Öfke Kontrolü

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.877
248
Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimle artık tartışmaların boyutu dayanılmaz hale gelmeye başladı. En ufak bir şeyde bana bağırması beni azarlaması bazen hakaret etmesi yüzünden benim de ona karşı tahammülüm azaldı. Dün ettiğimiz çok şiddetli kavga sonrası ben soluğu avukat yolunda alınca durum ailelere aksetti. Aile terapistine gitmek şartıyla son kez denemeyi kabul ettim. Alanında uzman birine gitmek ve fayda görmek istiyorum. Önerisi fikri olan bana yardımcı olabilir mi? 1 defa gittik karşıdaki kişinin konuşmaları bize hiç yardımcı olmadı aksine birbirimize daha da öfkeyle dolduk. 21 aylık bebeğim var bu sefer de olmazsa artık hayatımı zindan etmemek adına boşanmak istiyorum. Tek derdim keşke dememek.

Edit: İstanbul'da yaşıyoruz.

Son düzenleme:
Ahh canım arkadaşım üzgünüm ne desem bilemedim bir süredir iyi olduğunu düşünüyordum açıkcası içim acıdı yine inşallah bir çözüm yolu bulunur bu öfke patlamaları son bulur terapist işe yarar kuzum keşke elimden bir şey gelse :KK43:Eşinin iyi biri olduğunu düşünüyorum fakat neden tartışmalar hakarete varıyor böyle patlamaları oluyor buna çare bulmak gerekiyor seninde tahammülün tabi ki azalıyor bir yere kadar kaldırabilirsin :KK51:

son çare deneyin bencede... daha önce avukata fln gitmişmiydnz belki bu son nokta onun dusunmesini sağlar. .

Ahh canım arkadaşım üzgünüm ne desem bilemedim bir süredir iyi olduğunu düşünüyordum açıkcası içim acıdı yine inşallah bir çözüm yolu bulunur bu öfke patlamaları son bulur terapist işe yarar kuzum keşke elimden bir şey gelse :KK43:Eşinin iyi biri olduğunu düşünüyorum fakat neden tartışmalar hakarete varıyor böyle patlamaları oluyor buna çare bulmak gerekiyor seninde tahammülün tabi ki azalıyor bir yere kadar kaldırabilirsin :KK51:
Teşekkür ederim canım. 1 ay iyi gitse bir yerden patlak veriyor işte. İş itiş kakış boyutuna gelmeye başladı. Kendi aileme kadar gitti. Başka çözüm yolum kalmadı. Sevmek yetmiyor bazen.

Çok üzüldüm,çocuk da küçücükmüş, Allahım bağışlasın inşallah.
Ben psikoloji bilimine çok inanıyorum,inşallah fayda görürsünüz.
Allah razı olsun. İnşallah işe yarar. Alanında uzman birine ihtiyacımız var. İnşallah öneri sunan birileri çıkar.

Allah razı olsun. İnşallah işe yarar. Alanında uzman birine ihtiyacımız var. İnşallah öneri sunan birileri çıkar.
Amin inşallah canım Allahım hepimizden razı olsun inşallah.
İstanbul'da mısın,muhakkak iyi tavsiyeler gelecektir inşallah.

Teşekkür ederim canım. 1 ay iyi gitse bir yerden patlak veriyor işte. İş itiş kakış boyutuna gelmeye başladı. Kendi aileme kadar gitti. Başka çözüm yolum kalmadı. Sevmek yetmiyor bazen.
Haklısın kuzum ama iş bu noktaya gelmemişti bence ciddiyetin farkına varıp bir çözüm yoluna gidecek toparlayacaktır inancım bu yönde inşallah dua edeceğim böyle olacak :KK43: :dua:

Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimle artık tartışmaların boyutu dayanılmaz hale gelmeye başladı. En ufak bir şeyde bana bağırması beni azarlaması bazen hakaret etmesi yüzünden benim de ona karşı tahammülüm azaldı. Dün ettiğimiz çok şiddetli kavga sonrası ben soluğu avukat yolunda alınca durum ailelere aksetti. Aile terapistine gitmek şartıyla son kez denemeyi kabul ettim. Alanında uzman birine gitmek ve fayda görmek istiyorum. Önerisi fikri olan bana yardımcı olabilir mi? 1 defa gittik karşıdaki kişinin konuşmaları bize hiç yardımcı olmadı aksine birbirimize daha da öfkeyle dolduk. 21 aylık bebeğim var bu sefer de olmazsa artık hayatımı zindan etmemek adına boşanmak istiyorum. Tek derdim keşke dememek.

Edit: İstanbul'da yaşıyoruz.
Bence eşini seviyorsan ve sana olan sevgisinden eminsen biraz daha mücadele et.belki sana anlatamadığı sorunlar vardır.terapisti ülkemiz erkekleri pek ciddiye almıyor malesef.Benimaklım yokmu diyor yada bunları bende biliyorum ne gerek vardı zaman kaybı diyor terapistten sonra kavga etme ihtimalin yine var yani.Bence en güzeli o kavgaya başladığı an senin sakin kalman cevap verirsen kavga hiddetleniyor ve büyüyor.sende sıkıntılarını farklı yollarla konuşmayı dene ikinizde sinirliyken sakin öfkene yenik düşme bebek oluncada aradaki iletişim ister istemez sendeliyor.ne bebeğini ihmal et ne eşini.zor bir süreç olacak ama basirirsan herşey yoluna girecek emin ol.Senin elinde herşey ve ben böyle davranırsan Allahın izniyle düzeleceğine inanıyorum 🙏

Hayır gitmemiştim. Hep düzelir diye bekledim. Konuşmayı denedim. Ama ikimiz halledemiyoruz.
son nokta avukata gitmeniz belki anlamasını sağlar diye ondan dedim. hani hepimizde vardr nasılsa ayrılamaz rahatlığı katlanır rahatlığı belki dank eder . .
tabi siz yine de gidin mutlaka , umarım inş iyi gelir . .

Bence eşini seviyorsan ve sana olan sevgisinden eminsen biraz daha mücadele et.belki sana anlatamadığı sorunlar vardır.terapisti ülkemiz erkekleri pek ciddiye almıyor malesef.Benimaklım yokmu diyor yada bunları bende biliyorum ne gerek vardı zaman kaybı diyor terapistten sonra kavga etme ihtimalin yine var yani.Bence en güzeli o kavgaya başladığı an senin sakin kalman cevap verirsen kavga hiddetleniyor ve büyüyor.sende sıkıntılarını farklı yollarla konuşmayı dene ikinizde sinirliyken sakin öfkene yenik düşme bebek oluncada aradaki iletişim ister istemez sendeliyor.ne bebeğini ihmal et ne eşini.zor bir süreç olacak ama basirirsan herşey yoluna girecek emin ol.Senin elinde herşey ve ben böyle davranırsan Allahın izniyle düzeleceğine inanıyorum 🙏
Ben de artık alttan alamıyorum. Susamıyorum. Keşke dediğinizi yapabilsem. Ama buna ne karakterim müsait ne de kafa yapım. Eğer suçum yoksa öleceğimi bilsem yine cevap veririm. Hazmedemiyorum söylediklerini.

Niye tartışıyorsunuz? Tartışma konularınız nedir? Sebepleri bilirsek sonuçlarına engel olabilirsiniz.

aile terapistine gitmek umarım sizin için çözüm olur ama
iki tarafta birşeyleri düzeltmek isterse çözüm olabilir
yoksa tek taraflı biraz zor gibi
bu arada eşinizin bu hal ve davrnışları hep mi böyleydi, sonradan mı boyut değiştirdi
yani hayatınızda değişen başka birşey oldu mu
iş, ev, şehir değişikliği, maddi durum değişikliği gibi herhangi birşey oldu mu

Evliliğinizdeki sorunu çözebilmek adına sağlıklı adımlar atıyor olmanızı takdir ettim. Eşinizin de bu adımınızı gözardı etmeyişi de olumlu tepkisi de büyük şans. Umarım çözümü bulur, gerekli adımlar atılır. Evliliğiniz rayına girer.

