ofiste sigara içen müdür

ben olsam 10 defa sigara içerken kısa videosunu çekerdim sonra kısa videoları birleştirip video paylaşım sitelerinden birine yüklerdim, ofiste sigara içen müdürüm başlığı uygun, sonra gelsin yorumlar.. Video altında 50-60 yorum birikince de üst yönetimin videoyu seyretmesini sağlardım. Kurum içi politikasına aykırı derlerse bilmiyordum deyip videoyu hemen kaldırırdım, beni işten atmakta tehdit ederlerse de videoyu inadına tutardım.

2 yıl sonra emekli olacak diye beklerken astım hastası mı olacaksınız? Ben de eski tiryakiyim, ne demek ofiste sigara içmek, hadi herkes içer anlarım da, belli ki içmeyenler var. Terbiyesiz adam.

Yer değişikliği talep edin ve dilekçenizde de ofiste sigara içildiği için değişiklik istediğinizi sağlığınıza zarar verdiğini yazın. Ben zannetmiyorum açıkçası üst yönetimle görüştüğünüzde bu kadar tepkisiz kalınacağını. Hangi kurum olduğunu merak ettim.

yeni bir değişiklik oldu ve artık her birim kendi içinde açık ofis şeklinde yani bir birimin tamamı aynı yerde önceden bir kaç kişilik odalarda kalıyorduk. Bu yeni şekilde müdürle de aynı odadayız sorun şu ki sürekli sigara içiyor bir kamu kurumu üst yöneticiler de içiyor ama onların odaları tek normalde bu şekilde kalabalık odalarda kalanlar da odada içmiyor ama bizimki içiyor.

Ben kaç kere söyledim rahatsız olduğumu amirim olmasına rağmen sert bir üslupla da çünkü sinirlerimi bozuyor üstelik korona varken yayılımını hızlandırıcı bir etken sonuçta. Git şikayet et diyor şikayet etmek de işe yaramıyor çünkü ilgilenen yok. Diğer arkadaşlar izindeler çok yaşamadılar bu durumu. Bir tanesi de kendi rahatsız olmasına rağmen müdür yokken söyleniyor yanına gelince ancak benim üzerimden robot rahatsız oluyor diyor yani kendisi söyleyemiyor şaka gibi. Önemli değil zaten bence bir kişinin istememesi bile yeterli içmemesi için. Alo tütün hattını da daha önce arayanlar olmuş bu sigara mevzusundan ( çünkü bizim kurumda sigara yasağını kimse takmıyor) ama mesai bittikten sonra falan geliyorlarmış kimse sonuç alamamış yani ben henüz denemedim o yüzden.

Benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Kendi yerimin değişmesini talep etmeyi düşünüyorum ama bu defa da başka bir birimde çalışıp fiziksel olarak başka bir yerde olmak nasıl olur bilemiyorum ...
Odanızı degıstırın adam laftan anlayacağa benzemiyor.

benim başıma gelmişti müdür fosur fosur içerdi, ondan gören memurlarda ..öyle ricadan falan kimse anlamadı, hastaneye kaldırıldım yine kimse anlamadı(alerjik astım) en son bir cinnet herşeyi çözer gerçek oldu, amirinden memuruna herkesin içinde bağırıp bir daha kimsenin içtiğini göreyim fotografını çekip kaymakamlığa şikayet etmezsem hepinize disiplin cezası yağdırmazsam kalliope demesinler. Başka zaman yok biz bir aileyiz vs vs dersiniz, aile maile değilim hiçbirinizle umrumda değilsiniz artık dedim bir daha kimse sigara içmeye cesaret edemedi, Cidden yapıcaktım yanlız, blöf olmadığını anladılar cinnetimden

Gerizekalı insan sürüsü yemin ederim. Düşünce yok. Ricadan, lütfen kelimesinden anlamıyorlar koyun gibi güdeceksin anca.

