Çözülmeyen sorunlar sürekli biriktiği için artık ufak şeyler kıvılcım yaratıp ortalığı dağıtır hale gelmiş.
Öncelikle eşinizle olan sorunlarda misilleme yapıp konuşmamak sorunu çözmez, daha da büyütür. Eşiniz bir sorunda haftalarca susarsa bu şekilde yapmaya çalıştığı şey sizin hatanızı görüp sorumluluğunuzu almanızdır. Bu şekilde bir yola girmek ise sorunları daha da büyütür... çünkü içindeki öfkeye dayalı bir kendi isteğini yaptırma ve karşı tarafı kontrol etme güdüsü vardır.
Bu durumlarda siz kontrolü elinize alın ve sorun neyse konuşarak çözmeye çalışın. Eşinizin uzaklaşmasına, kapanmasına izin vermeyin...
Gelelim diğer sorunlara:
-eşiniz dondurma almaya giderken uzak yere gitmeyi belki de planlamamıştır. O an öyle rast gelmiştir. Kasti olarak sizi kırmak incitmek veya yok sayma amacı taşımıyordur. Eğer bu niyetlerle davrandığını düşünüyorsanız bunu sorun, böyle mi düşünüyorsun diye. yoksa da amaçlamadığı şeylerden dolayı yargılamayın.
-sonrasında sizin tepki göstermenize kızma sebebi ise kıskançlık büyük ihtimalle. sizin güzel görünmenizi kaybetme korkusundan dolayı istememiş ya da bu tarz bir eşy hissettiği için kızmıştır. Bu yüzden üstelemeden siz orda rahatsızlığını söyleyip onu bekleseydiniz sorun da böyle büyümezdi. Sizin
-sizin bu noktalarda ve sonrasındaki öfke patlamasında yaptığınız en büyük hata kavga ya da tartışma çıkmasın diye susmanız. Bunu yapmayın. neyden dolayı öfkeliyseniz bunu söyleyin. o an olmasa bile anlatmaya ve çözmeye çalışın. kendi özerkliğinizi böyle sindirerek bu ilişkiye devam etmeye ve eşinizin istediği gibi davranmaya çalışırsanız ilişkinizi çökertirsiniz. bu yaptığınız sorunları çözmez, derinleştirir...
-eşiniz ''beni öfkelendiren şeyleri yapma'' diyorsa bu sözünü daha fazla dikkate alın. O an sırf ona eziyet etmek için sigara içmeye çalışmanıza bu anlamda kızacağını bildiğiniz halde devam etmeniz yanlıştı. Oturup derdinizi anlatmak yerien ona eziyet etmeye, suçlamaya ve ağlamaya başladınız. Böyle duygusal tepkiler vermek yerien sorununuzu düsürüstçe ve kendinize güvenerek anlatın. kimseyi suçlamayın. düşüncelerinizi anlatın...
Eşofmanla dondurmacıya gitmek istememenizi kocanız anlamsız buldu sanırım benim gibi.. Tabii ki bu tepkileri vermesi doğru değil de daha önce de benzer vukuatları olmuş. Sinirli bir adam sanırım.
Ya tedavi olsun ya da onu sinirlendirmeyin de en azından dayak yemeyin.
teşekkür ederim cnm. söylediklerini dikkate alacağım..
lalecim ortada dayak falan yok. bugüne kadar da hiç olmadı. ama kızınca adamın gözü hiç bişey görmüyo.genelde ya kendine zarar verir yada evdeki eşyalara..normalde çok sakin bi insan ama bazen böyle dengesiz o yüzden ne zaman nasıl davranacağımı kestiremiyorum.. :85:
Eşofman konusunda haklısın, ben de amacım kendimi beğendirmemek olmamasına rağmen dışarıda salaş görünmekten hoşlanmam. Ev hali ile caddeye çıkarken giydiğin kıyafetin farklı olması isteğin gayet doğal. Ama eşin rahat bir insansa eğer seni bu konuda anlamayacaktır. Bence bundan sonra dışarı çıktığında hep temkinli ve rahatsız olmayacağın şekilde giyin.
