Öfke Kontrolü..

selena19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
1.115
0
0
İstanbul
mutlu haftasonları herkese
benim şöyle bir sıkıntım var..
çok çabuk sinirleniiyorum kalp atışım hızlanıyo nefesi güçlükle alıyorum sinirlendiğimde..
hemen o anda çözülsün bitsin istiyorum. daha doğrusu ne söylense ters algılıyorum.. çok kötü bi durum olduğunun farkındayım
çözüm arıyorum,başta ailemi ve sevgilimi daha fazla kırmak istemiyorum..
yok mu benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar

Ben varım desem kuzucum :)
Aynı sen gibiyim ailem,arkadaşlarım özelliklede sevgilim bu durumdan rahatsız.
Bu aralar pek sakinim ama aniden bir şeye sinirlenebiliyorum.

Ben varım
ellerim titriyo sinirlenince gözüm bişey görmüyo karşı tarafıda duymuyorum hiç

Bende hemen hemen öyle biriydim
Tipik boğa burcuyum hatta

Ancak zamanla eşimi ve sevdiklerimi kırmamak adına
Sinir anında susmayı daha sonra konuşmayı öğrendim
Böyle de tadı çıkmıyo ama neyse

O an konuşma, mümkünse başka şeylerle meşgul ol
İnternet, oyun ya da ev işi gibi herhang birşey olabilir..

Bende aynıyım sinirlenince asla tutamıyorum kendimi :/ O an ağzıma geleni sayıyorum... Sinirden ellerim ve bacaklarım titrer boyuta gelir :S babamda aynı ona benziyorum diye düşünüyorum pskyatri sadece ilaçlarla uyuşturuyo bir faydası olmadı

Ben varım desem kuzucum :)
Aynı sen gibiyim ailem,arkadaşlarım özelliklede sevgilim bu durumdan rahatsız.
Bu aralar pek sakinim ama aniden bir şeye sinirlenebiliyorum.

Ben varım
ellerim titriyo sinirlenince gözüm bişey görmüyo karşı tarafıda duymuyorum hiç

sağolun kızlar cevap verdiğiniz için..
bazen ben bile kendime şaşırıyorum. erkek arkadaşımda aksine sessizdir tartışınca susmayı tercih eder bende konuş konuş diye ısrar edince artı bi stres daha yaşıyoruz.
ailem desem sıkıldı bu durumdan. haklılarda en ufak bişeye bile kükreyebiliyorum.
keşke kurtulabilsem bu huyumdan. sinirli olduğumda hiç bişeyle ilgilenmekte istemiyorum sadece o konuya odaklanıyorum ne söylenirse onu kafama takıyorum patlıyorum millete

örnek veriyorum iki taraflı haksızsak o susmayı tercih eder beni daha fazla kırmamak adına
bense ona çatarım cevap versene diye başının etini yiyorum. bazı zaman kendime inanamıyorum ya resmen kendi kendimi gaza getirdiğim zamanlar oluyo şaka gibi.
ben olsam böyle birine ne kadar dayanabilirdim bilmiyorum

mesela çok sorgulayıcıyımdır..
herşeyi didik didik ederim sonundada kendime iş çıkartırım.
en kötü geçmişte olanları düşünüp geriliyorum böyle bişi var mı

bende herşeyi didiklerim :)) meraklıyımdır biraz Ama eşim kızdıgın da susuyorum o sakinleşince yiyorum beynini duyma git odaya kitap oku al kağıt kalem birşeyler karala

Bende bu durumdan kurtulmak istiyorum canım en büyük haksızlığıda aileme yapıyorum özellikle annemi çok kırıyorum sonradanda üzülüyorum...

