Öfke kontrolü..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Teemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haklısın canım ezdirmez çünki yanında ezecek kimsesi olmaz özendiğin şeye bak hey Allahım yaa

Kesinlikle.
Bunun farkındayım ama olayları umursamamayı öğrenemiyorum.
Bağırıyorum yapıyorum ediyorum sonra pişman oluyorum.
Yapmamam gerektiğini, sakince konuşabileceğimi bildiğim halde herhangi bir şekilde canımı yakan bir şey olduğunda kendimi kaybediyorum.
Çok aciz, sinirli, agresif bir insan olmak çok yoruyor beni de çevremdekileri de.
Olayları umursamamayı nasıl başardınız peki?
Yani biri size kötü bir şey söylediğinde kalbinizi kırdığında sırtınızı dönüp gitmek, umursamamak?
Ben bunda başarılı olamıyorum işte..

Allah in adaletine güveniyorum çünkü. ....

Hayatta seçme şansın var ama tek bir şartla sakin kalıp ne olduğunu anlayabilirsen.
Nasıl bir sonuç istiyorsun onu düşüneceksin?
Seni o sonuca götürecek davranışa karar vereceksin ve sonra tepki vereceksin.
Bu neden ile sinirlendiğinde ilk yapman gereken durum analizi beynini buna alıştır.
Ya olaylar seni yönetir şu an olduğu gibi yada sen olayları yönetirsin.
Sinirleniyorsunda ne oluyor?Kapı tekmeleyeceğine tekwandoya git.Enerjini orda boşalt.

Elimden geleni yapıcam olayları yönetmek için..
Bıktım çünkü artık bu durumdan.
Yorumunuz için çok teşekkürler, değerli bir öneri benim için..

Elimden geleni yapıcam olayları yönetmek için..
Bıktım çünkü artık bu durumdan.
Yorumunuz için çok teşekkürler, değerli bir öneri benim için..
Sağol canım zaman geçtikçe sakinleşirsin gibi geldi bana :)))

Sağol canım zaman geçtikçe sakinleşirsin gibi geldi bana :)))
İnşallah!
Beynimi yönetemiyorum sanırım.
Sinirlendiğimde kimseyi tanımıyorum gözüm dönüyor.
Fakat öğrenmem lazım artık sakin kalabilmeyi :)

Yani biri size kötü bir şey söylediğinde kalbinizi kırdığında sırtınızı dönüp gitmek, umursamamak?
Ben bunda başarılı olamıyorum işte..

Değer vermiyorum, eksiklerini düşünüyorum, hmm bu lafı söyleyebilecek kadar salak diyorum mesela, peki ya ben cevap verecek veya tepki gösterecek kadar salak mıyım, yoo. Tartışma kapandı, hayata devam. Tanıdıklar/yakınlar için her zaman işe yaramıyor bu, gözden çıkarabileceklerime ağır bir laf ediyorum, uzunca bir görüşmeme için süper nedenim oluyor, devamlı yüzyüze olduğum insanlar için ise, farklı yöntemlerim var tabi, mesela; çok sinirliyim demek yalnız başıma kalıp sevdiğim bir şeyi yapmak; düzelince temiz bir sayfayla geri geliyorum sonra. Ama hesabımı kapatana kadar yalnız başıma duruyorum kitap olur, anlamsız oyun olur vs. ama ne kendime, ne bir eşyaya zarar veririm, o konuda çok katıyım. Geri dönüşü olmayan şeyler yapmak mantıksız çünkü.

İnşallah!
Beynimi yönetemiyorum sanırım.
Sinirlendiğimde kimseyi tanımıyorum gözüm dönüyor.
Fakat öğrenmem lazım artık sakin kalabilmeyi :)
Canımcım bu hemen olmayabilir.Madem karar verdin bu konuda o kadar çok kitap var ki.Netten araştırabilirsin.Birçok teknik var.Yavaş yavaş kendi üzerinde çalışmaya başla.Bir zaman sonra pammmuk gibi olabilirsin.Sen kadınsın.Kadınlığın zerafeti yakışır sana ne o itfaiyeciler gibi kapı kırmak

Ben de yapıp ettikten sonra ne salakça davrandım, nasıl düzelticem şimdi durumu diye kara kara düşünüyorum.
Olanları düşünürken de tekrar sinirleniyorum ama o sana böyle böyle söyledi diye tekrar tekrar anı yaşıyorum.
Çok haklısın.
Artık ben de yoruldum böyle davranmaktan, kendime hakim olmam gerekiyor..

22 yaşındayım.

