Öfke kontrol problemim

Evet ne yazık ki en değerli kişilere yapıyorum bunu. Kaybetme korkusu yok bende genel olarak. Sadece çocuğuma karşı var. Eşime evlendiğimizden beri kaç kere boşanma lafı etmişimdir sayamadım bile. Boşanınca çok üzülürüm biliyorum ama öfkelenince söylüyorum işte, çok üzgünüm.
Çocuğun küçükse o yüzden ama büyüyünce ona da yapacaksın üzülerek söylüyorum bunu....Bide o savunmasız onuda kaybetmekten korkmayacaksin ileride...Tabi tedavi olmazsan ...Asilamayacak şeyler değil inşallah sizde duzelirsiniz....Öfke en çok kendine zarar....Esin senden uzaklaşıyo eskisi gibi bakmio bile bana saygısı olmayan bırini niye seveyim diye düşünüyorlar muhtemelen.Yani bende öyle oldu...Duzeldikce onlarda düzeldi çok şükür

acik ogretim psikoloji mezunu musunuz? ya da apartman universitelerinden birinden mi mezun oldunuz?
Ne alaka? Asıl oradan mezun olanlar insanlara dokunmayı bilmeyen, kendine bu soruları yediremeyen insanlardır. Öyle bir üniden mezun arkadaşım var, sürekli internette insanlarla konuşur, faydalanır ama psikolog olduğunu söylemez mesela. Bunların mesleğe o kadar katkısı var ki.

Gayet iyi bir üniden, iyi bir dereceyle mezunum bu arada.

Psikolog olduğuna emin misiniz diyen arkadaşlar karşınızda ki bir insan ve doğal olarak mükemmel olmasını bekleyemezsiniz. Bazen çok iyi olduğumuz konularda bile destek alma ihtiyacı hissederiz çünkü nasıl yapacağımızı bilemediğimiz zamanlar olabilir.

Ayrıca psikolog kendine değil başkalarına destek olma konusunda uzmanlaşmıştır. Bu nedenle bu saçma düşüncenizden vazgeçin.

Öfkenizi yenmek istiyorsanız öfkenizi kusun. Kendinize vakit ayırın ve yalnız kalın. Ve kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun.
Teşekkür ederim, bazı insanlar çok garipsedi bunu psikologları ne sanıyorlar merak ediyorum.

Çocuğun küçükse o yüzden ama büyüyünce ona da yapacaksın üzülerek söylüyorum bunu....Bide o savunmasız onuda kaybetmekten korkmayacaksin ileride...Tabi tedavi olmazsan ...Asilamayacak şeyler değil inşallah sizde duzelirsiniz....Öfke en çok kendine zarar....Esin senden uzaklaşıyo eskisi gibi bakmio bile bana saygısı olmayan bırini niye seveyim diye düşünüyorlar muhtemelen.Yani bende öyle oldu...Duzeldikce onlarda düzeldi çok şükür
İnşallah aşarım çok teşekkür ederim.

Çok kötü bir insandı, çok kavgacı, öfke kontrolü olmayan. Ben de onunla mücadele ederken ona benzedim işte yıllar boyu.
E siz resmen benim nişanlımdan bahsettiniz??? Hatta ben senim aynı zamanda. Hikayede yer, zaman ve kişiler farklı sadece... Anlamayanlar olacaktır ben onlara kulak asmıyorum çünkü insan tecrübe etmediği bir şeyi anlayamaz ve çok kolay konuşur.

Beni her önüne gelen, kolay öfkelendiremez ama sevdiğim, hayatımda yeri olan insanlara daha kolay öfkelenebiliyorum, çünkü "Bu huyumu bildiğiniz halde neden özen göstermiyorsunuz?" diye ekstra sinirlenebiliyorum.

Artı bipolar hastasıyım, öfkelenince neler yapabileceğim sanırım daha anlaşılır olmuştur. :)
Bu yüzden, sosyal ilişkilerim için vaktinde, öfke kontrolüm üzerine baya çalıştık.
Eşyalardan çok çıkarırdım öfkemi, eşime öfkelendiğimde tabak çanak elime ne geçerse yerde parçalanırdı ki hamileliğimde sigara bırakma ile ekstra gergin hissettiğim mini bir dönem vardı, eşimin üzerine sandalye fırlattım.

Elbette bu kontrolsüzlük hali beni yıldırmadı ve salt sevdiklerimi incitmemek değil, karakterimi daha da geliştirmek, olgunlaştırmak istediğim için üzerine daha çok eğildim, gerçekten kendimi aşmayı istedim.
Eşya fırlatmaları bıraktım, yürüyüşe vurdum kendimi, kah duşa girip kafamdan aşağı su indirdim. Bunu öyle bir yaptım ki bir yandan nefes alıp verip saydım 15-20ye kadar, bir yandan kafama buz gibi su indirdim.

