offf :/ düşündükçe içim daralıyor

bana çok çok fazla evhamlı geldiniz.. bir yaşındaki çocuk düşe kalka öğrenecek kaç yaşına kadar kucağınızda tutacaksınızki? çok korumacı olmanın yarardan çok zararı var..birde yarım saat boyunca misafirlikte ayakta kucağınızda çocukla durmanız beni de rahatsız ederdi ev sahibi olsaydım..

Ne onlar haklı ne de siz..Çocugunuz küçükmüş korumak istemeniz çok normal ama bunu kucakta tutarak yaparsanız olmaz.Siz cocuğunuzun annesi olarak ortama çocugunuzu bırakıp gerekirse oyun kurarak kontrolü sağlasaydınız o zaman daha iyi olurdu sosyalleşmesi açısından.Orda ki diğer bayanlarda sizin çocuklarla daha çok zaman geçirmenizi anlayışla karşılayarak sosyalleşme,özgüven gibi fikirlerinde inandırıcı olduklarını gösterebilirlerdi.

Zaten sık sık çıkmıyormuşsunuz o halde bu çocuk sürekli kucakta oturan bir çocuk değil, o zaman sıkıntı yok. Keşke tüm anneler sizin gibi olsa da çocuklu misafirlerden illallah etmesek..
Bir cocuk kalabalik gormeli alismali sosyal gelisimi icin cok faydali.tabiki yeri gelecek anne kontrol edecek.ama bu kadar korumaci olmak dogru degil.eger cocuklardan rahatsizsaniz evinize cocuklu misafir cagirmayin

Yıllardır çocuklarla iç içe olan biri olarak sunu gözlemledim .sizin gibi annelere sahip çocuklar malesef düşük özgüvenli oluyorlar.
Denediniz mi mesela gözlemlediniz mi nasıl davrandıklarını?
Daha denemeden ama duserdi soyleydi böyleydi vs.
Evet bazı çocuklar fazla hırçın ama bazıları da küçük çocuklarla çok güzel oynuyorlar misal benim yeğenim 5yasinda çok güzel oynar bebeklerle.
Düşerse bile mesela kalkardı kendisi kalkmayı öğrenirdi sanki beton da oynuyorlar halinin ustune dusse ne olacak?
Bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa keşke azcik dikkate alsanız ama nerdee?

Gecenlerde arkadasim 11 aylik bebegiyle bize geldi,kiz kucagindan indirmedi bebegi ne sevebildik ne dokunabildik, geldi oyle oturdu ve gitti..sahsen ben bozuldum, elimi surmem cocuguna cunku dogumdan sonra 2. Gorusumuzdu..Bu kadar buldumcuk gibi korumaci tavri dogru bulmuyorum o zaman cocuksuz gezin yada evde saklayin,insan da geriliyor ne yapacagini bilemiyor.

Ayakta gün boyu çocuğu mu taşıdınız. Benim misafirim olsaydınız içim şişerdi ama bana ne kime ne bildiğinizi yapın.

1 yasindaki bi cocugu ayakta kucaga almak ne derece mantikli bilemiyorum.herkesin cocugu degerli basina bisey gelsin istemeyiz ama siz boyle yaparsaniz bu cocuk nasil alisacak yurumeye etrafi kesfetmeye.evi dagitmasina izin vermeyin ama bu demek degildir surekli kucakta tutun.ben olsam bende rahatsiz olurdum

Ay kusura bakmayın da bebeğimmm diye yapışık gezen hanımlar bana çok bayık ve yavan geliyor. Böyle hanımlarla görüşmemeye özen gösteriyorum çünkü hem buldumcuk ve evhamlı oluyorlar hem de ‘sen anne olmadığın için anlayamazsın’dan vuruyorlar akıllarınca.

