öfke, nefret ve gözyaşı...

biri bana kocasını nasıl parmağında oynattığını açıklayabilir mi ?

parmağında oynatmak çok çirkin bir tabir cnm, buna daha çok anlaşabilmek huyuna suyuna gidebilmek diyorum ben.
sen ilk hatanı caddede geri dönmekle yapmışsın, nolmuş yani eşofmanla gitsen eşinin huyunu biliyosun al dondurmanı dön evine tatlı tatlı
ikinci hatan istemediğini bildiğin halde sigara içmeye teşebbus etmen olmuş hemde inatla, eşinin en son patlaması da kaçınılmaz olmuş tabii
o senin eşin nelere sinirleneceğini, nelere delireceğini, nelere mutlu olacağını sen bilirsin, kızma ama olayı o noktaya sen getirmişsin
hadi eşin tv izlerken seni dinlemiyo diyelim (aslında öyle gözükürler ama kulagı sendedir), ne diye uzatıyosunki bırak muhattap olma ertesi gun oda sakinleştigi zaman dökersin içini
ne demişler ya bu deveyi güdüceksin yada bu diyardan gidiceksin, 2. seçeneği seçmek kolay, ama yuva yıkmak zor üstelik seviyorken.

kocanla arandaki tartışmayı bir kız arkadaşına dertleşme şeklinde anlatsan anlıycam da onun erkek arkadaşına anlatman garip geldi. Parmakta oynatmak falan saçma sapan laflar bu lafları neden ciddiye alıyorsun ki yaşın biraz küçük galiba. Sağlıklı ilişkide kimse kimseyi parmağında oynatmaz güzelim.

Arkadaşım bilmiyorum çalışıyor musun ama acil kendine ilgi alanı bul..
zaten çalışıyorum canım. günümün 12 saati iş yerinde geçiyo. evime gelince ilgi ve huzur istiyorum ben sadece.

haklısın hatamın farkımdayım ben ama onun yaptıkları da yanlış ve çok kırıcı... :85::85: parmağında oynatmaya gelince beni,m öyle bi amacım yok. ama karsı tarafında bei parmağında oynatmasına dışardan böyle algılanmaya tahammül edemem..

eşimi görmüş. kumandayı kırdı ya kumanda alcam falan demiş. aradı sordu bende anlattım.önemli bişey yok dedim. güldüm geçtim ben. ama o bana bu sözleri söyledi çok bozuldum. onu abim gibi görmesem asla anlatmazdım zaten.. böyle söyleyeceğini b,ilsemde söylemezdim. ben kendi kendime eşim mesaj attı diye mutlu olmaya başlamıştım bile. aradı alt üst etti beni.. :85:

Daha önce eşinle aranda ne gibi problemler geçti bilmiyorum ama şu okuduklarımdan yola çıkarak yorum yapıyorum; erkekler giyim,kuşam konusunda bu kadar takıntılı olan bayanlarla anlaşamazlar,çünkü onlar doğası gereği doğal ve kadınında kendisine ayak uydurmasını ister, yeri geldiğinde sıfır makyaj bir eşofmanla gezmeye bile gitmeni isterler, kaldı ki siz daha cadde başındaki dondurmacıya bile o şekilde gidemeyecek kadar özgüven sorunu yaşıorsunuz. Size tavsiyem doğal ve gerektiğinde relax olmanız. Yanlış anlamayın ama bana birazda eşinizin sinirli halini görmek isteyen sizsiniz gibi geldi..

Seni araması çok saçma olmuş onu ilgilendirmez böyle şeyler aile arasındaki kavga ona neymiş yahu. Hem de bunu eşine değil sana soruyor çok ama çok garip. Unutma o senin de eşinin de abisi falan değil mesafeli davran biraz.

hayyy allahım yaa bir tartışma ancak bu kadar büyütülebilrdiniz bravo senin bu yaşadıklarının kat ve katını yaşadım bende yeni evliyken anneme anlatırdım sadece sabret kızım gün gelir jerşey tersine döner derdi inanmazdım ama şimdi 7 yıl oldu ve dediği gibi de oldu yada ben takmamayı öğrendim yeni evlsin çok öyle her şeyi kafana takma olur böyle şeyler herkezin evliliği bir değil bekarken peşinden koşabilir ama artık evlisiniz!boş ver herşeyi yapabiliyosan sırnaşık cilveli bir kadın ol yapamıyosan benim gibi 7 8 yıl sabret ama çok ağlayıp zırlayıp değerini yitirme alttan almıyo demişsin çünki oda kendini haklı görüyo büyük ihtimalleağlamanında tartışmanında bir özelliği olmalı öyle herşeye ağlama yaww yazık sana

canım seni kırmak istemem ama bu benim tercihim. ev halimle çarşıdsa dolaşmak bana göre değil. bunun özgüvenle alakası yok. sadece giyimim istediğim şekilde değildi. bunun özgüvenle alakası ne ya. siz evde giydiklerinizle çarşı pazar dolaşır mısınız. altta rahat bi eşofman üstte askılı bi bluz. makyajsız her yere gidebilirim ama giyimim sıradansa asla !