Psikoterapiler de oldukça işe yaradı, bir şeyde haklı olmam-yenme isteğim öfkemi körüklüyor. E peki tartışmada eşimi yensem ne olacak? Ya da haklılığımı ispatlamanın yolu tepinmek mi?
Sakin kaldıkça, bu hali sevdim, alıştım. Kanıma dokunan bazı istisnai şeyler harici, doğru düzgün öfkelenmiyorum bile. Öfke kontrolü denilen şeyi, öfke duyduğum şeyleri azaltarak yaptım, bunun için daha açık fikirli, daha anlayışlı bir yol benimsedim. Öyle kabul ettim, beklenti azalttım ve hatta "Ya benim kadar zeki olmayan birinden, neden bunu anlamasını bekliyorum ki" bile dedim.
Anlayacağınız, duygularımın yapıştığı düşünceleri ayıkladım, düşüncelerimin yönünü değiştirince, davranışlarım da değişmeye başladı.

Öfke kontrolüyle ilgili videolar izleyerek, Podcast’ler dinleyerek başlasanız, Kitaplar okusanız. Daha sonrasında belki uzmana görünürsünüz.

bende de ayni durum var ama biraz daha farkli. ozellikle deger verdigim kisilerin davranislarina asiri dikkat ediyorum yani mesela normal biri yapsa alinmayacagim bir seyi sevgilim veya babam yapsa asiri aliniyorum ve saldirganlasiyorum. simdi biraz daha torpuledim sayilir.

sevgilimle tartistigimizda ben genelde saatlerce soylenirim, kendi kendime homurdanir dururum. cevap versin diye damarina basacak seyler soylerim. cevap vermezse yaaa iste verecek cevabin bile yok, gerizekalisin demek ki falan diyerek seviyeyi dibe cektigim bile oldu. :olamaz:

iliskinin basindan itibaren bu boyleydi, sevgilim benim bu tarz butun hareketlerime eyvallah deyince ben biraz daha abarttim sanirim. sonra bir gun bu tartisma karsilikli oldu. benim ona soylediklerimin aynisini o bana soyledi. ben bu sefer citayi bir yukari tasiyip kendisine bir seyler firlattim. bunun uzerine birkac ay ayri kaldik. hayatimda en pisman oldugum andi herhalde yani zamani birkac gun geri almak karsiliginda omrumden birkac yili verebilirim diye dusundum ama nafile tabi.

simdi ikimiz de pamuk gibi sayiliriz. bir seye sinirlenirsem duzgunce soyluyorum, canim soylemek istemiyorsa oradan uzaklasiyorum. cunku bagirip cagirmanin hakaret etmenin bana daha kotu patlayabilecegini gordum bir kez. bazen yine kendimi kaybettigim oluyor ama cok zor yani. onceki gibi her gun degil.

bu arada ben yaklasik 10 yildir duzenli olarak terapi aliyorum, sorunum olsa da olmasa da iyi hissediyorum. belki etkisi vardir bunlari da konusmustuk cunku.

Emin olun o ebeveyn kaderdir anlayışına sizden daha çok sinir oluyorum. Annem böyle o yüzden ben de böyle oldum napim kafası benim kabul ettiğim bir kafa değil. Oradan öyle mi görünüyor bilmiyorum ama asla böyle düşünmüyorum. Ben sadece kaynağı babam dedim yoksa bütün suç onda, ben artık böyleyim yapacak bir şey yok vs demiyorum. Zaten farkındaysanız çözüm arıyorum. Psikolog olabilirim ama yetkin olduğum bir alan değil. Ayrıca gerçek bir psikolog diğer insanlara da danışır emin olun, herkesten öğrenecek çok şeyimiz var. Son olarak meslekten arkadaşlarıma bu konuları açmadım hiç o yüzden onlara birebir soramıyorum. Burada sorunu aşan insanlara soruyorum işlevsel olacak diye düşünüyorum.
Yardim istemeniz icin bir sey demedim ki olabilir. Orada babam yüzünden demissiniz ona yazdim.
Ama ne kadar olmasa da bu ofke problemini icinizde çözmeyi gosterecek yollar göstermişlerdir uygulamada hata var sanirim.

Bu benim. Disardan bakildiginda sakin biri gibi gorunurum ama ozellikle en yakinlarima, esime karsi cok tahammulsuzum. O da benim tam tersim. Kavga ederken kendini adeta kapatiyor. Bana hic cvp vermez. Bu da beni iyice cileden cikarir. Kendi ksndime soylenir durur, bazen damarina basmak icin.olmayacak seyler soylerim ve bu beni her zmn haksiz yapar.ana konudan yzsklasip bnm ne kdr sinirli biri olduguma odaklaniriz. Onerileri ben de okuyayim bari.

Back
X