Öfke kontrolünü yıllarca başaramadım

Ancak lanet ettiğim eski sevgilimden çok şey öğrenmişimdir. Kızıp ortalığı savaş alanına çevirirdim her seferinde, bir gün bana dedi ki ; seni her şeyden çok sevdim ancak sevgi bu kadar yakılıp yıkılmaya gelmez, her defasında eksiliyorum farkında değilsin. Düşün ben kalmasam hangi öfkeyle tutabilirsin, kızdığın şeyi benimle konuşmayı dene, konuşamıyorsan kızdığın gibi kendini soğut bundan sonra nazlamayacağım seni dedi ve beni bir hafta aramadı. Öfkemle ilgili o kadar nasihat dinlememe rağmen bu hepsinden etkili oldu, sonra yavaş yavaş sorunları farklı yollardan çözmeye başladım, içime de atmadım ama kavga etmemeyi öğrendim, bunu yapmak yıllarımı aldı, şimdi beni mülayim buluyor herkes =) Gerektiğinde sesim yine yükseliyor ama bu olduğunda başka çarem kalmamış oluyor, hala öfkelendiğimde empati yapmaya çalışıyorum, mücadele bitmiyor yani =)

Benim sevgilimde sinirlidir aslında fakat kavgada susmayı tercih eder bazen o öyle oluncada çıldırıyorum 50-60 kere aramışlığım vardır her şeyi mahvediyorum tabi.

bende herşeyi didiklerim :)) meraklıyımdır biraz Ama eşim kızdıgın da susuyorum o sakinleşince yiyorum beynini duyma git odaya kitap oku al kağıt kalem birşeyler karala

aynen bizde durum şu canım.
kavga ettik o gün diyelim. o mesaj atmıyo aramıyo.
ben çağrı üstüne çağrı tabi. yine cevap yok
kitap okuyim diyorum ben mi kitabi kitap mi beni okuyo anlamıyorum o arada istemesemde tamam bu sefer sakin olup beklicem desemde
Allah bi bakıyorumki elimde yine telefon onunla uğrasıyorum o yoksa aileme sarıyorum..

Bende bu durumdan kurtulmak istiyorum canım en büyük haksızlığıda aileme yapıyorum özellikle annemi çok kırıyorum sonradanda üzülüyorum...

Benim sevgilimde sinirlidir aslında fakat kavgada susmayı tercih eder bazen o öyle oluncada çıldırıyorum 50-60 kere aramışlığım vardır her şeyi mahvediyorum tabi.

yalnız değilmişim demekki..
%100 haklı olduğum durumda bile sırf bu çıldırışlarım yüzünden yine hatalı olan ben oluyorum..
ben birde söyleneni tekrar söylemekten hoşlanmam.
onu eğer uyardıysam güzel güzelde anlattıysam düzelmesini beklerim nitekim oda yapmaz al başına bela işte..
terazi-oğlak birbirini iter demişlerdide inanmamıştım. sanki bazı zamanlarda söylediği diken gibi batıyo bana

bende sinirli yapıya sahibim öfkemi kontrol edemem hiç kırıyorum herkesi tartışma sırasında saldırgan oluyorum biriyle tartışınca susmayı deneyeceğim artık kırıcı olmamak adına

bende sinirli yapıya sahibim öfkemi kontrol edemem hiç kırıyorum herkesi tartışma sırasında saldırgan oluyorum biriyle tartışınca susmayı deneyeceğim artık kırıcı olmamak adına

bende hep bu kararı alıyorum ama tartışma çıkınca hiiiç bi işe yaramıyo.
aynı tas aynı hamam. keşke başarabilsek

Canım dün psikoloğa gittim sinir bendede var söyledim. Ben sana ilaç vermek istemiyorum, deneyelim biraz kendine telkinlerde bulun söz verdim de bana değil kendine ver sözü konuşmadan düşün sonuçlarını bunu zamanla öğreneceksin dedi.

ayy ozaman bende böyle yapmaya çalışayım.. bilmiyorum başarabilecekmiyim ama denemekten bişi çıkmaz..
sendede bu anlattığım durumlar mı var tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…