Böyle dedim ya inşallah büyük konuşmuyorumdur allahım eğer bir gün anne olursam beni kanguru gibi gezdirme amin :dua:

Ben küçükken düştüğümde annem kaldırmazdı valla, yemiyom dediğimde sen bilirsin derdi sonra paşa paşa yerdim. Hiç öyle prenses muamelesi görmedim. Üniversitede sunum yaptığımız derslerde herkes sorardı nasıl heyecanlanmadan böyle sunum yapabiliyorsun diye. Özgüvenimi dile getirir çok kişi. Anam sağolsun :))

Ayy ayni seyleri yasamisiz bizde hafta sonu esimin akrabasina gitmistik ortak olan bi aile daha vardi. Onun 1 yasinda cocugu yeni yurumeye baslamis resmen kadin yayildi o cekirdek senin bu cerez benim hic cocuga bakim demiyo baska odalarda cocuk bide.
Benimde kizim 15 aylik tabi yurumeyi ogrendi okadar cocugu gordu kucakta tutmak ne mumkun. Arka odaya gidiyo ama icim nasil boyle hic rahat degilim yirmi kez gidip geldim surekli arkasinda dolandim remen. Bi dakikalik boslukta merduvenleri yari yapmis cikmis yukari bi yakaladim ama aklim cikti ya gormeseydim ya dusseydi diye. Biz apartmandayiz alisik degil nasil ogrendi ciktiysa. Bende ayni laflari isitiyorum surekli hemde her yerde.
Bosver takma. Cocuklarimiz bi kez geliyolar onlarin ardindan kosmiycaz da napicaz.

Bana çok abartı geldi, üzgünüm. Çocuk bu, düşe kalka büyüyecek. Merdivenden düşecek, salıncaktan düşecek, kedi tırmalayacak vs. Böyle nereye kadar koruyacaksınız? Ki bence bu koruma da değil, bu gerçekten çok abartı. Evin içinde çocuğunuza çarpmasınlar etmesinler diye misafirlik boyunca ayakta dikilmek bence aynı zamanda ev sahibine ayıp.
Ben evin içinde düşüp başımı sehpanın sivri köşesine çarpmışım, çok şükür hala yaşıyorum :)
Bu kadar buldumcuk olmayın lütfen. Gitsin oynasın, sokaktaki hayvanlara dokunsun sevsin, düşsün eğlensin.
Bu kadar abartırsanız ilerde siz olmadan bi yere gidemeyecek hale gelir. Herkesin çocuğu kendine kıymetli, bir tek sizinki kıymetli değil. Her şeyden sakınarak yaşayamazsınız, çocuğunuzun da gelişimine engel olursunuz. Biraz rahat bırakmayı öğrenmeniz lazım.

Ben küçükken düştüğümde annem kaldırmazdı valla, yemiyom dediğimde sen bilirsin derdi sonra paşa paşa yerdim. Hiç öyle prenses muamelesi görmedim. Üniversitede sunum yaptığımız derslerde herkes sorardı nasıl heyecanlanmadan böyle sunum yapabiliyorsun diye. Özgüvenimi dile getirir çok kişi. Anam sağolsun :))
Epey küçüktüm ama hatırlıyorum bi kere anneme kızıp vicdanına oynamak için karşısına geçip kolumu kesmeye kalkmıştım (bıçağın tersiyle tabi çünkü bi uyanık benim:deli:), anam sen beceremedin getir ben keseyim diye hem kolumu hem bıçağı kaptıydı elinden nası kaçtığımı bilemediydim.

Dünyanın en özgüvenlisiyim diyemem ama olduğum halimi pek severim takdir ederim ve bunu da çocukluktan kendi başımızın çaresine bakmamızın öğretilmesine, az pohpohlanıp çok azarlanmamıza hatta yer yer eziklenmemize bağlarım :KK53:

Yanlış anlamayın ama ben haklı buluyorum söylenenleri. Tabiki kimse çocuğuna zarar gelsin istemez ama en fazla çocuk yere düşer düşüren çocuğuda annesi uyarır böylece sizin çocuğunuzda hem kendini korumayı hem sosyalleşmeyi öğrenir. Unutmayın sakınan göze çöp batar.

Öyle hem vurdum duymaz annelik yapan hemde başkasının anneliğini eleştiren boş beleş kişilerle sohbete katılmazdım bir daha, ben evime misafirde gelse çocuğum konuşuyorsa bana birşey anlatmaya çalışıyorsa sohbet ortasında karşındakine bir dk çocuğum birşey anlatıyor deyip sustururum , çünkü insanlar çocukla evcil hayvanı karıştırıyor genelde, salıyorlar ortaya kendileri bıdı bıdı bıdı hiç onaylamıyorum

Back
X