Son düzenleme:
Sinir hastalıklarına karsı dualar <<<

* ruhi hastalıklara mübtela olan kişi üzerıne 3 gün boyunca 100 defa yasin suresının 58, ayetı olan :

Bismillahirrahmanirrahim

( selamun kavlen min rabbin rahim )

ayeti kerımesi okunur ve bır kagıt üzerınede bu ayetı kerıme safran ıle yazılıp suya konularak hastanın içmesi saglanırsa , allah ın izni ile hasta şifa bulur.

En ufak bir yoruma bile tahammül edemeyecek kadar sinirliysen Allah yardımcın olsun ne diyeyim..

Sadece bu dua ile şifa bulunuyorsa o zaman psikiyatri uzmanları ne iş yapıyor canım?

Siz 10 dk için tarzınızdan vazgeçemiyorsunuz..
Asla gibi çok dik bi tabir kullabiliyosunuz hemde kıyafet konusu için..
Eşiniz niye asabiyetinden vazgeçsin?
Kaldıki öfkeli olma durumu öyle hemen değişebileceği bi ruh hali değildir.

Başlıktan anladığım kadarıyla sizin öfkeniz eşinizinkinden fazla..Nefret duyduğunuz anlar bile olmuş demekki...
Benimde hoşuma gitmez ev kıyafetiyle caddeye inmek ama hayat arakadaşıma,eşime, canıma,o kadar mutlu olduğu bi akşamı zehir edecek kadar değil..

akşamı zehir eden ben değil oydu. öfkelenen kızanda kendisi ayrıca..

Kelemelek bu tür sıkıntılar hemen hemen her evliliğin başlarında olur.Olmadık ufak tefek konular kocaman olur; her iki tarafta dik kafalıysa bu kaçılmaz sondur.

Eğer olay sıcakken, konunun üzerine gitme, ya da olmadık konuların büyümesini engellemezseniz eğer çok yıpranırsınız.Ve asla eskisi gibi olmaz hiçbirşey.

Siz-evliliğiniz sıcakken bazı konularda biraz yapıcı olun.Emin olun herşey daha iyi olacaktır.. Siz yapıcı oldukça o yaptığının farkına varacaktır.

İkinizde birbirinizi seviyorsunuz, çok yenisiniz, eviniz huzurunuz var,büyük sıkıntılarınız yok.. Bunun kıymetini bilin ve kişilik çatışmasından doğan sorunlarınıza bu kadar yüklenmeyin.. Ayrıca her sorunu kafanızda bu kadar büyütmeyin..

Tartıştığınız konu çok küçük ve sonucuda küçük olmalıydı.Ama siz çok hassas olduğunuz için sanki çok büyük birşey size yaşatmış kadar ağlayıp üzülmüşsünüz..Bu şekilde devam ederseniz diğer konularla başedemez hatta eşinizle hiç başedemezsiniz.

Erkeklerle bazı konularda mücadele etmenin tek yolu, çok güçlü olmak, olayı basit görmek ve asla ağlamamak.

...

Birde söylenilenler gibi kim olursa olsun ister can arkadaşınız olsun kimseyle paylaşmayın sıkıntılarınızı..HER İKİ TARAFI TANIYAN KİŞİLERE SIKINTILAR ASLA AN LA TIL MA MA LI DIR.Neden kendinizi anlatma çabasına giriyorsunuz ki?

İşte böyle olumsuz yorum alır ve eşinizin size attığı msj.ın yüreğinizde oluşturduğu yumuşamayı bile hiçe sayarsınız..

sorun kıyafet değil, burda eşinin kendisine yaptığı baskıdan rahatsız olmuş arkadaş. sonuçta kısa bir mesafe gidileceği söylendiği halde uzun mesafeli bir yere gidilip sonra da geri dönmek istediği zaman kimliği hiçe sayılıp onuru rencide edilmiş. ha alt tarafı bir dondurmacıdır ne önemi var vs sorularını tartışmaya gerek yok çünkü herkes için farklı cevapları olan sorulardır bunlar.

bu yüzden sorunun niteliğinden çok aralarındaki etkileşim önemli burda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…