Senin hatan evde gerginlik varken ard arda lafları sıralamak olmuş.
Sen anahtarı alıp eve dönmek istediğinde, adam da normal olarak anahtarı vermiş. İçinden diyorsun ki "neden verdi anahtarı,bana gel deseydi", ama dışından "gitsene sen" diyorsun. Öfkeli anlarda erkeklere pek naz yapılmıyor arkadaşım, çok düz mantık oluyorlar çünkü.
Aynı sinirle evde de devam etmişsin, cevap alamadıkça üstelemişsin. Erkekler öfkeliyken iletişime kapalı olur.
Velhasıl eşinde pek kabahat göremedim.
benim eşimde birden parlar çok sinirlenir. onunla normal tartışılmaz hemen bağırır öyle vurma kırma huyu yok ama sinirlidir. bizde eskiden çok basit konularda çok aşırı kavga ediyorduk. ben sizin gibiyim hemen unuturum o küser günlerce buzdolabı olabilir. şimdi yeni takdiğim o esnalarda sinirimi tutuyorum hiç konuşmuyorum o kızıp bağırıyor ben susuyorum sonra ona şaka maka şırnaşıp konuyu kapatıyorum. kavga etmiyoruz konuda kapanıyor. ben kızıncada yine konuşmuyor hareketlerimle belli ediyorum o peşimde dolanıyor sonra israr edince güzel sakince anlatıyorum eğer kızacaksa yine köpürüyor ama ben hep susuyorum sonra bakıyorum o yanaşıyor gönlümü alıyor.
ben böyle bir çare geliştirdim artık az kavga ediyoruz.
kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama, eşyalara zarar vermekle başlayan öfke nöbetleri eşe şiddet uygulamaya döner genelde.
ne güzel... umarım hep devam eder mutluluğunuz.. ama ben bu taktiğin ne kadar faydalı olduğunu bilsemde yapamıyorum..kızınca tutamıyorum dilimi. bi de o susup konuşmayınca daha kızıp konuşuyorum..:85:
yapılarımız çok benziyor bir de ben sinirlenince gemileri yakarım herşeyi söylerim ama baktım bu çare değil birde sonrasında daha kötü oluyoruz susmak daha ii. şimdi o sinir içimi yerken kendi kendime diyorum ki sakın konuşma daha kötü olacak ama içimden bende sayıyorumo sebeple bir kere dene göreceksin faydalı olacak
herkesın sınırlendığı farklı noktalar olabılır tabı mesala benım esımde esofmanla dısarı cıkarsam sınırlenır ona gore de ev halıyle sokaga cıkılmaz bunu ornek olsun dıye soledım ama sınırlerıne hakım olamayıp anı tepkıler vermesı ve esyaları kırıp dokmesı sanırım sıze zarar vermemek ıcın yaptığı bı hareket ya kontrolunu kaybedıp sıze zarar verırse ne olacak bu kadar asabıyet normal degıl bence esnı karsına al bı konuş öfke kontrolunu sağlamak ıcın bazı yontemler var bunlardan konusun karsılıklı kırmadan ıncıtmeden sen kendındee az cok esının neye sınırlendınğini biliyorsundur ve satır aralarında parantez ıcınde anlatmıssın zaten sıgara olayındakı gıbı kızcagını bıle bıle yapmışssın zaten bı taraf sınırlı oldugu zaman dıger tarafın alttan alması gerekır bıraz susmak gerekır her ıkı taraf ıcınde gecerlı ve bıle bıle karsı tarafın damarına basmamak lazım sanırım bole sonuclar olmaması ıcn.
(eskiden it gibi peşimden koşuyodun)bunu eşine söylememen gerekiyordu.küfür hakaret araya girdiği zaman evlilikte saygı bitiyor.eşin sinirliyken dahada sen üstüne üstüne eşinin sinir olduğu şeyleri bildiğin halde yapmışsın.bence iki tafafta haksız.o yüzden tam olarak size hak veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?