmam. Allah kolaylık versin canım

Böyle şeylerden hoslanmiyorum deyip gitmeyeceksin başka yolu yok. Evlendikten sonrası içinde geçerli diye belirt. Nişanlın saygı duymak ve karışmamak zorunda. Aksini düşünürse kendi bilir. Boyun eğme.

Yapsan nolacak tarzı yorumlara katılmıyorum ne nisanliyken ne de evliyken. Siz nişanlina bişeyler yaptirsaniz ailecek yine laf size gelirdi emin ol :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar günaydın. Epeydir konu açmıyorum dertler birikti zaten. Benim nişanlımın ailesi kendilerini belli ettiler şimdiden. Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama anlatayım siz ona göre karar verin. Bu aile epey kalabalık 2 oğlu var 8 kız. Biri evli oğullarının. Ve kadina da üzülüyorum gerçekten evin bütün yükü bu kadının omuzlarında. Tarımla uğraşıyorlar bi de kadının pestili çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Görümcelerim evli biri evdeydi ben nişanlandığımda. Ve onun durumu da aynıydı. Bu insanlarda kadın sürekli iş yapan hizmet eden bir varlık. Şimdi aynısını benden bekliyorlar sanırım. Yufka açıyorlar yemek yap diye beni çağırıyorlar, salça yapıyorlar yardım et diye yine. Evlerine gitsem hizmet bekliyorlar. Demem o ki gerçekten bıktım. Ya bi de ben zaten bulunduğum yere 1 2 aylığına geliyorum bu sürede de onların böyle yapması normal mi sizce? Nisanlim deseniz hiç karısmıyor ben ailemden senden de geçemem diyor. Ama onun da tavrı belli yani. Demem o ki çok bunaldım. Bu insanlar hep benden iş mi bekleyecek ?
o kadar kızdan sana iş düşüyorsa yapmaaa

Seni sınamislar sanirim bakalim yardim etcekmi dedimizi yapcakmi die bana oyle geldi daha nisanliyken neden yardim beklesinlerki senden durust davranip biz buyuz demisler isde helal valla..ama bence sen ufaktan ufaktan kac derim boyle aileyle omur gecmez herzamn her seye cagrir dururlar

2 kere git 3 kere gitme.
2 iş yap 3 kere elini sürme.
Dengeyi kurmak ve o sınırı belirlemek senin elinde. Baştan kendi adarsan sonrası başedilmez.
Her dengeyi de erkeklerin kurmasını beklemek mantıksız. Sizin de aklınız var, sınırlarınızı şimdiden çizin.

Arkadaşlar günaydın. Epeydir konu açmıyorum dertler birikti zaten. Benim nişanlımın ailesi kendilerini belli ettiler şimdiden. Ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama anlatayım siz ona göre karar verin. Bu aile epey kalabalık 2 oğlu var 8 kız. Biri evli oğullarının. Ve kadina da üzülüyorum gerçekten evin bütün yükü bu kadının omuzlarında. Tarımla uğraşıyorlar bi de kadının pestili çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Görümcelerim evli biri evdeydi ben nişanlandığımda. Ve onun durumu da aynıydı. Bu insanlarda kadın sürekli iş yapan hizmet eden bir varlık. Şimdi aynısını benden bekliyorlar sanırım. Yufka açıyorlar yemek yap diye beni çağırıyorlar, salça yapıyorlar yardım et diye yine. Evlerine gitsem hizmet bekliyorlar. Demem o ki gerçekten bıktım. Ya bi de ben zaten bulunduğum yere 1 2 aylığına geliyorum bu sürede de onların böyle yapması normal mi sizce? Nisanlim deseniz hiç karısmıyor ben ailemden senden de geçemem diyor. Ama onun da tavrı belli yani. Demem o ki çok bunaldım. Bu insanlar hep benden iş mi bekleyecek ?
Çalışıyor musunuz, ancak çalışıp bu insanlara mesafeli durarak kurtarırsınız, yoksa kendileri gibi iş beklerler

Bu aile kadinin calisip didinmesine alistiysa senide kadin olarak goruyorlarsa haliyle kendi ozverilerini hep senden de bekleyecekler
Diger konunuda gordum o konunun sebebi iste bu stres ve kafa karisikligi

Back
X