Aynı yaşta sayılırız 23 benimde.. bende dönem dönem öyle oluyorum aileme arkadaşımlarıma erkek arkadaşıma biranda parlıyorum ağzıma geleni sayıyorum karşımdaki cevap versin tepki versin daha çok sinirleniyorum ama sonradan pişman oluyorum . Size tavsiyem benimde şuan yaptığım gibi örneğin erkek arkadaşım beni sinirlendirdiyse telefonu kapatıp 2 saat açmıyorum o sırada hareketli müzik açıyorum hemen yada çıkabilicek durumdaysam hemen dışarı çıkıp 2 tur atıyorum yada soğuk su ile elimi yüzümü ensemi kollarımı falan yıkıyorum çok iyi geliyor . Aileme kızınca orayı terk edip kendi kendime kızıp bağırıyorum kendimi yiyorum ama yanlarında gidince hiç bişey demiyorum biikaç sonra sakinleşiyorum zaten . Bunları yapıyorum ve şimdilik beni idare ediyor . Ha bide bende kızdığım olay aklıma geldiğinde tekrar sinirleniyorum o sırada da hemen mutlu olduğum bir anımda çekilmiş resimlerime yada mutlu edildiğim bir mesaja falan bakıyorum iyi oluyor .

Bende şuan o zerafetin z'si yok.
Kendimi erkek gibi hissediyorum bazen.
Sonra düşünüyorum ben erkek olsam hayatta benim gibi bi kız istemezdim hayatımda.
Düşünüp düşünüp erkek arkadaşıma falan acıyorum.
Ama sinirlendiğimde yine aynı..

Söyledikleriniz mantıklı..
Fakat ben anı tekrar tekrar yaşarken tekrar tekrar sinirleniyorum.
Erkek arkadaşımla kavga ettiğimde içimdekileri o an sayıp dökmeden rahata eremiyorum.
Hep bi sinir harbi.
Dediklerinizi uygulayacağım, teşekkürler yorumunuz için

Sen bence herşeyin senin kontrolünde olmasını istiyorsun.
Olmayıncada sinirleniyorsun oysa insanlara da bu hayatta kendileri gibi olma hakkı tanımalıyız.
Onları zorlayarak değil bizi sevmelerini sağlayarak ancak isteklerimizin yerine gelmesini sağlayabiliriz çünkü sizin öfkenizden korktukları için istediklerinizi yapanlar bir süre sonra sizin terörünüze alışırlar ve artık sinirlenmeniz fayda etmez ve sizin daha da şiddetlenmeniz gerekir veee böyle artık siz düşünün olay nerelere varır?

Evet haklısın.
Terör estirmeyi bi kenara bırakıp insanları daha fazla kırmamam lazım.
Hem kendime hem insanlara zarar verip hayatımı mahvediyorum.
Herşey daha da kötü oluyor böylece.
Çocuk gibi oldum artık.
Şımarık küçük çocuklar gibi hissediyorum kendimi.
Bu zamana kadar çok rahat yaşamamdan da kaynaklanıyor sanırım.
Ailem bir dediğimi iki etmedi, bunu diğer insanlardan da bekliyorum galiba.
Böyle olmayacak değişmem lazım bir an önce

Benim asabiyetim sadece kıskançlık durumlarında cıkardı, eksi erkek arkadasımı sadece bir kızdan cok kıskanırdım, bir kere ikisini beraber otururken görmüştüm , kendi cep telefonumu fırlatıp parçalamıştım:)

Peki eşinizin yanından uzaklaştıktan sonra içiniz içinizi yemiyor mu?
Yani neden bana bunu yaptı nasıl bağırır bana falan gibi?
Yemez olur mu hiç. .
Sanki kalbim parçalanmış gibi oluyor..
Kırılıyor um çok. .
Ama bağırmak bi şeyi çözmecek ki . Herşey daha kötü olacak..kimseye bağırma hakkım yok benim , kimse de benim sinirimi çekmek zorunda değil ki.. dışardan o kadar çirkin görünüyor ki , ben bunu fark ettim inan sende fark etsen yapmazsın.. insan a insan olana insanca konuşmak yakışır , kapı cam kırmak bağırmak değil. . ben bir bayanim bana Asaleti taşımak yakışır. .
Hem zaten ben sırtımi dönüp gidince o eziliyor ben bunu hissediyorum kendi kendine bağırıyor yaklaşık yarım saat sonra kedi gibi gelip sırtımdan sarılıyor Özür diliyor..

Haklısınız.
Çekip gitmek en güzeli.
Dışarıdan çok çirkin göründüğümü hissediyorum zaten.
Amaan boşver demeyi öğrenmeli, çevreme de saygılı olmalıyım.
Sonuçta ben de sinirimi başka türlü atabilirim herkesin yaptığı gibi..
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…