Emin olun çocuklarının yanında bile içiyorlardır alışmışlar çünkü böyle
tabii , o yüzden böyle durumlarda kimseye acımam, benim canımı kendim düşünmezsem kimse düşünmez. Onun sigara keyfi , bağımlılığı vs benim canımdan önemli değil. Alsın disiplin cezasını yansın memurluğu umrumda değil . Şu an gelişmişlik olarak daha küçük bir ilde daha küçük bir kurumdayım ,buranın sevdiğim tek yanı belki de , çalışanlar seni sevmese de sadece işe başladığımda 1 kere söylememe rağmen asla dairede sigara içmemeleri, unutupta yakıcak olsalar pardon kalliope hanım siz rahatsızdınız dışarı çıkayım ben demeleri. İstanbulda bilerek yanına gelip dalga geçmeler, inadına dairede parfüm vs sıkmalar. Çocuk desen çocuk değil, zeka seviyesi mi düşük desen o da değil. Bunlar ancak hakaretten ,cezadan anlıyor

Şu anda çalıştığım birimde daha önce müdürü bir memur arkadaş şikayet etmiş sigara içiyor diye. Adam kendi odasında tek başına içiyor ama evrak imzalatmaya falan gidildiğinde rahatsız olduğu için şikayet etmiş. Gelmişler ceza yazıp gitmişler. Öyle memurluğun yanması disiplin cezası vs birşey yok. En fazla ceza yer o kadar. Parayı verir devam eder bence. Zaten emekliliği gelmiş çok sallayacağını düşünmüyorum.

Şu anda çalıştığım birimde daha önce müdürü bir memur arkadaş şikayet etmiş sigara içiyor diye. Adam kendi odasında tek başına içiyor ama evrak imzalatmaya falan gidildiğinde rahatsız olduğu için şikayet etmiş. Gelmişler ceza yazıp gitmişler. Öyle memurluğun yanması disiplin cezası vs birşey yok. En fazla ceza yer o kadar. Parayı verir devam eder bence. Zaten emekliliği gelmiş çok sallayacağını düşünmüyorum.
disiplin cezası var

Bizim müdüre vermemişler sadece para cezası verilmiş
ben araştırmıştım,kamu kurumlarında kaymakamlık ceza verirse görevi kötüye kullanmadan disiplin cezası veriliyor. Ben herşeyi yapıcaktım , benim için cinayete teşebbüsten farkı yok, ölüyordum. Allah belasını versin böylelerinin

kime şikayet etmiş amire mi yoksa 184'e mi

Bunu üst amire ya da patrona söyleyince sonuç almayacağınızı düşünmüyorum yaşının büyük olmasıyla ne alakası var orada çalışan ve kurallara uymak zorunda aynı birimde başka birinin yanına geçebilirsiniz şikayetinizi üst merciye iletip yapacak birşey yok

ben araştırmıştım,kamu kurumlarında kaymakamlık ceza verirse görevi kötüye kullanmadan disiplin cezası veriliyor. Ben herşeyi yapıcaktım , benim için cinayete teşebbüsten farkı yok, ölüyordum. Allah belasını versin böylelerinin
Kaymakamlığa şikayet edilince iş daha farklı olur tabiiki. Bizim olayda 184 e şikayet edilmiş.

3 tam 1 robot 3 tam 1 robot arkadasınla konustun mu var mı bir gelişme?
Başkana söyleyecektim ama gelmedi bugün henüz, o arada esnek çalışma şartları da belli olsun ona göre konuşacağım.

Ama müdürün kendisine yine söyledim; hatta sigarasının üzerine su döküp söndürdüm. Aynı şeyleri tekrarladı durdu...

Cimer e sikayet edin,kendi mudurunuzun ,muduru yok mu ,hangi bakanliksa ona sikayet edin

Cimer e sikayet edin,kendi mudurunuzun ,muduru yok mu ,hangi bakanliksa ona sikayet edin
Cimer’e yapılan şikayetler hangi kurumu ilgilendirirse o kuruma yönlendirilir. Yani size cevap veren yine kurumun amiri oluyor maalesef. Ayrıca şikayet edenin herbir bilgisi görülebiliyor. Bir de bu yüzden amirle papaz olursunuz.
Örneğin Ezine ilçe özel idareyi şikayet edeceğim. Başvuru Ankara’ya düşer. Ankara bakar adres neresi, Çanakkale’ye gönderir, Çanakkale de adrese bakar ezine kaymakamlığına gönderir, ezine yazı işleri bakar hangi kurum, ilçe özel idareye gönderir. Sonuç: cevap veren yine Ezine ilçe özel idare olacak.

Amir/memur ilişkilerinde en etkili çözüm ya il müdürüne söylemek -ki o da müdürünü korur- ya da direkt olarak Kaymakam’a çıkmaktır.

Back
X