Sinirliyken sen sus o konuşsun, sen sinirliyken o sussun sen konuş düşüncesini doğru bulmuyorum. Ortada çözülmesi gereken bir sorun varsa susulmamalı. Tatlı bir ses tonuyla ve sizin de derdiniz olan öfke kontrolünün sağlanmasıyla konuşulmalı.

Bütün mesele, sinirliyken o bahsi geçen tatlı ses tonuna sahip olabilmek. Çünkü sinir hali ve tatlı ses tonu iki ayrı uç. Ama malesef, huzurun da anahtarı bu.

Ben de artık alttan alamıyorum. Susamıyorum. Keşke dediğinizi yapabilsem. Ama buna ne karakterim müsait ne de kafa yapım. Eğer suçum yoksa öleceğimi bilsem yine cevap veririm. Hazmedemiyorum söylediklerini.
Bende sizin gibiyim inanın içimde birseyi tutamıyorum.Bana yanlış gelen ne varsa ortaya döküyorum ama gördüm ki susan ve alttan alan kadın her zaman daha cazip geliyor erkeklere.veistediğim susmamış değil doğru zamanı beklemeniz.o hakaret ettiğinde bütün kelimeler beyninize çakılıyor eminim ve söylenenleri unutmuyorsunuz.belki son bir kez denemek sonucu değiştirmeyecek ama en azından ben elimden geleni yaptım dersiniz.baktiniz sonuç yine aynı tekrar mahkemeye başvurursunuz.ama sevgide saygı da kalmadığına inanıyorsanız boşanın.cunku bunu yasayan olarak en iyi siz bilirsiniz.insan hayata bir kere geliyor iki taraf içinde geçerli bu tabi.cocugunuzda böyle sevgisiz bir ortamda büyüyeceğine annesini de babasını da ayrı zamanlarda ama mutlu görsün en azindan.

Bir defa gittik memnun kalmadık demişsiniz ya yine benzeri olabilir fikri ile daha da gerilirsiniz

Karşıdaki kişi iç görünüzü örecek yoksa size tavsiyede bulunamayacak ki

İkiniz de karşılıklı hırslarınız döküp sonra benim nerede hatam var diye bulacaksınız

O susmak işi zor ama neden sizi azarlıyor

Yani ona göre buna sebep olan ne size göre ne

Adam mükemmeliyetçi mi hiç yapmadığı şeyleri kolay mı sanıyor

Azarladığı konular mesela belli mi burada okuyoruz temizlik hastası düzen hastası olan adamları vs

Belirli konular varsa aile içinde o görevler onun olsun mesela

Doktorunuzu iyi secn bz terapiye gttigmzde emin misinz tek basiniza bakabilecek misinz cocugunuxa nasil bakacaksinz deger mi bunlar icin agzina 2 tane tekme gecirecektm resmen orda kocayi bana doldurdu bisey demeknistiyorum da demiyorum 😡🤬

Doktorunuzu iyi secn bz terapiye gttigmzde emin misinz tek basiniza bakabilecek misinz cocugunuxa nasil bakacaksinz deger mi bunlar icin agzina 2 tane tekme gecirecektm resmen orda kocayi bana doldurdu bisey demeknistiyorum da demiyorum 😡🤬
İnanamıyorum gerçek mi bu? O nasıl terapistmiş öyle allah onun eşine sabır versin :KK12: erkektir kesin allahın odunlarını meslekleri bile yontamıyor

Back
X